.Νέα δεδομένα στην Ευρώπη

Τελικά δεν πρόκειται απλώς και μόνο για επανάσταση. Και απέναντι στη γερμανική εμμονή δεν είναι μόνο η Γαλλία του Ολάντ και του Βαλς. Είναι και η Ιταλία του Ματέο Ρέντσι, έστω κι αν εκείνος δηλώνει ότι θα τηρήσει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις του. Και είναι, εμμέσως πλην σαφώς, και ο κεντρικός τραπεζίτης, ο Μάριο Ντράγκι, που η απόφασή του να ενισχύσει τη ρευστότητα προκάλεσε τις αντιδράσεις του Βερολίνου.

Αρα για μέτωπο εναντίον της δημοσιονομικής πειθαρχίας της Μέρκελ θα πρέπει να μιλάμε και μάλιστα για ένα μέτωπο που, άσχετα από τις όποιες δηλώσεις και αντιδράσεις της, δεν θα της είναι εύκολο να το αγνοήσει. 

Γιατί μπορεί η Γερμανία να είναι η πρώτη οικονομία της Ευρώπης, αλλά η Γαλλία είναι η δεύτερη και η Ιταλία είναι η τρίτη. Και εμμέσως πλην σαφώς φροντίζουν να το υπενθυμίζουν.

Δεν είναι τυχαία η υπόμνηση του Ρέντσι προς τη Γερμανίδα καγκελάριο ότι «κανείς δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σε άλλες χώρες σαν να είναι μαθητούδια». Ούτε μπορεί να περάσει απαρατήρητη η δήλωσή του πως είναι αδιανόητη η επιβολή και άλλων θυσιών στους πολίτες.

Η Ευρώπη δεν είναι πια αυτή που ήταν μέχρι και πέρυσι. Τώρα δεν είναι η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία ή η Κύπρος που «πρέπει να κάνουν τα μαθήματά τους», όπως αρέσκεται να λέει η Ανγκ. Μέρκελ. 

Τώρα απέναντί της έχει δύο από τα βασικότερα θεμέλια της Ευρωζώνης. Κι αυτό οφείλει να το λαμβάνει σοβαρά υπόψη της στις όποιες πρωτοβουλίες και αντιδράσεις της.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση μόνο με υποχωρήσεις και συμβιβασμούς κατάφερε να προχωρήσει. Αυτό δεν δικαιούται να το αγνοεί κανένας. Ούτε η Γερμανία. Ούτε και η Μέρκελ.

 ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

.Επίθεση Γιάννη Πανούση στον Φώτη Κουβέλη

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, εξαπέλυσε ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης, κατά την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου. 

Ο κ. Πανούσης κατηγόρησε τον Φώτη Κουβέλη, ως κύριο υπεύθυνο για την κατιούσα πορεία που έχει πάρει το κόμμα, και τον κάλεσε να παραιτηθεί. 

«Ο ηγέτης όταν λέει "παραιτούμαι", φεύγει. Δεν παραιτείται και ξεπαραιτείται», είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ. 

.«Μην παίζετε για λίγες ψήφους με τις συντάξεις»

Με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση να επικαλείται ενθαρρυντικά στοιχεία για να τονίσει πως το Ασφαλιστικό θα είναι και βιώσιμο, να καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ «να μην βάζει σε κίνδυνο τις συντάξεις των Ελλήνων για λίγες ψήφους» και να ζητεί συναίνεση για τη «μεγάλη εθνική υπόθεση του Ασφαλιστικού» και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο να προαναγγέλλει Εξεταστική για το Ασφαλιστικό, συζητήθηκε στη Βουλή η σχετική επερώτηση. Ταυτοχρόνως, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε, ότι έχει ξεκινήσει το έργο της κωδικοποίησης και απλοποίησης της ασφαλιστικής νομοθεσίας, το οποίο...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.