.Σπ. Λυκούδης: Χρειαζόμαστε μια ισχυρή κεντροαριστερά

 «Μια ισχυρή κεντροαριστερά, προφανώς όχι μόνο χρειάζεται, αλλά είναι επιτακτικό να αναζητήσει ένα στρατηγικό σχέδιο σύμπλευσης προς τα αριστερά της με τον ΣΥΡΙΖΑ,αλλά όχι για να συμπληρώσει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής και πρώην γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης. 

Καθιστά, ωστόσο, σαφές: «Το να είναι η πολιτική φιλοδοξία της Δημοκρατικής Αριστεράς να γίνει συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι "θανατος", "απόλυτος θάνατος". Κι αυτό δεν έχει σχέση ούτε με τους συντρόφους μας, ούτε με τις διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Έχω πει πολλές φορές ότι ένας ισχυρός ενδιάμεσος χώρος, μια ισχυρή κεντροαριστερά, προφανώς όχι μόνο χρειάζεται, αλλά είναι επιτακτικό να αναζητήσει ένα στρατηγικό σχέδιο σύμπλευσης προς τα αριστερά της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ένα ισχυρό ενδιάμεσο σχήμα, το οποίο θα μπορέσει, και τον ΣΥΡΙΖΑ να μεταβάλει σε ρεαλιστικότερες θέσεις, αλλά και συνολικά να προσφέρει στη χώρα. Αυτό είναι, όμως, άλλο σχέδιο. 

Το σχέδιο να έχει η ΔΗΜΑΡ φιλοδοξία να περάσει τον πήχυ, να μπει στη Βουλή, να πάρει 10-12 βουλευτές για να συμπληρώσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι θάνατος για το εγχείρημα, που κάναμε πριν τρία χρόνια να φτιάξουμε τη ΔΗΜΑΡ. Είναι σαφές αυτό που λέω. Αλλά αυτό που λέω, όχι άλλο».

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει δεν προτίθεται να αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ παρά τις διαφωνίες του με κεντρικές πολιτικές επιλογές του κόμματος.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.