.Ο ψηλότερος ουρανοξύστης στην Ευρώπη χτίζεται στη Ρωσία


Το ρεκόρ του υψηλότερου κτιρίου στην Ευρώπη ανέκτησε και πάλι η Ρωσία χάρη στον υπό κατασκευή ουρανοξύστη Μέρκιουρι Σίτι Τάουερ, ανακοίνωσε σήμερα η κατασκευάστρια εταιρεία Mercury.

Ο ουρανοξύστης, στην οικονομική συνοικία της Μόσχας, έφτασε σε ύψος τα 338 μέτρα, ξεπέρασε δηλαδή κατά 29 μέτρα τον Σαρντ του Λονδίνου που κατείχε το ρεκόρ από τον περασμένο Ιούλιο.

"Φαίνεται ότι στη Ρωσία μπορούμε να ακολουθούμε το ρυθμό της σύγχρονης αρχιτεκτονικής σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα", δήλωσε ο πρόεδρος της Mercury, Ιγκόρ Κεσάγιεφ.

Οι πρώτοι 40 όροφοι του ουρανοξύστη θα στεγάσουν γραφεία και οι τελευταίοι θα διαμορφωθούν σε πολυτελή διαμερίσματα.

"Οι Ρώσοι πιθανότατα θα κρατήσουν το ρεκόρ για κάποιο διάστημα, επειδή χτίζουν περισσότερους ουρανοξύστες", σημείωσε από την πλευρά του ο Μάθιου Κιουτένις, της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων Emporis, η οποία επιβεβαίωσε το ρεκόρ.

.' Η ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΠΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ''...


Η μαύρη κωμωδία η επιστροφή στη δραχμή που ανεβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σκηνοθεσία Αλέξη Τσίπρα, έχει πάψει πια να κόβει εισιτήρια '', τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στην '' πολυγλωσσία '' του ΣΥΡΙΖΑ,... 
όπως επισημαίνει.
'' Την ώρα που ο κ. Τσίπρας αποκαλύπτει το πρόγραμμα του και συντάσσεται με το ΚΚΕ υπερψηφίζοντας πρόταση νόμου για '' κατάργηση των Μνημονίων '', με στόχο τη δραχμή, τη χρεοκοπία και την έξοδο από της Ε.Ε, 

ο Κοινοβουλευτικός του Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Λαφαζάνης δηλώνει πως δε θέλει να κοροιδεύει το λαό και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει'', τονίζει ο κ. Κεδίκογλου.

.ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ"


Με 48 σελίδες κυκλοφορεί τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου το πρώτο φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών». Η νέα εφημερίδα εκδίδεται από το «Συνεταιρισμό εργαζομένων σε εφημερίδες και περιοδικά», τον οποίο συγκροτεί ομάδα από... 
πρώην εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι. 

Σε συνέντευξη τύπου ο διευθυντής της εφημερίδας Νικόλας Βουλέλης, υπογράμμισε ότι «η "Εφημερίδα των Συντακτών" θα χαρακτηρίζεται από απόλυτη ανεξαρτησία, πολυφωνία και αυτονομία. 

Θα κάνει ουσιαστική έρευνα. Θα ασκεί αυστηρή έως σκληρή, αλλά έντιμη κριτική προς κάθε κατεύθυνση». Επισήμανε δε, ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ, η κριτική προϋποθέτει ανεξαρτησία από οικονομικά, πολιτικά και κομματικά συμφέροντα, χωρίς αυτό να σημαίνει αποξένωση από την κοινωνία. 

Ο διευθυντής Σύνταξης, Σταμάτης Νικολόπουλος, αναφερόμενος στην ανεξαρτησία της εφημερίδας, τόνισε ότι στηρίζεται στα χρήματα όσων συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα και τις προκαταβολές από διαφημίσεις. 

«Δεν έχουμε πάρει ένα ευρώ από κανέναν» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αυτό που θα βγει τη Δευτέρα, είναι η πρώτη δοκιμή μιας μεγάλης προσπάθειας. Κάθε μέρα θα βελτιώνεται και θα γίνεται πιο συμμετοχική. Εύχομαι να πετύχει για να αγκαλιάσει όλο και περισσότερους συναδέλφους».

.ΜΕΙΩΣΗ 32% ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ


Μείωση του μέσου κόστους ανά συνταγή κατά 12 ευρώ, που ισοδυναμεί με μείωση της τάξεως του 32%, δείχνουν τα στοιχεία της υπηρεσίας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, η οποία...
καλύπτει πλέον το 80% των γιατρών και το 98% του συνόλου των συνταγών 

Όπως ανακοίνωσε ο Β. Σφυρόερας, διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), τα ασφαλιστικά ταμεία εξοικονομούν 60 εκατ. το μήνα από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αλλά και της μείωσης της τιμής των φαρμάκων, ενώ το όφελος μόνο από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση εκτιμάται στα 300 εκατ. το χρόνο.


Συνολικά, είπε ο κ. Σφυροέρας, η υπηρεσία εκτιμά ότι η ετήσια φαρμακευτική δαπάνη θα πέσει από τα 5,6 δισ. ευρώ το 2009 στα 2,88 δισ. φέτος, με την εφαρμογή και του νέου δελτίου τιμών, στόχο τον οποίο έχει θέσει η τρόικα και περιλαμβάνεται στο μνημόνιο.


Ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ ανέφερε ακόμα ότι από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο το σύστημα εντόπισε τουλάχιστον 200 γιατρούς, που φαίνεται ότι υπερσυνταγογραφούσαν, ενώ είναι ενδεικτικό ότι 10 από αυτούς συνέχισαν, παρά την επιτήρηση, να γράφουν 3.500 - 4.500 συνταγές κάθε μήνα. Οι υποθέσεις αυτές θα διαβιβαστούν στην δικαιοσύνη.


Το ΗΔΙΚΑ έχει συνδεθεί από τα τέλη Νοεμβρίου με όλα τα φαρμακεία της χώρας και επεξεργάζεται σήμερα 5,5 εκατ. συνταγές το μήνα.

.Αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους η λύση, τονίζει η Αλ. Παπαρήγα


«Η καταψήφιση των μέτρων, η καταδίκη των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, δίνει προοπτική στον λαό και ελπίδα, στο βαθμό που ο λαός αποβάλλει κάθε φόβο, μοιρολατρία και αυταπάτη όσον αφορά την ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ΕΕ γενικά και όχι μόνο στην Ευρωζώνη», υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Το ΚΚΕ καλεί τον λαό και όλους εκείνους που προβληματίζονται, να κατανοήσει ότι η γραμμή της αποδέσμευσης από την ΕΕ είναι κυριολεκτικά κρίκος, σήμερα, για να μην είναι το κίνημα με την πλάτη στον τοίχο, για μια νικηφόρα πορεία, 

ενώ ταυτόχρονα το αίτημα της πλήρους απαλλαγής της Ελλάδας -του ελληνικού λαού στην πραγματικότητα- από την ΕΕ πρέπει να συνδεθεί με την απόφαση για οριστική διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων- αυτό το τρίπτυχο σήμερα είναι αυτό που συνιστά τη ριζική εναλλακτική λύση», προσέθεσε η κ. Παπαρήγα.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι σημασία σήμερα δεν έχει ποιο κόμμα ή ποια κυβέρνηση «ξέρει να κυβερνά ή είναι έτοιμο να κυβερνήσει- καθώς ακούστηκε και αυτό το τελευταίο σήμερα» 

και τόνισε ότι «αυτό που κρίνεται σήμερα είναι ποια είναι η ριζική εναλλακτική λύση που έχει ανάγκη ο λαός και κάθε επιλογή μέσα ή έξω από τη Βουλή πρέπει να έχει ως κριτήριο ποια είναι η φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση».

.Ηλεκτρονικά η αποστολή εκκαθαριστικών φόρου εισοδήματος 2013


«Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών είναι σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την έκδοση των απαιτούμενων υπουργικών αποφάσεων, προκειμένου να αποσταλούν ηλεκτρονικά στους φορολογούμενους χρήστες του Taxisnet τα εκκαθαριστικά σημειώματα Φόρου Εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013. 

Μέχρι τότε, το υπουργείο Οικονομικών υποχρεούται να εκτυπώνει και αποστέλλει τα εκκαθαριστικά στους πολίτες ταχυδρομικά και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την με κάθε πρόσφορο τρόπο για το δημόσιο συμφέρον εκπλήρωση της παραπάνω υποχρέωσης».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε απευθύνει στο υπουργείο ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ζητώντας να ληφθεί πολιτική και διοικητική μέριμνα για την ηλεκτρονική αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων διότι η αποστολή τους με τον παραδοσιακό τρόπο κοστίζει 15.000.000 ευρώ (προμήθεια χαρτιού, φακέλων κλπ).

.Ένταση στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ


Η εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής που διαμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο πρωθυπουργός δεν την εφαρμόζει όπως θα ήθελε το ΠΑΣΟΚ, και η κυβερνητική σταθερότητα με ορίζοντα τετραετίας, είναι οι δύο κορυφαίες επιλογές του Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως τις ανέφερε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο κ. Βενιζέλος, στην ομιλία του, θεώρησε ότι η εμφάνιση της ΚΟ του Κινήματος, στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, δεν κινήθηκε προς την κατεύθυνση αυτή και έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας κατά την ψήφιση των μέτρων, λέγοντας ότι «όποιος δεν μπορεί, δεν αντέχει να ακολουθήσει αυτό το δρόμο, ας μην το κάνει». Και πρόσθεσε: «Να χωρίσουμε τους δρόμους μας με αγάπη αν και είναι για μένα πολύ επώδυνο».

Η συνεδρίαση της ΚΟ ανέδειξε τα προβλήματα που ταλανίζουν τελευταία το ΠΑΣΟΚ, το οποίο απειλείται, πλέον και με κοινοβουλευτική συρρίκνωση, σε περίπτωση που υπάρξουν βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα. Το κλίμα δεν πυροδοτήθηκε από την τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου, αλλά, κυρίως, από τις προσωπικές αντιπαραθέσεις μεταξύ βουλευτών, οι οποίοι, σε ορισμένες περιπτώσεις, αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις.

Ορισμένοι βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Κώστας Σκανδαλίδης, από τους υποστηρικτές της υποψηφιότητας Βενιζέλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, διατήρησε σοβαρές επιφυλάξεις για την ψήφιση των μέτρων, όπως έκανε και στη συνεδρίαση της Τρίτης, ζητώντας να αποφασίσει η ΚΟ, εφόσον ενημερωθεί για το πακέτο των μέτρων. 

Μάλιστα ο κ. Σκανδαλίδης ήταν εξ εκείνων οι οποίοι δεν τήρησαν την κομματική γραμμή χθες στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις. «Δεν μπορώ να απαντήσω σήμερα» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σκανδαλίδης και αποχώρησε από την αίθουσα.
Η θέση του κ. Σκανδαλίδη και άλλων βουλευτών, τον έφερε σε αντιπαράθεση με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.