.Μήπως «περί άλλα τυρβάζουμε»;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κοινοβουλευτική ομάδα κόμματος, είτε της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης, που να μην έχει τα προβλήματά της, τις διαφοροποιήσεις της και τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις της.
Παρότι σε αρκετές περιπτώσεις «προσωποποιούνται» ή καταγράφονται ως «προσωπικές ιδιομορφίες» κάποιων βουλευτών (χωρίς να αποκλείονται εντελώς και τέτοιες περιπτώσεις), στην ουσία οι διαφορές -ακόμα και όταν δεν διατυπώνονται έτσι- είναι σε τελευταία ανάλυση πολιτικές.

Ανεξαρτήτως της «σοβαρότητας» των προσώπων, της ασυνέχειας των πολιτικών τους τοποθετήσεων (άλλοτε ψήφιζαν το μνημόνιο, τώρα το καταγγέλλουν κ.λπ.), ή της πολιτικο-κομματικής «καταγωγής τους».

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, αν επιχειρηθούν συγκρίσεις, μεταξύ παλαιότερων και νεότερων «δηλώσεων» και «τοποθετήσεων», οι διαπιστώσεις θα είναι απογοητευτικές... Συνήθως, όταν αποκαλύπτονται τέτοιες συμπεριφορές, υπάρχει ένας «ηθικο-πολιτικός στιγματισμός» των προσώπων ή ακόμα και των «συλλογικών υποκειμένων» που εμπίπτουν σε αντίστοιχες πρακτικές. 

Στην πραγματικότητα, πίσω απ' όλα αυτά τα φαινόμενα «μειωμένης αξιοπιστίας» υπάρχει η μεγάλη κρίση που περνάει η χώρα και πλήττει οριζοντίως και καθέτως σχεδόν το σύνολο, όχι μόνο του πολιτικού συστήματος, αλλά και της κοινωνίας. Δημιουργεί συνθήκες επανατοποθετήσεων, διαφοροποιήσεων και συνειδητοποιήσεων άλλης τάξης, σε ευρεία κλίμακα, πράγμα θετικό. 

Η κρίση αλλάζει πολλά και πολλούς. Χωρίς βέβαια να αποκλείονται και οι κάθε είδους... «γυρολόγοι» της πολιτικής. Υπ' αυτή την έννοια, οι... «αναμάρτητοι», που ασχολούνται με τα κοινά και έχουν δημόσιο λόγο, αν υπάρχουν, δεν είναι πολλοί...

Τα επισημαίνουμε όλα αυτά, γιατί το τελευταίο διάστημα, 
κατά το οποίο οι πραγματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα πληθαίνουν και οξύνονται, εντείνεται και η μικροπολιτική «σαχλαμαρολογία». 

Η... γκάμα είναι μεγάλη. Περιλαμβάνει από το «ακριβό ντύσιμο» ορισμένων κυριών, που αλλάζουν πολιτική στάση, μέχρι τους «γελωτοποιούς» βουλευτές των μίντια και από τη σταλινική στοχοποίηση γελοιογραφικών σχολίων, μέχρι την... «αποστασία» βουλευτών! 

Φοβούμαι ότι πίσω απ' αυτού του τύπου το «προπέτασμα καπνού» τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και κρίσιμα. Οι αλλαγές είναι ραγδαίες, καθώς αλλάζουν πολλά δεδομένα. Και αντί σ' αυτά να εστιάσουμε την προσοχή μας, περί άλλα τυρβάζουμε.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.