.ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΟΥΔΗ


Μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο 1ο Ενωσιακό Πρωτάθλημα της ΙΑ΄ Ένωσης στην κατηγορία κορίτσια 14 ετών, και την 2η θέση στο 1ο  Εθνικό Πρωτάθλημα Κατηγορίας Ε2 στα μονά, η αθλήτρια του Ομίλου Αντισφαίρισης Γουδή  Πότση Μαρία συνέχισε τις επιτυχείς εμφανίσεις της φτάνοντας στον τελικό και στο 1ο Εθνικό Πρωτάθλημα Κατηγορίας Ε1 στα μονά, αλλά και στα διπλά, όπου εκεί κατέκτησε και τον τίτλο.
Συγκεκριμένα, στην πορεία της μέχρι τον τελικό κέρδισε τις εξής αθλήτριες:
-Τσιάρα Ιωάννα (Ο.Α.Πετρούπολης) με σκορ 64 – 63
- Γκόγκου Ελευθερία ( Ο.Α.Σουδας) με σκορ 63 – 64
- Πετρουλα Δανάη ( Α.Π.Ο.Σαννυ Σπορτς Κλαμπ) με σκορ 61 – 63
- Αδάλογλου Μαγδαληνή (Ε.Σ.Ο. Επίκουρος Πολίχνης) με σκορ 75 – 64
Στον τελικό, η Μαρία έχασε από την Καρβούνη Βασιλική του Α. Ο. Α. Φιλοθέης  με σκορ 62 – 61 και κατέκτησε την 2η θέση.
Στα διπλά με συμπαίχτρια την Ναούμ Μαρία του Ο.Α. Χανιών, επικράτησαν στον τελικό με τις Τσέλου Αθανασία (Α.Ο.Α. Παπάγου) & Αδάλογλου Μαγδαληνή (Ε.Σ.Ο. Επίκουρος Πολίχνης).

.Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν άθλησης σε εξωτερικούς χώρους απο τον ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Με τη συμμετοχή πλήθους ατόμων ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν άθλησης στο πάρκο Γουδή τη Πέμπτη 15 Μαρτίου.
Υπό τη καθοδήγηση πεπειραμένων γυμναστών, εξήντα άτομα απόλαυσαν τη φύση και τον καθαρό αέρα του πάρκου και ασκήθηκαν στην ελεύθερη γυμναστική, τη πεζοπορία και το τζόκινγκ στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος εκγύμνασης.
Καθώς αυξάνονται οι  αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα,  το Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού προτίθεται να συμπεριλάβει στο μέλλον επιπλέον εξωτερικούς χώρους, με σκοπό να εξυπηρετήσει όλους τους δημότες.
Να υπενθυμίσουμε πως η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής συνεχίζεται και μετά την έναρξη του προγράμματος στην online φόρμα συμμετοχής καθώς και στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού στην οδό Ανακρέοντος 60, στον 2ο όροφο εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Για πληροφορίες καλέστε στον αριθμό 210-7713802

.''H B.KOΡΕΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΠΥΡΑΥΛΩΝ''...


Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN, που επικαλείται πληροφορίες Αμερικανού αξιωματούχου από το Πεντάγωνο, η Βόρειος Κορέα ενδέχεται να σχεδιάζει την εκτόξευση πολλών πυραύλων...
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εκτόξευση είναι πιθανό να προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες, ωστόσο ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν διευκρίνισε τον αριθμό των πυραύλων ή των συστημάτων εκτόξευσης που υπάρχουν στα εδάφη της Βορείου Κορέας.  

Εντούτοις, όπως δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για πολλαπλούς εκτοξευτές» και τόνισε ότι οι Βορειοκορεάτες είναι «ειδικοί στην εξαπάτηση» και μπορεί όλο αυτό τον καιρό να παραπλανούν τον κόσμο γύρω από τους πυραύλους Μουσουντάν, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί στην ανατολική της ακτή και είναι τοποθετημένοι σε κινητό εκτοξευτήρα, ώστε να εστιάσουν στην πολλαπλή εκτόξευση πυραύλων. 
Άλλωστε, όπως επισημαίνει ο αξιωματούχος, αυτή είναι μια τακτική που έχουν ακολουθήσει και στο παρελθόν.

.Βαξεβάνης-Παπανδρέου βάζουν «φωτιά» στην προανακριτική

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης αναμένεται σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή, στην ατζέντα της οποίας αφ’ ενός παραμένει η χθεσινή αποκάλυψη για τη διαφορά ανάμεσα στις δύο λίστες που εμφάνισε ο Κ. Βαξεβάνης, αφ’ ετέρου θα εξετασθεί το αν η επιτροπή θα αρκεστεί στο υπόμνημα του Γ. Παπανδρέου ή θα αναζητηθεί τρόπος για τη φυσική παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στην Προανακριτική. 

Ήδη βέβαια, πηγές από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου αφήνουν να εννοηθεί ότι τα όσα εμπεριέχονται στο υπόμνημα που απέστειλε ο πρώην πρωθυπουργός εξηγούν με επάρκεια τη θέση του και απαντούν στα ερωτήματα που αφορούν στην όποια εμπλοκή του με τη λίστα Λαγκάρντ. 

Επιπρόσθετα, μέλη της επιτροπής εξηγούσαν ότι προκειμένου να ακολουθηθούν άλλες μέθοδοι που θα διασφάλιζαν τη φυσική παρουσία Παπανδρέου, θα έπρεπε να έχει προηγηθεί άρση ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού. 

Ωστόσο, εκτιμάται ως πολύ πιθανό ότι το θέμα θα προκαλέσει νέες διαφωνίες κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώκει «ρεβάνς» εντυπώσεων, μετά τη χθεσινή εξέλιξη με τη διαφοροποιημένη λίστα Βαξεβάνη, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Hot Doc» σε σύγκριση με τη μορφή που είχε όταν ο δημοσιογράφος τη διέθεσε ως ηλεκτρονικό αρχείο στην επιτροπή. 

Συγκεκριμένα, ενώ στη θέση 821 της λίστας που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό, υπήρχε το όνομα εταιρείας, στη θέση 1.276 της λίστας που διέθεσε ο δημοσιογράφος στην Επιτροπή με τη μορφή ηλεκτρονικού αρχείου, υπήρχε συγκεκριμένο όνομα επιχειρηματία. 

Τούτου δοθέντος, η Επιτροπή αποφάσισε χθες να ξανακαλέσει τον κ. Βαξεβάνη για εξηγήσεις, θεωρώντας ότι ο δημοσιογράφος παρενέβη στο περιεχόμενο της λίστας. 

Σημειώνεται ότι, σε επικοινωνία της Επιτροπής με το δημοσιογράφο προκειμένου να εμφανιστεί σήμερα στην Επιτροπή, ο ίδιος απάντησε ότι βρίσκεται εκτός Ελλάδος και επιστρέφει απόψε. 

Κατά πληροφορίες, σε νεώτερη επικοινωνία, ο κ. Βαξεβάνης διεμήνυσε ότι θα απαντήσει με υπόμνημα. Μέλη της Επιτροπής άφηναν να εννοηθεί ότι εφ’ όσον ο κ. Βαξεβάνης αρνηθεί να προέλθει στην Επιτροπή, θα υπάρξει επίσημη κλήτευσή του και, εφ’ όσον χρειαστεί, βίαιη προσαγωγή του. 

Ανεξάρτητα πάντως από την ανακριτική διάσταση της υπόθεσης, στο πολιτικό πεδίο η εξέλιξη αυτή με αφορμή το νέο ζήτημα Βαξεβάνη αναμένεται να προκαλέσει νέα οξεία αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ. 

Στελέχη της ΝΔ υπενθύμιζαν με νόημα ότι η Κουμουνδούρου έχει αναδείξει την έρευνα Βαξεβάνη σε κεντρικό επιχειρηματολογικό της όπλο όσον αφορά στη λίστα Λαγκάρντ εμφανιζόμενη να ταυτίζεται απολύτως με το δημοσιογράφο. 

Στοιχείο το οποίο αναμένεται να αξιοποιηθεί πολιτικά, τόσο από την ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα μάλιστα με το γεγονός ότι χθες κατεγράφη και διχογνωμία μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Επιτροπή, με τους κ.κ. Κωνσταντοπούλου και Δρίτσα να υπερψηφίζουν την επανάκληση Βενιζέλου στην Επιτροπή και τον κ. Κοντονή να παίρνει αποστάσεις, ψηφίζοντας λευκό

.Κλήτευση Γ. Παπανδρέου αποφάσισε η Προανακριτική


Επίσημη πρόσκληση να καταθέσει αυτοπροσώπως στην Προανακριτική Επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη στις 6:30, θα σταλεί στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Αυτό αποφάσισαν τα μέλη της Προανακριτικής μετά από ψηφοφορία επί της πρότασης που είχαν καταθέσει οι τρεις βουλευτές εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας τη νόμιμη κλήτευση του  κ. Παπανδρέου ώστε να καταθέσει ως μάρτυρας. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 8 μέλη ενώ ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε.

Πρόταση να κληθεί βιαίως για να καταθέσει ο κ. Παπανδρέου, είχε υποβάλει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, αλλά την απέσυρε.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ανέφεραν ότι ο κ. Παπανδρέου θα περιμένει να του σταλεί πρώτα η κλήτευση και μετά θα γνωστοποιήσει τι θα κάνει.

.Σόρος προς Γερμανία : Ευρωομόλογα ή βγείτε από την Ευρωζώνη


Να εγκρίνει την έκδοση ευρωομολόγων ή να αποχωρήσει η ίδια από το ευρώ για το καλό της Ευρωζώνης κάλεσε την Γερμανία ο αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο οποίος, σε ομιλία του στο Κέντρο Οικονομικών Μελετών της Φραγκφούρτης, κατηγόρησε το Βερολίνο ότι στην περίπτωση της Κύπρου «το παρατράβηξε» και προειδοποίησε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κατευθύνεται προς περίοδο ύφεσης.

«Η πρώτη μου προτίμηση θα ήταν τα ευρωομόλογα. Η δεύτερη θα ήταν η αποχώρηση της Γερμανίας από την ευρωζώνη.

 Αν φύγει, το ευρώ θα υποτιμηθεί και οι χρεωμένες χώρες θα ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Το χρέος τους θα ξαναγίνει αυτομάτως βιώσιμο», δήλωσε ο κ. Σόρος και σημείωσε ότι είναι μεν θέμα του Βερολίνου να αποφασίσει αν θέλει ευρωομόλογα ή όχι, αλλά «δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει τις υπερχρεωμένες χώρες να ξεφύγουν από την δυστυχία τους». 

Εάν η Γερμανία είναι αντίθετη στην έκδοση ευρωομολόγων, συνεχίζει ο γνωστός επενδυτής, ο οποίος είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός για τις κερδοσκοπικές επιθέσεις του εναντίον της στερλίνας, «θα πρέπει να σκεφτεί η ίδια το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το ευρώ και να αφήσει τους άλλους να τα εκδώσουν».

Ο Τζορτζ Σόρος απέδωσε ακόμη τα προβλήματα της Ευρωζώνης στην εφαρμογή λανθασμένων πολιτικών από την πλευρά της Γερμανίας.

.Ψηφίστηκε το επενδυτικό νομοσχέδιο


Σε συνθήκες έντασης και φραστικών αντιπαραθέσεων ψηφίστηκε στο σύνολό του ο επενδυτικός νόμος, χωρίς να προηγηθεί ονομαστική ψηφοφορία. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ι. Τραγάκης προχώρησε στη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου, κρίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμμένει στο αίτημα της ονομαστικής ψηφοφορίας, που είχε καταθέσει χθες το βράδυ.

Ωστόσο, λίγα λεπτά νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης, κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του έχει υποβάλλει πρόταση ονομαστικής όχι στο σύνολο του σχεδίου νόμου, αλλά στο άρθρο που περιελήφθη στο νομοσχέδιο και αφορά ενδεχόμενη απιστία στελεχών διοικήσεων τραπεζών για δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε νομικά πρόσωπα του δημόσιου και ευρύτερου τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο αυτό προστέθηκε στο επενδυτικό νομοσχέδιο, καθώς η κυβέρνηση αποδέχθηκε σχετική βουλευτική τροπολογία.Η ψήφιση των άρθρων, όμως, ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη και συνεπώς εκκρεμούσε η ψήφιση στο σύνολο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.