.Στη σχολή της Γιάννας Αγγελοπούλου στο Harvard θα διδάσκει ο Γιώργος Παπανδρέου


Παπανδρέου εντάχθηκε στο δυναμικό του Harvard KennedySchool. Αυτή είναι η είδηση όπως προκύπτει από την ένταξη του ονόματος του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην επίσημη λίστα των διδασκόντων του ιδρύματος.

Πίσω όπως από μια απλή ανακοίνωση κρύβεται μια ολόκληρη ιστορία. Οπως είχε αποκαλύψει πριν από ακριβώς ένα χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου του 2011 το iefimerida.gr η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου ίδρυσε και ενισχύει οικονομικά, στο Harvard Kennedy School, ένα παγκόσμιο πρόγραμμα υποστήριξης εκλεγμένων ηγετών, το Global Public Leaders Program.
Στόχος του είναι, 
σε συνεργασία με το ίδρυμα Μπιλ Κλίντον, να δοθεί η δυνατότητα σε εκλεγμένους ηγέτες, μετά την αποχώρηση από το αξίωμά τους, να συνεχίσουν να προσφέρουν.
Οπως είναι γνωστό ο Γιώργος Παπανδρέου διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια μια εξαιρετική σχέση με τον Μπιλ Κλίντον ο οποίος εκτός των άλλων έχει συμμετάσχει το 2002και το 2003 στο Συμπόσιο της Σύμης που διοργανώθηκαν στη Σάμο και την Κω.
Αλλά και με την κυρία Αγγελοπούλου οι σχέσεις του αν και πέρασαν από πολλές διακυμάνσεις στο παρελθόν, σήμερα θεωρούνται πολύ καλές.
Οπως, είχαν τονίσει από κοινού κατά την παρουσίαση τόσο ο πρόεδρος Κλίντον όσο και η κυρία Αγγελοπούλου «είναι σαφής η ανάγκη αξιοποίησης του πολιτικού και διανοητικού κεφαλαίου ανθρώπων, που έχουν ασκήσει ηγεσία στον τόπο τους και έχουν με τη στάση και το έργο τους, τη δράση και τα αποτελέσματά της, σημαντικά προσφέρει. 
Με πολλούς τρόπους, το κεφάλαιο αυτό είναι πολυτιμότερο από τα χρήματα. Είναι ένα πρόγραμμα, προκειμένου εκλεγμένοι ηγέτες με σημαντική προσωπικότητα να έχουν τη δυνατότητα να υπηρετούν το κοινό καλό από άλλες θέσεις».
Σε συνεργασία με το Club of Madrid, το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα υποστήριξης σε ηγέτες που έχουν αποχωρήσει από το αξίωμά τους και βρίσκονται σε προπαρασκευαστική φάση για τα επόμενα βήματα της δημόσιας παρουσίας τους.
Tο Club of Madrid είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποτελείται από 80 δημοκρατικά εκλεγμένους πρώην Προέδρους και Πρωθυπουργούς από 56 διαφορετικές χώρες. 
Πρόκειται για το μεγαλύτερο παγκοσμίως φόρουμ πρώην ηγετών κρατών και κυβερνήσεων, που σκοπό έχει να ανταποκριθεί σε μια διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για υποστήριξη μεταξύ ηγετών σε δύο τομείς: δημοκρατική ηγεσία και διακυβέρνηση, και ανταπόκριση σε καταστάσεις κρίσεων.
Αλλωστε, η φετινή εκδήλωση που έγινε στο Havrard τον Απρίλιο είχε ως αντικείμενο την επιλογή της πρώτης σειράς πρώην εκλεγμένων ηγετών που θα συμμετάσχουν στο διεθνές πρόγραμμα. Οπως αποδεικνύεται μεταξύ αυτών θα είναι και ο κ. Παπανδρέου.
Η εκδήλωση στην οποία παρέστησαν εκτός από την κυρία Αγγελοπούλου και τον κ. Κλίντον ο Πρύτανης της Σχολής Διακυβέρνησης Κένεντι του Πανεπιστήμιου Χάρβαρντ Ντέιβιντ Ελγουντ, 
έγινε παρουσία 300 φοιτητών, ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου, συμβούλων και συνεργατών πρώην προέδρων των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός Οικονομικών Λάρι Σάμερς και ο σύμβουλος 6 Αμερικανών Προέδρων, Ντέιβιντ Γκέργκεν.

.«Πρέπει να διατηρηθεί η συνοχή της κυβέρνησης και να αλλάξει το πακέτο»


«Aς θέσουμε και το ζήτημα της κοινωνίας στην τρόικα ότι, εκτός από τους αριθμούς, υπάρχουν και άνθρωποι, να τους εξηγήσουμε ότι αν δεν έχουμε την κοινωνία ή έστω τμήματά της μαζί μας, δε θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα. 

Νομίζω ότι, κάποια στιγμή, θα πρέπει να το καταφέρουμε» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ, Α. Παπαδόπουλος στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Σε ότι αφορά τη στάση του κόμματος ανέφερε: «Πρέπει να διατηρηθεί η συνοχή της κυβέρνησης και πρέπει το πακέτο να αλλάξει. Εμείς σε αυτό το δίπτυχο κινούμαστε. Επιβάλλεται, αυτή την ώρα της διαπραγμάτευσης, να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια».

.«Δεν είναι θέμα ψευτοτσαμπουκάδων – Πρέπει να σώσουμε τη χώρα μας»


Για την κόντρα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης με τη Χρυσή Αυγή μετά τα πρόσφατα επεισόδια στη Ραφήνα, μίλησε ο υπουργός Νίκος Δένδιας τονίζοντας ότι «δεν είναι θέμα ψευτοτσαμπουκάδων, πρέπει να σώσουμε τη χώρα μας».
Μιλώντας στη ΝΕΤ ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση υπερασπίζει το κράτος δικαίου, παραδέχθηκε ότι υπήρξε ολιγωρία της αστυνομίας σε όσα έγιναν στη Ραφήνα και απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με την παρουσία κλούβας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σημείωσε πως αυτό ήταν απόφαση της αστυνομίας. 

«Όταν υπάρχει διακηρυγμένη άποψη παράνομων πράξεων και μάλιστα όταν το αναγγέλλουν δημοσίως με θρασύτητα, είναι υποχρέωση του Έλληνα αστυνομικού να παρέμβει» σημείωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι τέτοιες συμπεριφορές οδηγούν την ελληνική κοινωνία σε συνθήκες ζούγκλας και υπογράμμισε ότι τα στοιχεία που έχει δεν προκύπτει διασύνδεση αστυνομικών με ομάδες ακραίων.
Για τις περικοπές στους ένστολους σημείωσε πως θα πρέπει να είναι λελογισμένες.

.Γκάζι στις αποκρατικοποιήσεις πατά το ΤΑΙΠΕΔ


Στην επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων της Ελληνικό ΑΕ, των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) προχωρεί  η νέα Διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Σήμερα σε πολύωρη συνεδρίαση του το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ (στην πρώτη μετά τις 15 Μαΐου 2012) αποφάσισε τα εξής:

-Επέλεξε για την δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση έως και του 70% των μετοχών της «Ελληνικό ΑΕ» τις εταιρείες Elbit Cochin Island Ltd, Lamda Development SA, London and Regional Properties και Qatari Diar Real Estate Investment Co. QSC.

-Ενέκρινε το σχέδιο συμβάσεως μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΔΕΗ σχετικά με την παραίτηση της ΔΕΗ, από το δικαίωμά της να ζητήσει να αγοράσει έως και το 30% των μετοχών της ΔΕΠΑ.

-Ενέκρινε τους όρους  της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ με βάση τους οποίους θα υποβληθούν ενδεικτικές προσφορές από τους υποψηφίους επενδυτές.

-Ενέκρινε το τελικό κείμενο της σύμβασης για τη σύσταση επικαρπίας επί του δικαιώματος διοικήσεως και διαχειρίσεως του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεοράσεως (IBC) για περίοδο 90 ετών με βάση το οποίο θα υποβληθούν οι τελικές οικονομικές προσφορές των υποψηφίων επενδυτών.

-Ενέκρινε το μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τραπέζης σχετικώς με την ενιαία αξιοποίηση της εκτάσεως της χερσονήσου «Μικρό Καβούρι» στην Βουλιαγμένη.

-Επέλεξε στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου στην Κασσιόπη Κέρκυρας επελέγη να μετάσχει η ένωση προσώπων NCH New Europe Property Fund II LP και NCH Balkan Fund.

-Επέλεξε στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου Αφάντου Ρόδου τις Ατλάντικα Ελλάς, η Lamda Development, η London and Regional Properties, η Μinoan Group, NCH Capital και η ΤΕΜΕΣ ΑΕ.

.Τετ α τετ Σαμαρά-Ντράγκι


Συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, έχει αυτή την ώρα, στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.

Οι δύο τους, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, αναμένεται να συζητήσουν τη δυνατότητα επιμήκυνσης στην αποπληρωμή των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ και λήγουν το 2016 και το 2015, θέμα το οποίο φέρεται πως θα θέσει η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του πρωθυπουργού είναι να επισπεύσει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και να ληφθεί η σχετική απόφαση από το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου και σε δεύτερο χρόνο να υπαχθεί η χώρα και οι ελληνικές τράπεζες στις γενικότερες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης.

Στη συνάντηση θα εξετασθεί και το ενδεχόμενο «παραίτησης» της ΕΚΤ από τα κέρδη που καταγράφει από την επένδυση της σε ελληνικά ομόλογα.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΚΤ θέτει ως προϋπόθεση τη θετική έκθεση της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

. Δεν κάνει πίσω στις απολύσεις η τρόικα


Απολύσεις και αλλαγές στο μέτρο της διαθεσιμότητας ζητεί η τρόικα από τη κυβέρνηση, θέμα που θα εξετασθεί και στη συνάντηση των στελεχών του ΔΝΤ,της ΕΕ και της ΕΚΤ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγ. Βενιζέλο.

Η τρόικα πιστεύει πως το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις φορέων, δεν θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση, αν δεν γίνουν ταυτόχρονα απολύσεις.

Αλλά και για τη διαθεσιμότητα θεωρούν ότι είναι πολύ ακριβή όπως έχει σχεδιαστεί και δεν θα οδηγήσει στον στόχο για εξοικονόμηση 1,3 δισ. ευρώ.

Σήμερα κυβερνητικός παράγοντας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες πως οι απεσταλμένοι των δανειστών έθεσαν ξεκάθαρα και θέμα απολύσεων στο δημόσιο.

Σε πρώτη φάση η τρόικα ζητεί να προχωρήσουν οι 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο που είχαν απαιτηθεί ως τα τέλη του 2012 και να υπάρξουν αλλαγές στην νέα εφεδρεία, 

καθώς θεωρούν ότι η πρόωρη συνταξιοδότηση και η μείωση αποδοχών στο 60% για 35.000 άτομα μέσω διαθεσιμότητας δεν οδηγούν στις εξοικονομήσεις που απαιτούνται .

.Νέα προκλητική εμφάνιση


Νέα σφοδρή αντιπαράθεση σήμερα στη βουλή ανάμεσα στον βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασιδιάρη και στον βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλο με φόντο την κόντρα για τα επεισόδια στο Μεσολόγγι και τη Ραφήνα.
«Αν πάμε κατηγορούμενοι για αντιποίηση αρχής θα γελάνε και οι πέτρες», είπε χαρακτηριστικά ο Ηλ. Κασιδιάρης και οι αναφορές του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του βουλευτή Προκόπη Παυλόπουλου.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής της κύρωσης πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την άμεση αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τα γεγονότα της 12ης Φεβρουαρίου στο κέντρο της Αθήνας, ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» είπε: «Διαγκωνίζονται τα κόμματα, ποιος θα βγάλει την πιο σκληρή ανακοίνωση κατά της Χρυσής Αυγής. 
Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η Χρυσή Αυγή. Και να εξαφανίσουμε την Χρυσή Αυγή δεν θα λύνατε τα προβλήματα της Ελλάδος, την οποία καταντήσατε προτεκτοράτο των δανειστών και εκχωρήσατε την εθνική κυριαρχία της. Το πρόβλημα της χώρας είναι η ανομία και το ότι δεν υπάρχει κράτος δικαίου να τηρήσει την έννομη τάξη».

Ο ίδιος επισήμανε πως δεν θέλει ασυλία. Όσο για το ενδεχόμενο οι υποθέσεις της Ραφήνας και του Μεσολογγίου να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη είπε: «Η δίκη θα θυμίζει ελληνική ταινία του '60 με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Αντιποίηση αρχής είναι να παριστάνεις τον αστυνομικό.
 Αν κατηγορηθούμε εμείς, πρέπει να κατηγορηθούν και οι ένστολοι των ΜΑΤ που ήρθαν και έκαναν ελέγχους στα γραφεία της Χρυσής Αυγής - γιατί τέτοιες ενέργειες οδηγούν το πολίτευμα σε επικίνδυνα μονοπάτια. 
Το πρόβλημα δεν είναι ο βουλευτής που ζητά τα παραστατικά, αλλά το ότι δεν υπάρχει κράτος δικαίου».

.Παραπομπή Κούβελου για την υπόθεση του ενός εκατ. δολαρίων ζητά ο Εισαγγελέας


Παραπεμπτική για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος είναι για τον επιχειρηματία, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρο Κούβελο, η  Εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση της μη ακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» της πρώην υπουργού.

Με εισήγησή του προς το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών ο Εισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Τζαβέλας 

ζητά την παραπομπή του Ισίδωρου Κούβελου  ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

Η υπόθεση αφορά το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που δεν δηλώθηκε στην δήλωση «πόθεν έσχες» του 2011, το οποίο προέρχεται από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ και ακολούθως εμβάστηκε σε λογαριασμό του επιχειρηματία στο Λονδίνο για ναυπήγηση πλοίου.

.Επιστροφή άλλων 103 παράνομων μεταναστών στη χώρα τους


Άλλοι 103 παράνομοι μετανάστες από το Πακιστάν, θα επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους, σε επιχείρηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα από την Αστυνομία.
Σε βάρος των 103 αλλοδαπών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα και η επιστροφή τους θα πραγματοποιηθεί με ειδική πτήση «charter». 

Συγκεκριμένα οι 88 από αυτούς θα αναχωρήσουν από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ οι άλλοι 15 από τον Διεθνή Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», με προορισμούς το Ισλαμαμπάντ και τη Λαχώρη.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

.Νέα ρατσιστική επίθεση σε κουρείο αλλοδαπού, στη Μεταμόρφωση


Δύο άγνωστοι τραυμάτισαν Έλληνα μέσα σε κουρείο αλλοδαπού, χθες το βράδυ στην οδό Γκινοσάτη 47 στη Μεταμόρφωση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομίας, το θύμα μπήκε να κουρευτεί στο κουρείο ιδιοκτησίας Πακιστανού, 
αλλά πίσω του εισέβαλλαν δύο άγνωστοι οι οποίοι φιλονίκησαν μαζί του επειδή επέλεξε το κουρείο του αλλοδαπού και κατά την φραστική αντιπαράθεση ένας από τους δράστες τον τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο ελαφρά στη δεξιά ωμοπλάτη.

Στη συνέχεια έριξαν εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά στα έπιπλά του κουρείου με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές. Οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται από την αστυνομία ενώ ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.