ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ - ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ



.Αντιπαράθεση για την έξοδο της χώρας στις αγορές

 Η έξοδος της χώρας στις αγορές βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης στη Βουλή, με την κυβέρνηση να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεχή προσπάθεια απαξίωσης και υπονόμευσης της χώρας, και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί για προεκλογικά και στημένα τεχνάσματα.
«Από το πρωί έχουμε θρήνο, πανικό. 
Η χώρα βγαίνει στις αγορές και κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους. Έχετε αρχίσει την υπονόμευση της χώρας», τόνισε μεταξύ άλλων η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, επικρίνοντας έντονα την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία, όπως είπε, μονίμως υποβαθμίζει τις επιτυχίες, καταστροφολογεί, ενώ δεν καταθέτει καμία πρόταση.

Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για πρωτοφανείς ύβρεις που έχει εξαπολύσει ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν την απαξίωση της εξόδου της χώρας στις διεθνείς αγορές.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για την πιο ακριβή προεκλογική καμπάνια της ΝΔ σε βάρος της χώρας, ενώ, ο Δημήτρης Στρατούλης χαρακτήρισε την έξοδο της χώρας στις αγορές «πλασματική, σκηνοθετημένη καλοστημένη και ακριβοπληρωμένη απάτη», σε μια προσπάθεια παγίδευσης της ψήφου του ελληνικού λαού.

.Αύριο, η δεύτερη ανάγνωση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην κοινοβουλευτική επιτροπή

Σε δεύτερη ανάγνωση εισάγεται, στις δέκα αύριο το πρωί, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Πρόκειται για το σχέδιο νόμου «Τροποποίηση του ν.927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου» 

που είχε κατατεθεί στη Βουλή τον περασμένο Νοέμβριο και έχει ολοκληρωθεί η πρώτη ανάγνωσή του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, από τις αρχές Δεκεμβρίου. Εισηγητές έχουν οριστεί από τη ΝΔ ο Ανδρέας Κουτσούμπας και από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κατά τη διαδικασία της πρώτης ανάγνωσης και την ψηφοφορία επί της αρχής, η ΝΔ είχε ψηφίσει «ναι», ο ΣΥΡΙΖΑ «παρών», το ΠΑΣΟΚ «ναι», οι ΑΝΕΛ είχαν επιφυλαχθεί, η ΔΗΜΑΡ είχε ψηφίσει «ναι», το ΚΚΕ «όχι» και η ΧΑ «όχι».

.Πλούσια η λίστα φοροδιαφυγής του ΣΔΟΕ, τον Μάρτιο

Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, συνταξιούχοι αλλά και ιδιωτικοί υπάλληλοι βρέθηκαν να φοροδιαφεύγουν κατά τον έλεγχο τους, τον Μάρτιο, από το ΣΔΟΕ, το οποίο διαπίστωσε ότι είτε ότι δεν εξέδιδαν αποδείξεις είτε εμφάνιζαν καταθέσεις και προσαύξηση περιουσίας που δεν δικαιολογείται από τις φορολογικές τους δηλώσεις. 

Τον ίδιο μήνα, το ΣΔΟΕ ολοκλήρωσε και απέστειλε στον εισαγγελέα εκτός από τις περιπτώσεις αυτές μια σειρά ακόμη υποθέσεων επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων και ένας Αγροτικός Συνεταιρισμός που κατηγορούνται για τη χρήση ή έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, ενώ ήδη διεξάγει έρευνα για τον εξάρθρωση κυκλώματος εικονικής μείωσης του κυβισμού αυτοκινήτων για να αποφεύγουν τεκμήρια και φόρο πολυτελείας στο οποίο εμπλέκονται ΚΤΕΟ, συνεργεία αλλά και έμποροι παλαιών αυτοκινήτων.

.Μην αγριεύετε την Μπάγερν!

Η Μπάγερν για 4η φορά στις τελευταίες πέντε σεζόν, θα βρεθεί σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ και μπορεί να γίνει αυτή η πρώτη ομάδα που θα μπορέσει να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ δύο σερί χρονιές. Μετά από 58 λεπτά, μιας προβληματικής και μπλοκαρισμένης, όπως φαινόταν Μπάγερν, οι Βαυαροί αφυπνίστηκαν μετά το γκολ του Εβρά και έβαλαν μπρος τη μηχανή. 1-1 o Mάντζουκιτς στο 59' 2-1 ο Μίλερ στο 65', 3-1 ο Ρόμπεν στο 76'. Με συνολικό 4-2 οι Βαυαροί στην επόμενη φάση!

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, με 1-0 για δεύτερη φορά στο ζευγάρι, ωστόσο η απάντηση αυτή τη φορά ήταν ακόμα πιο άμεση απ’ ότι στο «Ολντ Τράφορντ». Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, παρά τις απώλειες της και παρά το γεγονός, πως μέχρι να δεχτεί το γκολ από τον Εβρά, έμοιαζε …υπνωτισμένη και παγιδευμένη από την καλά στημένη άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 58λεπτά, έπαιξε 20 λεπτά ποδόσφαιρο αλλά αυτό ήταν αρκετό. 

Και ξάφνου το γκολ του Εβρά με έναν αριστερό «κεραυνό» μετά από σέντρα του Βαλέντσια, αφύπνισε τους Βαυαρούς.

Κι από εκεί και μετά ποιος τους είδε και δεν φοβήθηκε; Ο Μάντζουκιτς με κεφαλιά από σέντρα του Ριμπερί ισοφαρίζει σε 1-1 και ο Μίλερ από κοντά στο 68ο από γύρισμα του Ρόμπεν κάνει το 2-1. 
Ο Ολλανδός, δημιούργησε το δεύτερο γκολ και κράτησε τον τελευταίο λόγο για τον εαυτό του, αφού με ένα σόλο και ένα πλασέ στη γωνία του Ντε Χέα καθάρισε, 18 λεπτά μετά το γκολ του Εβρά, την πρόκριση. 

Οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέρρευσαν ανεξήγητα αμυντικά, μετά το 1-1, ενώ είχαν την τεράστια ευκαιρία να ξαναπάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Ρούνεϊ, με το σκορ στο 1-1, αλλά αυτός έκανε ένα άψυχο πλασέ στο 63’

.Τι σημαίνει «η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές»

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μέσα στην ημέρα βγαίνει στις αγορές. Πώς κρίνουν, όμως, την απόφαση αυτή έγκριτοι οικονομολόγοι; Όλα εξαρτώνται από το επιτόκιο που θα βγούμε, λένε στο *newsbeast.gr*τονίζοντας ωστόσο ότι ακόμη και το 5% είναι μεγάλο και μπορεί να προκαλέσει μελλοντικά προβλήματα στην ελληνική οικονομία. 

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο καθηγητής Οικονομικών στο ΑΠΘ, Δημήτρης Μάρδας, προτιμά «να μη βγούμε στις αγορές» και να μέναμε μόνο με τους τροϊκανούς. Όπως αναφέρει, βάσει των όσων έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα, το επιτόκιο κοντά στο 5% σημαίνει... περισσότερα »

.«Κοινοβουλευτικός λιποτάκτης ο Σαμαράς»

«Κοινοβουλευτικό λιποτάκτη» χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του χθες στην Καρδίτσα, γιατί «αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να έρχεται στη Βουλή» με αφορμή την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την υπόθεση Μπαλτάκου.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε στη δήλωσή του ότι «τώρα που φανερώθηκε ότι ο αντ' αυτού του πρωθυπουργού, που προφανώς εν γνώσει του, συνευρισκόταν και συνομιλούσε με τον «αντ' αυτού» του Φύρερ που βρίσκεται στον Κορυδαλλό νομίζω ότι πέφτουν οι μάσκες.
 Και όλοι συνειδητοποιούν ότι αυτοί που μας κυβερνούν δεν έχουν ιερό και όσιο. Δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, προκειμένου να ανακόψουν την ορμητική πορεία του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση της κοινωνικής σωτηρίας και άρα προς την ανατροπή των πολιτικών τους σχεδίων».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε επίσης: «Σήμερα (σ.σ.: χθες Τρίτη) διάβαζα σε μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα ότι η συζήτηση προ Ημερήσιας Διάταξης που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει εξηγήσεις ο πρωθυπουργός για τον διεθνή διασυρμό της χώρας μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις,
 δεν θα γίνει αύριο, όπως είχε προγραμματιστεί από τον πρόεδρο της Βουλής και μας είχε ενημερώσει, αλλά θα γινόταν δήθεν μεθαύριο διότι μπορεί ο πρωθυπουργός, αλλά δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί έχει ταξίδι στο εξωτερικό. Πράγματι, έχω ταξίδι στο εξωτερικό. 
Δηλώνω, όμως, δημοσίως ότι αν είναι να μας κάνει την τιμή και να κοπιάσει επιτέλους στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις ο κ. Σαμαράς, θα ακυρώσω κάθε ταξίδι, προκειμένου να έρθει και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για την ακροδεξιά σέχτα του Μαξίμου που μας κυβερνά».

.Εθνικό σύμφωνο ανάκαμψης

Εθνικό σύμφωνο ανάκαμψης «με επανεξέταση όλων των σχέσεων των τεχνιτών διαιρέσεων της κοινωνίας των πολιτών», ζητά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος. Το τρίμηνο που απομένει για να ολοκληρωθεί το εξάμηνο της ελληνικής Προεδρίας είναι εξαιρετικά πυκνό. Κάθε μέρα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για το ελληνικό έθνος. Το πλεόνασμα που επιτεύχθηκε αφορά όλους τους πολίτες αλλά πιστοποιείται και διεθνώς ότι επιτυγχάνεται δημοσιονομική εξυγίανση και κάθε χρόνο θα υπάρχουν πλεονάσματα, όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος από το...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.