.Όλοι στο πλευρό των εκαιδευτικών της ΕΠΑ.Σ Ζωγράφου : Καμία απόλυση εκπαιδευτικού !

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ 

Όχι στην κατάργηση των ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ. Όχι στη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών. Να στηρίξουμε το ΕΠΑΛ και την ΕΠΑΣ Ζωγροαφου. 

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Κωνσταντίνος Καλλίρης και το Δημοτικό Συμβούλειο Ζωγράφου στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των μαθητών του ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ Ζωγράφου. 

Από την ιστοσελίδα της ΕΠΑ.Σ Ζωγράφου (http://epas-zograf.att.sch.gr/) Τη Δευτέρα 15/07/2013 πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση-συζήτηση στο σχολείο. Συμμετείχαν πολλοί φορείς κυρίως από το χώρο της εκπαίδευσης.

 Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή τους για τη συρρίκνωση της τεχνικής εκπαίδευση... περισσότερα »

.Financial Τimes: Πρωτάκια υπουργοί στα βαθιά για απολύσεις και μαύρες τρύπες

Στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε το βράδυ της Δευτέρας αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα των βρετανικών Financial Times. 

Παράλληλα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον πρόεδρο *ΠΑΣΟΚ* *Ευάγγελο Βενιζέλο* αλλά και σε δύο συγκεκριμένους υπουργούς από τη ΝΔ που τοποθετούνται σε νευραλγικές θέσεις όπου έχουν σημειωθεί σημαντικές καθυστερήσεις. 

Στόχος του ανασχηματισμού ήταν «να αποφευχθούν οι *εκλογές* και να παραμείνει το διεθνές πρόγραμμα στήριξης σε τροχιά, μετά την αποχώρηση του τρίτου μικρότερου κυβερνητικού εταίρου» 
σημειώνουν οι Fanancial Times, ... περισσότερα »

.ΠΑΝΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Να απολύσουμε την κυβέρνηση - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ & ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ - ΣΥΡΙΖΑ», έγραφε το πανό που αναρτήθηκε στο περιστύλιο της Βουλής, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι πορείες διαμαρτυρίας... 
στο κέντρο της Αθήνας
Με τον δικό τους τρόπο υποδέχθηκαν τους διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος, για μία ακόμη φορά, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν τα συνδικάτα αντιδρώντας για τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου-που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή.

Την ώρα που πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο μπροστά από το Κοινοβούλιο, ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από το περιστύλιο ανάρτησε πανό που έγραφε «Να απολύσουμε την κυβέρνηση - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ & ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ - ΣΥΡΙΖΑ».

Η πρακτική αυτή δεν είναι καινούργια. Αντίστοιχη κίνηση είχε κάνει ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κατά την ψήφιση των μέτρων του περασμένου Νοεμβρίου.

.ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ...

Απορρίφθηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ η ένσταση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλαν στην Ολομέλεια της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, για πέντε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου... 

Η ένσταση, υπέρ της οποίας τάχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένης και της ΔΗΜΑΡ, αφορούσε τις διατάξεις για την εξασφάλιση του αστικού και ποινικού ακαταδίωκτου για τα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (άρθρο 74), 

την ίδρυση Παρατηρητηρίου αξιολόγησης και ελέγχου του προϋπολογισμού των ΟΤΑ (άρθρο 76), 
για την διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων (... περισσότερα »

.«Τα Χρυσά Βλαμμένα ετοιμάζονται να γιορτάσουν την επέτειο μιας δικτατορίας»

Με αφορμή τις προετοιμασίες της Χ.Α για το εορταστικό φεστιβάλ στις αρχές Αυγούστου στην Καλαμάτα και τα 77 χρόνια από την δικτατορία Μεταξά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, απευθυνόμενος στη Χρυσή Αυγή, τους χαρακτηρίζει «Χρυσά Βλαμμένα» και τους προτρέπει να προετοιμάσουν τη δική τους δικτατορία, τονίζοντας ωστόσο, ότι «Αυτή τη φορά, θα τους περιμένουμε».

.«O γιος του πρωθυπουργού με τα περισσότερα ρουσφέτια, θέλει να σπάσει τους δεσμούς με το παρελθόν»

Με τις κυβερνητικές ρυθμίσεις, οι οποίες προβλέπουν την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων από το Δημόσιο τομέα, ασχολούνται οι Financial Times, οι οποίοι επισημαίνουν χαρακτηριστικά πως «για πρώτη φορά ύστερα από έξι και πλέον δεκαετίες θα γίνουν απολύσεις στο υπερστελεχωμένο ελληνικό δημόσιο τομέα». 

Το δημοσίευμα, αφού επισημαίνει πως η Ελλάδα έχασε την προθεσμία της 30ης Ιουνίου που της είχε θέσει η τρόικα προκειμένου να προχωρήσει στο ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα και αφού αναφέρεται στην αυριανή κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, υπογραμμίζει πως το πελατειακό ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.