.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ... Ζωγραφοπόντικας Φεβρουαρίου 2014

Μιας και στην επικαιρότητα είναι πλέον το θέμα των ΜΚΟ, τι γίνεται με την ΜΚΟ που συνεργάζεται ο Δήμος ? (αναφέρομαι για την ΜΚΟ που έχει έδρα στα Άνω Ιλίσια και στεγάζεται σε κτήριο του Δήμου). Θα μάθουμε τελικά ποιους έχει προσλάβει ?* *Αληθεύει η όχι* ότι οι προσλήψεις έγιναν (σε συνεργασία με τον Δήμο Καισαριανής) στα «δικά μας παιδιά» ? 

Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που εργάζονται στην συγκεκριμένη ΜΚΟ ? Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν συγγενείς δημοτικών συμβούλων που προσλήφθηκαν από την ΜΚΟ ? *Ερώτηση προς τον Διοίκηση Υπάρχει τελικά ή δεν υπάρχει ... περισσότερα »

.Ρωσία: Αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις, θα λάβουν ανάλογη απάντηση

 Η Μόσχα απείλησε σήμερα ότι θα απαντήσει λαμβάνοντας μέτρα σε αντίποινα σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία με αφορμή το θέμα της Ουκρανίας.
"Θα πρέπει να απαντήσουμε" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς. 

"Όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες καταστάσεις, που προκαλούνται από τις βιαστικές και ανεύθυνες ενέργειες της Ουάσινγκτον, επισημαίνουμε: δεν είναι δική μας επιλογή".
"Έχουμε εξηγήσει συχνά στους Αμερικανούς (. . .) γιατί οι μονομερείς κυρώσεις δεν αρμόζουν στα κριτήρια των πολιτισμένων σχέσεων μεταξύ κρατών" σημείωσε.

Ο Λουκασέβιτς δεν διευκρίνισε τι είδους μέτρα μπορεί να λάβει η Μόσχα σε αντίποινα για τις κυρώσεις, αλλά μόνο ότι η ρωσική απάντηση δεν θα αντικατοπτρίζει κατ' ανάγκην τις αμερικανικές κυρώσεις.

.Οι Σουηδοί, οι πιο καινοτόμοι των «28» της Ευρώπης

Κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις στην καινοτομία διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία όμως τονίζει ότι μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ οι διαφορές εξακολουθούν να είναι μεγάλες και να μειώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς. Μάλιστα, οι επιδόσεις στον τομέα της καινοτομίας έχουν επιδεινωθεί στο ένα πέμπτο περίπου των περιφερειών της ΕΕ.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από τον πίνακα αποτελεσμάτων όσον αφορά την καινοτομία στην Ένωσης για το 2014 και του πίνακα αποτελεσμάτων όσον αφορά την περιφερειακή καινοτομία το 2014, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
Στους «28» η κατάταξη παραμένει σταθερή σε σχέση με το 2013, με τη Σουηδία να βρίσκεται στην κορυφή, ενώ ακολουθούν η Δανία, η Γερμανία και η Φινλανδία. 

Πρόκειται για τις τέσσερις χώρες που επενδύουν περισσότερο στην έρευνα και την καινοτομία. Παράλληλα, προκύπτει ότι οι χώρες που σημειώνουν τη μεγαλύτερη βελτίωση στην κατάταξή τους είναι η Πορτογαλία, η Εσθονία και η Λετονία. 

Η Ελλάδα βρίσκεται, μαζί με την Κροατία, τη Τσεχία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Μάλτα, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία και την Ισπανία στην κατηγορία των χωρών που εμφανίζουν επιδόσεις χαμηλότερες σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ

.Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ουκρανία επανέλαβε ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Κριμαία επανέλαβε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να «δράσουν με αίσθημα ευθύνης» και να μην αποπειραθούν να δημιουργήσουν «τετελεσμένα».

«Ανησυχώ για τον κίνδυνο διεύρυνσης της πολιτικής κρίσης η οποία αποκτά ήδη περιφερειακή διάσταση» είπε ο Τούρκος υπουργός και ζήτησε τον «σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας, της (εθνικής της) κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εθνικής ενότητας της Ουκρανίας».

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετά την επίσκεψή του στην Ουκρανία και τις συνομιλίες που είχε εκεί με την μεταβατική ηγεσία της χώρας κάλεσε «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να δράσουν μέσα στο πλαίσιο των αρχών του διεθνούς δικαίου, των διμερών και των πολυμερών συμφωνιών και να αποφύγουν βήματα που θα οδηγήσουν στην αμφισβήτηση των διεθνών συνόρων».

Νωρίτερα, ανακοίνωση που εκδόθηκε στην Άγκυρα χαρακτήριζε την Ουκρανία «στρατηγικό εταίρο της Τουρκίας» και τόνιζε την σημασία που δίνει η Άγκυρα στην «άμεση αποκατάσταση της σταθερότητας και της ειρήνης στην Ουκρανία και την χερσόνησο της Κριμαίας -τμήμα της Ουκρανίας- όπου ζουν οι ομοεθνείς μας Τάταροι της Κριμαίας».

.Εβδομήντα οι νεκροί από τη γρίπη στην Ελλάδα

Τους 70 έφθασαν οι θάνατοι από τη γρίπη, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία ανεβάζουν στα 208 τα άτομα που έχουν νοσηλευθεί συνολικά με γρίπη, ενώ αυτήν τη στιγμή 53 ασθενείς παραμένουν σε ΜΕΘ.

Οι περισσότεροι ασθενείς δεν είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη και είναι επιβαρυμένοι με χρόνια νοσήματα επισημαίνουν οι επιστήμονες, οι οποίοι εκτιμούν ότι το φαινόμενο της εποχικής γρίπης βρίσκεται σε αποδρομή, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

.Διπλωματικός «πυρετός» για την κρίση στην Ουκρανία

Εντονη είναι η κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα κατεπείγουσες συζητήσεις για την κατάσταση, ενώ εκτάκτως συνεδρίασε χθες βράδυ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Ρωσία έχει αναπτύξει, από την περασμένη εβδομάδα, περίπου 16.000 στρατιώτες στην Κριμαία την αυτόνομη περιοχή της Ουκρανίας, ανέφερε ο Γιούρι Σεργκιέγιεφ πρέσβης της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη.  

Παράλληλα, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας  Κάθριν Άστον θα συναντηθεί στη Μαδρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ για να συζητήσουν σχετικά την κρίση στην Ουκρανία, ενώ αύριο θα επισκεφθεί και το Κίεβο, μία ημέρα πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες.

Μια ομάδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) αναμένεται να φτάσει  σήμερα στην Ουκρανία για να συζητήσει ένα σχέδιο οικονομικής βοήθειας της χώρας με τις νέες Αρχές που ζήτησαν την υποστήριξή του. Η  αποστολή, που αναμένεται να παραμείνει στην Ουκρανία ως τις 14 Μαρτίου, «θα εκτιμήσει την τρέχουσα οικονομική κατάσταση» και «θα συζητήσει τις μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση ενός προγράμματος» βοήθειας, επισημαίνει το ΔΝΤ σε ανακοίνωσή του.

Τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε για περισσότερες από δύο ώρες με τους ανώτατους συμβούλους εθνικής ασφάλειας και συζήτησαν τρόπους με τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα μπορούσαν να «απομονώσουν περαιτέρω» τη Ρωσία ως αντίποινα για τη στρατιωτική παρουσία της Μόσχας στην Ουκρανία. 

Κυρώσεις κατά της Ρωσίας προτείνει η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας. Επίσης η  Ουάσιγκτον αναστέλλει όλες τις στρατιωτικές συνεργασίες με τη Μόσχα και αποκλείει στρατιωτική εμπλοκή για την Ουκρανία. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.