.Τι περιμένουν να κάνουν οι επενδυτές;

*Υπάρχουν* ορισμένα ανεξήγητα πράγματα. Την ίδια ώρα που παρακολουθούμε μια μεγάλη πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου -παρά την κάλυψη των τραπεζών μας από τα ευρωπαϊκά στρες τεστ-, αύξηση των ελληνικών σπρεντ και πίεση των αγορών, υπάρχουν δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων που ενισχύουν το κλίμα αμφιβολίας για τη χώρα. 

*Τελευταίο* παράδειγμα ο κ. Μητσοτάκης που στο Bloomberg δήλωσε «ότι θα υπάρξει ένα κλίμα αβεβαιότητας μέχρι τον Φεβρουάριο» και ότι «η μεταβλητότητα προκαλείται από τον φόβο των πρόωρων εκλογών και το ενδεχόμενο ότι θα τις κερδίσει ένα κόμμα το οποίο δεν είναι φυσιο... περισσότερα »

.Μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου για την κλήρωση των 14 εκατ. ευρώ στο Τζόκερ

Το ενδιαφέρον ακόμα και ανθρώπων που δεν έχουν παίξει ποτέ στη ζωή τους Τζόκερ προσελκύει το νέο τζακ ποτ, το 14ο στη σειρά, που έγινε χτες το βράδυ ανεβάζοντας το πολυπόθητο ποσό στα 14 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο των τελευταίων χρόνων, έπειτα από τον Απρίλιο του 2010, οπότε είχαν κληρωθεί 19,2 εκατομμύρια ευρώ. Τότε τα χρήματα είχαν μοιραστεί τρεις υπερτυχεροί, τώρα οι τυχεροί... αναζητούνται. 

Όπως θυμάται, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ Αττικής, Γιώργος Πουλημάς, ο οποίος διατηρεί πρακτορείο στη Δάφνη, το μεγαλύτερο ποσό που έχει κερδίσει ένα μόνο άτομο σε κλήρωση του Τζόκερ ήταν 11 εκατομμύρια ευρώ. 

Τώρα το ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ ελπίζει ότι θα κερδίσει πλήθος κόσμου, που από το πρωί συρρέει στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ για να καταθέσει τα δελτία. «Μπαίνουν σήμερα στο πρακτορείο ακόμα και άνθρωποι που δεν έχουν παίξει ποτέ Τζόκερ και μας ζητούν να τους μάθουμε πώς παίζεται», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πουλημάς.

.Κ. Σκρέκας: Κυρίαρχο μέλημά μας είναι οι μεταρρυθμίσεις

 Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και σε δηλώσεις του για τα νέα του καθήκοντα τόνισε ότι η προσπάθειά του να δικαιώσει την επιλογή του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Ο κ. Σκρέκας είπε ότι είχε ήδη την πρώτη συνάντηση και συνεργασία με τον κ. Δένδια για «να μη χαθεί ούτε λεπτό» και πρόσθεσε ότι «κυρίαρχο μέλημά μας είναι οι μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν την Ανάπτυξη».
« Βασικός μας στόχος είναι η αξιοποίηση και ο πολλαπλασιασμός της αποτελεσματικότητας του κάθε ευρώ, είτε αυτό προέρχεται από τον Έλληνα φορολογούμενο, είτε από την Ευρώπη», συμπλήρωσε

.Επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό

Νέο επεισόδιο με εμπλοκή τουρκικής ακταιωρού καταγράφηκε το μεσημέρι στο Δέλτα του Έβρου και έγινε γνωστό το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κυβερνήτης της τουρκικής ακταιωρού ζήτησε από τον καπετάνιο ελληνικού αλιευτικού να σταματήσει για έλεγχο. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα η ακταιωρός να εμβολίσει το αλιευτικό προκαλώντας του ζημιές και στη συνέχεια να εξαφανιστεί.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το περιστατικό σημειώθηκε εντός χωρικών υδάτων της Τουρκίας λίγα μόλις μέτρα από την οριογραμμή.

.Οι... καραμπόλες απέτρεψαν τον ανασχηματισμό

Εγκατέλειψε η κυβέρνηση την ιδέα του ανασχηματισμού και τελικά ο Αντώνης Σαμαράς έκανε μόνο μια κίνηση αναπλήρωσης, μεταθέτοντας τον Νίκο Δένδια από το υπουργείο Ανάπτυξης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τοποθετώντας στο υπουργείο Ανάπτυξης τον Κώστα Σκρέκα.

Η μετάθεση πάντως του κ. Δένδια από ένα υπουργείο αιχμής το οποίο μάλιστα δεν έχει πολύ χρόνο που ανέλαβε, δημιουργεί την υποψία ότι ο πρωθυπουργός με την κίνηση αυτή εξυπηρετεί και άλλες κυβερνητικές ή μάλλον ενδονεοδημοκρατικές ισορροπίες. 

Ας μη ξεχνάμε ότι ο κ. Δένδιας το τελευταίο διάστημα θεωρείται εκ των ισχυρών και εν δυνάμει δελφίνων της ΝΔ. Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ιδέα ενός ευρύτερου ανασχηματισμού εγκαταλείφθηκε, καθώς και μόνο ο σχεδιασμός επί χάρτου προκάλεσε τόσες καραμπόλες και τόσες εν δυνάμει εστίες έντασης ώστε η κίνηση να κριθεί μη ρεαλιστική.

Γεγονός είναι πάντως ότι «γλίτωσαν» δύο τουλάχιστον υπουργοί οι οποίοι είχαν λάβει ήδη το μήνυμα ότι η γενικότερη στάση του ενός και η απόλυτη απραξία του δεύτερου τούς οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια εκτός υπουργικού συμβουλίου. 

Το ερώτημα είναι αν ο πρωθυπουργός θα επιλέξει να πάει με αυτό το σχήμα το επόμενο κρίσιμο τρίμηνο, με δεδομένο μάλιστα ότι στενοί συνεργάτες του επιμένουν ότι πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει διευρυμένο προφίλ. 

Κάποιοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ο καταλληλότερος χρόνος ενός «γενναίου» ανασχηματισμού είναι λίγο πριν ή λίγο μετά τα Χριστούγεννα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.