.Ο ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη


Πολύ περισσότερες, γίνεται λόγος ακόμη και για δεκαπλάσιες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, θα είναι οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια, όπως προκύπτει από τις σχετικές διαδικασίες στην πορεία προς την μετεξέλιξή του σε ενιαίο πολιτικό φορέα.
Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση στα Πανεπιστήμια όπου οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ξεπεράσουν τις 40, τη στιγμή που δεν ήταν παραπάνω από 10. 

Η όλη διαδικασία πάντως, σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου, που ασχολήθηκαν με τις εσωκομματικές διαδικασίες που έλαβαν χώρα το τελευταίο τρίμηνο, διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Το χαρακτηριστικό ήταν ότι προσήλθε πολύς νέος κόσμος, όχι απαραίτητα πολιτικοποιημένος, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που ήταν και είναι τα περισσότερα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι συζητήσεις ήταν γόνιμες για όλη τη γκάμα των προβλημάτων και οι εισηγήσεις των στελεχών δεν θύμιζαν σε τίποτε εκείνες τις παλιές "στεγνές" ομιλίες των κομματικών στελεχών της Αριστεράς.
Αντίθετα, λένε, ήταν το έναυσμα για μια γενικότερη κουβέντα. Η εντολή που είχαν τα κομματικά στελέχη ήταν να μην υποσχεθούν τίποτε στον κόσμο, μόνο ότι θα σταματήσει ο κατήφορος της χώρας και των πολιτών. 

Όσο για την ανθρωπογεωγραφία των νέων μελών οι περισσότεροι ήταν άνθρωποι που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είχαν περάσει κάποια στιγμή από την Αριστερά και για τους δικούς τους λόγους είχαν αποστασιοποιηθεί. 

Ήρθαν όμως και πολλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ που αντιτίθενται στα μνημόνια.
Λιγότεροι ήταν όσοι στο παρελθόν ψήφιζαν ΚΚΕ, ωστόσο υπήρχαν και τέτοιοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στη Νέα Σμύρνη προσήλθαν να εγγραφούν στον νέο ΣΥΡΙΖΑ πέντε πρώην μέλη του ΚΚΕ.

Στο θέμα τώρα των εσωκομματικών συσχετισμών η εκτίμηση είναι ότι στην συνδιάσκεψη του Σαββατοκύριακου οι σύνεδροι που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα στηρίξουν την εισήγηση του Α. Τσίπρα και θα καταγραφούν στους λεγόμενους προεδρικούς θα προσεγγίζουν το 65 με 70% του σώματος.

 Οι υπόλοιποι θα ανήκουν στο Αριστερό Ρεύμα και στις υπόλοιπες συνιστώσες. Από το σώμα αυτό θα εκλεγεί και η νέα Κεντρική Επιτροπή που θα αριθμεί περί τα 300 μέλη η οποία με τη σειρά της θα εκλέξει και τη νέα Πολιτική Γραμματεία.

.Μετά τη δόση η εξεταστική για το μνημόνιο


Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο μνημόνιο απασχόλησε στο μεγαλύτερο μέρος της τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, σήμερα το πρωί. Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης – πέραν των εξελίξεων στην οικονομία – ανάλωσαν πάνω από το μισό της διάρκειας της σύσκεψής τους στο πώς θα κινηθούν σχετικά με αυτό το θέμα. 

Κοινή απόφαση είναι ότι η όποια τέτοια διαδικασία πρέπει να συζητηθεί, αφού ολοκληρωθούν οι εξελίξεις με την εκταμίευση της δόσης και την ολοκλήρωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων. 
Πάντως, ήδη η ΔΗΜΑΡ δηλώνει αρνητική στη διενέργεια εξεταστικής.

Το πρωί της Πέμπτης, στις 11:00, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα του Eurogroup και τις εξελίξεις στην οικονομία.

.Να τονωθεί η ρευστότητα ζήτησε ο Α. Σαμαράς από τους υπουργούς


Σαφείς οδηγίες στους υπουργούς αν τηρούν τα χρονοδιαγράμματα των προαπαιτούμενων, να τηρούν τους προϋπολογισμούς με προσωπική εποπτεία ώστε να μην ενεργοποιείται η ρήτρα αυτόματης διόρθωσης και να επιτυγχάνουν μεγαλύτερα πρωτογενή πλεονάσματα έδωσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς. 

Στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Σαμαράς εξήγησε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από τη διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας και από την αποκατάσταση κοινωνικών αδικιών και για αυτό τόνισε ότι από τα πρωτογενή πλεονάσματα το 70% θα κατευθύνεται σε κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί ενώ το υπόλοιπο 30% για το χρέος. 

Ζήτησε να πέσουν άμεσα χρήματα στην αγορά από τη δόση που αναμένεται στις 13 Δεκεμβρίου και κάλεσε τους υπουργούς να συντονιστούν με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ώστε να επιστραφούν σταδιακά τα 9,3 δισ. που οφείλονται στην αγορά. 

Έκανε λόγο για ανόρθωση της αξιοπιστίας της χώρας, είπε ότι πετύχαμε ότι έπρεπε με βάση τις συνθήκες που υπήρχαν και συνέστησε να μην υπάρχει θριαμβολογία. 

Εξήρε την «αρετή και τόλμη» του Γ. Στουρνάρα, όπως χαρακτηριστικά είπε ενώ ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι πλέον οι σύμμαχοι της χώρας είναι πολλοί περισσότεροι από ότι στο παρελθόν. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο πρωθυπουγός «τo τελευταίο διάστημα είχαμε το μεγάλο ζήτημα της ευρωπαϊκής μάχης. Αυτή η μάχη τερματίστηκε στο τελευταίο Eurogroup. 

Δεν θέλω να ακούσω θριαμβολογίες, πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση των προβλημάτων. Δεν γίνεται να μιλάμε για επιτυχία όταν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα.

Ο Γ. Στουρνάρας έκανε τιτάνιο έργο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Όλοι οι υπουργοί τα δώσατε όλα σε σημείο αυτοθυσίας ακόμα και σε βάρος της υγείας σας όπως έγινε με τον Αντώνη Ρουπακιώτη.

Τώρα όλα έληξαν. Από το χθες αντλούμε συμπεράσματα. Θα διορθώσουμε τα όποια λάθη στη λειτουργία μας. 
Η κυβέρνηση στο εξωτερικό είναι πλέον αξιόπιστη. Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να τραυματίσει την αξιοπιστία της Ελλάδας. 

Σας θέλω όλους αλληλέγγυους, μπετόν αρμέ, συντονισμένους. Συνεχίζουμε, πρέπει να τρέξουμε τα προαπαιτούμενα μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, είναι δράσεις φιλικές προς την κοινωνία, και κάνουν καλό στην ανταγωνιστικότητα.

Παράληλλα ο πρωθυπουγός παρουσίασε ένα τρίπτυχο το οποίο αποτελείται από αυστηρή εποπτεία κάθε υπουργείου στον προϋπολογισμό του (θα υπάρχει ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου), εφαρμογή των μέτρων χωρίς χαλάρωση, βοήθεια όλων στις αποκρατικοποιήσεις.

Όπως τόνισε ο Α. Σαμαράς «το ζητούμενο είναι ο συντονισμός των υπουργείων με υπέυθυνο τον Κ. Μπαλτακο». 

Παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «στόχος η ανάπτυξη. Θα είμαι πλέον ελάχιστα στο Μαξίμου, και συχνά στα υπουργεια, θα είμαι ένας διαφορετικός πρωθυπουργός. 

Χρειάζεται ένα σωστό περιβάλλον για επιχειρήσεις. Θα υπογραφεί μνημόνιο μεταξύ του αναπληρωτή υφυπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα και κάθε υπουργού που έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές. 9,3 δισ. ευρώ από τα οποία τα 850 επιστροφή φόρων. Είναι θέμα αξιοπιστίας του κράτους.
Τελειώσαμε με τις εκκρεμότητες στο εξωτερικό. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε τους πολίτες».

.Απευθείας στις τράπεζες η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας


Με την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή απλάτον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου θα μπορούν από σήμερα οι κάτοχοι ΙΧ να προμηθεύονται τα τέλη κυκλοφορίας από τις τράπεζες (όχι από τα ΕΛΤΑ) χωρίς να έχουν εκτυπώσει τα σχετικά ειδοποιητήρια.

Με την καταβολή της οφειλής οι τράπεζες θα δίνουν στον πολίτη αποδεικτικό πληρωμής καθώς από εφέτος καταργήθηκαν τα αυτοκόλλητα σήματα.

Στην εφορία θα πρέπει να απευθυνθούν μόνο όσοι δεν έχουν λάβει ακόμη την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, επομένως δεν έχει ενημερωθεί η βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ, ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο δεν βρίσκουν στο αρχείο της ΓΓΠΣ τα στοιχεία του οχήματός τους.

Τα τέλη κυκλοφορίας 2013 υπολογίζονται ως εξής:

- Από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε. 22 ευρώ

- Από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε. 55 ευρώ

- Από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε. 120 ευρώ

- Από 1.071 κ.ε. μέχρι 1.357 κ.ε 135 ευρώ

- Από 1.358 κ.ε. μέχρι 1.548 κ.ε 240 ευρώ

- Από 1.549 κ.ε. μέχρι 1.738 κ.ε. 265 ευρώ

- Από 1.739 κ.ε. μέχρι 1.928 κ.ε. 300 ευρώ

- Από 1.929 κ.ε. μέχρι 2.357 κ.ε. 660 ευρώ

- Από 2.358 κ.ε. μέχρι 3.000 κ.ε. 880 ευρώ

- Από 3.001 κ.ε. μέχρι 4.000 κ.ε. 1.100 ευρώ

- Από 4.001 κ.ε. και άνω 1.320 ευρώ

.Task force για Πανεπιστήμια και ΤΕΙ


Γάλα και φρούτα θα αρχίσουν να διανέμονται στους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας, στους αμέσως επόμενους μήνες, στο πλαίσιο υλοποίησης δύο προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τη συνεργασία  των υπουργείων Παιδείας και Ανάπτυξης, αλλά και τη συμβολή του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Παπανικολάου. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρουσία αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και πολλών επισκεπτών από την Ελλάδα, απάντησε σε ερωτήσεις και ανέλυσε λεπτομερώς τις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις, που υλοποιεί το υπουργείο.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι μελετάται η  δημιουργία «ομάδας τεχνικής βοήθειας» (task force) που θα αποτελείται από πέντε μέλη εμπειρογνωμόνων και ειδικών, που θα σπεύδουν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ώστε να τα συνδράμουν στον κρίσιμο τομέα της οικονομικής διαχείρισης και αξιοποίησης των πόρων τους. 

Αυτό θα γίνει άμεσα, είπε, και θα αρχίσει η συνεργασία της συγκεκριμένης ομάδας με τα τριτοβάθμια ιδρύματα τα οποία, σ΄αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι απολύτως απαραίτητο να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους πόρους τους και να συντονίσουν τις προσπάθειες τους, όπως άλλωστε προβλέπεται από το νέο νόμο.

.Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Μπ. Βωβού


Αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός που συνελήφθη χθες για χρέη στο Δημόσιο.  Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για μη καταβολή οφειλών προς το δημόσιο, ύψους 1,010 εκατ. ευρώ. Στη συνολική οφειλή περιλαμβάνεται και ποσό περίπου 220 χιλιάδων ευρώ από μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών προς το ΙΚΑ  που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Σήμερα, επρόκειτο να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση της εταιρείας του κ. Βωβού για την υπαγωγή της στο καθεστώς προστασίας του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, διαδικασία, ωστόσο, που αναβλήθηκε. 

Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της πλευράς Βωβού για διατήρηση προσωρινής διαταγής που είχε εκδοθεί και με την οποία η εταιρεία του επιχειρηματία είχε πετύχει αναστολή εκτέλεσης των απαιτήσεων πιστωτών της.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.