.Ο λαός κι ο αρχηγός

Γιώργος Καρελιάς,  
Η λίστα ήταν πάντα το προνόμιο του αρχηγού. Και ο σταυρός του λαού. Όταν φτιάχνει το ψηφοδέλτιο ο αρχηγός και η ομάδα που τον περιβάλλει, βάζει μέσα αποκλειστικά τους δικούς του, τους κηπουρούς του. Κι όταν ψηφίζει ο λαός τι βγάζει; Συχνότατα σαβούρα. Δεν είναι, λοιπόν, άσπρο-μαύρο ο τρόπος εκλογής των βουλευτών. 

Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις. Αλλά είναι έκπληξη οι αντιδράσεις των -θεωρούμενων ως- προοδευτικών πλευρών του πολιτικού φάσματος στην απόφαση των Σαμαρά και Βενιζέλου να εκλεγούν με σταυρό προτίμησης και οι ευρωβουλευτές, για πρώτη φορά από καταβολής το... περισσότερα »

.ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΗ 12η ΘΕΣΗ ΤΗΣ FIFA H EΛΛΑΔΑ...

Στη 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης παρέμεινε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου το μήνα Φεβρουάριο, βάσει της σχετικής λίστας που ανακοίνωσε ...
το πρωί της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου η FIFA.

Όσον αφορά τις αντιπάλους της Εθνικής μας στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ της Βραζιλίας, η Κολομβία έπεσε μία θέση και βρίσκεται στην 5η, η Ακτή Ελεφαντοστού σημείωσε βουτιά έξι θέσεων και βρίσκεται στην 23η, ενώ δύο θέσεις έπεσε η Ιαπωνία, η οποία καταλαμβάνει την 50η.

Η πρώτη τριάδα έμεινε σταθερή με Ισπανία, Γερμανία και Αργεντινή να προπορεύονται, ενώ στην τέταρτη θέση ανέβηκε η Πορτογαλία και στην 6η η Ελβετία, για πρώτη φορα στην ιστορία της.

Η πρώτη δωδεκάδα έχει ως εξής:

1. ΙΣΠΑΝΙΑ
2. ΓΕΡΜΑΝΙΑ
3. ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
4. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
5. ΚΟΛΟΜΒΙΑ
6. ΕΛΒΕΤΙΑ 
7. ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ 
8. ΙΤΑΛΙΑ 
9. ΒΡΑΖΙΛΙΑ 
10. ΟΛΛΑΝΔΙΑ 
11. ΒΕΛΓΙΟ
12. ΕΛΛΑΔΑ

.Έως το τέλος του μήνα η συμφωνία

Κοντά σε συμφωνία με την τρόικα, που θα επισφραγιστεί έως το τέλος Φεβρουαρίου, το μήνυμα που εκπέμπουν στελέχη της κυβέρνησης, η οποία αναμένει και την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος την Άνοιξη από τη Eurostat, προκειμένου να αρχίσει η συζήτηση για ευνοϊκότερη εξυπηρέτηση του χρέους. Την ίδια ώρα, αντικρουόμενες παραμένουν οι εκτιμήσεις για τον αποτελεσματικότερο τρόπο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. 

Από τη Γερμανία έρχονται δεύτερες σκέψεις για την αποτελεσματικότητα μιας επιμήκυνσης με μείωση των επιτοκίων. Περαιτέρω βελτίωση των όρων δανεισμού της Ελλάδας δύσκολα θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ έως το 2022, όπως είναι το κριτήριο που έχει θέσει το ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους, εκτιμά σε έκθεση της η Deutsche Bank.

Σύμφωνα με την τράπεζα το συζητούμενο σενάριο επιμήκυνσης των λήξεων των ελληνικών ομόλογων κατά 20 χρόνια και η μείωση των επιτοκίων τους, θα μείωνε το χρέος μόλις κατά 26 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, ανοιχτό άφησε εκ νέου το ενδεχόμενο νέας οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Σε περίπτωση που η χώρα μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος χρειαστεί επιπλέον χρηματοδοτική ενίσχυση, οι εταίροι της ευρωζώνης είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, επ' αυτού δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα», υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε.

Απέρριψε τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν σε βάρος του ΔΝΤ και του ρόλου που διαδραμάτισε. «Έχουμε ισχυρούς λόγους να αισθανόμαστε υποχρεωμένοι έναντί του. Το ΔΝΤ συνέβαλε τα μέγιστα στη ενίσχυση της αξιοπιστίας στις αγορές της ευρωπαϊκές πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης».

.Συνάντηση Στουρνάρα με ΠΑΣΟΚ

Το θέμα των φορολογικών προστίμων βρίσκεται στο επίκεντρο συνάντησης αυτή την ώρα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Επι τάπητος μεταξυ άλλων η εφαρμογή του φόρου υπεράξιας στις αγοραπωλησίες ακινήτων, καθώς και ο κώδικας είσπραξης δημοσίων εσόδων.
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η σύσκεψη γίνεται ενόψει της κατάθεσης νομοσχεδίου, της ερχόμενη εβδομάδα, που συμπεριλαμβάνει όλα τα παραπάνω θέματα, με το ΠΑΣΟΚ να προτείνει τη μείωση των προστίμων για εκπρόθεσμη δήλωση ΦΠΑ από τα 1.000 στα 100 ευρώ και την απαλλαγή από τις τιμωρίες τυπικών παραβάσεων.

.«Κοινωνικό τσουνάμι προκάλεσε η πολιτική της τρόικας» στις χώρες του Μνημονίου

Η σημαντική απώλεια των θέσεων εργασίας, η μαζική εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η αύξηση του πληθυσμού που ζει κοντά στο όριο της φτώχειας, είναι οι τρεις σημαντικότερες συνέπειες της πολιτικής λιτότητας που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για τον ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου και η οποία εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία από την επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, σήμερα στις Βρυξέλλες. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο εισηγητής της έκθεσης και ευρωβουλευτής των σοσιαλιστών Αλεχάνδρο Σέρκας έκανε λόγο για «κοινωνικό τσουνάμι» που προκάλεσε η πολιτική της τρόικας στις χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

.Ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν θα πάει διακοπές το 2014, λόγω της οικονομικής κρίσης

Ένας στους τέσσερις Έλληνες (26%) δεν σκοπεύει να πάει διακοπές φέτος λόγω της οικονομικής κατάστασης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες. Στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 11%.

Επίσης, από την ευρωπαϊκή δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 11 Ιανουαρίου, προκύπτει ότι το 54% των Ελλήνων σκοπεύουν να πάνε διακοπές, αλλά θα προσαρμόσουν τα σχέδιά τους λόγω οικονομικών δυσκολιών (ακολουθούν οι Ιταλοί με 49% και οι Ιρλανδοί με 48%), 

ενώ μόνο το 10% των συμπολιτών μας δηλώνει ότι δεν θα επηρεαστεί από την κρίση και ως εκ τούτου δεν θα αναγκαστεί να τροποποιήσει τα σχέδιά του λόγω της οικονομικής κατάστασης (ακολουθούν οι Κύπριοι με 12%, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι Αυστριακοί με 75%, οι Γερμανοί με 74% και οι Δανοί με 72%).

Επίσης, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, οι Έλληνες (37%) είναι αυτοί που επιλέγουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο τον τουριστικό προορισμό τους με βάση τις τιμές και ακολουθούν οι Φινλανδοί με 36%.

.Κουβέλης: Αμέριστη συμπαράσταση στον κ. Καμίνη

Την επίσημη στήριξη του στο πρόσωπο του Γιώργου Καμίνη για τη δημαρχία της Αθήνας στις επερχόμενες εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, στη συνάντησή τους που ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο της Αθήνας.

O κ. Κουβέλης δήλωση «αμέριστη συμπαράσταση στον κ. Καμίνη» και τόνισε ότι ο δήμαρχος κατάφερε να δημιουργήσει μια «χειραφετημένη ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση», «νοικοκύρεψε την πόλη» και όρθωσε ανάστημα σε όσους θέλουν να εκφασίζουν τη ζωή της πόλης. «Οι δημότες ξέρουν να αξιολογούν τα αποτελέσματα» πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, από την πλευρά του, δήλωσε ότι ενημέρωσε τον κ. Κουβέλη για το έργο της δημοτικής αρχής και για το μεγάλο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που έχει ήδη αρχίσει και θα ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια. Υπογράμμισε, επίσης, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι φορέας αιχμής για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

.0 ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Ο επανέλεγχος των φακέλων των δημοσίων υπαλλήλων, οι ευρύτερες έρευνες της εφορίας κατά της φοροδιαφυγής και τα κλειστά καλοριφέρ στα διαμερίσματα κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Πέμπτης.Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής: *ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ*: "Ιδού τα έγγραφα για τον Νότη". 

Η εφημερίδα γράφει ότι "καταιγισμό ύβρεων κατά της «δ» εξαπέλυσε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, χωρίς να απαντά το παραμικρό ως προς την ουσία του θεμελιωμένου δημοσιεύματος μας για τη διαδικασία πώλησης παλαιού διαμερίσματός του και την αγορά νέου στην αριστοκρατική συνοικί... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.