ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΛΙΣΗ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ...???


.Ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Τάκης Παπαδημητρίου

Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Τάκης Παπαδημητρίου, που τη δεκαετία του 1970 έκανε μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό, στον οποίο εντάχθηκε το 1968 από τον Αστέρα Ζωγράφου.
Στα δέκα χρόνια που έπαιξε στο «τριφύλλι» μέτρησε 161 ματς πρωταθλήματος (47 γκολ), ενώ πανηγύρισε την κατάκτηση τεσσάρων πρωταθλημάτων (1969, 1970, 1972, 1977), δύο Κυπέλλων Ελλάδας (1969, 1977), και του Βαλκανικού Κυπέλλου (1977).

Ακολούθως έπαιξε για δύο χρόνια στον ΟΦΗ (1978-1980) κι άλλα τόσα στον Πανιώνιο (1980-1982), συμπληρώνοντας 249 συμμετοχές στην Α΄ Εθνική (73 γκολ), ενώ έκλεισε την καριέρα του το 1982 στον Παναγιάλειο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός «... εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Τάκη Παπαδημητρίου. Το ήθος και η ευθύτητα που τον διέκριναν πάντα αποτελούν την καλύτερη κληρονομιά, τόσο για τους οικείους του όσο και για τον Παναθηναϊκό, τον οποίο αγάπησε και τίμησε με την προσφορά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει».

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο το απόγευμα (15:00), στο ναό των Αγίων Πάντων στο Αίγιο.

.Η στροφή των νέων προς τον εξτρεμισμό απασχόλησε το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Το φαινόμενο της ριζοσπαστικοποίησης των νέων και η παρακολούθησή του είναι ένα από τα νέα θέματα που θα συμπεριληφθούν στην ευρωπαϊκή ατζέντα των Εσωτερικών Υποθέσεων, δήλωσε η αρμόδια επίτροπος Σεσίλια Μάλμστρομ, κατά την άτυπη σύνοδο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο Ζάππειο.

Αιτία αποτελεί το φαινόμενο των 1.200 Ευρωπαίων μουσουλμάνων που ταξίδεψαν στη Συρία προκειμένου να πολεμήσουν ως μαχητές.
Το θέμα των Ευρωπαίων μουσουλμάνων μαχητών απασχόλησε το άτυπο συμβούλιο κατά την πρώτη συνεδρίαση των υπουργών για την τρομοκρατία και τον έλεγχο των συνόρων. 

Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως δήλωσε και ο προεδρεύων Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, απορρίπτει οποιαδήποτε συσχέτιση μεταξύ τρομοκρατίας και μετανάστευσης, παρόλα αυτά κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η χρήση των μέσων ελέγχου των συνόρων στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Στο πλαίσιο της καλύτερης συνεργασίας και αξιοποίησης των εργαλείων ελέγχου που διαθέτει η ΕΕ, συζητήθηκε η συνδυαστική χρήση του συστήματος SIS (που αφορά τις ψηφιακές πληροφορίες για όσους ταξιδεύουν εντός του χώρου Σένγκεν) με το σύστημα VIS (που αφορά την τράπεζα πληροφοριών για τις βίζες) και την υιοθέτηση ενός ευρωπαϊκού PNR (που αφορά τη συνεργασία ΕΕ- ΗΠΑ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας).

Το EU- PNR θα αφορά την τρομοκρατία και το διασυνοριακό έγκλημα, όμως καταρχήν δεν προτείνεται για τις ενδοευρωπαϊκές πτήσεις, αλλά για τις πτήσεις από και προς την ΕΕ. Στόχος είναι να υπάρξει ένα ενιαίο σύστημα ασφάλειας στην ΕΕ και στη συνέχεια τα κράτη- μέλη να μπορούν να δημιουργήσουν, εάν το επιθυμούν, και δικά τους συστήματα.

.Σπ. Λυκούδης: Χρειαζόμαστε μια ισχυρή κεντροαριστερά

 «Μια ισχυρή κεντροαριστερά, προφανώς όχι μόνο χρειάζεται, αλλά είναι επιτακτικό να αναζητήσει ένα στρατηγικό σχέδιο σύμπλευσης προς τα αριστερά της με τον ΣΥΡΙΖΑ,αλλά όχι για να συμπληρώσει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής και πρώην γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης. 

Καθιστά, ωστόσο, σαφές: «Το να είναι η πολιτική φιλοδοξία της Δημοκρατικής Αριστεράς να γίνει συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι "θανατος", "απόλυτος θάνατος". Κι αυτό δεν έχει σχέση ούτε με τους συντρόφους μας, ούτε με τις διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Έχω πει πολλές φορές ότι ένας ισχυρός ενδιάμεσος χώρος, μια ισχυρή κεντροαριστερά, προφανώς όχι μόνο χρειάζεται, αλλά είναι επιτακτικό να αναζητήσει ένα στρατηγικό σχέδιο σύμπλευσης προς τα αριστερά της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ένα ισχυρό ενδιάμεσο σχήμα, το οποίο θα μπορέσει, και τον ΣΥΡΙΖΑ να μεταβάλει σε ρεαλιστικότερες θέσεις, αλλά και συνολικά να προσφέρει στη χώρα. Αυτό είναι, όμως, άλλο σχέδιο. 

Το σχέδιο να έχει η ΔΗΜΑΡ φιλοδοξία να περάσει τον πήχυ, να μπει στη Βουλή, να πάρει 10-12 βουλευτές για να συμπληρώσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι θάνατος για το εγχείρημα, που κάναμε πριν τρία χρόνια να φτιάξουμε τη ΔΗΜΑΡ. Είναι σαφές αυτό που λέω. Αλλά αυτό που λέω, όχι άλλο».

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει δεν προτίθεται να αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ παρά τις διαφωνίες του με κεντρικές πολιτικές επιλογές του κόμματος.

.«Η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο»

«Σημαντική πρόοδο» στον μακρύ της δρόμο προς την ανάκαμψη έχει επιτύχει η Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι «αυτό δεν θα το θεωρούσε κανείς δυνατό πριν από δύο χρόνια», αλλά και ότι «η Ελλάδα παραμένει με διαφορά η πιο δύσκολη χώρα».

 Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ακόμη ότι «η εσωπολιτική στήριξη στην Ελλάδα είναι εύθραυστη» και αναφέρθηκε στην περαιτέρω επιβάρυνση της Ελλάδας από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών, που έχει ως αποτέλεσμα την καλλιέργεια ξενοφοβίας από κόμματα της δεξιάς. «Η Ελλάδα αναγκάστηκε να εφαρμό... περισσότερα »

.Πειθαρχική ποινή Μαρκογιαννάκη σε Ζαρούλια για τους... «αληταράδες»

Πειθαρχική ποινή επέβαλε στην Ελένη Ζαρούλια ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Όλα άρχισαν όταν η κ. Ζαρούλια της Χρυσής Αυγής δεν ικανοποιήθηκε από την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Τότε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής φώναξε μέσα στο κοινοβούλιο τη λέξη «αληταράδες». Και αμέσως αντέδρασε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης που εκείνη την ώρα προήδρευε. Και μάλιστα, την απέβαλε από την αίθουσα για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Η ποινή εγκρίθηκε από το Σώμα.

Η επιβολή της ποινής συνεπάγεται περικοπή του ¼ της μηνιαίας αποζημίωσης του βουλευτή.

Η συγκεκριμένη ποινή περιλαμβάνεται στο άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής όπου αναφέρεται:

1. Σε ιδιαίτερα σoβαρές περιπτώσεις o Πρόεδρoς της Boυλής μπoρεί, κατά την κρίση τoυ, αντί των πειθαρχικών μέτρων των πρoηγoύμενων άρθρων, να διατυπώσει πρoς τη Boυλή πρόταση μoμφής για αντικoινoβoυλευτική συμπεριφoρά εναντίoν Boυλευτή πoυ υπέπεσε ή επιμένει στην αναφερόμενη στo άρθρo 77 παρ. 3 ανεπίτρεπτη ή ανάρμoστη συμπεριφoρά.

2. Mετά την πρόταση τoυ Προέδρου για απόδοση μoμφής, o ενδιαφερόμενoς καλείται να δώσει εξηγήσεις για πέντε (5) λεπτά της ώρας τo πoλύ, μετά τις oπoίες, εάν o Πρόεδρoς διατηρεί την πρότασή τoυ, η Boυλή απoφασίζει με ανάταση και χωρίς συζήτηση.

3. H απόφαση της Boυλής για τη διατύπωση μoμφής για αντικoινoβoυλευτική συμπεριφoρά εναντίoν Boυλευτή συνεπάγεται αυτoδικαίως την περικoπή τoυ ενός τετάρτoυ (1/4) της μηνιαίας απoζημίωσής τoυ.

.«Εργασιακός Μεσαίωνας οι προτάσεις του ΚΕΠΕ»

Εργασιακό Μεσαίωνα και στυγνή εκμετάλλευση δημιουργούν οι προτάσεις του ΚΕΠΕ για την κατάργηση του κατώτατου μισθού και την καθιέρωση της άμισθης εργασίας για ένα χρόνο, για νέους 15-28 ετών, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας την πλήρη διαφωνία του με την πρόταση.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος αναφέρεται:

«Οι προτάσεις του ΚΕΠΕ περί κατάργησης του κατώτατου μισθού έως ένα χρόνο και περί άμισθης απασχόλησης προκειμένου οι νέοι (15-28 ετών) να μπουν στην αγορά εργασίας όχι μόνο δεν δημιουργούν ευκαιρίες αλλά θεσμοθετούν τον εργασιακό Μεσαίωνα και τη στυγνή εκμετάλλευση.

»Σε μια περίοδο μάλιστα που η ανεργία στους νέους είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα, τέτοιου είδους απόψεις είναι προκλητικές και απαράδεκτες.

»Αν το ΚΕΠΕ θέλει να διασώσει το κύρος και την αποστολή του πρέπει να καταθέσει ουσιαστικές, ορθολογικές και μεταρρυθμιστικές προτάσεις που θα δίνουν λύσεις στα αναπτυξιακά προβλήματα της χώρας και δεν θα λειτουργούν διαλυτικά για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.