.Σημίτης: Τι πραγματικά σημαίνει η συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών - Οι ευθύνες της Γερμανίας για την κρίση

Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου κυβέρνησης – δανειστών δεν είναι παρά «επανάληψη της προηγούμενης» κατά τον Κώστα Σημίτη. 

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν παραλείπει να κατακεραυνώσει την Γερμανία για τις ευθύνες της στην ελληνική κρίση, εκτιμά ότι το Grexit είναι αδύνατο και χαρακτηρίζει «εξωπραγματική» την αντίληψη ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ανατρέψει με άλλα αριστερά κινήματα το υπάρχον καθεστώς στην Ευρώπη.

 Ο Κώστα Σημίτης μίλησε στις Βρυξέλλες προσκεκλημένος από το «Δίκτυο Ελλήνων Βελγίου «Αργώ», την Τρίτη 24 Μαρτίου με θέμα: «Οι προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα. Μια νέα ευρωπαϊκή πολιτική εί... περισσότερα »

.Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών σε 100 δόσεις

Δημοσιεύτηκε σήμερα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ) η εγκύκλιος με την οποία κοινοποιούνται στις διευθύνσεις διακανονισμού του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) οι διατάξεις του νόμου για τη νέα ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, εκτός από το ΝΑΤ, και παρέχονται διευκρινίσεις για την εφαρμογή τους.

Στη ρύθμιση εντάσσεται το σύνολο της οφειλής δηλαδή η κύρια οφειλή και οι προσαυξήσεις. Η οφειλή κεφαλαιοποιείται τον προηγούμενο μήνα από αυτόν της ρύθμισης και μπορεί να εξοφληθεί μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις ενώ το ποσό της μηνιαίας δόσης, δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 50 ευρώ.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ένταξη στη νέα ρύθμιση, είναι η υποβολή της αίτησης έως τις 30 Απριλίου του 2015 και η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Μαρτίου του 2015 και μετά. Ειδικότερα, για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα πρέπει να έχουν καταβληθεί οι τρέχουσες εισφορές των μισθολογικών περιόδων από την 1η Φεβρουαρίου του 2015 και μετά. 

.Δ. Στρατούλης: Δεν θα γίνουν νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων

Τη δέσμευση του υπουργείου Εργασίας ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, επανέλαβε σε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων που τον επισκέφθηκε σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ.Στρατούλης επανέλαβε, επίσης, ότι θα υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση των λεηλατημένων αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης, μέσα από τη συγκρότηση του Ταμείου Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων του δημοσίου έθεσαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της φτωχοποίησης των συνταξιούχων εξαιτίας της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, με τις οποίες μειώθηκαν οι συντάξεις 35-50% και λεηλατήθηκαν ακόμη περισσότερο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών τους ταμείων.

.Εκατόν πενήντα οι νεκροί από την πτώση του Airbus στις Άλπεις

Εκατόν πενήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη συντριβή στις νότιες γαλλικές Άλπεις ενός Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings, το οποίο πραγματοποιούσε πτήση από την Βαρκελώνη (Ισπανία) στο Ντίσελντορφ (Γερμανία), σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές.

Ο επικεφαλής της Germanwings, της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους θυγατρικής της Lufthansa, δήλωσε επίσης στην τηλεόραση πως το αεροπλάνο μετέφερε 150 ανθρώπους - 144 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. «Βάσει των πληροφοριών που έχουμε διαθέσιμες αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να πούμε αν υπάρχουν επιζώντες» δήλωσε ο Όλιβερ Βάγκνερ.

Η Germanwings ανακοίνωσε πως θα δοθεί συνέντευξη Τύπου σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Κολωνίας-Βόννης.

Ωστόσο ο Γάλλος υφυπουργός Μεταφορών Αλέν Βινταλί δήλωσε πως «δεν υπάρχει ουδείς επιζών». Σύμφωνα με τον ίδιο, το αεροπλάνο συνετρίβη σε «μια χιονισμένη περιοχή στον ορεινό όγκο του Εστρόπ, μη προσβάσιμη από οχήματα, "πάνω από την οποία πέταξαν όμως ελικόπτερα"». Ο ίδιος διευκρίνισε πως «οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα κακές» τη στιγμή του δυστυχήματος και πως το αεροπλάνο δεν ήταν ιδιαίτερα παλιό.

«Το πλήρωμα δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Η υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισε να δηλώσει ότι το αεροπλάνο βρίσκεται σε κίνδυνο επειδή δεν είχε καμία επαφή με το πλήρωμά του», εξήγησε η γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

.Μ. Σουλτς: Η Ελλάδα θα φθάσει σε συμφωνία με τους εταίρους της εντός μίας εβδομάδας ώστε να υπάρξει εκταμίευση βοήθειας

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica ότι περιμένει πως η Ελλάδα θα φθάσει σε συμφωνία με τους εταίρους της στην ευρωζώνη εντός μίας εβδομάδας ώστε να υπάρξει εκταμίευση βοήθειας.

«Πιστεύω ότι προς το τέλος αυτής της εβδομάδας θα επιτευχθεί νέα συμφωνία, η οποία θα είναι αρκετή για την εκταμίευση της πιο επείγουσας χρηματοδότησης» λέει ο Σουλτς προσθέτοντας ότι στη συνέχεια η Ελλάδα «δεν θα έχει πάνω από τρεις μήνες» για να παρουσιάσει ένα «αξιόπιστο, λεπτομερές και οριστικό» σχέδιο.

.Προειδοποιεί με αντιδράσεις η ΠΝΟ αν δεν εξοφληθούν άμεσα οι δεδουλευμένες αποδοχές

Με δυναμικές αντιδράσεις και με την αποστολή σχετικού εξώδικου εάν δεν εξοφληθούν άμεσα όλες οι καθυστερούμενες δεδουλευμένες αποδοχές των πληρωμάτων από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, προειδοποιεί με σημερινή της ανακοίνωση, η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που συνεδρίασε εκτάκτως χθες για το θέμα.

Στη συνεδρίαση της ΠΝΟ εξετάστηκαν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των ναυτικών και ιδιαίτερα αυτό της μη πληρωμής των δεδουλευμένων των πληρωμάτων των πλοίων της ΝΕΛ και των περισσότερων ακτοπλοϊκών εταιρειών, την όξυνση της ανεργίας στο κλάδο που έχειξεπεράσει το 50%, τη μη υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και την αλλεπάλληλη μείωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων που σύμφωνα με τους ναυτικούς επέφερε την υποβάθμιση των επιπέδων ασφαλείας στα πλοία.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.