.Εκατόν πενήντα οι νεκροί από την πτώση του Airbus στις Άλπεις

Εκατόν πενήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη συντριβή στις νότιες γαλλικές Άλπεις ενός Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings, το οποίο πραγματοποιούσε πτήση από την Βαρκελώνη (Ισπανία) στο Ντίσελντορφ (Γερμανία), σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές.

Ο επικεφαλής της Germanwings, της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους θυγατρικής της Lufthansa, δήλωσε επίσης στην τηλεόραση πως το αεροπλάνο μετέφερε 150 ανθρώπους - 144 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. «Βάσει των πληροφοριών που έχουμε διαθέσιμες αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να πούμε αν υπάρχουν επιζώντες» δήλωσε ο Όλιβερ Βάγκνερ.

Η Germanwings ανακοίνωσε πως θα δοθεί συνέντευξη Τύπου σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Κολωνίας-Βόννης.

Ωστόσο ο Γάλλος υφυπουργός Μεταφορών Αλέν Βινταλί δήλωσε πως «δεν υπάρχει ουδείς επιζών». Σύμφωνα με τον ίδιο, το αεροπλάνο συνετρίβη σε «μια χιονισμένη περιοχή στον ορεινό όγκο του Εστρόπ, μη προσβάσιμη από οχήματα, "πάνω από την οποία πέταξαν όμως ελικόπτερα"». Ο ίδιος διευκρίνισε πως «οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα κακές» τη στιγμή του δυστυχήματος και πως το αεροπλάνο δεν ήταν ιδιαίτερα παλιό.

«Το πλήρωμα δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Η υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισε να δηλώσει ότι το αεροπλάνο βρίσκεται σε κίνδυνο επειδή δεν είχε καμία επαφή με το πλήρωμά του», εξήγησε η γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.