.ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 27οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων

Τους 27ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, από 7-14 Σεπτεμβρίου 2013 διοργανώνει το Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, με ελεύθερη είσοδο, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου ( Γ. Ζωγράφου 17, είσοδος από πλατεία Αγ. Γεωργίου). 

Στόχος αυτού του θεσμού, είναι η ανάδειξη της Τέχνης  του Θεάτρου, η προβολή των Ερασιτεχνικών Θιάσων και η επαφή του κοινού με τα έργα καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.  

Φέτος, επτά θίασοι από Δήμους της Αττικής αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας θα δώσουν  το παρόν, με σημαντικά έργα από το ελληνικό και ξένο θεατρικό ρεπερτόριο. 

Όλοι οι συμμετέχοντες προέρχονται από αξιόλογες θεατρικές ομάδες, που λειτουργούν ως κυψέλες πολιτιστικής έκφρασης, σε όλη τη χώρα και απαρτίζονται από ανθρώπους που καταθέτουν ψυχή και μεράκι στο θέατρο, ενώ την Κριτική Επιτροπή απαρτίζουν  επτά καταξιωμένοι   άνθρωποι του Θεάτρου και του Πολιτισμού.

Κάθε βράδυ, με ελεύθερη είσοδο, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν επί σκηνής, ένα ρεπερτόριο, που θα ικανοποιήσει  και τους πιο απαιτητικούς, αφού περιλαμβάνει από Αριστοφάνη, Σάρτρ και Μπρεχτ μέχρι Τσιφόρο και Κατσικονούρη .

Στη λήξη του φεστιβάλ, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και λίγο πριν την απονομή των βραβείων, έχει προγραμματιστεί μουσικοκινηματογραφικό αφιέρωμα, με τίτλο: “ 35 λεπτά  στα 35 mm”.   

Οι μεγάλες Ελληνίδες πρωταγωνίστριες, στα τραγούδια του Παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου. Η Ρένα Βλαχοπούλου, η Μάρω Κοντού, η Μαίρη Χρονοπούλου, η Μάρθα Καραγιάννη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη......και τα αστέρια συνεχίζουν  να λάμπουν. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Σάββατο 7/9/2013: «Καλιφόρνια Ντρίμιν»,  του Βασίλη Κατσικονούρη,από το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας “Ρεφενέ”.

Kυριακή 8/9/2013: Καβγάδες στη Κιότζια, του Κάρλο Γκολντόνι, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυνακών -Κρυονερίου Αττικής.

Δευτέρα: 9/9/2013: «Κεκλεισμένων των Θυρών», του  Ζαν- Πωλ Σάρτρ, από το Θεατρικό Σπουδαστήρι Κορυδαλλού.

Τρίτη 10/9/2013: «Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων του Νίκου Τσιφόρου, από το Θεατρικό Εργαστήρι του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου.                     

Τετάρτη :11/9/2013: «Λυσιστράτη»,  του Αριστοφάνη, από τη  θεατρική ομάδα  Δήμου Φιλαδερφείας-Χολαργού.

Πέμπτη :12/9/2013: «Ο κύκλος με την κιμωλία», του Μπέρτολ Μπρεχτ, από τη θεατρική ομάδα του ΔΗ.ΚΕ.Π.Α. του Δήμου Ιλίου.

Παρασκευή :13/9/2013: «  Πλούτος» ,  του Αριστοφάνη, από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.

Σάββατο :14/9/2013: ΛΗΞΗ 27ων ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ /ΑΦΙΕΡΩΜΑ/ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

.Παρασημοφορήθηκε ο Βενιζέλος

Με τον Μεγαλόσταυρο του Αγ. Μάρκου τιμήθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλος από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο ΙΙ. Κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή του Αγ.Γεωργίου, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης απευθυνόμενος στον Πατριάρχη υπογράμμισε πως μας κάνει «περήφανους με το θρησκευτικό έργο» του, καθώς είναι «ένας προκαθήμενος που δεν εκπέμπει απλά μηνύματα ορθοδοξίας, αλλά έχει έναν πολιτικό και κοινωνικό λόγο, που χαρακτηρίζεται από ευαισθησία και διορατικότητα».
Ο κ.Βενιζέλος παραπέμποντας εξάλλου στις πρόσφατες επισκέψεις του Πατριάρχη στη Ρωσία και την Ουκρανία, τόνισε πως πρόκειται για μια «διεθνή προσωπικότητα» και υπογράμμισε τον «λόγο αναγνώρισης και τιμής» που άκουσε από όλους τους Αιγύπτιους συνομιλητές του για τον Πατριάρχη.
Εκφράζοντας τέλος την προσωπική του εκτίμηση στο πρόσωπο του Πατριάρχη, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως λειτουργεί σαν μια «γέφυρα» της Ευρώπης με την Αφρική - «την ήπειρο του μέλλοντος για την Ευρώπη» - και επεσήμανε πως «η στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη».

.Δρακόντεια μέτρα στη ΔΕΘ

Με τη συγκέντρωση των ένστολων στο Λευκό Πύργο, και την πορεία στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ξεκινούν το απόγευμα, οι κινητοποιήσεις ενόψει της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα εγκαινιάσει αύριο στις 10 το πρωί την 78η ΔΕΘ, αναμένεται να επικεντρώσει την ομιλία του, στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, υπό τη σκιά των νέων απαιτήσεων της τρόικας.  
Αμέσως μετά την ομιλία του θα έχει επαφές με παραγωγικούς φορείς και το μεσημέρι θα επιστρέψει στην Αθήνα. Επί ποδός τα συνδικάτα, ενώ οι κινητοποιήσεις ξεκινούν σήμερα το απόγευμα με συγκέντρωση ένστολων στον Λευκό Πύργο και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Για τη Δευτέρα, μετατίθεται σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση της κυβέρνησης στην τρόικα για το λουκέτο σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ.
Ανοιχτή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για τις εξελίξεις στις τρεις επιχειρήσεις πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη υπό την ΓΣΕΕ.
Τις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Να δώσει λύση, συμβατή με τις ανάγκες της χώρας, στο θέμα των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ κάλεσε τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κάνοντας παράλληλα λόγο για «επικοινωνιακά παιχνίδια» αναφορικά με το επίμαχο e-mail της τρόικας.
«Το παιχνίδι βρίσκεται στα χέρια του Πρωθυπουργού και έχει ο ίδιος την ευθύνη να δώσει λύση για να υπάρξει οικονομική ανασυγκρότηση», τόνισε ο κύριος Παναγόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι σωματείων για το θέμα.

.ΗΠΑ: Οι 11 από τις 20 χώρες της G20 υπέρ μίας «σθεναρής απάντησης» κατά της Δαμασκού

Ένδεκα από τις χώρες μέλη της Ομάδας G20 καταδίκασαν σήμερα την επίθεση της 21ης Αυγούστου με χημικά όπλα στη Συρία και ζήτησαν να δοθεί μία αυστηρή διεθνής απάντηση, επισήμανε ο Λευκός Οίκος.

«Τα στοιχεία σαφώς καταδεικνύουν πως η συριακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την επίθεση, η οποία έγινε με έναν με έναν τύπο χημικών όπλων που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση» τονίσθηκε στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, η οποία δημοσιεύθηκε ενώ περαιωνόταν η σύνοδος της G20.

Τη ανακοίνωση προσυπέγραψαν οι ηγέτες και εκπρόσωποι των ηγετών της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, της Σαουδικής Αραβίας, της Ισπανίας, της Τουρκίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται σαφώς κάποιο αίτημα για ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

.Τρεις κατηγορίες υπαλλήλων εξαιρούνται της κινητικότητας

Τρεις κατηγορίες υπαλλήλων που εξαιρούνται της κινητικότητας, προστίθενται με τροπολογία την οποία κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις».
Εξαιρούνται οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Νοέμβριο του 2012 βάσει του ν. 4093/2012 και τοποθετήθηκαν στις νέες τους θέσεις.

 Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «πλεονάζον» το προσωπικό εκείνο που μόλις πρόσφατα ζητήθηκε από φορείς ως αναγκαίο για την κάλυψη κενών στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του προγράμματος κινητικότητας, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αφορούσε 1.862 υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΙΔΑΧ (κινητικότητα Μανιτάκη).

Επίσης, εξαιρούνται οι συγγενείς αποβιώσαντος κατά την εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος, καθώς και υπάλληλοι των οποίων η μισθοδοσία καλύπτεται από Διεθνείς Οργανισμούς (ΝΑΤΟ κ.λπ.). 

Με την περίπτωση αυτή εξαιρείται εύλογα από τη διαδικασία της κινητικότητας αυστηρά και εξαντλητικά προσδιορισμένος αριθμός εργαζομένων, συγκεκριμένων ειδικοτήτων που έχουν προσληφθεί αποκλειστικά για την κάλυψη και εξυπηρέτηση συμμαχικών υποχρεώσεων της χώρας μας σε διεθνείς Οργανισμούς.

.«Τον Απρίλιο του 2014 η συζήτηση για νέο ελληνικό "πακέτο"»

Καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, δεν θα διεξαχθεί πριν από τον Απρίλιο του 2014, τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μαριάνε Κοτέ, επισημαίνοντας ότι δεν είναι ακόμη δυνατό να τοποθετηθεί κανείς, ούτε σε ό,τι αφορά το ύψος ενδεχόμενης βοήθειας, αλλά ούτε και αν θα συνεπάγεται νέα μέτρα.

«Το θέμα ενός νέου προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα δεν είναι προς το παρόν στην ημερήσια διάταξη. Θα το συζητήσουμε την επόμενη χρονιά, όταν θα έχουμε πιο ακριβή στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημοσιονομική κατάσταση», δήλωσε η Μ. Κοτέ στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών.

.Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο ηφαίστειο στη Γη

Το μεγαλύτερο ηφαίστειο του πλανήτη ανακαλύφθηκε ότι βρίσκεται στον βυθό του βορειοδυτικού Ειρηνικού ωκεανού και λέγεται Ταμού Μασίφ. 

Με τεράστιο πλάτος 650 χιλιομέτρων, σχετικά χαμηλό ύψος τεσσάρων χιλιομέτρων και πολύ μεγάλο όγκο 2,5 εκατ. κυβικών χιλιομέτρων, είναι κατά πολύ μεγαλύτερο σε έκταση (310.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα) από τον προηγούμενο κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, το ενεργό ηφαίστειο Μάουνα Λόα της Χαβάης, το οποίο όμως είναι αρκετά ψηλότερο (9 χλμ).

Το Ταμού Μασίφ είναι επίσης μόνο 25% μικρότερο σε όγκο από το μεγαλύτερο ηφαίστειο του ηλιακού μας συστήματος, το «Όρος Όλυμπος» στον Άρη, το οποίο έχει μικρότερο πλάτος (625 χιλιόμετρα), αλλά πολύ μεγαλύτερο ύψος (σχεδόν 22 χλμ).

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι για τελευταία φορά το Ταμού Μασίφ, που ανήκει στην υποθαλάσσια οροσειρά Σάτσκι Ράιζ και βρίσκεται 1.500 χλμ. ανατολικά της Ιαπωνίας, εξερράγη πριν από περίπου 140 έως 145 εκατ. χρόνια, στη διάρκεια της Κρητιδικής περιόδου, όταν «βασίλευαν» οι δεινόσαυροι, ενώ από τότε παραμένει ανενεργό.

.Σήμερα ξεκινά ο χορός των κινητοποιήσεων ενόψει της ΔΕΘ

"Θερμή υποδοχή" επιφυλάσσουν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τα συνδικάτα, καθώς ενόψει των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ, αύριο στη Θεσσαλονίκη, προγραμματίζουν πλήθος συγκεντρώσεων.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ότι 
η ευθύνη για την τύχη των αμυντικών βιομηχανιών ανήκει στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό και είπε χαρακτηριστικά: "να μην τολμήσουν να κρυφτούν πίσω από τις πιέσεις της Τρόικας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να δώσουν λύση με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και της οικονομίας".

Χθες, χαρακτήρισε "κοροϊδία" τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα που θα προκύψει το 70% αυτού θα διατεθεί για την ενίσχυση των συνταξιούχων και τον κατηγόρησε για προσπάθεια "εξαπάτησης" συνταξιούχων, εργαζομένων και ανέργων.

Το μεγαλύτερο μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα πάει σε τόκους και χρεολύσια, τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, ενόψει του συλλαλητηρίου των συνδικάτων.

Η αρχή γίνεται σήμερα με συγκέντρωση ενστόλων στις 5 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί θα συμμετέχουν και στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΚΘ - ΕΔΟΘ του Σαββάτου.


Τα συλλαλητήρια στα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ

Τέσσερα είναι τα βασικά συλλαλητήρια που οργανώνονται για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στο συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου θα δώσει το "παρών" ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από βουλευτές και στελέχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει προσυγκέντρωση στην περιοχή Κολόμβου, στην οδό Εγνατία, και στη συνέχεια θα ενωθεί με το μπλοκ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ.

Στην αιχμή των συλλαλητηρίων θα βρεθούν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ και τι άλλες αμυντικές βιομηχανίες, της ΕΥΑΘ, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στον χώρο της υγείας και άλλοι κλάδοι που πλήττονται ιδιαίτερα. 

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί προσυγκέντρωση των δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3, στην οδό Αγγελάκη, και από εκεί πορεία μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου.

."Δύο στα δύο" η Εθνική στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας

Μόλις απέβαλε το άγχος του πρώτου δεκαλέπτου η Eθνική πήρε τον έλεγχο του αγώνα και πέτυχε το «2 στα 2» στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 80-71 της χάλκινης στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας και στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, Ρωσίας, την οποία και υποχρέωσε στη δεύτερη ήττα σε ισάριθμους αγώνες στον Δ' όμιλο. Η εθνική έχει αύριο ρεπό και το Σάββατο (22:00) θα αντιμετωπίσει την Τουρκία, που δεν έχει γευθεί ακόμα τη χαρά της νίκης στη διοργάνωση.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.