."Κάθε χώρα να κάνει το καθήκον της και να μη ζητά περισσότερα χρήματα από τις άλλες"

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε σήμερα πως προκειμένου να οικοδομηθεί «μία ισχυρή Ευρώπη», κάθε χώρα οφείλει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της και «να μη ζητεί περισσότερα χρήματα από τις άλλες».

«Ο καθένας πρέπει να κάνει το καθήκον του και να μην αξιώνει περισσότερα χρήματα από τους άλλους» δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN International, αποσπάσματα της οποίας αναρτήθηκαν στον ιστότοπό του.

«Αυτός είναι ένας κάκιστος τρόπος για μία ισχυρή Ευρώπη, είναι μία κακή προτροπή», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

«Σε περίπτωση που επανεκλεγεί η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, είμαι βέβαιος πως θα εργασθούμε για μία πιο ισχυρή Ευρώπη. Δεν επιθυμούμε μία Γερμανική Ευρώπη, αλλά θέλουμε μία Ευρώπη συμπαγή. 

Αυτό συνεπάγεται πως κάθε κράτος μέλος, περιλαμβανομένης και της Γερμανίας, θα πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του», υπογράμμισε ο Σόιμπλε στην ίδια συνέντευξη, εκτιμώντας παράλληλα πως η Ευρωζώνη βρίσκεται «σε πολύ καλύτερη κατάσταση» απ' ό,τι προ ολίγων ετών.

.Facebook: 20 εκατ. δολάρια πρόστιμο επειδή χρησιμοποίησε τα δεδομένα χρηστών για διαφημιστικούς λόγους

Αμερικανός δικαστής επικύρωσε χθες Δευτέρα μια συμφωνία βάσει της οποίας ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook οφείλει να καταβάλει το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή χρησιμοποίησε τα δεδομένα από τις καταχωρίσεις «Μου αρέσει», τα ονόματα ή τις φωτογραφίες προφίλ χρηστών του για διαφημιστικούς λόγους, χωρίς την άδειά τους.

Τα χρήματα θα μοιραστούν οι ομάδες προάσπισης της προσωπικής ζωής στο Διαδίκτυο, οι δικηγόροι και οι χρήστες του Facebook που είχαν καταθέσει μήνυση από κοινού εναντίον του ιστότοπου.

.Κ. Μητσοτάκης: Ανάγκη για μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας

Tην ανάγκη να συσταθεί ένας μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας στο Δημόσιο με διαφάνεια και κανόνες, διατύπωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σε πρωινή εκπομπή του «Mega».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση από την τρόικα για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: 

«Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε βεβιασμένες κινήσεις. Είναι κάτι το οποίο θα το συζητήσουμε σε έναν μήνα. Όσο πιο συνεπείς είμαστε, τόσο πιο ισχυροί γινόμαστε στη διαπραγμάτευση με την τρόικα».

Τόνισε, πάντως, ότι ένα μικρό ποσοστό απολύσεων θα προέλθει από τη δεξαμενή της κινητικότητας. Όπως είπε, οι απολύσεις θα προέλθουν από τους πειθαρχικά ελεγχόμενους υπάλληλους, αλλά και από υποθέσεις συμβασιούχων του Δημοσίου και των ΟΤΑ, που παραμένουν στη δουλειά τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων.

Από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013 έχουν οδηγηθεί εκτός Δημοσίου 226 υπάλληλοι, έπειτα από πειθαρχικό έλεγχο, είπε ο υπουργός και εκτίμησε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά έως το τέλος του έτους.

Κληθείς να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις, που έχουν προαναγγείλει οι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «δεν μπορεί να μην αλλάξει τίποτα για να μην ξεβολευτούν κάποιοι. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε για μια ημέρα κλειστά σχολεία».

.Επιταχύνονται οι διαδικασίες ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών

Με ταχύτερους ρυθμούς θα προχωρήσει η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα. Είναι ένα έργο που συζητείται εδώ και περίπου 25 χρόνια, είναι της τάξης του ενός δισ. ευρώ (για Κρήτη και Κυκλάδες), ήδη έχει σημαντικό βαθμό ωρίμανσης μελετών και μπορεί να γίνει πράξη τα επόμενα 5 - 6 χρόνια.
Προτεραιότητα, βεβαίως, δίνεται στην ένταξη της υποβρύχιας ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα -μια μνημονιακή υποχρέωση- και παράλληλα των υποθαλάσσιων διασυνδέσεων των νησιών σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΣΔΙΤ.

Αυτά αναφέρθηκαν στη σύσκεψη των υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), Γιάννη Μανιάτη, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υφυπουργών και γενικών γραμματέων, για τις δυνατότητες ένταξης των υποθαλάσσιων ηλεκτρικών διασυνδέσεων της χώρας σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΣΔΙΤ. 

Στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκαν και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο υπουργείων, όπως οι αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων, το νέο ΕΣΠΑ και βελτιώσεις στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον».

 Υπενθυμίζεται ότι την 1η Οκτωβρίου θα κατατεθούν οι προσφορές για την ηλεκτρική διασύνδεση Κυκλάδων και όπως εκτιμούν οι δύο υπουργοί την επόμενη διετία θα έχει υλοποιηθεί το έργο.

.Λευκός Οίκος: Aναμφισβήτητο ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στη Συρία

Είναι αναμφισβήτητο ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στην Συρία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολύ λίγες αμφιβολίες για το ότι η συριακή κυβέρνηση είναι αυτή που τα χρησιμοποίησε.
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, πρόσθεσε ο Τζέι Κάρνεϊ, εξετάζει την κατάλληλη απάντηση που θα πρέπει να δοθεί για την χρήση χημικών όπλων, αλλά δεν έχει πάρει κάποια απόφαση για το ποια θα είναι αυτή.
 
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν γνώριζε σχετικά με το πότε ο πρόεδρος Ομπάμα θα αποφασίσει.
 
"Υπάρχουν πολύ λίγες αμφιβολίες στο μυαλό μας για το ότι το συριακό καθεστώς είναι ένοχο", σημείωσε επίσης ο Κάρνεϊ και πρόσθεσε ότι είναι αναμφισβήτητο ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα σε παραβίαση, όπως είπε, των διεθνών κανονισμών.

.Αντίθετος σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία ο ΣΥΡΙΖΑ

Την πλήρη αντίθεσή του σε ενδεχόμενη ανάμειξη της Ελλάδας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι  «ο συριακός λαός πρέπει να έχει τη δυνατότητά να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του, χωρίς ντόπιους και ξένους δυνάστες».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Η κυβέρνηση πρέπει να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι όχι μόνο θα αρνηθεί τη χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας για μια επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Συρία, αλλά ότι θα αντιταχθεί σε κάθε σχέδιο για στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή. 

Ένας νέος πόλεμος στην πολύπαθη Μέση Ανατολή θα έχει καταστροφικές συνέπειες, ενώ σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας. 

Αυτό που αποτελεί ζητούμενο είναι η πολιτική επίλυση του ζητήματος με ειρηνικό τρόπο, η ουσιαστική παρέμβαση του ΟΗΕ στις εξελίξεις με στόχο την άμεση κατάπαυση του πυρός και τη διενέργεια ελεύθερων εκλογών, η διασφάλιση των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων του συριακού λαού, καθώς και η δυνατότητά του να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του, χωρίς ντόπιους και ξένους δυνάστες».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.