.''ΠΑΚΕΤΟ'' 800 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ...

Η πορεία της απελευθέρωσης της ενέργειας, το Κτηματολόγιο, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και τα περιβαλλοντολογικά ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης ...
των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό και υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, όλες οι μνημονιακές εκκρεμότητες είναι σε καλό δρόμο, ενώ ενδελεχής ήταν η εξέταση της πρότασης του υπουργείου Περιβάλλοντας για την εφαρμογή ενός πακέτου μέτρων ύψους 800 εκατ. ευρώ για την αναθέρμανση της οικοδομής, η οποία θα γίνει μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, το οποίο αποτελείται από τρεις δράσεις και θα ανακοινωθεί εντός διμήνου. 

Σε αυτά τα μέτρα θα περιλαμβάνονται και φοροκίνητρα με την καθιέρωση φοροαπαλλαγής των ιδιοκτητών ακινήτων για δαπάνες έως 15.000 ευρώ.

Η φοροαπαλλαγή, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' Οίκον», όπου τα 400 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν από την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 του ΕΣΠΑ και αναζητούνται ακόμα 200 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση επαγγελματικών κτιρίων και άλλα 200 εκατ. για τα δημόσια.

.Ακραία καιρικά φαινόμενα από το βράδυ, σε όλη τη χώρα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το βράδυ του Σαββάτου, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να επηρεάσει κυρίως την Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι καταιγίδες σε κάποιες περιοχές θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, ακόμα και χαλαζόπτωση.

Ωστόσο, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, δεν θα υπάρξει σημαντική μεταβολή της θερμοκρασίας. Ο ίδιος επισημαίνει ότι τα φαινόμενα είναι συνηθισμένα για το φθινόπωρο, 

ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι κάτοικοι περιοχών, όπου έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές, «καθώς δεν ξέρουμε πώς συμπεριφέρονται οι περιοχές αυτές σε συνθήκες έντονης βροχόπτωσης».
 Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν την Τρίτη και ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση, «αλλά δεν θα επιστρέψουμε στην καλοκαιρία» όπως καταλήγει ο κ. Λάλος.

.«Η Ευρώπη ακούει τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον ξορκίζει»

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαπραγματευθεί επαναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά, που όπως λέει, «αντί να απαιτεί τη χαλάρωση της θηλιάς στον λαιμό της, ζητάει να παραμείνει σφιχτή». Σε άρθρο του στην *«Εφημερίδα των Συντακτών»*, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «το μοντέλο της τρόικας πεθαίνει υπό το βάρος της ελληνικής αποτυχίας». 

«Αντί η Ελλάδα να σέρνει τον χορό της διεκδίκησης στην Ευρώπη για την αναγκαία αλλαγή πολιτική, κραδαίνοντας τα δραματικά αποτελέσματα από το πρόγραμμα της εσωτερικής υποτίμησης, με την κυβέ... περισσότερα »

.Νομπελίστες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση του πλανήτη

Πολλοί νομπελίστες θα επωφεληθούν από την εβδομάδα της ανακοίνωσης των διάσημων βραβείων για να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της Γης, απευθύνοντας έκκληση για να υπάρξει μια επανάσταση στις ανθρώπινες συμπεριφορές.

Μόνο μια πιο ευφυής και λογική χρήση των φυσικών πόρων θα επιτρέψει να σωθούν τα οικοσυστήματα από τα οποία εξαρτάται η ανθρωπότητα, θέλουν να υπενθυμίσουν αυτές οι ένδεκα προσωπικότητες, κυρίως επιστήμονες, που θα συνεδριάσουν στο Χονγκ Κόνγκ από την Τετάρτη.

Η κατάσταση είναι "καταστροφική", υπογραμμίζει ο Πίτερ Ντόχερτι, ένας από τους τιμηθέντες το 1996 με το Νόμπελ Ιατρικής, ο οποίος θα συμμετάσχει σ' αυτή την τετραήμερη διάσκεψη, την 4η μιας σειράς που άρχισαν οι νομπελίστες και η οποία είναι αφιερωμένη στην κατάσταση του πλανήτη.

Άνοδος της θερμοκρασίας του κλίματος, καταστροφή των δασών, υποβάθμιση των εδαφών και των υδάτινων φυσικών πόρων, οξίνιση των ωκεανών, χημικές μολύνσεις, ασθένειες που συνδέονται με το περιβάλλον, ο κατάλογος των πληγών του πλανήτη είναι μακρύς και δεν σταματάει να μεγαλώνει, προσθέτει.

Αυτό σημαίνει πως οι καταναλωτές, οι επιχειρήσεις και οι πολιτικοί πρέπει πλέον να σταθμίζουν όλες τις δράσεις τους, εξηγεί ο Ντόχερτι.

.Αποκεφάλισαν κι άλλον βρετανό όμηρο οι τζιχαντιστές

Στον αποκεφαλισμό του βρετανού υπηκόου Άλαν Χένινγκ προχώρησαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους όπως δείχνει βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Στο βίντεο με τίτλο «Άλλο ένα μήνυμα στην Αμερική και τους Συμμάχους τη», τα τελευταία λόγια του Χένινγκ είναι: «Λόγω της απόφασης του κοινοβουλίου μας να επιτεθεί στο ισλαμικό κράτος, εγώ, ως μέλος του βρετανικού λαού, θα πληρώσω τώρα το τίμημα για την απόφαση αυτή». 

Στο τέλος του βίντεο, του οποίου η αυθεντικότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, εμφανίζεται ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους να κρατά έναν Αμερικανό πολίτη όπως λέει και να απειλεί πως αυτό θα είναι το επόμενο θύμα εάν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις των Δυτικών δυνάμεων εναντίον τους.

O 47χρονος Χένινγκ, οδηγός σε αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας για λογαριασμό μιας μουσουλμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης, απήχθη πριν από δέκα μήνες από το Ισλαμικό Κράτος. 

Η τζιχαντιστική οργάνωση απείλησε ότι θα τον σκοτώσει σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου και έδειχνε τον αποκεφαλισμό του βρετανού εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Ντέιβιντ Χέινς. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.