.Αρχικά, θεωρούντο το φαγητό των φτωχών.

Οι φακές είναι ευεργετικές και δεν παχαίνουν Οι φακές είναι ένα από τα πρώτα τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν ποτέ. Καταναλώνονται από τους προϊστορικούς χρόνους και πιστεύεται ότι προέρχονται από την Κεντρική Ασία. Σε τοποθεσίες στη Μέση Ανατολή έχουν βρεθεί σπόροι φακής που χρονολογούνται 8.000 χρόνια πριν. 

Οι φακές αναφέρονται στη Βίβλο, τόσο ως το στοιχείο που διαπραγματευόταν ο Ιακώβ με τον Ησαύ για τα πρωτοτόκια, όσο και ως μέρος ενός ψωμιού που παρασκευάστηκε κατά τη βαβυλώνια αιχμαλωσία του εβραϊκού λαού. 

Για χιλιετίες, οι φακές παραδοσιακά τρώγονταν με κριθάρι και σιτάρι, τα τρί... περισσότερα »

..«Κώστα μου... Αλέξη μου...»

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που όταν είναι κρύο είναι πάντοτε νοστιμότερο - όπως μαθαίναμε από μικροί. Φαίνεται πως ο Κώστας Καραμανλής - μέγας λάτρης των γευστικών πιάτων - το προτιμά ζεστό. 

Είναι ένας μήνας και κάτι που ο Γιάννης Στουρνάρας βγήκε δημοσίως και είπε ότι η καταστροφή της χώρας έγινε τη διετία 2007-2009. Έξαλλοι έγιναν οι περί τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου κάθε άλλο παρά ίδρωσαν αυτιά. 
Ο υπουργός Οικονομικών καλύφθηκε πλήρως και απολύτως.
Άλλωστε, κ. Σαμαράς - με επιμελέστατο τρόπο - φροντίζει να κρατά τον προκάτοχό του, στην ηγεσία της Ν.Δ., σε απόσ...περισσότερα »

."Η Ελλάδα στην πρώτη θέση για διακοπές"

Η Ελλάδα σημειώνει εφέτος τη μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις των Αυστριακών για διακοπές, αύξηση που ξεπερνά και το 20 ο/ο,  τονίζεται σε  δημοσιεύματα αυστριακών εφημερίδων.

Η   μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα, «Κρόνεν Τσάιτουνγκ», τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμά της «Η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη θέση για διακοπές», επισημαίνοντας πως,παρά τις οικονομικές αναταράξεις, η Ελλάδα παραμένει για τους Αυστριακούς «το απόλυτο νούμερο ένα», ως τουριστικός προορισμός με αεροπλάνο.  

Χαρακτηριστικό είναι και το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» με τίτλο,«Τάσεις στις διακοπές-Η Ελλάδα σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση», στο οποίο υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα, ένας από τους πλέον αγαπημένους τουριστικούς  προορισμούς των Αυστριακών με αεροπλάνο,  παρουσιάζει εφέτος το καλοκαίρι κατακόρυφη άνοδο και έπειτα από μια σημαντική πτώση των διανυκτερεύσεων μέσα στο 2011 και 2012,

.Άκαρπη και η νέα συνάντηση του Π. Καψή με τους εργαζομένους της ΕΡΤ

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν και  η δεύτερη συνάντηση, που είχαν την Παρασκευή, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελής Καψής με εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΡΤ,  με τη μορφή του ενδιάμεσου φορέα να παραμένει η κύρια διαφωνία.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η πρόταση του κ. Καψή, όπως παρουσιάστηκε στη Γενική τους Συνέλευση ,αναφέρει ότι η λειτουργία του μεταβατικού σχήματος θα γίνει με 2.000 εργαζόμενους  και τα κριτήρια επιλογής τους θα καθοριστούν εντός 10ημερου. 

Προβλέπει επίσης τη σύναψη δίμηνων συμβάσεων  με δυνατότητα ανανέωσης τους και μισθολογικές απολαβές, σύμφωνα με την  ΚΥΑ για τους  δημοσιογράφους και το  Ενιαίο Μισθολόγιο για τις άλλες ειδικότητες , καθώς και την  υπόσχεση για ένταξη στο Ταμείο Ανεργίας μετά το τέλος τους. 

Ακόμη θα καταβάλλονται  αποζημίωσεις, με  πλαφόν 15.000 ευρώ, που ισχύει σήμερα και για τίς οποίες  το Υπ. Οικονομικών υπόσχεται -εφ όσον επιτευχθεί τελικά συμφωνία-να προχωρήσει σε  νομοθετική ρύθμιση βελτίωσης τους,με βάση όμως το Ενιαίο Μισθολόγιο για τις αλλες ειδικότητες  και την ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους,  που θα ισχύσουν αναδρομικά από 1/1/2013.

 Σε ό,τι αφορά τον νέο φορέα προβλέπεται  μικρότερο σχήμα με ευέλικτες σχέσεις εργασίας, ανοικτό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, αλλά και  πριμοδότηση για τους παλαιούς εργαζόμενους. 

.Ι. Βρούτσης: 120.000 νέες θέσεις εργασίας έως το τέλος του 2014

Περισσότερες από 120.000 νέες θέσεις εργασίας για νέους θα δημιουργηθούν έως το τέλος του 2014, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, ο συνολικός αριθμός μπορεί να φθάσει τις 160.000 θέσεις εργασίας. 

Στο πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για 45.000 νέους έως 29 ετών», που ήδη υλοποιείται, θα προστεθούν τα προγράμματα για 75.000 νέους, που ξεκινούν στις αρχές του 2014, ενώ από τα 180 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε η Ελλάδα από τα 6 δισ του «Προγράμματος Εγγύησης για τους Νέους» θα προκύψουν νέα προγράμματα για επιπλέον 40-50.000 νέους ανέργους.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, ο κ. Βρούτσης εκτιμά ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο «συντελείται σταδιακά μια αλλαγή στο υπόδειγμα παρέμβασης στην αγορά εργασίας», καθώς όλοι κατανοούν ότι η νεανική ανεργία υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και τις προσπάθειες για ανάπτυξη.

Ο υπουργός Εργασίας τονίζει, επίσης, ότι η Ελλάδα θα καταβάλει προσπάθειες για να αντλήσει επιπλέον πόρους, προκειμένου να ενισχυθούν οι περιοχές της χώρας στις οποίες η νεανική ανεργία υπερβαίνει το 50%.

Ο κ. Βρούτσης χαρακτηρίζει ως πολύ σημαντική, τη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Εργασίας στο Βερολίνο την ερχόμενη Τρίτη και τονίζει ότι επικεφαλής της ελληνικής αποστολής θα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

.Άνοιγμα στην Κεντροαριστερά από τον Φ. Κουβέλη

Την ανάγκη για μια «ισχυρή παράταξη της Ευρύτερης Μεταρρυθμιστικής και Δημοκρατικής Αριστεράς» τόνισε ο Φ. Κουβέλης στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, προσδιορίζοντας τα επόμενα βήματα του κόμματος, μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση.

«Προτείνω να αποφασίσουμε την εκκίνηση πολιτικών διαδικασιών και διαλόγου, ώστε μεταρρυθμιστικές, προοδευτικές, οικολογικές, αριστερές και δημοκρατικές δυνάμεις, που θέλουν μια δημοκρατική και δίκαιη Ελλάδα μέσα σε μια δημοκρατική Ευρώπη, μια Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής και της εργασίας, μια Ελλάδα και μια Ευρώπη της ανάπτυξης, να συγκροτήσουν τη συμμαχία τους, τη συμπαράταξή τους και νίκη τους. 

Οι πολίτες, η κοινωνία, με μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες θα δημιουργήσουν αυτόν το νέο πόλο» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και αντέκρουσε την άποψη ότι το κόμμα θα στραφεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική του οποίου, όπως είπε, οδηγεί σε αδιέξοδο και δεν βγάζει τη χώρα από την κρίση.

Στο μεταξυ, την προειδοποίηση προς τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ να δείξουν μετριοπάθεια στις κρίσεις τους για την αποχώρηση από την κυβέρνηση, επειδή «καραδοκεί ο κίνδυνος μιας μίζερης εσωστρέφειας», διατύπωσε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, ο γραμματέας του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης. 

Πρόσθεσε ότι απέφυγε να μιλήσει δημόσια όλες αυτές τις μέρες, αλλά εξ υπαρχής είχε εκφράσει τη διαφωνία του στον Φώτη Κουβέλη με το επιχείρημα: «Πήραμε την απόφαση σε λάθος χρόνο, με λάθος τρόπο και λάθος αφορμή». Σημείωσε χειροκροτούμενος: «Μέσα από αυτή τη διαφωνία ενισχύθηκε η συναισθημστική μας φιλία 40 χρόνων».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.