.Τι πρέπει να διδαχθεί η Ελλάδα από Βραζιλία και Αργεντινή

Την άποψη πως μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα πρέπει να φανεί εξαιρετικά προσεκτική και να πάρει «ιδέες» από τα προβλήματα που αντιμετώπισαν Βραζιλία και Αργεντινή εκφράζει ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz σε άρθρο του στο Bloomberg. 

Ο οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ Εριάν, στο κείμενό του, κάνει λόγο για ένα κόμμα της αριστεράς με ακραίες θέσεις που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ στην εξουσία και ενδεχομένως θα βρθεί αντιμέτωπο με ένα ξεπούλημα (sell off) στις αγορές. «Οι πιστωτές γίνονται νευρικοί για τις προοπτικές της χώρας, ιδιαίτερα δε, για τη σταθερότητα των συν...περισσότερα »

..Αντ. Σαμαράς: Με αυτά που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ η χώρα θα πάει στον πάτο

 Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το Αγρίνιο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης.

«Δεν πρόκειται ποτέ να παίξουμε την πατρίδα μας στα ζάρια, ούτε να μας παρασύρουν με ένα νέο λεφτά υπάρχουν» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι «μας οδηγούν σε σύγκρουση με τους εταίρους, σε χρεοκοπία, σε έξοδο από το ευρώ», ενώ όπως τόνισε «η Ελλάδα έχει δύο δρόμους: 

Ή θα παραμερίσει την πολιτική αβεβαιότητα και θα πάει στην ανάπτυξη ή θα κατρακυλήσει στο χείλος της χρεοκοπίας». Μάλιστα, όπως ανέφερε σε αυτό το σημείο, «το λένε οι δικοί τους, πως δεν μπορείς να ζητάς τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην ακολουθείς τους κανόνες της».

Συνεχίζοντας την επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε: «μας λένε ότι η χώρα έφθασε στον πάτο, αλλά το σίγουρο είναι ότι με αυτά που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πάει η χώρα στον πάτο». Όμως, όπως πρόσθεσε, «αυτό δεν θα το επιτρέψει ο λαός μας».

«Πετύχαμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό» είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να επαναφέρει το καθεστώς των ελλειμμάτων και των χαριστικών συντάξεων.

.Ευ. Βενιζέλος: Ο λαός πρέπει να ξέρει τα πραγματικά δεδομένα

Το μήνυμα ότι η πολιτική αβεβαιότητα θα εξακολουθήσει να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας αν στις εκλογές δεν είναι ισχυρό το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, ώστε «να λειτουργήσει ως εγγυητής της αναγκαίας ευρύτερης συνεργασίας και της μόνης ασφαλούς και εφικτής εθνικής στρατηγικής», στέλνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με άρθρο του στην προσωπική ιστοσελίδα του.

Με τίτλο: «Ούτε άγαρμπος εκφοβισμός, ούτε κουτοπόνηρος εφησυχασμός - ο λαός πρέπει να ξέρει τα πραγματικά δεδομένα», ο κ. Βενιζέλος ασκεί κριτική, εμμέσως πλην σαφώς, 

τόσο προς τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας απερίφραστα και τις δύο τακτικές και «την όποια παραποίηση των δεδομένων, οποιαδήποτε αλλοίωση της πραγματικής εικόνας», και τοποθετείται διεξοδικά στη συζήτηση που εντείνεται προεκλογικά σχετικά με τις χρηματοδοτικές αντοχές και ανάγκες της χώρας. 

«Εμείς θα πούμε την αλήθεια στον λαό ακόμη και αν δεν είναι ώριμος πάντα να ψηφίζει και να δέχεται την αλήθεια αυτή», τονίζει.

.Απαισιόδοξοι οι Έλληνες για την οικονομική κατάσταση στη χώρα

Επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στη χώρα μέσα στο 2015 αναμένουν οι Έλληνες σε ποσοστό 60%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα παγκόσμιας έρευνας Workmonitor της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού Randstad, για το τέταρτο τρίμηνο του 2014.
Αντίθετα, σε ποσοστό 29% εκτιμούν ότι θα υπάρξει βελτίωση της οικονομικής κατάστασης κατά το ίδιο διάστημα.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, σε ποσοστό 26% αναμένουν αύξηση μισθού, ενώ μόνον 22% περιμένουν ότι θα λάβουν μπόνους στο τέλος της χρονιάς.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εργαζόμενοι εμφανίζονται αισιόδοξοι για το 2015, με το 58% των ερωτηθέντων να πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα τους θα βελτιωθεί, ποσοστό 9% υψηλότερο από το αντίστοιχο του προηγούμενου έτους.

.Γ.Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ έγινε μέρος του συστήματος, που θέλω να αλλάξω

«Δεν αλλάζω το ΠΑΣΟΚ, φτιάχνω κάτι το καινούριο. Το ΠΑΣΟΚ έγινε μέρος του συστήματος, που θέλω να αλλάξω» τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα με τίτλο «το άνοιγμα του Παπανδρέου προς τον Τσίπρα: ναι στον διάλογο, αλλά για τις μεταρρυθμίσεις».

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών δηλώνει ότι «πρέπει να ανανεωθούν οι ιδέες για τις οποίες πολέμησε, να μεταρρυθμιστεί η πολιτική και το ελληνικό κράτος προς μια πιο δίκαιη, διαφανή και αποτελεσματική κατεύθυνση, να ξανανθίσει η ιδιωτική πρωτοβουλία και να ενθαρρυνθεί η δημιουργικότητα των νέων, η οποία σήμερα ταπεινώνεται από ένα πελατειακό σύστημα».

.Γ. Ντάισελμπλουμ: Η Ευρώπη μπορεί να προσφέρει περισσότερη βοήθεια, εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δεσμεύθηκε σήμερα να συνεργασθεί με την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές στην Ελλάδα, αλλά απηύθυνε έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να διατηρήσει την πολιτική της λιτότητας.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε επίσης ότι η Ευρώπη μπορεί να προσφέρει περισσότερη βοήθεια, εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της ως προς τις μεταρρυθμίσεις.
«Οποια και αν είναι η νέα κυβέρνηση, θα συνεργασθούμε μαζί της» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας σε μικρή ομάδα δημοσιογράφων στο Τόκιο.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κάλεσε τους Έλληνες ψηφοφόρους να κοιτάξουν κατά πρόσωπο την πραγματικότητα στην οποία βρίσκεται η χώρα.

«Εχουν καταβληθεί πολλές προσπάθειες, κυρίως από τον ελληνικό λαό. Η ανάκαμψη ξεκινά. Θα ήταν κρίμα να αφεθεί να χαθεί και πάλι» κατέληξε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

.Τσίπρας: Να μπει τέρμα στον οδυνηρό κατήφορο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει στην κρίση του ελληνικού λαού την ανάγκη να μπει ένα τέρμα στην καταστροφική πορεία, στον οδυνηρό κατήφορο της χώρας και βήμα το βήμα, με δυσκολίες, τις οποίες αντιμετωπίζουμε, σφίγγοντας τα δόντια, αλλά με υπερηφάνεια να επουλώσουμε τις πληγές του Μνημονίου, τις πληγές της ανθρωπιστικής κρίσης, θέτοντας ένα πλαίσιο δικαιοσύνης και αξιοκρατίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την περιοδεία του στη Δράμα. 

Σχετικά με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου σημείωσε: «Βρισκόμαστε στη μέση μιας πολύ κρίσιμης εκλογικής μάχης. Αυτή η αναμέτρηση παίρν...περισσότερα »

.Χάρι Κλυνν: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τήρησε συμφωνία κυρίων

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την εξαίρεσή του από τα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου εξαπέλυσε ο Χάρι Κλυνν, κάνοντας λόγο για «μη τήρηση συμφωνίας κυρίων». 

Μιλώντας στο *elliniko-fenomeno*, ο γνωστός ηθοποιός σημείωσε ότι παρά την αρχική πρόταση από την Κουμουνδούρου να κατέβει υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης, τελικά τον μετέφεραν στην Β' Θεσσαλονίκης, κάτι που δεν ήταν στα σχέδια του, γεγονός που τον ανάγκασε να αποσύρει την υποψηφιότητά του. 
Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο Χάρι Κλυνν: «Μετά από τα καταστροφικά μνημόνια με τα οποία οι εκάστοτε κυβερνή... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.