.Έως το τέλος του μήνα η συμφωνία

Κοντά σε συμφωνία με την τρόικα, που θα επισφραγιστεί έως το τέλος Φεβρουαρίου, το μήνυμα που εκπέμπουν στελέχη της κυβέρνησης, η οποία αναμένει και την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος την Άνοιξη από τη Eurostat, προκειμένου να αρχίσει η συζήτηση για ευνοϊκότερη εξυπηρέτηση του χρέους. Την ίδια ώρα, αντικρουόμενες παραμένουν οι εκτιμήσεις για τον αποτελεσματικότερο τρόπο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. 

Από τη Γερμανία έρχονται δεύτερες σκέψεις για την αποτελεσματικότητα μιας επιμήκυνσης με μείωση των επιτοκίων. Περαιτέρω βελτίωση των όρων δανεισμού της Ελλάδας δύσκολα θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ έως το 2022, όπως είναι το κριτήριο που έχει θέσει το ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους, εκτιμά σε έκθεση της η Deutsche Bank.

Σύμφωνα με την τράπεζα το συζητούμενο σενάριο επιμήκυνσης των λήξεων των ελληνικών ομόλογων κατά 20 χρόνια και η μείωση των επιτοκίων τους, θα μείωνε το χρέος μόλις κατά 26 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, ανοιχτό άφησε εκ νέου το ενδεχόμενο νέας οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Σε περίπτωση που η χώρα μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος χρειαστεί επιπλέον χρηματοδοτική ενίσχυση, οι εταίροι της ευρωζώνης είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, επ' αυτού δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα», υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε.

Απέρριψε τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν σε βάρος του ΔΝΤ και του ρόλου που διαδραμάτισε. «Έχουμε ισχυρούς λόγους να αισθανόμαστε υποχρεωμένοι έναντί του. Το ΔΝΤ συνέβαλε τα μέγιστα στη ενίσχυση της αξιοπιστίας στις αγορές της ευρωπαϊκές πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.