.Ο Ελληνισμός επέτυχε ως Γένος αλλ'απέτυχε ως Κράτος, μια σπάνια συνέντευξη του Οδυσσέα Ελύτη

Σε μια σπάνια συνέντευξη που έδωσε ο Οδυσσέας Ελύτης στον Ρένο Αποστολίδη στην Ἐφημερίδα Ἐλευθερία στις 15 Ιουνίου του 1958, τα λόγια του παραμένουν επίκαιρα. *Ζητεῖται ἡ γνώμη σας, κύριε Ἐλύτη, ἡ ἐντελῶς ἀνεπιφύλακτη καί ἀδέσμευτη, ἐπάνω σέ ὅ,τι θεωρεῖτε ὡς τήν πιό κεφαλαιώδη κακοδαιμονία τοῦ τόπου. Ἀπό τί κυρίως πάσχουμε καί τί πρωτίστως μᾶς λείπει; 

Ποιά θά ὀνομάζατε «πρώτη μάστιγα» τῆς νεοελληνικῆς ζωῆς;* Ἀπό τί πάσχουμε κυρίως; Θά σᾶς τό πῶ ἀμέσως: ἀπό μιά μόνιμο, πλήρη, καί κακοήθη ἀσυμφωνία μεταξύ τοῦ πνεύματος τῆς ἑκάστοτε ἡγεσίας μας καί τοῦ «ἤθους» πού χαρακτηρίζει τόν β... περισσότερα »

.Η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον 11 δισ. για την περίοδο 2014-2015

Η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον 11 δισ. ευρώ για την περίοδο 2014-2015, εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε.

Επί της ουσίας ο κ. Σόιμπε, προετοιμάζει το έδαφος για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στη Γερμνανία.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα «Passauer Neue Presse» ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, τόνισε πως «η εκτίμηση των 11 δισ. ευρώ δεν είναι παντελώς εξωπραγματική. Όπως και να έχει, μιλάμε για κλάσμα του ποσού των προηγούμενων διασώσεων. Πολλά έχουν ήδη επιτευχθεί, όμως η Ελλάδα παραμένει σε κρίση προσαρμογής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε ενώ, απέκλεισε εκ νέου την πιθανότητα οποιασδήποτε επιπλέον απομείωσης του χρέους

.Ο Π.Ο Αγιος Θωμας Γουδη...ΖΩΓΡΑΦΟΥ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Δ.Σ του Αγιου Θωμα ανακοινωνει τις μεχρι στιγμης μεταγραφες του,
ΤΣΙΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ επιθετικο χαφ απο Α.Ο Αρη Βυρωνα,
ΒΟΛΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ στοπερ απο Α.Ο Ηλυσιακο,
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ σεντερ φορ απο Α.Ο Πανιωνιο Καισαριανης,
ΜΟΡΦΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ αριστερο χαφ απο Α.Ο Περα Κλουμπ,
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ αμυντικο χαφ απο Α.Ο Περιστεριου,
σας ευχομαστε Καλη Ποδοσφαιρικη χρονια!!!!!!

.Χωρίς συμφωνία για τη Συρία η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Η κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση των πέντε χωρών μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ -ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Κίνα- για το βρετανικό σχέδιο ψηφίσματος για τη Συρία έληξε, χωρίς να υπάρξει συμφωνία. 

Η Μόσχα και το Πεκίνο εξακολούθησαν να απορρίπτουν την στρατιωτική επιλογή, που προωθούν η Ουάσινγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι. Ο Ρώσος και ο Κινέζος πρεσβευτής αποχώρησαν από την αίθουσα όπου διεξάγονταν οι συζητήσεις έπειτα από περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο. 

Οι εκπρόσωποι των άλλων χωρών παρέμειναν στην αίθουσα για λίγο ακόμα, όμως όταν εξήλθαν δεν έκαναν δηλώ... περισσότερα »

."Η Συρία θα γίνει ο τάφος των εισβολέων"

Ο Σύρος πρωθυπουργός Ουάελ αλ Χάλκι προειδοποίησε σήμερα τις δυτικές χώρες ότι η Συρία "θα γίνει ο τάφος των εισβολέων" σε περίπτωση μιας στρατιωτικής επέμβασης.

"Η Συρία θα αιφνιδιάσει τους επιτιθέμενους όπως τους αιφνιδίασε κατά τον (αραβοϊσραηλινό) πόλεμο του Οκτωβρίου (του 1973) και θα γίνει ο τάφος των επιτιθέμενων" υποστήριξε ο Σύρος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του, τις οποίες επικαλέστηκε η συριακή κρατική τηλεόραση.

"Οι αποικιοκρατικές τους απειλές δεν θα μας τρομοκρατήσουν λόγω της βούλησης και της αποφασιστικότητας του συριακού λαού, ο οποίος δεν δέχεται να ταπεινωθεί" συνέχισε.

Ο Ουάελ αλ Χάλκι επανέλαβε τη θέση του συριακού καθεστώτος από τότε που κατηγορήθηκε για την επίθεση της 21ης Αυγούστου με χημικά όπλα, ότι οι δυτικές χώρες ψεύδονται αποδίδοντας την επίθεση στις συριακές αρχές, η οποία θα τους προσφέρει το πρόσχημα για ένα πλήγμα.

"Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι οι δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, εφευρίσκουν ψευδή σενάρια και προετοιμάζουν φανταστικά προσχήματα για να επέμβουν στρατιωτικά στην Συρία" μετέδωσε η κρατική συριακή τηλεόραση.

.Το πρωί της Πέμπτης ανακοινώνονται οι βάσεις

Αύριο το πρωί ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, δηλαδή μια ημέρα νωρίτερα απ' ό,τι είχε προγραμματίσει αρχικά το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει ακόμη και τα χίλια μόρια.

Η μεγαλύτερη «βουτιά» αναμένεται στις σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου (θετικές και τεχνολογικές επιστήμες αντίστοιχα) ενώ πτώση αναμένεται και στο 3ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες υγείας) όπου δεν αποκλείεται η Ιατρική Σχολή να πέσει ακόμη και κάτω από τα 19.000 μόρια.

Πτώση, αλλά σαφώς μικρότερη, αναμένεται και στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου (θεωρητικές επιστήμες).

."Η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να είχε γίνει δεκτή στη ζώνη του ευρώ", λέει η Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία διεξάγει προεκλογική εκστρατεία για να κερδίσει μια τρίτη θητεία στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, δήλωσε χθες Τρίτη σε προεκλογική συγκέντρωση ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να είχε γίνει δεκτή στη ζώνη του ευρώ.

Η Μέρκελ επέρριψε στη σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση, στην οποία ανήκε ο προκάτοχός της Γκέρχαρντ Σρέντερ, την ευθύνη γι' αυτή την "θεμελιωδώς εσφαλμένη" απόφαση, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν σήμερα από τα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

"Η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να είχε γίνει δεκτή στην ευρωζώνη", δήλωσε χειροκροτούμενη η Μέρκελ στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης μερικών εκατοντάδων προσώπων στη μικρή πόλη Ρένσμπουργκ της βόρειας Γερμανίας.

.Το Android αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο για επιθέσεις "κακόβουλου λογισμικού"

Το Android της Google, το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα, είναι μακράν ο νούμερο ένα στόχος για επιθέσεις «κακόβουλου λογισμικού» (malware), κυρίως επειδή πολλοί χρήστες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις αυτού, αναφέρεται σε μελέτη που δημοσιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας σε συνεργασία με το FBI.

Το Android αποτέλεσε στόχο στο 79 τοις εκατό των περιπτώσεων εκ του συνόλου των malware απειλών το 2012, με τα γραπτά μηνύματα να αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των κακόβουλων εφαρμογών, αναφέρεται στη μελέτη.

Η Google δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις του πρακτορείου Ρόιτερς για σχολιασμό επί του θέματος. Συγκριτικά, περίπου το 19 τοις εκατό των malware επιθέσεων είχε στόχο το Symbian της Nokia και λιγότερο από 1 τοις εκατό το iOS της Apple, τα Windows της Microsoft και το λειτουργικό της Blackberry.

Το Android συνεχίζει να αποτελεί τον «πρωταρχικό στόχο για επιθέσεις malware εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης και της αρχιτεκτονικής ανοιχτού κώδικα», αναφέρεται στη μελέτη, η οποία απευθυνόταν στο προσωπικό της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, των νοσοκομείων και των υπηρεσιών ασφαλείας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.