.Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου για τους σχολικούς φύλακες 21/3/2014

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου 
Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Ζωγράφου Ζωγράφου, 18/3/2014 
Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Με την επιστολή μας αυτή, ζητάμε στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής21/3/2014, να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων και να καταλήξουμε σε ένα ψήφισμα συμπαράστασης προκειμένου να αναδείξουμε τα δίκαια αιτήματά τους και να ισχυροποιήσουμε τη θέση τους, στεκόμενοι δίπλα τους, στον αγώνα που δίνουν για να αποτραπούν οι απολύσεις και η διάλυση των δημοσίω... περισσότερα »

Εγρήγορση και επαγρύπνηση

Η παροιμία είναι γνωστή: «Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα». Και η καταλληλότερη ίσως για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η νεοναζιστική συμμορία του Μιχαλολιάκου. Πριν από μερικούς μήνες αποτελούσε αδιαμφισβήτητη απειλή για την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος. Και υπήρχαν και πολλοί που θεωρούσαν ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι αδύνατη, η προοπτική της απαλλαγής από την απειλή αυτή.

Μόνο που υπολόγιζαν χωρίς το βασικό όπλο που έχει στη διάθεσή της η δημοκρατία: τη νομιμότητα. Και χάρη σ΄ αυτή και σε όσους φρόντισαν να την αξιοποιήσουν όταν οι συνθήκες το επέτρεψαν, βρίσκεται σήμερα η ελληνική κοινωνία σε θέση να παρακολουθεί την κατάρρευση και τη σταδιακή διάλυση του νεοναζιστικού μορφώματος.

Ηδη η δημοσκοπική της απήχηση έχει υποχωρήσει από διψήφια νούμερα σε μονοψήφια, το σύνολο σχεδόν της κοινοβουλευτικής της ομάδας βρίσκεται στον Κορυδαλλό ή στον δρόμο για εκεί, η πρώτη αποστασιοποίηση και δημόσια καταγγελία της δράσης της από βουλευτή της πραγματοποιήθηκε και πιθανολογείται ότι θα υπάρξει και δεύτερη και ο νεοναζιστικός εφιάλτης μοιάζει ν' ανήκει πια στο παρελθόν.
Δεν θα πρέπει, όμως, να ξεχνάμε ότι τίποτα δεν έγινε 
τυχαία. Γιατί μπορεί η ευκαιρία να δόθηκε εξαιτίας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αλλά αν δεν βρίσκονταν σε εγρήγορση και δεν την αξιοποιούσαν ο δημοσιογραφικός κόσμος, ένα τμήμα του πολιτικού συστήματος και αρκετοί έντιμοι δικαστές, τίποτα δεν αποκλείει να είχε μείνει η ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και να είχε τελικά χαθεί.

Αυτή την εγρήγορση οφείλουμε να τη διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού. Και όχι μόνο για την περίπτωση της Χρυσής Αυγής, αλλά για όλους τους κινδύνους που απειλούν το σήμερα και το αύριο του τόπου. Γιατί οι κίνδυνοι είναι πολλοί και διαφορετικοί. Και οφείλουμε να επαγρυπνούμε.

 ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

.Ανοιχτά 33 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την επικράτεια για τη θερινή περίοδο, από τις 8:00 έως τις 20:00

Την πρωτοβουλία να ανοίγουν 33 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι της χώρας από τις 8:00 έως τις 20:00, κατά τη θερινή περίοδο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, από το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου διεξάγεται υπηρεσιακή σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο, με τη συμμετοχή των διευθυντικών στελεχών του υπουργείου, που προΐστανται των 33 μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στους οποίους θα εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης.

Ο κ. Σαμαράς έκανε ακόμα μία ανακοίνωση που, όπως σημείωσε, αναδεικνύει την κοινωνική διάσταση της πολιτιστικής πολιτικής της κυβέρνησης. «Όσοι συμπολίτες μας έχουν ενεργό κάρτα ανεργίας θα μπορούν να επισκέπτονται όλα τα μουσεία μας δωρεάν, ενώ σε λίγο αυτή η πολιτική θα επεκταθεί για τους ανέργους και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους. 

Ο πολιτισμός είναι πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες, είναι κυριαρχικό στοιχείο της κοινής εθνικής μας ταυτότητας. Στον πολιτισμό έχουν όλοι δικαίωμα και καμία διάκριση δεν επιτρέπεται, κανένας αποκλεισμός δεν συγχωρείται» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιωτόπουλος, αφού καλωσόρισε τον πρωθυπουργό «στο σπίτι του» (σ.σ. ο κ. Σαμαράς έχει διατελέσει υπουργός Πολιτισμού και έχει εγκαινιάσει το Μουσείο Ακρόπολης), επανέλαβε την πρόσκλησή του για επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο.

.Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στους χώρους του ΑΠΘ

Άλλη μία επιχείρηση πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και κυρίως της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά τη χθεσινή επιχείρηση, στην οποία πήραν μέρος αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προσήχθησαν 21 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα δύο, ηλικίας 37 και 26 ετών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν μικροποσότητες χασίς. 

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ, όπως επισημαίνεται στην παραπάνω ανακοίνωση, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση. Επιχειρήσεις σαν τη χθεσινή πραγματοποιούνται συχνά τους τελευταίους μήνες για την πάταξη της παραβατικότητας εντός του ΑΠΘ. 

.Μέτρα κατά της Ρωσίας λαμβάνει το Τόκιο στον απόηχο των δυτικών κυρώσεων

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα προχωρήσει σε μέτρα κατά της Ρωσίας στον απόηχο των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν επέλεξε να αναγνωρίσει την περιοχή της Κριμαίας ως ανεξάρτητο κράτος μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής όπου η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χερσονήσου τάχθηκε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία. 

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Κριμαίας , μια κίνηση που παραβιάζει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» ανέφερε ανακοίνωση του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών 

«Η Ιαπωνία θα αναστείλει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τις διευκολύνσεις στην έκδοση βίζας και στο πλαίσιο των μέτρων δεν θα ξεκινήσει τις προγραμματισμένες συζητήσεις για νέες επενδύσεις και θα παγώσει τη συμφωνία σχετικά με τις εδαφικές διαφορές στις νήσους Κουρίλες που αποτρέπει επικίνδυνες στρατιωτικές δραστηριότητες», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών. 

Το Τόκιο «σκέφτεται ασφαλώς και άλλες κυρώσεις» συμπλήρωσε η ανακοίνωση του ιαπωνικού ΥΠΕΞ , χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

.Συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα

Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που κράτησαν πάνω από πέντε μήνες και ενόσω τα χρονικά περιθώρια για την ελληνική κυβέρνηση στένευαν επικίνδυνα, τελικώς η τρόικα και η ελληνική πλευρά βρήκαν τη «χρυσή τομή» και κατέληξαν σε συμφωνία. 

Την αποκάλυψη έκανε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς, ενημερώνοντας τους 27 πρέσβεις της ευρωπαϊκής ένωσης ότι επιτεύχθηκε συμφωνία, σε σε έκτακτη μυστική συνάντηση που έγινε το πρωί της Τρίτης στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα. Αυτή η εξέλιξη μαρτυρά ότι μετά από αλλεπάλληλες εμπλοκές στις διαπ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.