.Η τρόικα αξιώνει επιστροφή στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας


Ο εφιάλτης της κατάσχεσης επικρέμαται πάνω από 117.300 πολίτες. Τα χρέη προς πιστωτικές κάρτες, για καταναλωτικά δάνεια, ενοίκια και λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας προκάλεσαν προσφυγές στο Ειρηνοδικείο και το Πρωτοδικείο Αθήνας, με αποτέλεσμα την έκδοση ισάριθμων διαταγών πληρωμής.

Όπως αναφέρει «Εθνος» σε δημοσίευμά του, το Το συνολικό χρέος φτάνει στο ιλιγγιώδες ποσό των 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και σύμφωνα με δικηγόρους αποτελεί μία «ωρολογιακή βόμβα» εσωτερικού χρέους, η οποία συνιστά απειλή για τα σπίτια των χρεωμένων πολιτών μόλις απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, οι οποίοι απαγορεύονται με νόμο ως το τέλος του 2013 (υπενθυμίζεται πως, όπως είχε αποκαλύψει το «Εθνος» την περασμένη Δευτέρα, η τρόικα έθεσε επιτακτικά θέμα άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας).

Οι ίδιοι δικηγόροι διευκρινίζουν πως πλειστηριασμοί των σπιτιών για τα προαναφερόμενα χρέη είναι τελευταία πράξη και προσθέτουν ότι προηγούνται προσπάθειες είσπραξης των χρημάτων από άλλες πηγές εσόδων του οφειλέτη.

Η κατάσταση αυτή φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος που προκάλεσε η κρίση, η σκληρή λιτότητα που εφαρμόστηκε στη χώρα και η υπερφορολόγηση των πολιτών.

Ειδικότερα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας οι αιτήσεις για την έκδοση διαταγής πληρωμής που υπέβαλαν τράπεζες, ιδιοκτήτες ακινήτων και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έφτασαν τις 74.830 ολόκληρο το 2012 έναντι 73.259 τον προηγούμενο χρόνο.

Η αξία των απλήρωτων λογαριασμών για κάρτες, καταναλωτικά δάνεια, ενοίκια και λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας αγγίζει τα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, αφού, όπως εξηγούν δικηγόροι που ασχολούνται με τα θέματα αυτά, ο κύριος όγκος των οφειλών ξεπερνά τις 15.000 και φτάνει ως τις 20.000 ευρώ ανά οφειλή.

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας οι αιτήσεις για έκδοση διαταγής πληρωμών ανήλθαν σε 42.500 έναντι 41.500 έναν χρόνο νωρίτερα.

Το συνολικό ύψος των οφειλών ανήλθε στα 800 εκατομμύρια ευρώ. Διευκρινίζεται ότι το Πρωτοδικείο είναι αρμόδιο για υποθέσεις των οποίων οι οφειλές για κάρτες, δάνεια και λογαριασμούς ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ και για ενοίκια τα 600 ευρώ (οι αλλαγές στα όρια των απαιτήσεων έγιναν τον Απρίλιο του 2012).

Αν τώρα ληφθούν υπόψη και οι αιτήσεις που κατατέθηκαν εντός του 2011 τότε ο συνολικός... λογαριασμός των χρεών της διετίας φθάνει το ποσό των 4 δισ. ευρώ.

Πλέον το κύμα των αιτήσεων φαίνεται πως επιταχύνεται το 2013 αν ληφθεί υπόψη πως από τις 2 έως τις 16 Ιανουαρίου ξεπέρασαν τις 2.500 και πλέον αναμένεται πως μέσα στο έτος θα διατηρηθεί ο υψηλός ρυθμός αύξησης των χρεών.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, οι οκτώ στις δέκα αιτήσεις που κατατίθενται για την έκδοση διαταγής πληρωμών προέρχονται από τις τράπεζες.

.Χρυσή Αυγή: Χιλιάδες πολίτες τίμησαν τον Στρατηγό Ντερτιλή


Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωσή του για την κηδεία του Ν. Ντερτιλή εξαπέλυσε η Χρυσή Αυγή. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «οι τιμητές των πάντων από Μπαράκ Ομπάμα μέχρι Ρόζα Λούξεμπουργκ κι από Μάο μέχρι ΔΝΤ εσίγησαν για το γεγονός ότι χιλιάδες Έλληνες πατριώτες τίμησαν με την παρουσία τους τον Στρατηγό Ντερτιλή».

Και προσθέτει: «Οι κάποτε υμνητές του Τσαουσέσκου και τα πρώην στελέχη του ΚΚΕ που υπήρξαν υμνητές του Στάλιν οργίστηκαν με την απόδοση σεβασμού σε έναν απροσκύνητο Ιδεολόγο της Εθνικής Ιδέας, ο οποίος πολέμησε αυτούς που ήθελαν να κάνουν την Ελλάδα Κούβα και αγωνιζόντουσαν για "ανεξάρτητη Μακεδονία - Θράκη" (Απόφαση 5ης Ολομέλειας ΚΚΕ)». 

Σχολιάζοντας το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Κουμουνδούρου, η Χρυσή Αυγή επισημαίνει: «Το θράσος τους αποτυπώνεται στο παρακάτω Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν: Η μετατροπή της κηδείας Ντερτιλή σε χουντοσύναξη με πυροβολισμούς στον αέρα και επικήδειους μίσους κατά της δημοκρατίας είναι πλήρως συμβατή με την Χρυσή Αυγή και τη δράση της. 

Αυτό που είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο είναι η συνενοχή της Πολιτείας, με την αστυνομία να παρακολουθεί αμέτοχη τους πυροβολισμούς και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να σιωπά επιδεικτικά μπροστά σε αυτήν την προκλητική γιορτή του μίσους».

.Εισαγγελική έρευνα για τον Τζιμπούρ


Στο «στόχαστρο» των οικονομικών εισαγγελέων βρίσκεται ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός επιθετικός που πριν από λίγες μέρες ήρθε σε προφορική συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους» για την ανανέωση του συμβολαίου του, ελέγχεται για ένα «ύποπτο» έμβασμα ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ που φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατατέθηκε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς το 2011 από εταιρεία στοιχημάτων. 

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, ζήτησαν από την Οικονομική Αστυνομία να διερευνηθεί πως έφτασε το προαναφερόμενο ποσό στον παίκτη των "ερυθρόλευκων" και αν πίσω από αυτό κρύβεται πιθανή έκνομη δραστηριότητα. 

Για την διαλεύκανση του θέματος αναμένεται οι αρμόδιες αρχές να ζητήσουν και την δικαστική συνδρομή της χώρας όπου εδρεύει η συγκεκριμένη στοιχηματική εταιρεία. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στις εισαγγελικές αρχές, ο ποδοσφαιριστής φέρεται να μην έχει υποβάλει φορολογική δήλωση από το 2007 παρόλο που ήταν υποχρεωμένος από το νόμο.

.SPD: Πρωτοβουλία για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα


Την πολιτική στήριξη αλλά και την υπόσχεση, ότι οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) θα αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου Γερμανοί επενδυτές να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, εξασφάλισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο των επαφών του με την ηγεσία του SPD στο Βερολίνο.

     Μετά τη συνάντησή του με τον υποψήφιο καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος σε τοποθέτηση του συνομιλητή του περί «οριστικής θέσης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη» έκανε λόγο για πολύ σημαντικό μήνυμα, το οποίο, όπως είπε, «διευκολύνει την επάνοδό μας στις αγορές, διευκολύνει την επάνοδο της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης». 

Πρώτο καθήκον όλων των Ευρωπαίων, είπε, είναι «να βοηθήσουμε την πολιτική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα, να δώσουμε απάντηση στις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας, να αντικρούσουμε τον εκφασισμό της κοινωνίας και την άνοδο της ακροδεξιάς και των φιλοναζιστικών δυνάμεων».

.Η Α. Παπαρήγα απέρριψε τις κατηγορίες ότι μέλη του ΠΑΜΕ προκάλεσαν φθορές στο γραφείο Βρούτση


Απέρριψε κατηγορηματικά η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τις κατηγορίες ότι μέλη του ΠΑΜΕ προκάλεσαν φθορές στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, λέγοντας πως το ΚΚΕ δεν κάνει πολιτικά παιχνίδια γιατί θεωρεί ότι «αποβλακώνουν το λαό».

«Αλίμονό μας αν ως κόμμα γλιστρήσουμε σε τέτοια παιχνίδια πολιτικού σκηνικού και σε τεχνητές πολώσεις. Ως ΚΚΕ θα την πατήσουμε άγρια. Αυτή είναι η θέση μας» είπε η γγ του ΚΚΕ, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του ALPHA.

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε πως «ήταν πρόεδροι ομοσπονδιών που πήγαν να διαμαρτυρηθούν και όχι κουκουλοφόροι» σημειώνοντας πως «ως κόμμα ξέρουμε ότι οι ενέργειες που αποβλέπουν στη φιγούρα και την πολιτική πασαρέλα, για το ΚΚΕ είναι ζημιά- δεν πείθουνε, δε βοηθάνε, δεν διαπαιδαγωγούν το λαό σε ένα σκληρό και μακρόχρονο συνειδητό αγώνα».

Είπε επίσης πως «αν είχαν αποφασίσει να κάνουν αυτή την ενέργεια και την είχαν αποφασίσει συλλογικά, θα έβγαινα δημόσια και θα έλεγα ναι, τα προβλήματα ήταν οξυμμένα». 

«Δεν μπορούσα ως κόμμα -γιατί εγώ δεν πήγα ως πρόσωπο- να ρεζιλευτούμε λέγοντας ότι δεν έκαναν τίποτα και εκείνο και το άλλο. Αυτό θα σήμαινε ένα κόμμα αφερέγγυο. Αφερέγγυοι δεν είμαστε, μπορεί κάποιοι να διαφωνούν μαζί μας, αλλά δεν κάνουμε καραγκιοζιλίκια» προσέθεσε η κ. Παπαρήγα.

.Αυξητική τάση παρουσιάζει η αγορά των ναρκωτικών στην Ευρώπη


«Σε νέα φάση εισέρχεται το πρόβλημα των ναρκωτικών στην Ευρώπη. Οι ουσίες και οι μέθοδοι που έχουν χαρακτηρίσει την ευρωπαϊκή αγορά των ναρκωτικών τα τελευταία τριάντα χρόνια τώρα πρέπει να μοιραστούν τη σκηνή με μία ευρεία ποικιλία νεότερων ουσιών και συμπεριφορών. Η αγορά των ναρκωτικών εμφανίζεται με αυξητική τάση δυναμική, καινοτόμα και γρήγορη στο να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις».

Αυτό καταδεικνύει η ευρωπαϊκή έκθεση για την Παράνομη Αγορά των Ναρκωτικών, η πρώτη κοινή έκθεση της Γιουροπόλ και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας, όπου παρουσιάζεται μια λεπτομερής ανάλυση της ευρωπαϊκής αγοράς των ναρκωτικών στο σύνολό της.

  
Στην έκθεση που παρουσίασε σήμερα στις Βρυξέλλες, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, υπογραμμίζεται η ανάγκη για το ίδιο δυναμική, καινοτόμα και γρήγορη αντίδραση από την πλευρά της ΕΕ.

Όσον αφορά την Ελλάδα, η έκθεση την περιλαμβάνει στις χώρες που, αν και σε περιορισμένες ποσότητες, με βάση τις κατασχεθείσες ποσότητες, γίνεται διακίνηση ηρωίνης, ενώ η Τουρκία, στην περιοχή των Βαλκανίων όσον αφορά στο συγκεκριμένο ναρκωτικό, διαδραματίζει κεντρικό ρόλο λόγω των εμπορικών και ταξιδιωτικών σχέσεων με την Ασία.

  
Όπως καταγράφει η έκθεση, σημαντικό ρόλο στην προμήθεια με κάνναβη της ευρωπαϊκής αγοράς έχει το οργανωμένο έγκλημα στα δυτικά Βαλκάνια και ιδιαίτερα αλβανόφωνες ομάδες. 

Σύμφωνα με τη Γιουροπόλ η κάνναβη από την Αλβανία, που είναι σημαντικός παραγωγός και εξαγωγέας, διακινείται συνήθως μέσω Ελλάδας, αλλά και μέσω Ιταλίας, Σλοβενίας και Ουγγαρίας. Τεράστιες ποσότητες φυτικής κάνναβης (μαριχουάνα) έχουν κατασχεθεί τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία, με το ποσό ρεκόρ των 55 τόνων το 2011. 

Όπως αναφέρεται, τα δύο τρίτα της κατανάλωσης κάνναβης στις ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχούνται σήμερα από φυτικά προϊόντα, που αποτελούν πάνω από το 90% συνολικά των αγορών κάνναβης της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Λιθουανίας, του Λουξεμβούργου, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Σλοβενίας, της Σλοβακίας και της Κροατίας.

."Ριζική αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα"


Την εκτίμηση ότι οι ελληνικές τράπεζες θα είναι σε θέση να βγουν ξανά στις διεθνείς αγορές μέσα στο καλοκαίρι διατύπωσε ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετοχών της τράπεζας.

Ο κ. Σάλλας τόνισε ότι το κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει ριζικά τους τελευταίους μήνες, με ό,τι θετικό συνεπάγεται για την πορεία της οικονομίας. To κλίμα είναι πολύ ευνοϊκότερο σήμερα, η διάφορα σε σχέση με μόλις πριν μερικούς μήνες είναι μέρα με τη νύχτα, είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε γενικότερα την αισιοδοξία για την επιτυχή κατάληξη της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, επισημαίνοντας ότι οι τράπεζες θα αποτελέσουν μοχλό για την επανεκκίνηση για την ανάπτυξη της χώρας.

Ο κ. Σάλλας είπε ότι η παροχή ρευστότητας προς την ελληνική οικονομία από τις τράπεζες έχει ξεκινήσει και δίνεται προτεραιότητα σε μικρές και μεγάλες ανταγωνιστικές επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό ή που δίνουν προστιθέμενη αξία στα ελληνικά προϊόντα.

Νωρίτερα, μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, ο κ. Σάλλας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα πετύχει να καλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί.
 Όλες οι ενδείξεις αλλά και οι κινήσεις της διοίκησης της τράπεζας οδηγούν στην εκτίμηση αυτή, είπε ο κ. Σάλλας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.