.Ολάντ: «Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης»


Δεν υπάρχει θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Προσέθεσε δε, ότι η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρώπης.

Σε μία ένδειξη αβρότητας, ο Γάλλος πρόεδρος δέχθηκε να κάνει κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, κάτι που δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο της γαλλικής προεδρίας.

Ο κ. Ολάντ δήλωσε ότι «αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός», ωστόσο πρόσθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει την αξιοπιστία της και οι Έλληνες πολιτική βούληση ότι θα συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις».

«Όλα αυτά» σημείωσε, «με τρόπο που να μπορεί να τα αντέξει ο ελληνικός λαός» Τόνισε ακόμη ότι η έκθεση της Τρόικας πρέπει να επιβεβαιώσει ότι τηρούνται οι δεσμεύσεις, όχι μόνο οι οικονομικές, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις και η Ευρώπη να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, αφού πρώτα μίλησε στα γαλλικά στους δημοσιογράφους, ανέφερε: «Ορισμένοι ποντάρουν σην έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Βρίσκομαι εδώ, για να διαβεβαιώσω τον πρόεδρο Ολάντ ότι η Ελλαδα θα κάνει ό,τι πρέπει και θα τα καταφέρει να κερδίσει τη θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι με τον κ. Ολάντ συμφωνούν στο θέμα της ανάκαμψης και ότι είναι ο μόνος τρόπος, ώστε η Ελλάδα και η Ευρώπη να πετύχουν τους στόχους τους.

Και έκλεισε, λέγοντας: «Είμαστε λαός υπερήφανος, δεν μας αρέσει να δανειζόμαστε και να εξαρτιόμαστε από δανεικά. Ευρώπη σημαίνει δημοκρατία και αξιοπρέπεια, και οι λαοί που υποφέρουν θα πρέπει να βοηθηθούν να διατηρήσουν τη δημοκρατία και την αξιοπρέπειά τους». 

.Στο 24,3% του ΑΕΠ η παραοικονομία στην Ελλάδα!


Νέα Έκθεση της Κομισιόν για τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνει στο φως στοιχεία - σοκ! 

Η «γκρίζα» οικονομία στην Ελλάδα συναγωνίζεται τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, χώρες που έχουν πολύ υψηλά ποσοστά φτώχειας.

Σύμφωνα με την εν λόγω Έκθεση, η παραοικονομία στην Ελλάδα υπολογίζεται στο 24,3% του ΑΕΠ, δηλαδή στα περίπου 48 δισ ευρώ, έχοντας φτάσει βέβαια και στο 27,6% του ΑΕΠ το 2005, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη βρίσκεται στο 15,1%. 

 Η παραοικονομία στη Βουλγαρία βρίσκεται στο 32,3%, αλλά και στις πιο... πολιτισμένες χώρες όπως η Γερμανία η «γκρίζα» οικονομία περιορίζεται στο 13,7%, στη  Γαλλία στο 11% και στην Ολλανδία η παραοικονομία υπολογίζεται στο 9,8%.

Κι επειδή η παραοικονομία πάει... παρέα και με τη «μαύρη» εργασία, τα στοιχεία για την Ελλάδα είναι πραγματικά εξωφρενικά, καθώς η αδήλωτη εργασία υπολογίζεται από τη Κομισιόν στο 25% της απασχόλησης, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι μόλις 9,7%!!!

.Νέο «όχι» από Σόιμπλε σε επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος


«Επιπλέον χρόνος σημαίνει γενικά και περισσότερα χρήματα και αυτό σημαίνει πολύ σύντομα ένα νέο πακέτο στήριξης», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στις πληροφορίες που θέλουν την Αθήνα να ζητεί περισσότερο χρόνο προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του προγράμματος λιτότητας.
 
Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Der Tagesspiegel», αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύονται σε ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι «αυτός δεν θα ήταν ο ορθός τρόπος να επιλύσουμε το θεμελιώδες πρόβλημα της Ευρωζώνης» 

και, αναφερόμενος στο πρόγραμμα που εγκρίθηκε στο τέλος του 2011, σημειώνει ότι «εάν μισό χρόνο μετά, αυτό δεν επαρκεί, τότε δεν μιλούμε πια για μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης».
 
Άλλη διάσταση στο ερώτημα αν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη δίνει το στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Άρμιν Λάσετ, ο οποίος, σε δήλωσή του στο Πρακτορείο Reuters προειδοποιεί για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης μιας χώρας - μέλους του ΝΑΤΟ: 

«Η Ρωσία περιμένει, έτοιμη να διασώσει την Ελλάδα με δισεκατομμύρια. Διακυβεύονται πολλά περισσότερα από το εάν η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις προκειμένου να διασωθεί», επισημαίνει.

.Την εθνική στρατηγική παρουσίασε ο Βενιζέλος στον Ολάντ


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ είχε το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, εν όψει της αυριανής συνάντησης του Γάλλου Προέδρου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Στην επικοινωνία που είχαν, ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε την εθνική στρατηγική, σε συνέχεια και προηγούμενων συζητήσεων που είχε με τον Πρόεδρο Ολάντ.

.Πόσο θα κοστίσει η «ανάσα» στην Ελλάδα


Πρόσθετα κεφάλαια της τάξεως των 20 δισ. ευρώ εκτιμάται από το ΔΝΤ ότι θα κοστίσει η παράταση του χρονοδιαγράμματος εφαρμογής του Μνημονίου κατά δύο χρόνια ως το 2016.
Επιπλέον, το οικονομικό επιτελείο βλέπει χρηματοδοτικό κενό της τάξεως των 2 δισ. ευρώ περίπου, για την περίοδο 2013-2014, λόγω της βαθύτερης ύφεσης, ενώ στην τρόικα εκτιμούν ότι οι ανάγκες θα είναι μεγαλύτερες.

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, στο τραπέζι υπάρχουν τρεις επιλογές, ώστε οι Ευρωπαίοι εταίροι να μην βάλουν άμεσα το χέρι στην τσέπη για λεφτά:
* Νέα επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής του χρέους, ώστε να μην πληρώνονται. έως το 2020 ενδεχομένως, τόκοι και κεφάλαιο.

* Χρηματοδότηση από τον ESM, όχι μόνο για τη χρηματοδότηση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά και για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της διετίας 2013-2014.
* Αυξημένες εκδόσεις εντόκων γραμματίων.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.