.Οικονομικο-εκλογικά... μπερδέματα

Εχοντας* η κυβέρνηση «στα πόδια της» το ισχυρό ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, τους επόμενους μήνες, σε συνδυασμό με την «αυστηρή στάση» της τρόικας για πλήρη εφαρμογή των μνημονιακών υποχρεώσεων χωρίς πρόωρη «χαλάρωση», τα πράγματα έχουν πολιτικά «μπερδευτεί» αρκετά... 

Είναι προφανές* ότι τα περί εύκολης κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού, μη ύπαρξης δημοσιονομικού κενού, εύκολης εξόδου στις αγορές, τέλους των μνημονίων, και «τσαμπουκά» με την τρόικα είναι μέρος ενός «αισιόδοξου» επικοινωνιακού σεναρίου, με σαφείς πολιτικές στοχεύσεις. Αμα τη εμφανίσει της τρόικας όλα αυτά ως δια.... περισσότερα »

."MOULIN BLUES" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΟΛΟΚΗ : 17-21 Ιουλίου 2014 | Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου

Από τον θίασο Ζω. Παρίσι... κάπου στα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση καταδυναστεύει τους πάντες και φυσικά τα φημισμένα καμπαρέ δεν αποτελούν εξαίρεση. Είναι άλλωστε γνωστό πως όταν στερεύουν τα χρήματα, αναλόγως στερεύει και η διάθεση για έρωτα, έστω και πληρωμένο. Στη σκιά, λοιπόν, αυτής της κρίσης οι ήρωες προσπαθούν όπως όπως να επιβιώσουν, ενώ παράλληλα προσπαθούν να βρουν την ευτυχία, όπως ο καθένας τους την εννοεί, ξορκίζοντας παλιούς εφιάλτες και φαντάσματα του παρελθόντος... Σας θυμίζει κάτι; Αν ναι, είναι γιατί αυτό προσπαθούμε λίγ...περισσότερα »

.Σε καλό κλίμα η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Άγγ. Μέρκελ

 Σε καλό κλίμα έγινε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η συνάντηση διήρκησε περίπου 40 λεπτά και έγινε σημαντική και εις βάθος συζήτηση, αφενός για τα θέματα της Συνόδου και αφετέρου για την ελληνική οικονομία.

Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και ενημέρωσε την Γερμανίδα καγκελάριο για τα θετικά σημάδια της ελληνικής οικονομίας, για την έξοδο στις αγορές και για την αναμενόμενη άνοδο του ΑΕΠ μετά από έξι χρόνια ύφεσης. 

Επίσης, αναφέρθηκε στα πολύ θετικά σημάδια που παρουσιάζει ο ελληνικός τουρισμός, καθώς και στις επισκέψεις του Κινέζου πρωθυπουργού και Προέδρου στην Ελλάδα. Η Άγγελα Μέρκελ, η οποία πρόσφατα επισκέφθηκε την Κίνα, αντάλλαξε απόψεις με τον Αντώνη Σαμαρά για τις οικονομικές σχέσεις της Ευρώπης με το Πεκίνο.

.«Χτενίζουν» το λεκανοπέδιο για τα κρησφύγετα του Ν. Μαζιώτη

Ολόκληρη την Αττική, «χτενίζουν» κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για τον εντοπισμό κρησφύγετων του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό, καθώς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής, που προηγήθηκε της σύλληψής του, το μεσημέρι, στο Μοναστηράκι, και όπου τραυματίστηκαν επίσης ένας ειδικός φρουρός και δύο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής μπαίνουν και χώροι που συχνάζουν αντιεξουσιαστές, καθώς και συγκεκριμένα άτομα από τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν στοιχεία για τους συνεργάτες του Ν. Μαζιώτη.

Επίσημες ανακοινώσεις και δηλώσεις για την υπόθεση έγιναν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Δημήτρη Τσακνάκη.

Τηλεφωνική συνομιλία με τον ειδικό φρουρό, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον οποίο συνεχάρη για τον ηρωισμό του κατά τη διάρκεια της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη, είχε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

.Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την εισδοχή της Λιθουανίας στο ευρώ

To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την εισδοχή της Λιθουανίας στην Ευρωζώνη, η οποία πρόκειται να γίνει το 19ο κράτος-μέλος της από 1ηςΙανουαρίου 2015. Η εισδοχή στο ενιαίο νόμισμα της μικρής χώρας της Βαλτικής εγκρίθηκε με 545 ψήφους υπέρ, 116 κατά και 34 αποχές. Η γνώμη του Κοινοβουλίου για το θέμα αυτό δεν έχει παρά μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Τον Ιούνιο, η εξέλιξη αυτή είχε ήδη λάβει το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και κατόπιν των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι θεώρησαν ότι η Λιθουανία έχει παρουσιάσει ένα «υψηλό επίπεδο βιώσιμης σύγκλισης με την ευρωζώνη» και ότι εκπληρώνει τις απαραίτητες προϋποθέσεις. 

Το σύνολο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να δώσει το πράσινο φως την 23η Ιουλίου.

.Τουλάχιστον 12 νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Ραμασούν, στις Φιλιππίνες

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις αλιείς φέρονται ως αγνοούμενοι μετά το πέρασμα του τυφώνα Ραμασούν από τις βόρειες Φιλιππίνες και την πρωτεύουσα Μανίλα, ενώ περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και διανυκτέρευσαν σε κέντρα φιλοξενίας για έκτακτες καταστάσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Τα θύματα, μεταξύ τους ένα αγοράκι 11 μηνών και μια τριμελής οικογένεια, έχασαν τη ζωή τους όταν τα σπίτια τους μέσα στα οποία βρίσκονταν κατέρρευσαν στις επαρχίες Κεζόν και Σεβίτε, καταπλακώθηκαν από δένδρα, στύλους ηλεκτρικού ρεύματος, τοίχους που κατέρρευσαν ή πνίγηκαν από ποτάμια που υπερχείλισαν.

Το μάτι του τυφώνα Ραμασούν που συνοδευόταν το πρωί από ανέμους ταχύτητας 200 χλμ. την ώρα, του πρώτου τυφώνα της εποχής που πλήττει τη χώρα φέτος, πέρασε νοτίως της Μανίλας, αλλά οι σφοδροί του άνεμοι παρέλυσαν τη ζωή στην πρωτεύουσα. 

.Τον δρόμο του... μεταξιού επιθυμούν να ακολουθήσουν ολοένα και περισσότεροι νέοι στη χώρα μας

Ολοένα και περισσότεροι είναι οι νέοι από όλη την Ελλάδα που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο δυναμικό καλλιέργειας μεταξιού στη χώρα μας, αφού η εκτροφή μεταξοσκώληκα μπορεί να ένας «δρόμος» με υψηλές απαιτήσεις, ωστόσο μέσω της οικονομικής κρίσης μοιάζει... όαση, για όσους επιθυμούν ένα καλό εισόδημα ως και 7.000 ευρώ μέσα σε δύο μήνες.

«Μάλιστα το οικονομικό όφελος γι αυτόν που θα ασχοληθεί με το μετάξι μπορεί να ξεπεράσει και τα 15.000 ευρώ, εφόσον γίνει η απαραίτητη οργάνωση και καλλιεργηθούν 20 κουτιά με σπόρο μεταξοσκώληκα» όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 50χρονος σήμερα Νίκος Μπουρουλίτης, που ασχολείται με την καλλιέργεια μεταξιού από εννέα χρονών, με δεδομένο ότι η εκτροφή μεταξοσκώληκα είναι υπόθεση οικογενειακή «εδώ και πάρα πολλές γενεές».

.Μειώθηκαν τα εγκεφαλικά την τελευταία εικοσαετία

Λιγότεροι άνθρωποι παθαίνουν πια εγκεφαλικό, αλλά και αυτοί που παθαίνουν, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. 

Η μελέτη επισημαίνει πως η παρατηρούμενη βελτίωση κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες τόσο στη συχνότητα, όσο και στη θνησιμότητα των εγκεφαλικών, εξίσου στους άνδρες και στις γυναίκες, οφείλεται στον καλύτερο έλεγχο των διαφόρων παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου, όπως η υπέρταση, η δυσλιπιδαιμία και η διακοπή του καπνίσματος, καθώς και στην ευρύτερη χρήση φαρμάκων κατά της χοληστερόλης, κυρίως των στατινών. 

Από την άλλη, σύμφωνα με τους ερευνητές, η σταδιακή αύξηση της παχυσαρκίας και του διαβήτη πιθανότατα δρουν προς την αντίθετη κατεύθυνση, αυξάνοντας την πιθανότητα και σοβαρότητα ενός εγκεφαλικού, χωρίς πάντως να αντισταθμίζουν έως τώρα τη διαχρονική μείωση του κινδύνου. Ανκαι η έρευνα αφορά μόνο τις ΗΠΑ, είναι πιθανό ότι ανάλογη είναι η εικόνα για τα εγκεφαλικά και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.