.Κι άλλη νέα δημοτική παράταξη: Αγαπώ Ζωγράφου

Αγαπώ Ζωγράφου Είναι το όνομα μιας νέας δημοτικής κίνησης πολιτών. Εκτός από τον αντισυμβατικό τίτλο της κίνησης ( Αγαπώ Ζωγράφου ) μεγάλη εντύπωση μας έκανε η σύνθεση της Σε αυτήν με επικεφαλή τον Κωστή Παπαναστασόπουλο είδαμε να συνυπάρχουν μέλη της ΟΝΝΕΔ και της Νέας Δημοκρατίας Ζωγράφου με μέλη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Ζωγράφου , στελέχη από τον χώρου του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς αλλά και αρκετούς ανένταχτους ανθρώπους. Το να συνυπάρχουν άνθρωποι από τόσο διαφορετικούς χώρους αποτελεί σίγουρα ένα ελπιδοφόρο μήνυμα και περιμένουμε τα πρώτα δείγματα γραφής τους. Επειδή όλοι μας α... περισσότερα »

.Ο Πρόεδρος και η «βιασύνη» των εκλογών

Κατανοώ απόλυτα την επιλογή των Σαμαρά  και Βενιζέλου να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές όσο το δυνατόν αργότερα - με τη συμπλή­­­­ρωση της 4ετίας, αν γίνεται. Εκείνο που δεν μπορώ να καταλά­βω είναι γιατί θα πρέπει να τ επιδιώκουν με λάθος τρόπο. Και για να γίνω ακριβέστερος, γιατί θα πρέπει να προσβλέπουν σε συνεννοήσεις που είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να τελεσφορήσουν. 
Προ τριημέρου ο Βενιζέλος υπέδειξε τον Μίκη Θεοδωράκη ως τον καταλληλότερο για Πρόεδρο κοινής αποδοχής. Και φυσικά ο Θεοδωράκης απέρριψε την πρόταση. Αν δεν το έκανε εκείνος  ... περισσότερα »

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ > ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

.Αυστηρή κριτική στον Βενιζέλο από την κίνηση των «75»

Η κίνηση των 75 βουλευτών, με ανακοίνωσή της, ασκεί έντονη κριτική στην ηγεσία του κόμματος, για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση. Η κίνηση για την Κεντροαριστερά ανοίγει και πάλι το σχετικό διάλογο, επαναφέροντας το ζήτημα της έλλειψης συγκεκριμένου πλαισίου συμφωνίας για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ παράλληλα ζητά να υπάρξει σαφής πολιτική διαφοροποίηση από τη ΝΔ εν όψει των εκλογών του Μαΐου. Η πλήρης ανακοίνωση της «κίνησης των 75», που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο 4 Ιανουαρίου: «Η σημερινή κατάσταση δεν είναι η μοίρα του ΠΑΣΟΚ. Όσοι βολεύονται με ένα «μικ... περισσότερα »

.Σε κατασχέσεις προχωρά το ΙΚΑ

Το ΙΚΑ θα προχωρά άμεσα σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων οφειλετών για χρέη πάνω από 70.000 ευρώ επανέλαβε ο Διοικητής του. Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, επεσήμανε ότι η διαδικασία θα κινείται αυτόματα με την πρώτη καθυστέρηση και θα γίνεται ηλεκτρονικά.
Ο κ. Σπυρόπουλος επιβεβαίωσε εξάλλου ότι το 2014 θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεων των λεγόμενων "ευγενών" ταμείων καθώς αυτό αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας.

.Εξελίξεις στην έρευνα για τα εξοπλιστικά

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες στη δικαστική έρευνα για τις μίζες στα εξοπλιστικά. Το κατώφλι ανακριτή και εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν πολλά πρόσωπα που έχουν κατονομαστεί από τον πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα αναμένεται να στραφεί και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα των τεθωρακισμένων Leopard 2.

.Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προαναγγέλλει μεγάλη επένδυση στην Κύπρο

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε σήμερα ότι αναμένει εντός 15 ημερών την έγκριση μεγάλου δανείου, το οποίο θα χρησιμοποιήσει για την υλοποίηση προγράμματος, που θα βοηθήσει μέρος του κυπριακού λαού.  

«Μόλις πάρουμε το δάνειο θα αρχίσουν οι ενέργειες για να δώσουμε δουλειές στον κόσμο» ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος. Ερωτηθείς εάν η επένδυση θα αφορά τον τομέα της ενέργειας ο προκαθήμενος της Εκκλησίας απέφυγε να πει περισσότερα.

Επίσης απέφυγε να απαντήσει εάν το δάνειο θα προέρχεται από τη Ρωσία και περιορίστηκε να αναφέρει ότι θα δοθούν στοιχεία με την επίτευξη της συμφωνίας.  «Μην βιάζεστε» ήταν η παραίνεση του Αρχιεπισκόπου προς τους δημοσιογράφους.

.«Έφυγε» ο θρυλικός Εουσέμπιο

Εφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα ο θρυλικός Πορτογάλος, Εουσέμπιο. Σε ηλικία 71 ετών έχοντας αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, ο «Μαύρος Πάνθηρας» έσβησε στη Λισαβόνα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Πορτογαλίας, Lusa και επιβεβαίωσε η Μπενφίκα.

Ενας από τους πρώτους που εξέφρασαν τη θλίψη τους για το θάνατο του Εουσέμπιο ήταν ο διάδοχός του στον «θρόνο» του αυτοκράτορα του Πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

 Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δημοσίευσε στο facebook φωτογραφία του μαζί με τον «Μαύρο Πάνθηρα» και έγραψε: «Παντοτινός Εουσέμπιο. Αναπαύσου εν ειρήνη». Ο Ζοζέ Μουρίνιο σε δηλώσεις του στην πορτογαλική τηλεόραση είπε: «Για μένα είναι αθάνατος. 

Μια από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της χώρας. Ολοι ξέρουμε ποια είναι η σημασία αυτού του ανθρώπου για το ποδόσφαιρο. Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης, προβάλλοντας τις αρχές και τις αξίες του ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια της καριέρας του αλλά και μετά από αυτήν».

.Ποδαρικό με 13 ανατροπές στις επικουρικές συντάξεις

Τσουνάμι 13 επώδυνων ανατροπών στις επικουρικές συντάξεις εισάγει ο νέος Κανονισμός Ασφάλισης και Παροχών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), ο οποίος είναι έτοιμος και βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Εργασίας. Με το νέο Κανονισμό, που παρουσιάζει αποκλειστικά η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ενοποιούνται οι όροι και προϋποθέσεις των παροχών που καταβάλλουν καταστατικά σήμερα τα επικουρικά ταμεία που έχουν ενσωματωθε στο ΕΤΕΑ και καταργούνται τα καταστατικά τους. Μειώνονται περαιτέρω οι επικουρικές συντάξεις από 16% έως 45%, το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης διαμορ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.