.Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΒΡΗΚΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...


Μαζικές ήταν οι πορείες για την Πρωτομαγιά στη Γαλλία, με τους διαδηλωτές να λένε ένα βροντερό ''όχι'' στα μέτρα λιτότητας, ενώ ζήτησαν από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να αλλάξει πορεία. 

Παράλληλα χιλιάδες οπαδοί του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου ...πραγματοποίησαν και αυτοί πορεία, με επικεφαλής την πρόεδρό τους Μαρίν Λε Πεν, η οποία ισχυροποιεί τη θέση της στις δημοσκοπήσεις εν μέσω επιδείνωσης της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και της μεγάλης πτώσης της δημοτικότητας της κυβέρνησης. 

Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν «Ολάντ παραιτείσου» και «Μπλε, Λευκό Κόκκινο, η Γαλλία στους Γάλλους».

Όπως κάθε Πρωτομαγιά, κατέθεσαν στεφάνι μπροστά από άγαλμα της Ιωάννα της Λωραίνης, αγίας της Καθολικής Εκκλησίας και σύμβολο υπερηφάνιας για την ακροδεξιά επειδή οδήγησε τις γαλλικές δυνάμεις στη νίκη κατά των 'Αγγλων τον 15ο αιώνα.

Ένα χρόνο μετά το 17,9% που έλαβε στις προεδρικές εκλογές η Μαρίν Λε Πέν προηγείται σε τρεις δημοσκοπήσεις στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνοντας 21%, 22% ή 23%, ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο αυτού του Φρανσουά Ολάντ.

.Χαμηλώνει τους τόνους η Ιπποκράτους


Να ρίξει τους τόνους επιχειρεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μετά από την αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου για τα οικονομικά του κόμματος.

«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να επανέλθει στη δημόσια συζήτηση για το ζήτημα των οικονομικών του κόμματος. Όλα όσα πρέπει να ειπωθούν, θα ειπωθούν ενώπιον των καταστατικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει σε ενημερωτικό της σημείωμα η Ιπποκράτους.

Σημειώνει ακόμη ότι «είναι κατανοητή η ευαισθησία όλων των δημοσίων προσώπων, ακόμη όμως μεγαλύτερη σημασία έχει η ευαισθησία της βάσης του Κινήματος και όλης της ελληνικής κοινωνίας προς την οποία πρέπει να ανταποκρίνεται το σημερινό ΠΑΣΟΚ».

Στο ίδιο σημείωμα ανακοινώνεται ότι τις επόμενες μέρες το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση για τα οικονομικά των κομμάτων με βάση τη διεθνή εμπειρία και με πλήρεις εγγυήσεις διαφάνειας.

.Alpha Bank: Αισιόδοξα μηνύματα για την ελληνική οικονομία


H συνεχής κατά τους τελευταίους έξι μήνες άνοδος του δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης, σε συνδυασμό με την επάνοδο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, η οποία συνεχίστηκε και τον Μάρτιο του 2013,  συνεχίζουν να εκπέμπουν θετικά μηνύματα για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας το 2013, αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, σημαντική βελτίωση των προσδοκιών ότι η χώρα θα τα καταφέρει σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2013, με τον δείκτη οικονομικού κλίματος να καταγράφει νέα αξιοσημείωτη άνοδο, για έκτο κατά σειρά μήνα, στις 89,2, από 88,1 μονάδες τον Μάρτιο του 2013 και είναι πλέον σε επίπεδα Οκτωβρίου του 2009

.Προφυλακιστέοι οι δυο από τους συλληφθέντες για τρομοκρατία


Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν οι δύο από τους πέντε συλληφθέντες στη χθεσινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή τους στη ληστεία που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στην Αγροτική Τράπεζα στον Φιλώτα Φλώρινας.

Και οι δύο κατηγορούμενοι έδωσαν τυπική απολογία στον ανακριτή, αρνούμενοι να «απαντήσουν» σε όσα τους αποδίδονται και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Στο μεταξύ, ένταλμα σύλληψης για ένα ακόμη πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται σε ληστείες που αποδίδονται σε μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» θα εκδώσει ο Εφέτης ειδικός ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας Δημήτρης Μόκκας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.