.ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΡΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΝΡΙΚΟ ΛΕΤΑ...


Μιλώντας για περίπου 50 λεπτά, ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, χειροκροτήθηκε 33 φορές και κέρδισε το χειροκρότημα από όρθιους βουλευτές, όταν αναφέρθηκε στον τραυματισμό των καραμπινιέρων μετά τη χθεσινή επίθεση...
έξω από το Παλάτσο Κίτζι. 

Αμέσως μετά ευχαρίστησε τον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος δέχθηκε να αναλάβει και πάλι την προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά και τον πρώην γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

Στην παρθενική ομιλία του στην ιταλική Βουλή, ο 47χρονος Ενρίκο Λέτα απέσπασε καλές κριτικές και ενθουσίασε πολλούς με το πρόγραμμα που εξήγγειλε, αναμένοντας να λάβει την πολυπόθητη ψήφο εμπιστοσύνης, έπειτα από το μετεκλογικό χάος που κλόνισε την χώρα.

Κάνοντας λόγο για απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, διαβεβαίωσε πως η Ιταλία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τον προϋπολογισμό και τη δημοσιονομική κατάσταση, ωστόσο τόνισε ότι πρέπει άμεσα να σημειωθεί ανάκαμψη.

Έθεσε, μάλιστα, ένα χρονικό όριο 18 μηνών, κατά τους οποίους πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Από αυτές, ανακοίνωσε πως παγώνει τον Ιούνιο ο φόρος ιδιοκατοίκησης, ένα χαρτί που είχε χρησιμοποιήσει και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας του και πως θα ισχύσουν νέες συνθήκες για τον περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων.

Επιπλέον, δήλωσε πως δε θα υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ από 21% στο 22% τον Ιούλιο, όπως είχε αναγγείλει ο Μάριο Μόντι, ότι θα καταργηθούν οι διπλοί μισθοί των υπουργών, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα ακόμα και από τους βουλευτές του Κινήματος Πέντε Αστέρων, του αντισυστημικού Μπέπε Γκρίλο και έδωσε ένα τέλος στον πολύπλοκο εκλογικό νόμο, το περίφημο Porcellum που προκάλεσε ουκ ολίγες φορές προβλήματα.

Αυτό που τόνισε ήταν η αναγκαιότητα ανάπτυξης, ώστε η χώρα να ανακάμψει, και επέρριψε ευθύνες στους πολιτικούς, οι οποίοι «πρέπει να ανακτήσουν ευπρέπεια, μετριοπάθεια, καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πολύπλοκη πρόκληση».

Όσο για τη θέση της Ιταλίας στην Ευρώπη, ο Λέτα δήλωσε: «Έχουμε όλοι ξεκάθαρη την ιδέα, ότι το μέλλον μας θα είναι αυτό που θέλουμε, αν οι επιλογές της Ευρώπης διαφοροποιηθούν από αυτές των τελευταίων ετών. Πρέπει να προσπαθήσουμε για μια Ευρώπη που ασχολείται με τις προτεραιότητες των πολιτών. Μόνο αυτό μπορεί να μας εξασφαλίσει ένα μέλλον».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.