.Η «ένταση» δεν εξυπηρετεί κανέναν...

*Η τακτική* της «ακραίας έντασης» μας βλάπτει όλους πολλαπλώς. Γιατί δεν θα 'χει τελικά νικητή ή ηττημένο την κυβέρνηση ή τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη χώρα. Ενισχύει την «εικόνα» ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολιτική αστάθεια. 

Αυτό αφενός πλήττει την κυβέρνηση, η οποία θα δυσκολευτεί ακόμα περισσότερο, απ' ό,τι ήδη φαίνεται, να επιτύχει μια συμφωνία «εξόδου από την κρίση» με τους εταίρους-δανειστές μας και να την επικυρώσει μέχρι το τέλος του χρόνου, μέσα σ' ένα κλίμα ευρείας αβεβαιότητας. Οι «καχύποπτες» αρνητικές αντιδράσεις των «αγορών» που έχουν ήδη εκδηλωθεί, είναι προφανές ότι θα ε... περισσότερα »

.«Μεγάλο εμπόδιο η αμφισβήτηση της πολιτικής σταθερότητας»

Την ανάγκη συστράτευσης για την έξοδο από το μνημόνιο υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ κληθείς να σχολιάσει το σφυροκόπημα σε Χρηματιστήριο και ομόλογα, πρόσθεσε: «Βλέπουμε τώρα σκηνές από ένα μέλλον που πρέπει να αποφύγει ο ελληνικός λαός. Βλέπουμε πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση». 

Ερωτηθείς για τις φήμες περί χρηματισμού βουλευτών και εξαγοράς συνειδήσεων εν όψει της ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «αθλιότητα», την όλη ιστορία και πρόσθεσε ότι πρόκειται για «σταλινικού τύπου επιχείρηση προληπτικής συκοφάντησης της ανεξάρτητης, διαφανούς και κατά συνείδηση ψήφου των βουλευτών».

.Απώλειες 6,25% στο XA

Δραματική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η χρηματιστηριακή αγορά η οποία συνέχισε για δεύτερη συνεδρίαση να καταγράφει μεγάλη πτώση, με τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη να σημειώνει απώλειες 11,62%, στις δύο τελευταίες ημέρες. 

Ενδοσυνεδριακά η πτώση έφθασε το 10% για να περιοριστεί προς το τέλος των συναλλαγών με την αγορά να κλείνει στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Ιουλίου του 2013. Συνεχίστηκε και σήμερα για δεύτερη ημέρα η αποεπένδυση ξένων funds τα οποία ανησυχούν για τα σχέδια εξόδου της Αθήνας από το πρόγραμμα διάσωσης και για το ενδεχόμενο πιθανής αλλαγής πολιτικής, με αφο...περισσότερα »

.Μήνυμα Σαμαρά εντός και εκτός της χώρας

«Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει και δεν θα επιτρέψει καμία παρέκκλιση από τη Συνταγματική πράξη ούτε από τη δημοκρατική νομιμότητα, ούτε από την πολιτική σταθερότητα, ούτε από την οικονομική πολιτική εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεων»  δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο 

και επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι οι εκλογές να γίνουν το 2016 και μέχρι τότε να έχει καλυφθεί μεγάλο μέρος των αδικιών και να έχει αισθανθεί ο καθένας τη μείωση των φορολογικών βαρών, την ανάπτυξη της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας. Γι΄αυτό -πρόσθεσε- κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν με κάθε τρόπο εκλογές τώρα γιατί ξέρουν ότι λίγο αργότερα θα είναι γι' αυτούς πολύ αργά. 

Ο κ. Σαμαράς απέδωσε την επιδείνωση της εικόνας της χώρας στις διεθνείς αγορές τα τελευταία 24ωρα στην ευθεία υπονόμευση της σταθερότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ζήτησε να μην χαλαρώσει το κυβερνητικό έργο ούτε στιγμή, να υπάρξει περισσότερος και καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στα υπουργεία, να συνεργάζονται περισσότεροι οι υπουργοί με τους βουλευτές και να υπάρξει καλύτερη προβολή του κυβερνητικού έργου. 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας τόνισε ότι κονδύλια 12 δισ. από το ΕΣΠΑ που θα διατεθούν από τις αρχές του 2015 μεταξύ των οποίων 4,9 δισ. θα αφορούν το νέο ΕΣΠΑ και θα δοθούν εμπροσθοβαρώς εκ των οποίων τα 700 εκ. θα αφορούν δράσεις για την απασχόληση.  

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πραγματοποιείται με φόντο τις δραματικές απώλειες νωρίτερα κοντά στο 10% του γενικού δείκτη στο ΧΑ που τελικά τις περιόρισε κατά το κλείσιμο στο 6,25%.  Στο 7,44% διαμορφώθηκε εξάλλου στο κλείσιμο της αγοράς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στον απόηχο της εκλογολογίας και της προώρης εξόδου της Ελλάδας απο τα χρηματοδοτικά προγράμματα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.