.Απέτρεψαν τη σφράγιση των πολυιατρείων του πρώην ΙΚΑ της περιοχής μας

Κινητοποιήσεις Λαϊκής Επιτροπής και Μαζικών Φορέων Ζωγράφου Σάβ. 15/2 & Δευτέρα 17/2 για το κλείσιμο των ιατρείων ΕΟΠΥΥ* Mε αγωνιστική κινητοποίηση απάντησαν η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου και η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει η μεταβίβαση της υγειονομικής μονάδας του ΕΟΠΥΥ στου Ζωγράφου εμποδίζοντας τους ελεγκτές να κάνουν την απογραφή. Η Λαϊκή Επιτροπή και οι μαζικοί φορείς της περιοχής καλούν τους εργαζόμενους και το λαό του Ζωγράφου να παλέψουν και να διεκδική... περισσότερα »

.Θα μας βρουν απέναντί τους όσοι λεηλατούν το πάρκο στο Γουδί

Σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Τετάρτη όλοι και όλες που συμμετείχαμε στην ημερίδα φορέων και κατοίκων, που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολι­τικό Πάρκο Γουδή στο Πολυδύναμο Κέντρο της 7ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθη­ναίων: Δηλώνουμε ιδιαίτερα ανήσυχοι από την κλιμάκωση της επίθεσης στον ελεύθερο δημόσιο χώρο, που προορίζεται για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, όπως αυτή εκφράζε­ται ειδικότερα από: Α. Την αναβολή της έγκρισης του Σχεδίου Γενικής Διάταξης από την Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας (ΟΡΣΑ), το οποίο καθορίζει τις χρή... περισσότερα »

.Ξεκινά η κινητικότητα στους δήμους

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης δρομολογείται η μετάταξη μονίμων υπαλλήλων των δήμων, της ΚΕΔΕ, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) σε κενές ή συνιστώμενες με την πράξη μετάθεσης θέσεις, σε αντίστοιχο κλάδο ή ειδικότητα άλλων ΟΤΑ α' και β' βαθμού.

Στόχος, όπως σημειώνεται, είναι η κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών και η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. 

Με την ΚΥΑ που υπογράφηκε στις 10 Φεβρουαρίου ξεκινά επισήμως η ενδοδημοτική κινητικότητα. Προσδιορίζεται η διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων, τα προσόντα και τα μόρια βαθμολόγησης, ο καθορισμός θέσεων και η διαδικασία μετάταξης, αλλά και οι πειθαρχικές ποινές. 

.ΥΠΟΙΚ: Επιβεβαιώνονται τα θετικά σημάδια για την οικονομία

 «Σταδιακά η ελληνική οικονομία βγαίνει από τη βαθιά ύφεση των τελευταίων ετών, ενώ δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις, όπως άλλωστε έχει προβλεφθεί, για επιστροφή σε αναπτυξιακή τροχιά μέσα στο 2014».

Αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, υποδηλώνουν τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία για το ΑΕΠ, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛΣΤΑΤ.

Παράλληλα, αναφέρει το υπουργείο, το γεγονός ότι η ύφεση για το 2013 είναι χαμηλότερη από την αρχική πρόβλεψη (3,7% έναντι 4%), αφ' ενός μεν συμβαίνει για πρώτη φορά από την έναρξη του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, ενώ αφ' ετέρου «έρχεται να επιβεβαιώσει τα θετικά σημάδια που έδειχναν το τελευταίο διάστημα οι επιμέρους βραχυχρόνιοι ποιοτικοί και ποσοτικοί δείκτες».

.Με αρνητικό πληθωρισμό άρχισε το 2014 για την ελληνική οικονομία

Με αρνητικό πληθωρισμό (στο -1,5%), άρχισε το 2014 για την ελληνική οικονομία, βάσει στοιχείων.
Μετά τη συγκεκριμένη μείωση, ο πληθωρισμός παραμένει αρνητικός για 11ο συνεχή μήνα (τον περασμένο Δεκέμβριο είχε μειωθεί κατά 1,7%, ενώ τον Ιανουάριο 2013 είχε καταγραφεί αύξηση 0,2%).

Από τις τιμοληψίες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτει ότι οι κυριότερες ανατιμήσεις καταγράφηκαν τον Ιανουάριο, σε ετήσια βάση, στα φάρμακα (25,5%, λόγω αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων), στα τιμολόγια της ΔΕΗ (7,9%), στον καπνό (2,2%), στα γαλακτοκομικά- αυγά (2,2%), στο ελαιόλαδο (2,1%) και στο νωπό μοσχάρι (1,6%). 

Στον αντίποδα, υπήρξαν μειώσεις τιμών στη συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών, όπως, πχ, στις νωπές πατάτες (5,2%), στο φυσικό αέριο (4%), στη βενζίνη (3%), στα είδη ένδυσης- υπόδησης (2,9%), στο πετρέλαιο θέρμανσης (2%), στα νωπά ψάρια (1,8%), κλπ.

.Οι μεταπολιτευτικοί συγγραφείς και η ελληνική κοινωνία

Ποια είναι τα δημόσια ζητήματα θέματα που έχουν απασχολήσει την ελληνική πεζογραφία από το 1974 μέχρι τις ημέρες μας; Πώς αντιμετώπισαν οι συγγραφείς την κοινωνία που άρχισε να διαμορφώνεται μετά την πτώση της χούντας και με ποιον τρόπο αποτύπωσαν τα χαρακτηριστικά της στα βιβλία τους; 

Συναισθάνθηκαν οι συγγραφείς την κοινωνική παθολογία η οποία οδήγησε στην κρίση κι αν ναι, ποιες ακριβώς πλευρές της εντόπισαν; Μήπως πάλι οι συγγραφείς παγιδεύτηκαν στις απατηλές παραστάσεις της εξαρχής υπονομευμένης ευμάρειας κι αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο, ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι της παγίδευσής τους;


Αυτά είναι τα ερωτήματα στα οποία προσπάθησε να δώσει απαντήσεις το διήμερο «Ελληνική πεζογραφία και δημόσια σφαίρα 1974-2013», που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. 

Το διήμερο διοργάνωσε η Εταιρεία Σπουδών με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών και κριτικών λογοτεχνίας οι οποίοι κάλυψαν ποικίλες όψεις της μεταπολιτευτικής λογοτεχνίας. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας οι εισηγητές (Τιτίκα Δημητρούλια, Βενετία Αποστολίδου, Λίζυ Τσιριμώκου, Δημήτρης Αγγελάτος, Γιάννης Δημητρακάκης και Σπύρος Μακρής) 

εξέτασαν τους δεσμούς που ανέπτυξαν με το κοινωνικοπολιτικό τους περιβάλλον συγγραφείς όπως ο Δημήτρης Νόλλας, ο Αλέξης Πανσέληνος, η Μάρω Δούκα και ο Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας εκ παραλλήλου για το έργο των νεώτερων ή για το νομίζουν υπό τις παρούσες συνθήκες για τα βιβλία των νεώτερων και των παλαιότερων οι φοιτητές των φιλολογικών και των παιδαγωγικών τμημάτων.

.Νέες επιδρομές του συριακού καθεστώτος με 51 νεκρούς

Το συριακό καθεστώς πραγματοποίησε επιδρομές με ελικόπτερα σε περιοχές τις οποίες είχαν καταλάβει αντάρτες, σκοτώνοντας τουλάχιστον 51 ανθρώπους, καθώς η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η ανθρωπιστική εκεχειρία στην πολιορκημένη πόλη Χομς, παρατάθηκε για 3 ημέρες.
 Το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε ότι 38 πολίτες - συμπεριλαμβανομένης μιας 7μελούς οικογένειας- καθώς και 13 αντάρτες σκοτώθηκαν κατά τις επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη στο βόρειο Χαλέπι. 

Περίπου 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Χαλέπι από τότε που ξεκίνησαν οι πρώτες συνομιλίες μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, στις 22 Ιανουαρίου στ η Γενεύη δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ-Ραχμάν. 

Από τον περασμένο μήνα, οπότε και άρχισαν οι συνομιλίες, έχουν σκοτωθεί 4.989 άτομα σε ολόκληρη τη χώρα. Ανέφερε ότι η περίοδος αυτή σημάδεψε την πιο βίαιη φάση των συγκρούσεων των τελευταίων τριών ετών.

.Ο Όσκαρ Πιστόριους σπάει τη σιωπή του ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της συντρόφου του

Ο νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος θα δικαστεί τον Μάρτιο, έσπασε σήμερα τη σιωπή του, ακριβώς ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, εκφράζοντας τη «θλίψη» του για το τραγικό συμβάν.
«Καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματά μου για το τραγικό συμβάν που προκάλεσε θλίψη σε όλο τον κόσμο που αγαπούσε πραγματικά και εξακολουθεί να αγαπά τη Ρίβα», έγραψε ο 27χρονος Πιστόριους σε σύντομο μήνυμά του στο λογαριασμό του στο Twitter.

«Ο πόνος και η λύπη, κυρίως για τους γονείς, την οικογένεια και τους φίλους της Ρίβα, με πνίγουν. Θα κουβαλάω για την υπόλοιπη ζωή μου την απώλεια της Ρίβα και τις πληγές από την ημέρα εκείνη», τονίζει στο μήνυμά του ο Όσκαρ Πιστόριους, το οποίο αρχίζει με τη φράση: «Λίγες λέξεις από τα βάθη της καρδιάς μου».

.Αποφασίζουν οι αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους

 Σε διαβουλεύσεις εξακολουθούν να βρίσκονται οι αγρότες στη Β. Ελλάδα προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους ύστερα από την αδιέξοδη, όπως οι ίδιοι τη χαρακτηρίζουν, χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ άλλοι κρίνουν πως έχει επέλθει τέλμα. Στο πλαίσιο αυτό, καθοριστικής σημασίας για τα επόμενα βήματα είναι οι οι γενικές συνελεύσεις, που πρόκειται να γίνουν σήμερα το απόγευμα.

Στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των αγροτών στα «Πράσινα Φανάρια» καθώς, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, η παρουσία της ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο σημείο, δυσχεραίνει κατά πολύ τις κινήσεις τους.

Σημείωσε δε ότι κάποιοι από τους αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο δεν αποκλείεται να αποχωρήσουν σήμερα, αφού άποψή τους αποτελεί ότι η όλη κατάσταση είναι αδιέξοδη. Στο μεταξύ, ακυρώθηκε η σημερινή συνάντηση που είχε προγραμματιστεί με τον γραμματέα του πρωθυπουργού Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

 Αγρότες στον κόμβο των Σφαγείων, στα Βασιλικά, τηρούν για σήμερα στάση αναμονής, ενώ ακριβώς το ίδιο πράττουν και οι συνάδελφοί τους στο μπλόκο των Μουδανίων.
Ησυχία επικρατεί στο μπλόκο της Κουλούρας στην Ημαθία και το απόγευμα θα γίνει νέα γενική συνέλευση.

Στις Σέρρες, μερίδα αγροτών τηρεί στάση αναμονής και εντός της ημέρας πρόκειται να καθορίσει τη μορφή κινητοποιήσεων στις επόμενες ημέρες, ενώ αυτοί της Μαυροθάλασσας βρίσκονται καθ' οδόν προς τον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, όπου και πρόκειται να προβούν σε συμβολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος.


Ησυχία επικρατεί στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη.
Στη Θεσσαλία και στη Βοιωτία, οι αγρότες πρόκειται να συναντηθούν αργά το μεσημέρι προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους

.«Στόχος μας η ανάδειξή του ως πρόβλημα παραβίασης του διεθνούς δικαίου»

Στο Κυπριακό και την καταστροφή των χημικών της Συρίας, αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Στόχος μας είναι να αναδεικνύεται πάντα το κυπριακό πρόβλημα ως πρόβλημα παραβίασης του διεθνούς δικαίου, εισβολής, κατοχής, να αναδεικνύονται οι ευθύνες που υπάρχουν, αλλά να ανοίγεται και μία προοπτική για μια λύση σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, σύμφωνη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, με τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, με το κοινοτικό κεκτημένο», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικώ... περισσότερα »

.Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Σταθάκη

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη, σε εκδήλωση του TVXS. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το πλήρες απόσπασμα της ομιλίας του κ. Σταθάκη είναι το ακόλουθο: «Η Ελλάδα υποφέρει 20 χρόνια από λίγους φόρους και αυτή είναι η βασική αιτία του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας. Διότι, όπως και αν το ψάξετε από το '95, που υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία, δαπανούσε κάθε χρόνο 43 - 44% του ΑΕΠ- αυτές ήταν οι δημόσιες δαπάνες. Αυτό το μέγεθος βρίσκεται λίγο πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο... περισσότερα »

«Η ακύρωση του μνημονίου θα είναι η πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ»

«Τη συστράτευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων στον κοινό αγώνα για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση» ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «το ίδιο το Μνημόνιο απέδειξε ότι η συνολική εκκαθάριση στην αγορά εργασίας δεν βελτίωσε ούτε την ποιότητα ούτε την ποσότητα της παραγωγής, αλλά ούτε και την κερδοφορία των παραγωγικών μονάδων» και συνεπώς αποτελεί «επιλογή επιβίωσης για τον παραγωγικό κόσμο της χώρας να συνομιλήσει και με αυτούς που υποστήριζαν από την αφετηρία της κρίσης ότι η νεοφιλελεύθ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.