.Σήμερα στα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου χωριού μας!Σας περιμένουμε και τις υπόλοιπες μέρες να γιορτάσουμε παρέα!!

Ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην καρδιά της πόλης μας !

Τραινάκια,  μάγοι, ταχυδαχτυλουργοί,νεράϊδες, ξωτικά, πάγκοι με ζαχαρωτά, ακόμα και ο ίδιος ο Άι- Βασίλης, αυτοπροσώπως, σας περιμένουν από 29 Νοεμβρίου 2013 έως 12 Ιανουαρίου 2014 στην πλατεία Αλεξανδρή(Γαρδένια).Σαράντα μέρες γιορτής, με καθημερινό πρόγραμμα και πολλές εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο!
 Γιατί ο Άγιος Βασίλης ήρθε φέτος νωρίς, φορτωμένος με «δώρα» για μικρούς και μεγάλους.
Εγκαίνια Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην πλατεία Γαρδένια:
Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19.00, με
χορευτικά, τραγούδι, θέατρο και πολλές εκπλήξεις....

Συμμετέχουν: ΚΔΑΠ Δήμου Ζωγράφου «Βυσσινόκηπος», «Ζωγραφόκηπος», «Αερόστατο»
·        Θεατρικό Εργαστήρι Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου  
·        Πίτερ – Κλόουν Τσίρκου
·        Νεανική Συναυλία με τον καλλιτέχνη Νίκο Γκάνο
Παρουσίαση: Γιάννης Παπαθανάσης (ηθοποιός) – Σταύρος Ντάφλος (ανιματέρ)

Παράλληλες εκδηλώσεις  θα γίνονται  στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» και στο Κινηματοθέατρο «ΑΛΕΚΑ» . Θέατρο για παιδιά, αφηγήσεις παραμυθιών,συναυλίες και πολλά διαδραστικά παιχνίδια. Ειδικότερα, στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» τα παραμύθια βρήκαν τη δική τους στέγη. (Δ/νση: Αλέκου Παναγούλη 17)
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013
ώρα 11.00 – «Με άρωμα Χριστουγέννων». Ελληνικοί παραδοσιακοί μύθοι και παραμύθια, συνοδεία ζωντανής μουσικής. (αφήγηση: Νίκη Κάπαρη, ηχητικά τοπία: Γιάννης Ψειμάδας)
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013-ώρα 11.00 – «Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών». Παιδική κουκλοθεατρική παράσταση, βασισμένη στο βιβλίο της Γιώτας Κ. Αλεξάνδρου.
ώρα 18.00 – «Με άρωμα Χριστουγέννων».
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013
ώρα 11.00 – «Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών».
Δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 210-7713802, 210-7788916.

Σε όλες τις εκδηλώσεις αντί εισιτηρίου, συλλογή τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ζωγράφου. 

.Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου κ. Καραβίδας Ανδρέας

Τον ρωτήσαµε καταρχάς αν θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στις ερχόµενες εκλογές και µας απάντησε ότι αυτό είναι θέµα των οργάνων της παράταξης και του κόµµατος. Μας τόνισε µάλιστα ότι η Λαϊκή Συσπείρωση δεν είναι προσωποκεντρική παράταξη και δεν έχει σηµασία ποιος θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου. 

Στην ερώτηση πως σχολιάζει την επικείµενη αλλαγή του εκλογικού νόµου στην τοπική αυτοδιοίκηση µας απάντησε ότι η θέση της παράταξης είναι αρνητική.
Ο λόγος είναι ότι οι αλλαγές του εκλογικού νόµου δεν πρόκειται να δώσουν κάποια πνοή στην τοπική αυτοδιοίκηση... περισσότερα »

.Οφειλόμενες διευκρινίσεις

Τον Ανδρέα Λοβέρδο προσωπικά δεν τον γνωρίζω. Και αν εξαιρέσω το γεγονός ότι είναι γαύρος, δεν έχω να του καταλογίσω τίποτα το μεμπτό. Το ότι έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και έφτιαξε δικό του κόμμα, δικαίωμά του ήταν. Το ότι θεωρεί πως η συνεργασία του με τη ΔΗΜΑΡ είναι η καλύτερη επιλογή για το πολιτικό μέλλον του, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Κι όσο για την εκτίμησή του πως οι 58 είναι εκπρόσωποι του «κανενός» και φορείς του «τίποτα», υποχρέωσή του ήταν να την κάνει, αφού πρόκειται για ανταγωνιστικό «μαγαζί».

Υπάρχουν, όμως, κάποιες απορίες -ας τις πω καλύτερα, διευκρινίσεις- που τις οφείλει. Οχι σε μένα, προς Θεού, αλλά σε όλους τους νοήμονες πολίτες προς τους οποίους απευθύνεται. Και βασικότερη εξ όλων είναι: «Από πότε και για ποιο λόγο διαφωνεί με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική;».

Αν θυμάμαι καλά -και θυμάμαι πολύ καλά-, ο Λοβέρδος υπήρξε ένας από τους πιο δραστήριους υπουργούς σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του Μνημονίου. Τόσο ως υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου όσο και ως υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Να υποθέσω ότι δεν θα ήταν στην κυβέρνηση Σαμαρά αν του είχε προταθεί;

Προς χάριν της συζήτησης θα δεχτώ ότι θα είχε απορρίψει την πρόταση. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ την ενόχληση που του προκαλεί η «ασκούμενη κυβερνητική πολιτική». Αυτή πώς προέκυψε; Η πολιτική την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση είναι η πολιτική που έχει υπαγορευτεί από τα Μνημόνια, τα οποία ο Λοβέρδος ψήφισε και υπηρέτησε.

Και η ένστασή του -όπως και της ΔΗΜΑΡ, άλλωστε- για συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε διεργασίες για τον «τρίτο πόλο» επειδή συνεργάζεται σε κυβερνητικό επίπεδο με τη ΝΔ, οδηγεί ευθέως σε υπόδειξη προς το άλλοτε κόμμα του ν΄ αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα για να καταστεί αξιόπιστος συνομιλητής για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Υποθέτω πως και ο Λοβέρδος, αλλά και ο Κουβέλης αντιλαμβάνονται ότι η λογική αυτή οδηγεί σε ακυβερνησία και σε εκλογές. Αν αυτό θέλουν και προτείνουν οφείλουν να το δηλώσουν καθαρά. Γιατί μέχρι τώρα εκείνο που ξέρουμε είναι ότι και οι δύο θεωρούν την κυβερνητική σταθερότητα απολύτως αναγκαία. Αλλαξε τίποτα;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ > ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

.ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΔΙΕΘΝΩΣ...

Η πορνεία εξελίσσεται σε «μια τεράστια παγκοσμιοποιημένη αγορά», φαινόμενο το οποίο εντείνεται από την όλο και πιο ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων, ...
την ανάπτυξη του Διαδικτύου και τον ευτελισμό της αγοραπωλησίας των ανθρώπων, όπως καταγγέλλει γαλλική οργάνωση.
Στην ετήσια έκθεσή της με τίτλο «Σεξουαλική εκμετάλλευση, μια απειλή που εντείνεται», η οργάνωση Fondation Scelles, η οποία μάχεται ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση, καταγράφει τις τάσεις όσον αφορά στο φαινόμενο της πορνείας σε 66 χώρες, 

όπου «ο αριθμός των προσώπων που εκπορνεύονται δεν σταματά να αυξάνεται κι η σεξουαλική εκμετάλλευση εμφανίζεται περισσότερο από ποτέ ως μια τεράστια παγκοσμιοποιημένη αγορά που ξεπερνά τις εθνικότητες».

Τα δίκτυα πορνείας δείχνουν μια «μεγάλη προσαρμοστικότητα» στις εκάστοτε συνθήκες, εξήγησε ο Ιβ Σαρπενέλ, δικαστικός και πρόεδρος της οργάνωσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Παρίσι.

«Οι μαστροποί συνάπτουν εμπορικές συμφωνίες μεταξύ τους» δήλωσε, φέρνοντας ως παράδειγμα κυκλώματα στη Ρουμανία τα οποία «πωλούν νέες γυναίκες από τον Ισημερινό σε Γάλλους» κι ένα δίκτυο στον Λίβανο που «έφθασε ως τη Βενεζουέλα αναζητώντας γυναίκες για να τις 
πωλεί στη Γαλλία».

Η σεξουαλική εκμετάλλευση γιγαντώνεται από την ελεύθερη κυκλοφορία των αγαθών και των προσώπων πρόσθεσε ο πρόεδρος της οργάνωσης.

Η πλειονότητα των ιερόδουλων πλέον έρχονται από το εξωτερικό (σε ποσοστό 90%) με νόμιμα χαρτιά, ή σχεδόν νόμιμα. «Φθάνουν αεροπορικώς στο πλαίσιο συμφωνίας» εξήγησε ο Σαρπενέλ, επικαλούμενος υποθέσεις με ιερόδουλες από τη Νιγηρία κι την Κίνα που έρχονται μέσω τουριστικών γραφείων.

.O ΣΓΟΥΡΟΣ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

Το Πεδίον Άρεως φέτος θα έχει γιορτινό χρώμα. Το μεγαλύτεροθεματικό Χριστουγεννιάτικο Πάρκοτης Ευρώπης ήδη άρχισε να στήνεται στο πάρκο του Πεδίου Άρεως.

Παγοδρόμιο, Καρουζέλ και ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 14 μέτρων άρχισαν από σήμερα να τοποθετούνται... Μετά από πολλά χρόνια το πάρκο παίρνει και πάλι ζωή μιας που χιλιάδες επισκέπτες πρόκειται να το επισκεφθούν. Έξυπνη κίνηση του Περιφερειάρχη...

.NEKΡΗ 80ΧΡΟΝΗ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ...

Τη ζωή της έχασε από την επίθεση αγνώστου στα Πατήσια μια 80χρονη γυναίκα την ώρα που έμπαινε στην είσοδο τoυ διαμερίσματός της.
Το τραγικό συμβάν ...
συνέβη στις 20:45 όταν η ηλικιωμένη γυναίκα προσπαθούσε να μπει στο διαμέρισμά της, στον πρώτο όροφο σε πολυκατοικία που βρίσκεται στην οδό Αγίου Λουκά στα  Πατήσια.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης  επιτέθηκε στην 80χρονη,  τραυματίζοντας τη θανάσιμα.
Το κίνητρο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρέπει να ήταν η ληστεία.
Προανάκριση διενεργεί η ασφάλεια Αττικής.

.6+1 βήματα για τη διαδημοτική κινητικότητα – όλη η ρύθμιση

Την εφαρμογή του προγράμματος της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας προωθεί με νομοθετική του ρύθμιση το *Υπουργείο Εσωτερικών*, σε συνεργασία με το *Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μετά από αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). 

Με αφορμή τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, οι Υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσαν σχετικά: Κ. Μητσοτάκης: «Το πρόγραμμα της εθελοντικής κινητικότητας που προωθούμε με το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ω... περισσότερα »

.Κουτσούμπας: «Να σταματήσει η κοροϊδία με το ηλεκτρικό ρεύμα και τη θέρμανση»

  «Το ΚΚΕ μπορεί να γίνει ο εκφραστής και ενσαρκωτής της λαϊκής θέλησης, και μέσω της ψήφου, για μια άλλη πορεία μακριά από τα ευρωδεσμά και τους αντιλαϊκούς μονόδρομους», ανέφερε μιλώντας απόψε στο Ηράκλειο, σε εκδήλωση για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρό του, ενώ ζήτησε την απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, όπως ανέφερε.

Αφού τόνισε ότι το ΚΚΕ, παλεύει για να γίνει πιο δυνατό, υπογράμμισε ότι το κόμμα πρωτοστατεί στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων για να μην περάσει καμιά κατάσχεση λαϊκής κατοικίας, κανένας πλειστηριασμός και κανένας φόρος για το σπίτι της λαϊκής οικογένειας. 

Ζήτησε να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και οι φόροι «για τη φτωχολογιά», να μειωθούν άμεσα όλα τα χρέη των λαϊκών οικογενειών, «να σταματήσει η κοροϊδία με το ηλεκτρικό ρεύμα και τη θέρμανση», και τόνισε ότι δεν πρέπει «να μείνει κανένας μόνος του σε αυτή την κρίση, σε αυτή την λαίλαπα».

.Η Ιταλία καταργεί την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων

 Η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε να καταργήσει την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, κατά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Η κρατική χρηματοδότηση προς τα ιταλικά πολιτικά κόμματα πρόκειται να καταργηθεί βαθμιαία, με μείωση των επιχορηγήσεων από το επόμενο έτος μέχρι το 2017. 
Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης Λέτα θα αντικατασταθεί από εθελοντικές χρηματικές συνεισφορές από μέρους πολιτών.

«Παράλληλα, τα κόμματα θα υποχρεωθούν να αναθέσουν τον έλεγχο των ισολογισμών τους σε ανεξάρτητες λογιστικές εταιρίες», τόνισε ο Λέτα, σύμφωνα με τον οποίο «με τον τρόπο αυτό πρόκειται ασφαλώς να ξεπεραστεί η αδιαφάνεια και η κακοδιαχείριση των περασμένων ετών».

.Σε ν/σ του υπουργείου Οικονομικών, η ρύθμιση για τη διαδημοτική κινητικότητα


Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών συμπεριλήφθηκε, τελικά, η νομοθετική ρύθμιση για την εθελοντική, διαδημοτική κινητικότητα. Μέσω της διαδικασίας, εκτιμάται ότι θα μετακινηθούν 4.000- 5.000 υπάλληλοι που εργάζονται στους δήμους. Όπως ορίζεται στο άρθρο 30 του νομοσχεδίου, οι υπάλληλοι θα μείνουν σε διαθεσιμότητα έναν μήνα και, στη συνέχεια, δεν θα επιτρέπεται να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας χωρίς αίτησή τους, διότι δεν θα αποτελούν πλέον πλεονάζον προσωπικό.
Το άρθρο προβλέπει ότι θα «παγώσουν» για τρεις μήνες οποιεσδήποτε άλλες μετατάξεις στους δήμους. 

Στη ρύθμιση εντάσσονται οι μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι των ΟΤΑ α' βαθμού, της ΚΕΔΕ, των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Αυτοί μπορούν να μετακινηθούν σε κενές ή συνιστώμενες θέσεις αντίστοιχου κλάδου ή ειδικότητας άλλων ΟΤΑ, μετά από ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών και υποβολή αιτιολογημένων αιτημάτων των φορέων υποδοχής, με τα οποία θα βεβαιώνεται η ύπαρξη των αναγκαίων πιστώσεων.

.Δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ


Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ, ξεκίνησε λίγο πριν τις 10:00 με την παρουσίαση του κειμένου της πλειοψηφίας για τις θέσεις του κόμματος, το οποίο ανέπτυξε το μέλος της απερχόμενης Εκτελεστικής Επιτροπής Σάκης Παπαθανασίου.
Στο κείμενο, κεντρική κατεύθυνση είναι ότι η ΔΗΜΑΡ δεν συμπράττει ούτε με την κυβέρνηση, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ και στόχο έχει τη συγκρότηση του λεγόμενου τρίτου πόλου.
Επίσης παρουσιάστηκε το κείμενο της μειοψηφίας, με το οποίο ζητείται συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ μαζί με το ΠΑΣΟΚ στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.
Ένα τρίτο κείμενο κατατέθηκε από στελέχη, στο οποίο ζητούν να αναδειχθούν τα αριστερά χαρακτηριστικά του κόμματος.

.Εμπρηστικό μηχανισμό τοποθέτησαν στο εξοχικό του Κ. Σημίτη

Από εμπρηστικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο μπαλκόνι, προκλήθηκε η πυρκαγιά στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.  Οπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία που έκαναν αρχικά οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος και στη συνέχεια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, οι δράστες είχαν τοποθετήσει τον εμπρηστικό μηχανισμό μπροστά στη μπαλκονόπορτα, από την έξω πλευρά, χωρίς να την παραβιάσουν.

Η πυρκαγιά, που προκλήθηκε από την πυροδότηση του μηχανισμού, εισχώρησε στο εσωτερικό του σπιτιού όπου προκάλεσε ζημιές προκαλώντας ταυτόχρονα ενεργοποίηση του συναγερμού λόγω του καπνού, απ' όπου και κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική.  

Επί τόπου έφτασαν πυροσβεστικές δυνάμεις που έσβησαν τη φωτιά, ενώ από το μπαλκόνι περισυνελέγησαν υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού, μεταξύ των οποίων και μεταλλικά στοιχεία, τα οποία θα ερευνηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. 

Στον τόπο του συμβάντος βρίσκονται αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ανέλαβε την υπόθεση καθώς και της Πυροσβεστικής με εισαγγελέα, που παρακολουθεί την πορεία των ερευνών.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.