.Δωρεάν οδοντιατρικής εξέτασης κατοίκων άνω των 65 ετών στο ιατρείο του Β ΚΑΠΗ του Δήμου Ζωγράφου

 Πάμε για τρίτη συνεχή εβδομάδα δωρεάν οδοντιατρικής εξέτασης κατοίκων άνω των 65 ετών στο ιατρείο του Β ΚΑΠΗ του Δήμου Ζωγράφου. Πρόκειται για συνεργασία με την Οδοντιατρική Σχολή.

.ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ '' ΟΧΙ ''...


Στο ρεπορτάζ του για την Κύπρο, ο δημοσιογράφος Felix Salmon στο Reuters, αναφέρεται στην αντιμετώπιση συναδέλφων του από άλλα μέσα όπως ο Andrew Ross Sorkin των New York Times, Υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι υποστηρικτές της πρότασης δεν τολμούν να υποστηρίξουν το σημείο του πλάνου όπου τα χρήματα των καταθετών θα χαθούν. 

Γιατί αναρωτιέται ο δημοσιογράφος, η υπόσχεση της Κυπριακής Δημοκρατίας στα hedge funds είναι πιο σημαντική από την υπόσχεσή της στο λαό; Κανείς δεν απαντάει αυτό το καυτό ερώτημα.

Θα έπρεπε η Κύπρος να αποδεχτεί την συμφωνία ή να περιμένει για κάτι καλύτερο; Ο Salmon ισχυρίζεται ότι υπάρχει εναλλακτική. Και μάλιστα σαφώς καλύτερη. 

«Υπάρχει εναλλακτική και μάλιστα καλύτερη, η οποία έχει εφαρμοστεί από τον Lee Buchheit, τον νονό των χρεών και μάλιστα σε δεκάδες περιπτώσεις. Και αν ο Lee Buchheit λέει οτι μπορεί να γίνει σημαίνει ότι γίνεται», αναφέρει ο Salmon.
Και συνεχίζει εξηγώντας:

«Υπάρχει ήδη ένα report που έχει γράψει ο Buchheit μαζί με τον συνεργάτη του Mitu Gulati από το Πανεπιστήμιο Duke της Αμερικής. Το πλάνο είναι απλό.
Πρώτον -δεν ακουμπάμε όλες τις καταθέσεις μέχρι του ποσού των 100,000 ευρώ.

Δεύτερον- σε όλους τους υπόλοιπους τραπεζικούς λογαριασμούς οι καταθέσεις μετατρέπονται σε ομόλογα- 5ετή ή 10ετή με επιλογή.

Σύμφωνα με την έρευνα του Buchheit, έτσι το χρέος θα μειωθεί παραπάνω από 5.8 δισεκατομμύρια. Τα ομόλογα δίνουν την ευκαιρία σε υπομονετικούς καταθέτες να πάρουν τα χρήματα τους όλα πίσω-και μάλιστα με τόκο. Και ποιο σημαντικό, οι εγγυημένοι καταθέτες θα παραμείνουν χωρίς “τραύματα”.

Αυτόι είναι ένα σχέδιο που βγάζει περισσότερο νόημα από τα υπόλοιπα, υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, και ενώ στην πρώτη φάση η Γερμανία είχε το πάνω χέρι και η πρόταση της ήταν χωρίς εναλλακτικές, τώρα ο Buchheit και ο Gulati δίνουν στην Κύπρο μια πολύ καλή λύση ώστε να δώσει στην Γερμανία το δικό της τελεσίγραφο.

Το σχέδιο Buchheit/Gulati δεν θα στοίχιζε στην Γερμανία παραπάνω, οπότε δεν έχει κανένα λόγο να πει όχι. Αλλά αν οι Γερμανοί θέσουν βέτο, τότε θα εξαναγκάσουν την Κύπρο να βγει από την ευρωζώνη»

.ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ...


... ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ CNBC...
 Η Ρωσία θα μπορούσε να εκδικηθεί τη Γερμανία για την απόφαση φορολόγησης των κυπριακών καταθέσεων, που οδηγεί σε απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ για τους Ρώσους επενδυτές στην Κύπρο, μέσω της διακοπής προμήθειας φυσικού αερίου, ... 
αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του CNBC.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, η αμφιλεγόμενη και πρωτοφανής απόφαση του Eurogroup για φορολόγηση των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες ερμηνεύεται ως συγκαλυμμένη κίνηση της Γερμανίας και των ευρωπαίων εταίρων για καταπολέμηση αυτού που οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ως «ξέπλυμα μαύρου ρώσικου χρήματος» στην Κύπρο.

Το 20% των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου ανήκει σε Ρώσους, ενώ πολλές ρωσικές επιχειρήσεις έχουν την έδρα τους στην Κύπρο. Επίσης, η Ρωσία έχει χορηγήσει δάνειο 3,3 δισ. δολαρίων στην Κύπρο, την επιμήκυνση της αποπληρωμής του οποίου επιθυμεί η τελευταία.

Η Ρωσία έχει ήδη καταδικάσει την απόφαση του Eurogroup, με τον πρόεδρο Vladimir Putin να την χαρακτηρίζερι «άδική, αντιεπαγγελματική και επικίνδυνη», ενώ ο Ρώσος πρωθυπουργός Dimitry Medvedev πρόσθεσε πως «Κάποιες χώρες της Ε.Ε. λαμβάνουν παράξενες και αμφιλεγόμενες αποφάσεις. Εννοώ την Κύπρο. Ειλικρινά, μοιάζει με κατάσχεση των χρημάτων του λαού».

Μιλώντας στο CNBC ο Steve Keen, καθηγητής Οικονομικών του University of Western Sydney, σημείωσε πως η Ρωσία θα μπορούσε να προχωρήσει σε αντίποινα της «επίθεσης» στα χρήματα των πολιτών της.

«Αν προσπαθήσεις να στοχεύσεις τους Ρώσους, τότε γιατί ο πρόεδρος Putin που θεωρείται ο «ισχυρός άνδρας» της Ρωσίας να μην αποφασίσει να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στην Γερμανία μέχρι να υπάρξει διόρθωση;”, αναρωτήθηκε ο καθηγητής.

Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα: «Αν θέλετε να καταπολεμήσετε το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τότε «χτυπήστε το» απευθείας. Μην καθιστάτε τους Κύπριους συμμέτοχους στην επιχείρηση κατά των Ρώσων ολιγάρχων», ενώ τόνισε πως οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι ξεκάθαροι και όχι να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Ο Keen υπενθυμίζει μάλιστα πως οι Ρώσοι έχουν ξαναπαίξει το ίδιο χαρτί στο παρελθόν, περιορίζοντας τις προμήθειες αερίου στην Ευρώπη το 2009, κατά την διάρκεια αντιδικίας του ρωσικού κολοσσού Gazprom με ουκρανική εταιρεία παροχής αερίου.

Η τεράστια εξάρτηση της Ευρώπης για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών από την Ρωσία, από όπου εισάγει το 36% του φυσικού της αερίου, θέτει σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση την Ρωσία.

«Είναι μια πολιτικά εκρηκτική κατάσταση», σχολίασε ο Nick Spiro, επικεφαλής της Spiro Sovereign Strategy, ενώ πρόσθεσε «η συμφωνία διάσωσης φέρει τα πολιτικά αποτυπώματα της Γερμανίας παντού πάνω της».

«Αν στόχος της Γερμανίας ήταν οι Ρώσοι μεγαλοκαταθέτες, τότε προφανώς απέτυχε», τόνισε ο ίδιος.

.Επί τάπητος οι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο


Τη δεύτερη επίσκεψη του στο Μέγαρο Μαξίμου μέσα σε ένα 24ωρο πραγματοποίησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος ενημέρωσε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα όσον αφορά τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο.

Είχε προηγηθεί η χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα η κυβέρνηση έναντι των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας.

Έτσι, σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εξετάστηκαν οι μνημονιακές δεσμεύσεις για τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, με τα νέα οργανογράμματα στα υπουργεία και στη συνέχεια την αξιολόγηση των δομών σε φορείς του δημοσίου, καθώς και την επίσπευση της υλοποίησης του σχεδίου κινητικότητας των υπαλλήλων και τη μείωση των δαπανών του προσωπικού.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια ανοιχτά θέματα ώστε να υπάρξει σύγκλιση με την τρόικα, 

ενώ σύντομα θα πρέπει να συνεδριάσει, υπό τον πρωθυπουργό και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, για την οριστικοποίηση των τελευταίων οργανογραμμάτων σε πέντε υπουργεία (Οικονομικών, Άμυνας, Παιδείας, Ανάπτυξης και Δημόσιας Τάξης).

Πάντως, ο κ. Μανιτάκης, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως, εκτιμά με βεβαιότητα ότι ο στόχος για 150.000 λιγότερους υπαλλήλους, μπορεί να επιτευχθεί με το πρόγραμμα κινητικότητας, τις συνταξιοδοτήσεις, την πιστή τήρηση της εφαρμογής μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, 

αλλά και τον εντοπισμό, πέρα από τους επίορκους, όσων είναι ακατάλληλοι για το δημόσιο (κοπανατζήδες, κατά φαντασίαν ασθενείς, υπαλλήλους με πλαστά πτυχία και μεταπτυχιακά κλπ), αλλά και την αξιολόγηση των υπαλλήλων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όλα θα κριθούν από τη στάση που θα κρατήσουν οι επικεφαλής της τρόικας και κατά πόσο θα πειστούν από τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών που έχει λάβει, 

αλλά και στο αν θα διατηρήσουν ορισμένες εμμονές τους για τη συρρίκνωση του δημοσίου, που πλήττουν την όποια προσπάθεια για ένα καλύτερο, αποτελεσματικότερο και εξορθολογισμένο δημόσιο τομέα.

.Συναγερμός στο Μαξίμου για το κυπριακό ζήτημα


Αιφνιδίασε την Αθήνα η απόφαση της Κύπρου να απορρίψει και να ζητήσει νέα απόφαση από την τρόικα μετά τη σθεναρή αντίδραση στο κούρεμα των καταθέσεων. 

Μέχρι χθες η Αθήνα πίστευε ότι παρά τις διαφωνίες των κυπριακών κομμάτων θα βρισκόταν λύση και δεν θα υπήρχε αδιέξοδο αλλά η Λευκωσία αποφάσισε να «παίξει τα ρέστα της». 

«Αν η τρόικα δεχθεί αλλαγή του σχεδίου, χωρίς καθόλου κούρεμα των καταθέσεων είναι βέβαιο ότι οι όροι που θα τεθούν στην Κύπρο θα είναι πιο επαχθείς για τους πολίτες» εκτιμά κορυφαίος υπουργός. 

Το ζήτημα είναι όπως προσθέτει «εάν οι δανειστές θα εκλάβουν ως εκβιασμό ή ως ρεαλιστική την κίνηση Αναστασιάδη καθώς από αυτό και μόνον το γεγονός θα κριθούν πολλά». 

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός καθώς φοβούνται ότι θα παιχθεί σκληρό πόκερ που ενέχει πολλούς κινδύνους αφού η τρόικα δεν πρόκειται να δεχθεί για λόγους γοήτρου σοβαρές υποχωρήσεις. 

«Αν η τρόικα πάρει πίσω όλο το σχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων, ακόμη και για συμβολικούς λόγους θα ζητήσει τέτοια ισοδύναμα που θα είναι ασήκωτα» λέει πρώην υπουργός που συμμετείχε στις ελληνικές διαπραγματεύσεις. Στην κυβέρνηση ούτε που θέλουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία της Κύπρου με την τρόικα καθώς τότε ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για ολόκληρη την ευρωζώνη. 

Είτε η Κύπρος θα οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία , είτε θα πάρει σκληρά μέτρα. Πάντως το Eurogroup δεν διαφωνεί για «ευελιξία στην φορολόγηση των καταθέσεων και αλλαγή των συντελεστών ή να μην φορολογούνται οι καταθέσεις κάτω από 100.000 αρκεί να υπάρχουν μεγαλύτεροι συντελεστές για πάνω από τις 100.000. 

Δηλαδή το ισοδύναμο είναι φορολογία των καταθέσεων άνω των 100.000 με 15,6%» εξηγεί κορυφαίος υπουργός. Πάντως στο ιδιότυπο μπρά ντε φέρ που παίζεται η εικόνα που δόθηκε από την Λευκωσία είναι πως δεν θα έλθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο αφού δεν υπάρχει πλειοψηφία. 

Αν δεν περάσουν τα μέτρα είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με σκηνές χρεοκοπίας ενώ από την άλλη πλευρά αν δεν κουρευτούν καταθέσεις εκείνοι που θα πληγούν περισσότερο είναι οι μισθωτοί και η μεσαία τάξη με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις , υψηλή φορολογία σε ακίνητα και επιχειρήσεις αφού κερδισμένοι τελικά θα βγουν οι μεγαλοκαταθέτες που δεν θα έχουν απώλειες. 

Όμως ο μεγαλύτερος φόβος της Αθήνας είναι το ντόμινο που θα φέρει τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην Ελλάδα μια αρνητική εξέλιξη. 

Μπορεί να προκληθούν προβλήματα με απόσυρση καταθέσεων την ώρα που επέστρεφαν στις τράπεζες ενώ αν η Κύπρος χρεοκοπήσει τότε οι οικονομικές αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις στην ευρωζώνη καθώς και παγκοσμίως θα είναι απρόβλεπτες και εφιαλτικές.

.Κεδίκογλου: Δεν είναι ώρα για μικροκομματικά παιχνίδια


«Η Ελλάδα στήριξε και στηρίζει τις επιλογές της Κύπρου», διεμήνυσε μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Κεδίκογλου, αφήνοντας σαφείς αιχμές στην αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε ότι «οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για να παίζουν ορισμένοι μικροκομματικά παιχνίδια».

.Ο απεσταλμένος της Ρωσίας στην ΕΕ χαρακτηρίζει "αναγκαστική απαλλοτρίωση" το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων


Ο απεσταλμένος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντίμιρ Σιζιόφ δήλωσε σήμερα ότι η πρόταση να επιβληθεί φορολογία στις καταθέσεις σε τράπεζες της Κύπρου ισοδυναμεί με αναγκαστική απαλλοτρίωση και εγείρει τον κίνδυνο, το κυπριακό τραπεζικό σύστημα να οδηγηθεί σε κατάρρευση.

Ο φόρος στις τραπεζικές καταθέσεις, ο οποίος αποτελεί όρο του μνημονίου δανεισμού της Κύπρου που συμφωνήθηκε από τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης, παραπέμπει «σε αναγκαστική απαλλοτρίωση», είπε ο Σιζιόφ σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Μόσχα. «Η αρχή (. . .) είναι εσφαλμένη» σημείωσε.

.Επίθεση ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο θέμα της Κύπρου


«Ο τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια: Κάνει ο,τιδήποτε προκειμένου να εκμεταλλευτεί ο,τιδήποτε: Αφού εξάντλησε τη δημαγωγία του πάνω στην κρίση της Ελλάδας, τώρα κερδοσκοπεί πάνω στη δοκιμασία και της Κύπρου!», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνει η ΝΔ, «ξεχνάει πως τη φορολόγηση καταθέσεων, που καταγγέλλει σήμερα ως καταστροφή της Κύπρου, 
δικά του στελέχη την πρότειναν με φανατισμό να συμβούν στην Ελλάδα για όσους είχαν εισόδημα ή καταθέσεις άνω των 20.000 ευρώ».

«Το ξεχνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το θυμούνται όλοι οι Έλληνες...Αυτό ακριβώς αποφύγαμε να συμβεί στην Ελλάδα μετά τις εκλογές! Και τώρα που συνέβη στην Κύπρο ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι διαμαρτύρεται...», 
συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία ασκεί κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για το αίτημά του για έκτακτη σύγκληση της ελληνικής Βουλής.

«Να συνεδριάσει η ελληνική Βουλή για να αποφασίσει τι ακριβώς; Να παρέμβει στα εσωτερικά της Κύπρου; Ή να αποσταθεροποιήσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, όταν όλες οι χώρες ανησυχούν για τις επιπτώσεις της κρίσης;

 Και δεν μας λέει καν τι προτείνει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού τώρα καταγγέλλει όσα πριν υποστήριζε! Αυτή πλέον είναι η μόνη χρησιμότητά του: Να μας δείχνει πόσο καταστροφική είναι η πολιτική του ανευθυνότητα...», επισημαίνει η ΝΔ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.