.Στην Πορτογαλία μαράθηκαν όλα τα «κοινωνικά γαρίφαλα»

Μελαγχολική που είναι φέτος η 40ή επέτειος της «επανάστασης των γαριφάλων» της 25ης Απριλίου του 1974 στην Πορτογαλία! Σαράντα ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε που το τραγούδι «Grandola, Vila morena» έδωσε το σύνθημα για να κινηθούν οι προοδευτικοί αξιωματικοί του στρατού και να ανατρέψουν μια δικτατορία που είχε διαρκέσει μισόν αιώνα. 

Το στρατιωτικό αυτό κίνημα εξελίχθηκε στην «επανάσταση των γαριφάλων» καθώς όχι μόνο αποκατέστησε τις δημοκρατικές ελευθερίες στη χώρα, αλλά έδωσε απλόχερα στον πορτογαλικό λαό δικαιώματα κοινωνικά που ουδέποτε είχε. Την τελευταία εβδομάδα του Απρίλ... περισσότερα »

.Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

«H Ελλάδα βρίσκεται πια στον δρόμο της ανάκαμψης, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση της Κομισιόν, και κατάφερε τα τελευταία δύο χρόνια να πάει καλύτερα από τις προβλέψεις και από το Πρόγραμμα. Το ίδιο θα συνεχίσει από δω και μπρός» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την 4η αξιολόγηση του 2ου Μνημονίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου επικεντρώνεται στις προβλέψεις πως «φέτος, το 2014, θα υπάρξει για πρώτη φορά άνοδος του ΑΕΠ κατά 0,6% μετά από 6 συνεχόμενα χρόνια λιτότητας. Του χρόνου, το 2015, προβλέπει σημαντική ανάπτυξη κατά 2,9%, ενώ την επόμενη χρονιά, το 2016, προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη κατά 3,7%! Κι όλα αυτά σημαίνουν ασφαλώς και εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Σύμφωνα με το υπουργείο, «οι προβλέψεις αυτές είναι ιδιαίτερα συντηρητικές και δεν λαμβάνουν υπ' όψιν μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν ήδη ή γίνονται τώρα και οι οποίες θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Επίσης, δεν συμπεριλαμβάνουν τις θετικές εξελίξεις στον τομέα της ρευστότητας, ούτε τις θετικές επιπτώσεις από τι διανομή του κοινωνικού μερίσματος».

«Η χώρα μας γυρίζει πλέον σελίδα και μπαίνει στο δρόμο της ανάκαμψης. Το παραδέχονται πια και επίσημα οι πιο αυστηροί κριτές, με τα πιο συντηρητικά κριτήρια» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

.Εύσημα και αστερίσκοι από Κομισιόν για Ελλάδα

Στη διαπίστωση ότι το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας βρίσκεται στη σωστή τροχιά, καταλήγει η έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. 

Η θετική αυτή αποτίμηση αποτέλεσε τη βάση για την έγκριση της δόσης των 8,3 δισ. ευρώ από τα οποία τα 6,3 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ οι δύο υποδόσεις των 1 δισ. ευρώ η καθεμία θα εκταμιευθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν τηρηθεί τα προαπαιτούμενα που συμφωνήθηκαν μεταξύ της τρόικα και των ελληνικών αρχών. Στην έκθεσή της, η Επιτροπή αναφέρει ότι το 2014 θ... περισσότερα »

.Το ασφαλιστικό είναι πλήρως θωρακισμένο

Από 300 έως και 1.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι κρατήσεις φόρου και υγειονομικής περίθαλψης, κυμαίνεται τουλάχιστον μία στις δύο συντάξεις στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Ήλιος», που έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας για το μήνα Απρίλιο. 

Στα στοιχεία δεν καταγράφεται ούτε μία περίπτωση παράνομης χορήγησης σύνταξης ή επιδόματος. Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε ότι το ασφαλιστικό είναι πλήρως θωρακισμένο από την παραβατικότητα, που κόστισε περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο τα τελευταία 15 χρόνια. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.