.Συναγερμός στις ΗΠΑ! Ο τυφώνας Σάντι πλησιάζει


Πρόκειται για το Σάντι που αναβαθμίστηκε εκ νέου σε τυφώνα ενώ προσεγγίζει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, αφού είχε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC), που εδρεύει στο Μαϊάμι.Οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι κατέγραψαν ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 120 χιλιομέτρων την ώρα, καθώς ο Σάντι, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 44 ανθρώπων στην Καραϊβική, κινείται προς το βορρά στον Ατλαντικό, προσεγγίζοντας την ανατολική αμερικανική ακτή.
Στις 15:00 ώρα Ελλάδος, ο τυφώνας Σάντι, κατηγορίας 1 στην κλίμακα Saffir-Simpson, η οποία έχει πέντε βαθμίδες, βρισκόταν 540 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τσάρλεστον, στην Νότια Καρολίνα, στο νοτιοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ.
Οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι αναμένουν ότι στην ακτή από την Βιρτζίνια ως τη Νέα Υόρκη θα υπάρξουν όχι μόνον "σημαντικές βροχοπτώσεις, σφοδροί άνεμοι και σημαντική άνοδος της στάθμης των υδάτων", αλλά και σημαντικές χιονοπτώσεις.
Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ο δήμαρχος της πόλης της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ κάλεσε τους κατοίκους να ενημερώνονται συχνά, χωρίς ωστόσο να πανικοβάλλονται. 
Ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον κήρυξε και αυτός κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως άλλωστε έκαναν οι αρχές και στο Μέριλαντ, στην Πενσιλβάνια, στη Βιρτζίνια και σε κομητεία της Βόρειας Καρολίνας.
Ο Σάντι έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο 44 ανθρώπων: 1 στην Τζαμάικα, 1 στις Μπαχάμες, 29 στην Αϊτή, 11 στην Κούβα και 2 στην Δομινικανή Δημοκρατία.

. Σε 60 τρισ. κυβικά πόδια τα τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπρο


Σε 60 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ανέρχονται τα τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνη.

Μόνο στο τεμάχιο 12, δήλωσε στο ΡΙΚ ο κ. Κασίνης, τα κοιτάσματα πιθανόν να ανέρχονται στα 8 με 12 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια και, όπως σημείωσε, αρκούν για να εξυπηρετήσουν τις ενεργειακές ανάγκες της Κύπρου για 250 χρόνια.

Η συνολική αξία του τεμαχίου 12 υπολογίζεται σε 350 δισ. ευρώ, ενώ το καθαρό κέρδος μόνο για το συγκεκριμένο τεμάχιο, αν αφαιρεθεί το κόστος ανόρυξης και εκμετάλλευσης, ανέρχεται στα 86 δισεκατομμύρια.

Η συνολική αξία των τεμαχίων στην κυπριακή ΑΟΖ ανέρχεται σε δύο τρισεκατομμύρια ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Το καθαρό κέρδος εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 800 δισεκατομμύρια, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κασίνη.
Kαι οι δύο εκτιμήσεις αφορούν μόνον το φυσικό αέριο

.Αυστηρό χρονοδιάγραμμα από τον Α. Σαμαρά στους υπουργούς


Αυστηρή γλώσσα του Αντώνη Σαμαρά προς τους υπουργούς στο μίνι υπουργικό συμβούλιο του Σαββάτου. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς του να καταθέσουν αυστηρά μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας τις προτάσεις τους για το πολυνομοσχέδιο.

Ας σημειωθεί ότι ο αρχικός προγραμματισμός της κυβέρνησης ήταν το πολυνομοσχέδιο να κατατεθεί Τρίτη ή Τετάρτη, όμως με δεδομένη την ολιγωρία συγκεκριμένων υπουργείων, δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση του πολυνομοσχεδίου.

Έτσι τώρα η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο διάστημα μεταξύ 5 και 9 Νοεμβρίου και όπως τόνισε ο πρωθυπουργός το χρονοδιάγραμμα πλέον είναι αυστηρότατο.

Όπως και να έχει, την προσεχή Τετάρτη 31 Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός για να ψηφιστεί το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να παρουσιάσει στο Eurogroup κάτι δεδομένο και ψηφισμένο από τις υποχρεώσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα.

.Μόνο οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν την επιμήκυνση»


«Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω πολιτική πλειοψηφία για τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ στην εφημερίδα «Saarbruecker Zeitung».


Ο Ρέσλερ διευκρίνισε ότι «η τωρινή συζήτηση αφορά βοήθεια για την Ελλάδα από το τρέχον πρόγραμμα». 

Ο Ρέσλερ δεν αποκλείει πάντως – και υπό προϋποθέσεις - μια χρονική επιμήκυνση, π.χ. για να επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού. «Περαιτέρω βοήθεια ή μια χρονικά περιορισμένη αναβολή θα υπάρξει μόνο εάν η Ελλάδα θα έχει δρομολογήσει ορατές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες», εξήγησε.

.Η σωματική άσκηση στην τρίτη ηλικία επιβραδύνει την άνοια


Οι άνθρωποι που ασκούνται σωματικά μέχρι αργά στη ζωή τους, προστατεύουν καλύτερα τον εγκέφαλό τους από τη σταδιακή συρρίκνωσή του και τη συνεπακόλουθη άνοια, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. 
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών που κάνουν τακτική άσκηση, εμφανίζουν μικρότερες απώλειες στο μέγεθος του εγκεφάλου σε σχέση με όσους μένουν σωματικά αδρανείς.

Οι ψυχολόγοι και νευροεπιστήμονες του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, με επικεφαλής τον δρα 'Αλαν Γκάου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Neurology» της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, 

σύμφωνα με το BBC, δεν διαπίστωσαν κάποιο αντίστοιχο όφελος για τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων από τη συμμετοχή σε κοινωνικές και οικογενειακές δραστηριότητες ή άλλες που «κεντρίζουν» το νοητικό ενδιαφέρον, όπως το λύσιμο ενός σταυρόλεξου ή μια παρτίδα σκάκι.

.Αν. Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο


Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο δηλώνει στο Εθνος της Κυριακής ο πρώην υπουργός ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τις μελλοντικές του κινήσεις -είτε να ανεξαρτητοποιηθεί, είτε να δημιουργήσει νέο κόμμα - αλλά σημειώνει ότι θα πει όχι σε ενδεχόμενη πρόσκληση Σαμαρα για συμμετοχή του στην κυβέρνηση.

Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι παραμένει στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της δημοκρατικής παράταξης και λέει ότι θα αγωνιστεί για να ξαναγίνει ισχυρή «με πρόσωπα και δίκτυα που θα βρουν κοινή πορεία και θα αποτελέσουν το νέο πλειοψηφικό κεντροαριστερό πόλο που θα νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.