.«Φωτιά» στον ΣΥΡΙΖΑ: 22 βουλευτές στέλνουν ηχηρό μήνυμα στον Τσίπρα

Κρίση σοβεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στην συμφωνία. Μάλιστα, 22 βουλευτές του κόμματος με επιστολή τους στον πρωθυπουργό ζητούν να υπάρξουν αυξήσεις και αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή.* 

Ζητούν άμεσα νομοσχέδιο για επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, επαναφορά κατώτατου μισθού και μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων. Πρόκειται για βουλευτές που και στο παρελθόν έχουν προκαλέσει αναταραχή στο κόμμα καθώς θεωρούντα... περισσότερα »

.Τσίπρας: Δεν θα απογοητεύσουμε τους Έλληνες - Εφικτή η συμφωνία αλλά όχι εις βάρος συντάξεων και επιδομάτων

Η Ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να απειλήσει ή να τρομάξει κανέναν» επισημαίνει σε συνέντευξή του στην στην ιταλική εφημερίδα, Corriere della Sera ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. «Η Ελλάδα παίρνει δάνεια, δεν της χαρίζονται χρήματα», επισήμανε και πρόσθεσε ότι η Γερμανία έχει κερδίσει από τα δάνεια αυτά 360 εκατ. ευρώ.* 

Η Corriere D della Sera περιγράφει τον Αλέξη Τσίπρα, ως τον «ιππότη» μίας νέας ευρωπαϊκής παράταξης, που αντιτίθεται στις αγορές, τις ιδιωτικοποιήσεις και την εξαθλίωση της μεσαίας τάξης, μέσω περικοπών και μειωμένων εργασιακών δικαιωμάτων. Ερωτηθείς αν η ελλην...περισσότερα »

.“Στα κάγκελα” ο Σκουρλέτης, έντονη η δυσαρέσκειά του με τον Τσίπρα

Σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες του Lykavitos.gr ο άλλοτε στενότατος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα (με την ιδιότητα του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ) και νυν υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, είναι εντονότατα δυσαρεστημένος τόσο με τον πρωθυπουργό προσωπικά, όσο και με την «παιδική χαρά» που κατοικοεδρεύει στο μέγαρο Μαξίμου.
Η δυσαρέσκειά του εκδηλώνεται λόγω του γεγονότων ότι από εκεί που ήταν «στα μέσα και στα έξω», στο κέντρο των αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα… εξορίστηκε σε μια δύσκολη υπουργική καρέκλα και δεν προσκαλείται στο Μαξίμου να εκφράσει την άποψή του για τα φλέγοντα ζητήματα.

Άνθρωποι του περιβάλλοντός του δε, λένε ότι είναι «στα κάγκελα» κι ότι δεν θα συνηγορήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Κι ότι αυτό «θα το αποδείξει εμπράκτως»!

.Εάν υπάρξει εξέλιξη απόψε, θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση Τσίπρα -Μέρκελ- Ολάντ

*Επιβεβαίωσε πηγή της γερμανικής κυβέρνησης πριν από λίγο πως η συνάντηση μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών θα πραγματοποιηθεί κανονικά, βάσει όσων μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.* 

Νωρίτερα, και μετά την «αρνητική υποδοχή», βάσει διαρροών στα μέσα ενημέρωσης, που είχε η νέα ελληνική πρόταση συμφωνίας προς τους θεσμούς, είχαν εκφραστεί επιφυλάξεις για την πραγματοποίηση της συνάντησης. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά οι πληροφορίες μιλούσαν για τριμερή συνάντηση μεταξύ Μέρκε... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.