.Επιταχύνονται οι διαδικασίες ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών

Με ταχύτερους ρυθμούς θα προχωρήσει η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα. Είναι ένα έργο που συζητείται εδώ και περίπου 25 χρόνια, είναι της τάξης του ενός δισ. ευρώ (για Κρήτη και Κυκλάδες), ήδη έχει σημαντικό βαθμό ωρίμανσης μελετών και μπορεί να γίνει πράξη τα επόμενα 5 - 6 χρόνια.
Προτεραιότητα, βεβαίως, δίνεται στην ένταξη της υποβρύχιας ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα -μια μνημονιακή υποχρέωση- και παράλληλα των υποθαλάσσιων διασυνδέσεων των νησιών σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΣΔΙΤ.

Αυτά αναφέρθηκαν στη σύσκεψη των υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), Γιάννη Μανιάτη, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υφυπουργών και γενικών γραμματέων, για τις δυνατότητες ένταξης των υποθαλάσσιων ηλεκτρικών διασυνδέσεων της χώρας σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΣΔΙΤ. 

Στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκαν και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο υπουργείων, όπως οι αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων, το νέο ΕΣΠΑ και βελτιώσεις στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον».

 Υπενθυμίζεται ότι την 1η Οκτωβρίου θα κατατεθούν οι προσφορές για την ηλεκτρική διασύνδεση Κυκλάδων και όπως εκτιμούν οι δύο υπουργοί την επόμενη διετία θα έχει υλοποιηθεί το έργο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.