.Δήμος Ζωγράφου : Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο...Μουσική βραδιά


Το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, συνεχίζοντας τις «μουσικές Τετάρτες», οργανώνει την Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 20:30, στο Μουσείο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» (Αλ. Παναγούλη 17), αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Ν. Γκάτσο.
Στο αφιέρωμα θα συμμετέχουν η Εύα Καμινάρη και ο Χρήστος Κάλλου στο τραγούδι, ο Γιώργος Αρσενίδης στο πιάνο και στα φωνητικά. 
Θα ακουσθούν τραγούδια σε μουσική Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου και Μούτση.

.«Στον ΣΥΡΙΖΑ κατάντησαν προοδευτικοί διαχειριστές του μνημονίου»


Για την ανάγκη της Ελλάδας να απεξαρτηθεί από κάθε δυτική ηγεμονία, καθώς και για τα ολέθρια λάθη των «ντόπιων συμμάχων» της τρόικας μιλά σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο Μίκης Θεοδωράκης.

Σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα ο κορυφαίος συνθέτης εξαπολύει επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου και κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά για ένα ολέθριο λάθος.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε την κερκόπορτα παραδίδοντας στους ξένους την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα, ξαναγύρισα ηθικά, ψυχικά και πολιτικά στον έφηβο του 1941 που είδε τη γερμανική σημαία να μολύνει την Ακρόπολη.

Το λιγότερο που μπορώ να πω όχι μόνο για τον κ. Σαμαρά αλλά για το σύνολο όσων δέχονται την παρουσία της τρόικας και του γερμανικού επιτροπάτου στη χώρα μας, είναι ότι κάνουν ένα ολέθριο σφάλμα».

Στην ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, απαντά: «Για τον ΣΥΡΙΖΑ η διαδήλωση ενάντια στη Βουλή φάνηκε ότι ήταν ένα μέσο πίεσης για να μπει στη Βουλή. 

Άλλωστε φαίνεται ολοένα πιο καθαρά ότι άρχισαν να πιστεύουν ότι μπορούν να συνυπάρξουν με τα μνημόνια. Δηλαδή να γίνουν οι “προοδευτικοί” διαχειριστές της κρίσης. 

Με ρωτάτε αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάει καλά. Ως προς ποια κατεύθυνση; Να ρίξει εκλογικά το σύστημα που εκφράζει και στηρίζει το μνημόνιο; 

Δεν το βλέπω. Να προσπαθήσει να το ρίξει δημιουργώντας, όπως με την ΕΛΛΑΔΑ ένα πανεθνικό παλλαϊκό μέτωπο, που να συνενώσει το 70% του λαού που είναι κατά της τρόικας; Δεν το βλέπω ή μάλλον βλέπω ότι το έχει εγκαταλείψει».

Ο Μίκης Θεοδωράκης μιλά και για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τη στάση του απέναντι στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

«Ο κ. Σόιμπλε μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο και να μας απειλεί γιατί γνωρίζει ότι μιλάει σε ραγιάδες που ξεπούλησαν ό,τι πολυτιμότερο έχει ένας λαός, την τιμή, την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία, για να εξασφαλίσουν τη… δόση τους».

.79 νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ


Τουλάχιστον 79 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων και επιθέσεις αυτοκτονίας, οι οποίες είχαν στόχο κυρίως σιίτες σε όλο το Ιράκ, όπως ανέφεραν νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές.

Μαζί με τα σημερινά θύματα, ο αριθμός των νεκρών από τις διαδογματικές συγκρούσεις την τελευταία εβδομάδα ξεπερνά τους 200. Η ένταση μεταξύ των σιιτών και της μειονότητας των σουνιτών έχει φτάσει σε σημείο που πολλοί φοβούνται ότι δεν θα αργήσει να εξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις. Στο Ιράκ δρουν πολλές ισλαμιστικές σουνιτικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, που φέρεται να συνδέεται με την Αλ Κάιντα και στο παρελθόν έχει βάλει στο στόχαστρό του τους σιίτες.

.Εννιά εκατομμύρια Ιταλοί είναι άνεργοι ή έχουν μόνον εποχική εργασία


Οι Ιταλοί πολίτες που είναι άνεργοι ή έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν μόνον εποχική εργασία ή δεν διαθέτουν γενικότερα επαρκές εισόδημα φθάνουν σχεδόν τα 9 εκατομμύρια, καταγγέλλει έρευνα του ιταλικού συνδικάτου Cgil και της οργάνωσης Ares.

Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 οι άνεργοι και τα πρόσωπα με εργασία που δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές τους ανάγκες έφτασαν τα 8.750.000, καταγράφοντας άνοδο 10,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2011, όπως τεκμηριώνεται στη συγκεκριμένη έρευνα.

Σε σχέση με το 2007, το ποσοστό των ανέργων και των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες αυξήθηκε κατά 70%.

.Επικεφαλής επιχειρήσεων απευθύνουν έκκληση να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ


Μερικοί από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της Βρετανίας απέρριψαν τις εκκλήσεις για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας σε μια επιστολή τους που δημοσιεύεται σε αριστερή εφημερίδα ότι "τα υπέρ, από οικονομική άποψη, της παραμονής στην ΕΕ είναι συντριπτικά".

Η ομάδα, στην οποία περιλαμβάνονται ο Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin και η Έλεν Αλεξάντερ της UBM, γράφει στην εφημερίδα "Ιντιπέντεντ" πως η Βρετανία θα πρέπει "να δώσει σκληρή μάχη για να υπάρξει μια πιο ανταγωνιστική Ευρώπη, να πολεμήσει τις επικρίσεις αυτών που υποστηρίζουν την αποχώρησή μας".

Καλούν επίσης τη Βρετανία να επιδιώξει "να ενισχύσει και να εμβαθύνει την Ενιαία Αγορά ώστε να περιληφθούν σ' αυτήν ο ψηφιακός τομέας, η ενέργεια, οι μεταφορές και οι τηλεπικοινωνίες, που θα μπορούσαν να αυξήσουν το ΑΕΠ της Βρετανίας κατά 110 δισεκατομμύρια στερλίνες (130 δισεκατομμύρια ευρώ)".

.Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων εισοδήματος


Mέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά μέσω του TAXIS NET, για όλους τους φορολογούμενους.
Το υπουργείο Οικονομικών διευθετεί τις τελευταίες τεχνικές προσαρμογές, προκειμένου το σύστημα να υποδεχθεί τις εφετινές φορολογικές δηλώσεις με βάση τις αλλαγές που έχουν επέλθει με τους τελευταίους φορολογικούς νόμους.
Σημειώνεται ότι για την υποβολή μέσω του TAXIS της φορολογικής δήλωσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο φορολογούμενος να διαθέτει κωδικό πρόσβασης.

Στη εφετινή φορολογική δήλωση έχουν επέλθει μια σειρά αλλαγές μεταξύ των οποίων, η αναγραφή υποχρεωτικά για πρώτη φορά των τόκων των καταθέσεων, νέος τρόπος για την αναγραφή των προστατευόμενων τέκνων, έχει προστεθεί ειδικός κωδικός για φορολογούμενους μισθωτούς που αμείβονται με μπλοκ παροχής υπηρεσιών για να μην επιβαρυνθούν με την αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης που επιβάλλεται στους ελεύθερους επαγγελματίες κα.

.Επεισόδια με τέσσερις συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές στην Πάτρα


Σε τέσσερις συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές ατόμων προχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες η Αστυνομία στην Πάτρα, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης. Αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν ενισχυθεί με διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα, βρίσκονταν σε επιφυλακή, από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι σήμερα τα ξημερώματα, για να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου και μέλη της Χρυσής Αυγής, λόγω παράλληλων εκδηλώσεων.

Όμως, τόσο η ανοικτή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην οδό Γερμανού, με ομιλητή του κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Χρήστο Παππά, όσο και η πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, χωρίς να σημειωθούν απρόοπτα.

Ωστόσο, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου παρέμεναν έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης, αλλά και στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή. 

Λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα σημειώθηκε ένταση, όταν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου κινήθηκαν προς ξενοδοχείο της πόλης, όπου είχαν καταλύσει αστυνομικές δυνάμεις από άλλες περιοχές. Στο σημείο βρέθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.