.Λαιμητόμος διαρκείας - Ξεπούλημα διαρκείας …

Η πλήρης αποκτήνωση των εξουσιαστικών κτηνών που απαρτίζουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν αποτελεί πλέον είδηση. Δε θα πρέπει, όμως, να περνάει και ασχολίαστη. 
Αυτοί που μέχρι και πριν από μερικούς μήνες (στην προηγούμενη Βουλή) ειρωνεύονταν τον Χρυσοχοΐδη για τη μνημειώδη παραδοχή του ότι δεν είχε διαβάσει το πρώτο Μνημόνιο, γιατί είχε άλλες δουλειές, ψηφίζουν τεράστια σε όγκο νομοσχέδια, τα οποία αλλάζουν την ίδια τη μορφή του πολιτεύματος, χωρίς να μπορούν να ισχυριστούν ότι τα διάβασαν έστω και διαγωνίως…
Το πολυνομοσχέδιο που βάζει ένα ακόμα εφιαλτικό πακέτο έμμεσων φόρων, που δημιουργεί μια ανοιχτά αποικιοκρατικού τύπου εταιρία στην οποία περνάει κάθε ακίνητη και κινητή περιουσία του ελληνικού κράτους για έναν αιώνα, υπό τον απόλυτο έλεγχο των ιμπεριαλιστών δανειστών, που θεσπίζει τον περιβόητο «κόφτη», ο οποίος θέτει τον υπουργό Οικονομικών υπό έναν αυτόματο μηχανισμό έκδοσης προεδρικών διαταγμάτων, ελεγχόμενο από τη Eurostat, που παραδίδει στους «γύπες των αγορών» (για να θυμηθούμε τον Τσίπρα) τα μη εξυπηρετούμενα -
αλλά και εξυπηρετούμενα- δάνεια, ακόμα και αυτά που έχουν ως υποθήκη πρώτη κατοικία, που επικυρώνει τις συμβάσεις παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport, που καταργεί τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και την αντικαθιστά με μια «ανεξάρτητη» Αρχή, ελεγχόμενη από τους μηχανισμούς των δανειστών, που εισάγει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και άλλων κρατικών επιχειρήσεων, που θεσπίζει μια σειρά άλλα σημαντικά ζητήματα, από τους δασικούς χάρτες μέχρι τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα
 (που φεύγουν από την αποκλειστική διάθεση των φαρμακείων), ένα νομοσχέδιο που μόνο το σώμα των διατάξεών του (χωρίς τις συμβάσεις παραχώρησης των αεροδρομίων) εκτείνεται σε περισσότερες από πεντακόσιες σελίδες και πάνω από 200 άρθρα, κατατέθηκε στη Βουλή λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης και άρχισε να συζητιέται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το μεσημέρι της Πέμπτης, με σκοπό μέχρι το βράδυ της Κυριακής να έχει ψηφιστεί. Και δεν ακούστηκε «κιχ» από τα αποκτηνωμένα εξουσιαστικά κτήνη.
Το νομοσχέδιο ήταν έτοιμο εδώ και μέρες. Και όμως δε δόθηκε στη δημοσιότητα, για να μην προλάβει να γίνει καμιά ουσιαστική συζήτηση. Ακόμα και οι διατάξεις για τον «κόφτη» ήταν έτοιμες κι ας είχε ανακοινώσει ο Τσακαλώτος με non paper πως «οι διατάξεις για τον Μηχανισμό Δημοσιονομικής Διόρθωσης, για λόγους τεχνικής επεξεργασίας, θα κατατεθούν ως τροπολογία στη Βουλή μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου».

Μαζί με το υπόλοιπο πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε και η ρύθμιση για τον «κόφτη». Κατατέθηκε  με τη μορφή τροπολογίας για να μην περάσει από έλεγχο από τη Διεύθυνση Επιστημονικών Μελετών της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, η οποία δε θα μπορούσε να κρύψει την κραυγαλέα αντισυνταγματικότητά του. 

Δεν είναι, βέβαια, υποχρεωτικές για την πλειοψηφία οι παρατηρήσεις της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής, όμως θα φόρτιζαν το κλίμα και θα προσέφεραν επιχειρήματα στην αντιπολίτευση.
Γι' αυτό και επιλέχτηκε η μέθοδος της υπουργικής τροπολογίας.

Ολ' αυτά είναι ψιλά γράμματα για τα αποκτηνωμένα κτήνη. Εδώ η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να συνεδριάσει και ν' αποφασίσει το «ναι σε όλα» χωρίς να έχει μπροστά της νομοσχέδιο!
Αυτή τη φορά δε χρειάστηκε καν να πάει ο Τσίπρας στη συνεδρίαση. Εστειλε τον Τσακαλώτο με τον Σταθάκη. Είναι ξεκάθαρο ότι οι αποκτηνωμένοι αυτοί άνθρωποι θα ψηφίσουν τα πάντα, αρκεί να παραμείνουν στην εξουσία.


.Είμαστε και φαινόμαστε (ή αλλιώς: Κυρίτσης ο αμετανόητος)!

Στην τελευταία σελίδα δύο μεγάλων εφημερίδων, των "Νέων" και της "Εφημερίδας των Συντακτών", δημοσιεύτηκαν χθες άρθρα - φιλιππικοί για εμένα.
Με το άρθρο του κ. Δ. Νανούρη «Ένοχα ονόματα» δεν θα ασχοληθώ, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν περιέχει κάποιο επιχείρημα, παρά μόνο μερικά χολερικά λογοπαίγνια που σίγουρα θα έκαναν τον υπογράφοντα κέντρο του ενδιαφέροντος σε οποιοδήποτε πάρτι γενεθλίων γ' Δημοτικού ή εναλλακτικά στην Ομάδα Αλήθειας. 

Αντιθέτως, το άρθρο του κ. Μιχάλη Τσιντσίνη στα «Νέα» είναι ενδιαφέρον, διότι καταδεικνύει με αντίστιξη τον πυρήνα της αντίληψης της κατεστημένης δημοσιογραφίας και των νόμιμων ιδιοκτητών του κράτους και των μίντια έναντι των σφετεριστών άπλυτων συριζαίων. Και, δεύτερον, δείχνει την αυτοπαγίδευση των ανθρώπων αυτών σε μια καρικατούρα του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία δημιούργησαν για να τρομάξουν τα λαϊκά στρώματα, αλλά κατέληξε να φοβίζει τους ίδιους…

Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας, δηλαδή το αστικό μπλοκ και οι μιντιακές του εκπροσωπήσεις, είχαν συνηθίσει επί δεκαετίες να τοποθετούν την Αριστερά σε ένα εξαιρετικά βολικό γι' αυτούς σχήμα, εξαιρετικά επιτυχημένο, μάλιστα, στο μέτρο που μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς το έχει ενσωματώσει απόλυτα.

Με βάση αυτό το «βαρκιζαϊκό σχήμα», η Αριστερά οφείλει να έχει μια αναμενόμενη, μονοκόμματη και ευκόλως αντιμετωπίσιμη μετωπική προσέγγιση των πραγμάτων και να ηττάται ηρωικά. Και μετά να εισπράττει συγχαρητήρια και σεβασμό -όπως το σημερινό ΚΚΕ- για τη σταθερότητα των απόψεων και των πρακτικών της.

Η ανάληψη της κυβέρνησης -κατάληψη και σφετερισμός της εξουσίας, στα μάτια των "Νέων", από τους «άπλυτους»- διαρκεί ήδη ενάμιση χρόνο και έχει δημιουργήσει σύνδρομα στέρησης. Οι πατρίκιοι είναι σε θλίψη, που άλλοτε εκφράζεται με αγανάκτηση, όπως από τον κ. Γεωργιάδη και την κ. Ασημακοπούλου, ότι «οι δικοί τους άνθρωποι τους πρόδωσαν και είναι μπόσικοι στους αριστερούς», το «στάδιο του θυμού» δηλαδή. 

Και άλλοτε ως εκλογίκευση και αυτοπαραμύθιασμα - «το στάδιο της διαπραγμάτευσης».
Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα του συντάκτη των "Νέων", που για πρώτη φορά, όπως φαίνεται, αντιλαμβάνεται ότι τα μίντια δεν είναι αναγκαστικά ένα με το κράτος και ότι δεν χρειάζεται σώνει και καλά να του κάνουν το χατίρι. 

Ότι η παγιωμένη πρακτική, μπροστά τα ΜΑΤ, από πίσω τα κανάλια και η εγκάρδια και αμοιβαίως επωφελής συνεργασία κράτους - ΜΜΕ, μπορεί μεν να είναι βαθιά στην ψυχή του ΔΟΛ, αλλά δεν αποτελεί δα και οικουμενική αξία. Απόδειξη το γεγονός ότι κανένα ξένο ΜΜΕ δεν εξεπλάγη με την αστυνομική απαγόρευση και ακόμη περισσότερο ότι υπήρξαν δημοσιογράφοι, ξένοι πάλι, που προσπάθησαν και εν μέρει πέτυχαν να κοροϊδέψουν και να παρακάμψουν τον αστυνομικό φραγμό. Έκαναν δηλαδή τη δουλειά τους, ανεξαρτήτως του αν εγώ, λόγω ρόλου, ήμουν από την «άλλη πλευρά».

Στο μυαλό των "Νέων", λοιπόν, η «άλλη πλευρά» είναι δική τους και πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι ανήκουστο να γίνεται αστυνομική επιχείρηση χωρίς να ανοίξει μύτη ώστε να χρειάζονται μετά τα κανάλια για να εξηγήσουν «τις πταίει». Και ιδανικά θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι απέναντι και να πετροβολάει την κυβέρνησή του διαβάζοντας την πραγματικότητα όπως την περιγράφουν "Τα Νέα".

Αν πρέπει να κρατήσουμε μια ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια του αστικού στρατοπέδου, ας το κάνουμε μέσα από τα λόγια του προέδρου της Ν.Δ. και όχι των απελπισμένων σπιν του: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων».
Γι' αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει.


Γιώργος Κυρίτσης

.Συριζαίοι και πσαικαζμένοι γερμανοτσολιάδες…


Δωσίλογοι! Αν τα στελέχη των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων κατηγορήθηκαν ως δωσίλογοι (χαρακτηρισμός με τον οποίο συμφωνούσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τα στελέχη της σημερινής συγκυβέρνησης κερδίζουν… με το σπαθί τους το χαρακτηρισμό των αρχιδωσίλογων, αφού εκχωρούν το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ελληνικού κράτους σε μια ανώνυμη εταιρία, διάρκειας ενός αιώνα, απόλυτα ελεγχόμενη από τους δανειστές. 

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια τεράστια εταιρία holding, με το όνομα «Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ», η οποία «δεν ανήκει στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός εκάστοτε ορίζεται», «λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας» και στην οποία περνούν ως θυγατρικές: το ΤΧΣ, που έχει τις μετοχές του ελληνικού κράτους στις συστημικές λεγόμενες τράπεζες, το ΤΑΙΠΕΔ, η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ), στην οποία περνούν και τα κτίρια που είχαν δοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και η νέα Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ (ΕΔΗΣ), στην οποία δίνονται όλες οι συμμετοχές του ελληνικού κράτους σε επιχειρήσεις (ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ κτλ.), ακόμα και οι συμβάσεις παραχώρησης (δρόμοι, αεροδρόμια κτλ.)...

 Στη Βουλή υπήρξε ένα αλαλούμ, καθώς οι συριζαίοι βουλευτές πάγωσαν όταν είδαν το παράρτημα με τις επιχειρήσεις που περνούν στην ΕΔΗΣ. Ο Τσακαλώτος, που έκανε ότι μπορούσε για να καθυστερήσει τη δημοσιοποίηση των παραρτημάτων (παρά τα μπινελίκια της αντιπολίτευσης), πήρε πίσω το αρχικό παράρτημα, έφερε καινούργιο από το οποίο είχαν αφαιρεθεί ΔΕΗ, ΕΥΑΘ. ΕΥΔΑΠ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και Κτιριακές Υποδομές, διευκρίνισε όμως πως η ένταξη αυτών των επιχειρήσεων «τελεί ακόμη προς συζήτηση με τους δανειστές».

 Ας μην αμφιβάλλει κανείς πως, αν μέχρι να ψηφιστεί το δωσιλογικό-αποικιοκρατικό νομοσχέδιο δεν έχουν ενταχθεί στην ΕΔΗΣ και τα ποσοστά του κράτους σ' αυτές τις επιχειρήσεις, αυτό θα γίνει σε επόμενη φάση, που δε θ' αργήσει καθόλου.

Η εταιρία αυτή θα έχει διάρκεια έναν αιώνα (99 χρόνια) και το αποφασιστικό της όργανο, το Εποπτικό Συμβούλιο, θα είναι πενταμελές. Τον πρόεδρο και ένα μέλος θα διορίζουν οι δανειστές (Κομισιόν και ESM) και τρία μέλη το ελληνικό κράτος. Για να παρθεί όμως οποιαδήποτε απόφαση απαιτούνται τέσσερις ψήφοι. Δηλαδή, οι δανειστές έχουν τον πρόεδρο και δικαίωμα βέτο σε κάθε απόφαση της «Ελλάς ΑΕ», όπως θα έπρεπε να ονομαστεί η εταιρία.

Η εταιρία δε θα ιδιωτικοποιεί μόνο, αλλά θα κάνει μπίζνες γενικώς. Τα κέρδη της θα μοιράζονται σε δύο ίσα μερίδια. Το ένα μερίδιο θα ξαναγυρνά στην εταιρία για να συνεχίσει τις μπίζνες της. Το άλλο μερίδιο θα μοιράζεται όπως προβλέπει ο Ν. 4336/2015 (το τρίτο Μνημόνιο δηλαδή).

 Το 50% θα πηγαίνει για την αποπληρωμή του δανείου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το 25% θα πηγαίνει για αποπληρωμή χρέους ώστε να μειώνεται ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ. Και το υπόλοιπο 25% για επενδύσεις. Οπως βλέπουμε τα πράγματα γίνονται χειρότερα σε σχέση και με το Μνημόνιο. Το ελληνικό κράτος μεταβιβάζει στους δανειστές ό,τι έχει και δεν έχει.



ΥΓ. Πώς αλλιώς εκτός από αλητεία μπορεί να χαρακτηριστεί η ρύθμιση του άρθρου 49 του Ν. 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου, που αναφέρει ότι από 1.1.2017 ο ΕΦΚΑ θα έχει ως έσοδο και «το 20% των εσόδων που προκύπτουν από την εκποίηση και εκμετάλλευση ακινήτων του Δημοσίου ή των Ν.Π.Δ.Δ. ή των δημοσίων επιχειρήσεων των οποί−ων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ., εξαιρουμένωνόσων έχουν μεταβιβαστεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με το Ν. 3986/2011»;

 Πλέον δεν υπάρχει ακίνητο που να μην περνά στη νέα εταιρία, επομένως δεν υπάρχει έσοδο για τον ΕΦΚΑ. Ηξεραν πολύ καλά ότι έχουν κάνει τέτοια συμφωνία, όμως έβαλαν την άνευ περιεχομένου διάταξη στο νόμο Κατρούγκαλου για να πουν ότι τάχα εξασφάλισαν στον ΕΦΚΑ πρόσθετα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις.

Αυτή η ιστορία απάτης, βέβαια, ξεκινάει από παλιότερα. Με το άρθρο 149 του Ν. 3655/2008 (νόμος Πετραλιά) δημιουργήθηκε το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών και ως έσοδό του προβλέφτηκε και «ποσοστό 10% επί των ετησίων συνολικών εσόδων από αποκρατικοποίηση Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών». 

Και αυτό το έσοδο έγινε έσοδο-φάντασμα. Εκείνο που βλέπουμε είναι ότι όλες οι κυβερνήσεις, για να χρυσώσουν το χάπι των ιδιωτικοποιήσεων, φτιάχνουν και μια εικονική ρύθμιση για τη δήθεν μεταφορά εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις στην Κοινωνική Ασφάλιση, την οποία αργότερα καταργούν ή καθιστούν άχρηστη.

.Τους τελειώνουν... τέρμα οι αυταπάτες!

Έφτασε η ώρα να μιλήσουν για "αυταπάτη" και οι εργατοπατέρες. Εκτός βέβαια των ευνοημένων της Βουλής και όσων τρύπωσαν σε Διοικήσεις ΔΕΚΟ και Τραπεζών από το 1981 μέχρι και το 2016. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους αποκλείει και από ρόλους κομπάρσου στο νέο θεατρικό σήριαλ που ανεβάζει με σενάριο τις ιδιωτικοποιήσεις. Από τον Σεπτέμβρη ξεχάστε ό,τι ξέρετε σήμερα για συνδικαλισμό. 

Οι θεατρινισμοί τόσο των εργατοπατέρων όσο και συγκεκριμένων "ανταρτών" της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μακροημερεύσουν. Τον Σεπτέμβρη, στη δεύτερη φάση της αξιολόγησης, θα κοπούν ότι περισσεύουν στον συνδικαλισμό και στους εργατοπατέρες από την εποχή του ΠΑΣΟΚ του 1981…

 Ο νέος συνδικαλιστικός νόμος δεν θα γνωρίζεται ούτε από τους ίδιους... Απεργίες, αποφάσεις για κινητοποιήσεις, προνόμια συνδικαλιστών και άλλα "κεκτημένα του αγώνα" (γνωστά και ως "δώρα" για να κομματικοποιηθεί ο συνδικαλισμός) θα αποτελούν ιστορίες του 
χρονοντούλαπου... 

Οι ανοχές που θα δείξει η κυβέρνηση σε απαιτήσεις των δανειστών, για τις ομαδικές απολύσεις, τις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις, τα επιδόματα, τα κουρέματα μισθών και τον συνδικαλισμό θα αποδείξουν με κάθε τρόπο ότι η κυριαρχία των θεσμών... πέρασε και στην απασχόληση. 

Βεβαίως η επιμονή των δανειστών στα εργασιακά έχει επίκεντρο τους 35-40.000 εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ και σε ελεγχόμενες και από το κράτος επιχειρήσεις. 
Αυτό είναι που κυρίως τους ενοχλεί. Και σε αυτόν τον συνδικαλισμό είναι αποφασισμένοι να κόψουν ποδάρια... έχοντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους τις ιδιωτικοποιήσεις του τρίτου μνημονίου.  

Γιατί μετά από 18 μήνες, τον Ιανουάριο του 2018, η τότε δόση από τα 86 δισ. ευρώ του τρίτου μνημονίου θα καταβληθεί (σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή πιθανή διάδοχό της υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη) μόνο μετά από προσκόμιση, στο Eurogroup, πωλητηρίων του ΟΛΠ, του ΟΛΘ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ των λεωφορείων, του 15-20% της ΔΕΗ, του 60% της ΔΕΠΑ, και μεγάλου μέρους συμμετοχών του κράτους στην ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΣ, τον ΟΤΕ, το Μετρό, τα ΕΛΠΕ, στο Ελ. Βενιζέλος, μαζί μετά υπόλοιπα κρατικά αεροδρόμια, τα λιμάνια, τις μαρίνες, και κάτι παραλίες αρχαιολογικών απαγορεύσεων...

Και επειδή και το 2018 θα έχουμε ανάγκη την δόση των δανεικών όσο  έχουμε και σήμερα τα 10 δισ. ευρώ (αφού τίποτε δεν θα αλλάξει στην οικονομία ώστε να τα βγάζουμε πέρα όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία ή η Κύπρος) θα γίνει του σκοτωμού... σε πωλήσεις ΔΕΚΟ και κρατικής περιουσίας την διετία 2016 -2017.

Αυτό το αντιλαμβάνονται πολύ καλά οι δανειστές (πες τους και θεσμούς δεν πειράζει...) και είναι αποφασισμένοι να "συνδράμουν" με προαπαιτούμενα που θα αγγίζουν την καρδιά του συνδικαλισμού την ουσία των εργασιακών σχέσεων καθώς και τον ρόλο των κοινωνικών Εταίρων. 
Πρόσθετος λόγος της άμεσης παρεμβολής των δανειστών και στα εργασιακά είναι ότι δεν τους συμφέρει να χάσουν την ευκαιρία που παρέχει η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ψηφιστούν μέτρα-βόμβες στην απασχόληση. 

Γιατί αφενός θα περάσουν ευκολότερα με τους αριστερούς του Τσίπρα και αφετέρου θα τα αποδεχθεί έστω και σιωπηρά... η αξιωματική αντιπολίτευση για να φορτωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το κόστος των εργασιακών και να υποσχεθεί εκείνη τις διορθώσεις ως κυβέρνηση...
Οπότε όλα αυτά που προκαλούν, οι εργατοπατέρες, στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης είναι άνευ αποτελέσματος γιατί κανείς δεν μπορεί να δεσμευτεί να τα ικανοποιήσει. 

Και επειδή πρώτος απ' όλους το γνωρίζει ο υπουργός Θ. Δρίτσας "πατρονάρει", εκ του ασφαλούς, τους συνδικαλιστές προσφέροντας, από την μια, τον αριστερισμό που έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ, από την άλλη, κανείς δεν αμφισβητεί ότι θα συνεχίσει να ψηφίζει ναι στις ιδιωτικοποιήσεις. 

Άλλωστε ο Τσίπρας στηρίζει το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων κυρίως στους δικούς του. Τους Φλαμπουράρη, Παππά, Σταθάκη, Σκουρλέτη, Σπίρτζη, Δρίτσα και Κατρούγκαλο.

Οπότε οι δευτερεύοντες θεατρικοί ρόλοι, που έχουν ανατεθεί στους Παππά, Σπίρτζη, Δρίτσα, Σκουρλέτη, Κατρούγκαλο με τις δήθεν αντιθέσεις στην πώληση κράτους, τι άλλο μπορεί να είναι εκτός από μέρος της ίδιας κωμωδίας που παίζεται από χθες, στα μεγάλα λιμάνια της χώρας, ανάμεσα στα δάκρυα του Δρίτσα... 
Η ώρα να μάθουν και οι εργατοπατέρες τι σημαίνει πρώτη φορά αριστερά δεν είναι καθόλου μακριά...


Γιώργος Κράλογλου 

.Η θρησκευτική διπλωματία και ο πρόεδρος Πούτιν…

Η ανεπίσημη επίσκεψη του προέδρου Πούτιν στην Ελλάδα είναι αναμφισβήτητα σημαντικό γεγονός. Είναι λοιπόν εύλογο να έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και να αναζητούν οι περισσότεροι τις βασικές αιτίες της επίσκεψης σε οικονομικούς λόγους, π.χ. ντιλ στην ενέργεια κ.τλ. 

Ομως, κάποιοι insiders έχουν διαφορετική άποψη. Ο βασικός λόγος, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι αυτό που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε "θρησκευτική" διπλωματία και εντάσσεται στο γενικότερο γεωπολιτικό σχεδιασμό της Ρωσίας... 

Αυτή την φορά πρόκειται για το Ρώσικο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα και τον εορτασμό των 1000 χρόνων από το 1016 που ένας Ρώσος μοναχός, ονόματι Βλαδίμηρος, βρέθηκε στο Αγιο Ορος.

Οι Ρώσοι θέλουν να οργανώσουν εντυπωσιακές εκδηλώσεις το καλοκαίρι για να γιορτάσουν το γεγονός. Οι insiders τονίζουν ότι οι Ρώσοι θέλουν να δείξουν μέσω αυτών των εντυπωσιακών εκδηλώσεων ότι είναι η κυρίαρχη δύναμη στον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο, κάτι που είναι μέρος του γεωπολιτικού σχεδιασμού του κ. Πούτιν σύμφωνα με τους ίδιους.

Γι' αυτό τον σκοπό θέλουν να δοθούν χιλιάδες βίζες σε Ρώσους μοναχούς και ιερωμένους, κάτι που η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει με προβληματισμό. Κι αυτό γιατί θεωρεί ότι είναι πιθανό πολλοί από αυτούς να παραμείνουν στο ρώσικο Μοναστήρι μετά τις εκδηλώσεις. Να "χαθούν" όπως λένε.

Το θέμα δεν είναι καθόλου απλό και πάει πολύ πίσω, προσθέτουν, χωρίς να δίνουν περαιτέρω εξηγήσεις.

Ομολογούμε ότι το θέμα μας ξεπερνά. Μεταφέρουμε λοιπόν αυτές τις απόψεις των insiders με κάθε επιφύλαξη αν και θεωρούμε τους συνομιλητές μας αξιόπιστους.

.Πλούσιοι και φτωχοί με φόντο τη δραχμή...

Πάει για τριλογία το παραμύθι ΣΥΡΙΖΑ "πλούσιοι και φτωχοί". Το πρώτο μέρος είχε κυνήγι της ολιγαρχίας... αλλά με μετατροπή του 63% ΟΧΙ σε ΝΑΙ... Στο δεύτερο έχει άνοιγμα στην ντόπια και ξένη ολιγαρχία αλλά (για συσπείρωση του 4% της βάσης) κυνήγι στο 37% του ΝΑΙ. Την τριλογία θα κλείσουν (αναγκαστικά) η ολιγαρχία και οι δανειστές. Πώς τελειώνει ο μύθος;

Αν ο Γρηγόρης Ξενόπουλος έγραφε σήμερα το αριστούργημά του "Πλούσιοι και Φτωχοί" θα το τελείωνε και πάλι αντικειμενικά, με σοβαρά μηνύματα και χρήσιμα (όπως πάντα) νοήματα. Δυστυχώς όμως το αφήγημα έπεσε στα χέρια της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ. Παραποιήθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Και υποβάθμισε τη νοημοσύνη τόσο των φτωχών όσο και των πλουσίων Ελλήνων... 

 Ο ΣΥΡΙΖΑ κλονισμένος από τις κάθε μορφής λαϊκές κινητοποιήσεις, από το επεισόδιο Κατριβάνου (ανεξάρτητα αν όλα μπαλώθηκαν με βολικό τρόπο) από τις μετρήσεις που τον δείχνουν 8% πίσω από την Ν.Δ. και από το γιουχάισμα των βουλευτών του, δεν κρύβει την ανησυχία του για γερούς σεισμούς και στο 4% της βάσης του. 

Έτσι έβγαλε μπροστά τους σκληροπυρηνικούς του. Θυμήθηκε ξανά την "πάλη των τάξεων". Και χαρακτήρισε περίπου "ταξικούς αντίπαλους" το 37% του ΝΑΙ περνώντας "στα ψιλά" ότι ο Αλέξης Τσίπρας, "υποκλινόμενος" στο μήνυμά τους "Μένουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ", αγνόησε προκλητικότατα το 63% του ΟΧΙ.

Τώρα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάλι ανάγκη το ΟΧΙ. Και επειδή το έχει ανάγκη το θεωρεί και καθαρή δύναμη του... 
Τι πιο απλό για την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Έβαλε το 37% του ΝΑΙ απέναντί του και δικαιολόγησε τον ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ και τους έμμεσους φόρους (που έριξε στις πλάτες του 100% των Ελλήνων) ως μέτρα ενάντια μόνο στους "κοινωνικούς προδότες" του 37% του ΝΑΙ.
Και όλα αυτά φανερά, ανοιχτά και χωρίς την παραμικρή αναστολή ή ντροπή για όσα λέει και κάνει ή κάνει χωρίς να τα λέει…

Από προχθές η κυβέρνηση (επισήμως) δικαιολογεί και καλύπτει όποια (κατευθυνόμενη) ανοησία και φτηνή μπούρδα λέγεται ή γράφεται για "πάλη των τάξεων" στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την φορομπηχτική καταιγίδα που ψήφισαν οι 153 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και παρατρεχάμενων...
Τι κρύβει όμως η προπαγάνδα, από τους φτωχούς και αδικημένους της κοινωνίας έναντι των πλουσίων και των ευνοημένων...

Κρύβει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι παρατρεχάμενοί του μπορεί να είναι στην εξουσία και ίσως παραμείνουν μέχρι και το 2019, αλλά η Ελλάδα δεν είναι καθόλου στα χέρια της κυβέρνησης και των Ελλήνων .
Η Ελλάδα είναι στο έλεος των δανειστών και της ολιγαρχίας τους οποίους πρέπει να προσκυνήσει η κυβέρνηση. Και αυτή τη φορά δεν φτάνουν μόνο οι 153.
Είναι πλέον δεδομένο ότι εάν οι Βρετανοί ψηφίσουν Brexit η τύχη της Ελλάδας θα είναι καθαρά ζήτημα ισορροπιών εντός της Ευρώπης και του ευρώ. 

Με άλλα λόγια στην βούληση των Γερμανών και της παρέας τους στην Βόρεια Ευρώπη. Αν οι Βρετανοί δεν βγουν από την Ε.Ε. οι δανειστές θα αφήσουν την Ελλάδα να σούρνεται. Θα ασχοληθούν μαζί της το 2018.
Μέχρι τότε όμως η Ελλάδα, θέλει δεν θέλει, θα είναι στα χέρια της ξένης (κατά 90%) και της ντόπιας (κατά 10%) ολιγαρχίας. 

Το μικρό ποσοστό της ντόπιας ολιγαρχίας οφείλεται στο ότι ναι μεν έχει και σήμερα κεφάλι... αλλά δεν θα το σηκώσει παραπάνω, όχι γιατί είμαστε σε πάλη των τάξεων (κάθε άλλο) αλλά γιατί χρειάζεται να βάλουν πολλά κεφάλαια για εξαγορές και επενδύσεις που δεν τα έχουν ή δεν θα θελήσουν να τα διαθέσουν όσο υπερτερούν τα δικά τους κόκκινα προβλήματα από τα κόκκινα δάνεια...

Οπότε αν οι δανειστές δουν, το 2018, ότι δεν έχει πουληθεί το ελληνικό κράτος (αυτό που ήδη προγραμμάτισαν να περάσει στα χέρια της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας) ούτε χρέος θα συζητήσουν ούτε άλλες ανάσες θα δώσουν στην ελληνική οικονομία. 

Συνεπώς εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για εξουσία μετά το 2018 (εφόσον είναι τότε κυβέρνηση) έχει μόνο δύο δρόμους. Να συνεργαστεί, από αύριο το πρωί, με την ολιγαρχία, τους πλούσιους δηλαδή, πουλώντας κράτος σε βάρος των εργαζομένων, δηλαδή των φτωχών. Να μην συνεργαστεί με την ολιγαρχία οπότε επιστρέφει στην δραχμή. Έτσι όμως θα κάνει τους (σημερινούς) πλούσιους ακόμη πλουσιότερους. Μπορείτε τώρα να μου πείτε εσείς που κολλάει η πάλη των τάξεων;

.Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η Νέα Δεξιά…

Ολόκληρη η διεθνής κοινότητα έχει δεσμευτεί στο σεβασμό και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε εθνικό επίπεδο τα κράτη πρέπει να μεριμνούν για την τήρησή τους. Η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι υπόθεση όλων των πολιτών ως άτομα και όλων των συλλογικοτήτων.

 Δυστυχώς στη χώρα μας τα κυρίαρχα κόμματα με τις πράξεις τους φαίνεται να μην στηρίζουν όσο σταθερά πρέπει την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το ανθρώπινο δικαίωμα στην περιουσία παραβιάζεται κατάφωρα από την αστρονομική αύξηση της φορολογίας...

 Πλέον το κράτος αρχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών του αναγκάζοντας τους να δίνουν ακόμη και τα σπίτια τους για να μπορέσουν να πληρώσουν τους δυσβάστακτους φόρους! Δε χρειάζεται να είσαι αριστερός ή δεξιός για να νιώσεις να σου στερούν το βασικό σου ανθρώπινο δικαίωμα να έχεις σπίτι όταν έρχεται η εφορία στο σπίτι σου τόσο αυξημένη που τα εισοδήματά σου δεν αρκούν να την πληρώσουν.

Το ανθρώπινο δικαίωμα στην ελευθερία λόγου καταπατάται καθημερινά. Δεν μπορεί η τηλεόραση να προβάλει μόνο κάποιους «με τους οποίους συμφωνεί» και να αποκλείει άλλους τους οποίους στο κάτω – κάτω τους προτιμάει περισσότερο από το 10% του λαού. 

Δεν χρειάζεται λοιπόν να είσαι ούτε αριστερός ούτε δεξιός για να νιώσεις ότι η ελευθερία λόγου είναι σημαντικότατο δικαίωμα.
Το ανθρώπινο δικαίωμα στην εργασία απειλείται. Πολλοί συμπολίτες μας, τίμιοι εργαζόμενοι και εργάτες έχουν μείνει άνεργοι εξαιτίας της αδήλωτης απασχόλησης και της τεράστιας φορολογίας των εργοδοτών. 

Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε αριστερός ούτε δεξιός για να συμφωνείς ότι έχουν δικαίωμα να εργάζονται όλοι με αξιοπρεπείς απολαβές.
Όσο για το βασικότερο ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή απειλείται ποικιλοτρόπως στην σύγχρονη Ελλάδα. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία κάθε μέρα χειροτερεύει και οι ασθενείς κινδυνεύουν ακόμη και από ιάσιμες ασθένειες. Οι λαθρομετανάστες κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στις πόλεις μας και στην ύπαιθρο.

 Η εγκληματικότητα γνωρίζει άνθιση τον τελευταίο χρόνο. Δεν χρειάζεται να είσαι αριστερός ή δεξιός για να αντιληφθείς ότι η ζωή σου είναι σημαντική και πρέπει να προστατεύεται.

Όλα αυτά τα δικαιώματα η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ οφείλει να αγωνιστεί για να τα προστατεύσει. Γιατί δεν θεωρεί ότι είναι αξίες που μπορεί κανείς να τις μονοπωλήσει. Ή κανείς τα σέβεται ή δεν τα σέβεται.

.Η εντελέχεια του έτους μηδέν

Ο Αριστοτέλης γεννήθηκε το 384 π.Χ. Αν προσθέσουμε τη χρονολογία στο 2016, το άθροισμα μας δίνει 2.400 χρόνια τα οποία εορτάζονται μετά φανών και λαμπάδων από τους απογόνους του. Πλην, όμως, επειδή πρόκειται για τον Αριστοτέλη και όχι για τον Μάγο του Οζ μια μικρή προσοχή στη λογική θα βοηθούσε κάπως.

 Για να βγει το άθροισμα 2.400 στον λογαριασμό, θα πρέπει να συνυπολογισθεί και το έτος Μηδέν. Ως γνωστόν, όμως, το ημερολόγιο μεταπήδησε ως διά μαγείας από το 1 π.Χ. στο 1 μ.Χ., οπότε φέτος θα πρέπει να εορτάζονται τα 2.399 χρόνια από τη γέννηση του φιλοσόφου.

 Περίεργα πράγματα θα μου πείτε και διόλου βολικά για έναν λαό που τιμά την αριστοτελική σκέψη. Η παρουσία της αριστοτελικής φιλοσοφίας είναι τόσο έντονη και τόσο ζωντανή στη σύγχρονη Ελλάδα, ώστε μας είχε φάει η αγωνία. Πότε επιτέλους θα εορτάσουμε τα 2.400 χρόνια από τη γέννηση του «δικού μας»;

Εξ ου και η εντελέχεια του έτους Μηδέν. Η πραγμάτωση του «ου ένεκα» της ύπαρξής του σημαίνει και τη λύτρωση της ελληνικής κοινωνίας από την προσμονή του εορτασμού. Και μη μου πείτε ότι δεν αισθανθήκατε κάτι σαν ρίγος μεταφυσικό όταν μάθατε ότι την ίδια χρονιά που η Ελλάς εόρταζε το «έτος Αριστοτέλη», η αρχαιολογική σκαπάνη απελευθέρωσε από τη σιωπή των αιώνων τον τάφο του; 

Κάτι συμπτώσεις βρε παιδί μου. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Το αθέατο αλλά πανταχού παρόν πνεύμα του ελληνισμού, αθάνατο και αΐδιο, θέλησε κι αυτό να συμμετάσχει στη χαρά του ελληνικού λαού. Κάθε κυβέρνηση κι ο τάφος της θα μου πείτε. 

Η προηγούμενη είχε τον Μεγαλέξαντρο, η σημερινή τον Αριστοτέλη. Το λες και πνευματική αναβάθμιση.
Ή μήπως είναι τυχαίο ότι οι Σαμαροβενιζέλοι ατύχησαν με τον Μεγαλέξαντρο; Το πνεύμα του ελληνισμού, διαπιστώνοντας πως η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να πέσει, δεν θέλησε να εκτεθεί προσφέροντας ένα τόσο πολύτιμο μνημείο στους ατυχήσαντες μνημονιακούς. 

Ενώ τώρα, τυφλωμένο από το φωτοστέφανο της σοφίας στο πρόσωπο των Κυρίτσηδων του τόπου τούτου, απεφάνθη πως μόνον ένας Αριστοτέλης μπορεί να τα βγάλει πέρα μαζί τους.

Αυτή είναι η μοίρα της αρχαίας σοφίας παρά τοις επιγόνοις θα μου πείτε και θα συμφωνήσω μαζί σας. Μπορεί να μην έχουν διαβάσει ούτε μια σελίδα Αριστοτέλη, μακριά από μας, ξέρουν όμως να διοργανώνουν μνημόσυνα για τους συγγενείς τους.

.Reuters: Οι Ελληνες «βράζουν» με τις νέες αυξήσεις φόρων -«Πού θα βρούμε τα λεφτά;»

Την αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών, που είδαν τον Ιούνιο να ξεκινά με νές αυξήσεις στον ΦΠΑ, καταγράφει ρεπορτάζ του Reuters στους δρόμους της Αθήνας.
Σε μία καφετέρια σε κάποιον αθηναϊκό πεζόδρομο, ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Γαρυφάλλου αντιμετωπίζει με φιλοσοφική διάθεση τη νέα αύξηση του ΦΠΑ. Εχει συνηθίσει. Είναι η έκτη φορά μέσα σε ισάριθμα χρόνια. «Ελπίζουμε να έχουν ένα σχέδιο, ότι τους επόμενους 6-9 μήνες θα δούμε μία ανάκληση», λέει.
Οι νέες αυξήσεις τέθηκαν σε εφαρμογή την Τετάρτη, προκειμένου η Αθήνα να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των δανειστών, για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. «Φορολογούν χρήμα που δεν υπάρχει», σχολιάζει στο Reuters o Παύλος Αστερίου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, σχολιάζοντας τη σειρά φορολογικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχουν ψηφιστεί το τελευταίο διάστημα. «Πού θα βρούμε αυτά τα χρήματα; Είναι παράλογο. Για αυτό θα αποτύχει αυτό το μέτρο και θα επιστρέψουμε στο μηδέν», προσθέτει.
Και οι επιχειρήσεις όμως τονίζουν ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στη διαρκή αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης, προκειμένου να μην τη μετακυλήσουν στους καταναλωτές. «Κάθε αύξηση περιορίζει την κατανάλωση και τα δημόσια έσοδα», τόνισε ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ.
Το Reuters κάνει αναφορά και το Athens Ledra, σχολιάζοντας ότι το ξενοδοχείο είναι το τελευταίο θύμα της εξουθενωτικής κρίσης στην Ελλάδα, καθώς ανέστειλε τη λειτουργία του τη στιγμή που ξεκινά η τουριστική σεζόν.
«Είναι λυπηρό για την Ελλάδα», δήλωσε ένας από τους ξένους πελάτες του, ο 65χρονος Αλαν Πέντερσεν από τη Δανία. «Από τον τουρισμό βγάζεις χρήματα. Αν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μάθουν για αυτό, μπορεί να επιλέξουν έναν άλλο παρόμοιο προορισμό, όπως η Βαρκελώνη ίσως», προσθέτει.
Η Ελλάδα βασίζεται στα μνημεία και τις παραλίες της για την οικονομική ανάπτυξη, σχολιάζει το Reuters. Ο τομέας είναι η κύρια πηγή εσόδων για τη χτυπημένη από την κρίση χώρα, αποτελώντας περίπου το 17% του ΑΕΠ και απασχολώντας έναν στους πέντε ανθρώπους.

«Κάποιοι επιβιώνουν, κάποιοι όχι, αλλά όταν υπάρχει βαριά φορολογία, κάποιοι ''πεθαίνουν'' ταχύτερα... έρχεται αυτό και τους αποτελειώνει», σχολίασε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, επικεφαλής του ΣΕΤΕ.

.Μοναδικός στόχος τους ο εθνομηδενισμός

Παρά τη διάλυση στο χώρο της εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια, η παιδεία στέκεται όρθια. Πολλά παιδιά από τα δημόσια σχολεία διαπρέπουν, είναι κορυφαίοι μαθητές, φεύγουν στο εξωτερικό και αναγνωρίζονται απ' όλους.
Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν κανείς δεν αμφισβητεί ότι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα απευθύνεται σε όλους, και στα φτωχά παιδιά που τους δίνεται μια ευκαιρία να γίνουν κάτι στη ζωή τους.
Τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλές επιτυχημένες αλλά περισσότερες αποτυχημένες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις. Όμως, αυτό που γίνεται σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προηγούμενο. Ο Νίκος Φίλης, ο εμμονικός υπουργός που δεν κατάφερε να πάρει ποτέ του ένα πτυχίο και η μόνη του μόρφωση είναι στις «γιάφκες» της αριστερής ιντελιγκέντσιας της μεταπολίτευσης, έχει χάσει τη μπάλα. 
Είναι σε κατάσταση πανικού και δεν ξέρει τι κάνει και τι του γίνεται. Άφησε το σχέδιο για την μεταρρύθμιση στα χέρια μιας επιτροπής με πρόεδρο τον Αντ. Λιάκο ο οποίος φαίνεται ότι έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα ή «εκτελεί» συγκεκριμένο σχέδιο.
Προτάσεις που υποτίθεται είναι προοδευτικές αλλά οδηγούν στον εθνομηδενισμό, στη σύγκρουση με την ορθόδοξη θρησκεία, στο χτύπημα της ελληνικής γλώσσας, στην ανάπλαση παίδων γαλουχημένων με τις «θολές» κουλτουριάρικες απόψεις της αριστερής... διανόησης των Εξαρχείων. 
Δεν είναι μόνο οι προτάσεις για τις παρελάσεις και τα θρησκευτικά. Διαβάστε τι λέει ο ίδιος ο Φίλης: «Πιστεύει κανείς ότι στην Α’ Γυμνασίου που το παιδί σήμερα τρώει ... στο κεφάλι τρεις ώρες Αρχαία από πρωτότυπο και δυο ώρες Νέα Ελληνικά είναι παιδαγωγικά σωστό;», ανέφερε με αφορμή ερώτηση φιλολόγου μετά το τέλος της ομιλίας του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Καλλιθέα.
«Προφανώς είναι παρά φύσιν αυτό που συμβαίνει σήμερα, τρεις ώρες Αρχαία και δυο Νέα Ελληνικά στην Α’ Γυμνασίου», δήλωσε ο κ. Φίλης. «Άρα θα πρέπει να ξανασκεφτούμε», συνέχισε ο υπουργός Παιδείας.
Άφησε δηλαδή ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης ή και κατάργησης των Αρχαίων Ελληνικών από κάποιες τάξεις του Γυμνασίου. Την ίδια στιγμή που κορυφαία πανεπιστήμια του πλανήτη ιδρύουν τμήματα αρχαίας ελληνικής γραμματείας και χιλιάδες παιδιά από την Αμερική μέχρι την Κίνα μαθαίνουν για την τόσο ζωντανή γλώσσα, τα αρχαία Ελληνικά, κάποιοι θέλουν να την καταργήσουν στην Ελλάδα. Μέχρι που θα φτάσει η ανοησία τους και η αθλιότητά τους;
Επειδή στα... μαρξιστικά του βιβλία που ήταν χωμένος ο Φίλης, δεν ξέρει τίποτε για την ελληνική γλώσσα που... βιάζεται άλλωστε στη Βουλή με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα... γαλλικά του Βούτση, ας του θυμίσουμε τι έχουν πει κορυφαίοι διανοητές.
«Τη γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική.
Το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου»
Οδυσσέας Ελύτης
=======
Όταν ένας λαός δεν τολμά να υπερασπιστεί τη γλώσσα του, είναι έτοιμος πια για τη σκλαβιά.
Remy de Gourmont
=====
Η Ελληνική Γλώσσα έχει ομοιογένεια σαν την Γερμανική, είναι όμως πιο πλούσια από αυτήν. Έχει την σαφήνεια της Γαλλικής, έχει όμως μεγαλύτερη ακριβολογία. Είναι πιο ευλύγιστη από την Ιταλική και πολύ πιο αρμονική από την Ισπανική. Έχει δηλαδή ότι χρειάζεται για να θεωρηθεί η ωραιότερη γλώσσα της Ευρώπης.

Κάρολος Φωριέλ

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.