.Οι εντυπώσεις και η ουσία

Γιώργος Καρελιάς 

Σε μια τηλεοπτική συζήτηση, στην οποία μετέχουν 14 πρόσωπα, είναι μοιραίο να υποχωρεί η ουσία έναντι των εντυπώσεων. 

Μάλιστα, όταν οι μισοί είναι πολιτικοί, που είναι υποχρεωμένοι να παίξουν και με τις εντυπώσεις, η ουσία μπορεί να χαθεί ή να ξεχαστεί μεταξύ μιας άσχετης απάντησης κι ενός ανούσιου λογυδρίου. Στις εντυπώσεις κερδισμένοι του χτεσινού ντιμπέιτ ήταν δύο αρχηγοί μικρότερων κομμάτων: 

Ο *Σταύρος Θεοδωράκης*, επειδή είχε περισσότερη ετοιμότητα και ήταν σαφέστερος των άλλων σε όσα ήθελε να πει. Ηταν ο μόνος που τάχθηκε υπέρ της μείωσης του δημόσιου τομέα... περισσότερα »

.Η «κατάρα» του Τσίπρα... Τη μοίρα του αυτός την έφτιαξε και αυτός πρέπει να την διαχειριστεί

Αυτό που γίνεται σ' αυτές τις εκλογές δεν έχει ξαναγίνει. Ποτέ στην πολιτική ιστορία της χώρας δεν ξανάγινε όλα τα κόμματα να πιέζουν ασφυκτικά αυτό που εμφανίζεται ως πρώτο να συνεργαστεί μετά τις κάλπες. ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ακόμη και ο Λεβέντης, ζητούν από τον Τσίπρα να προχωρήσει σε διαδικασίες εθνικής συνεννόησης. 

Τον θέλουν δηλαδή μαζί σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Επιθυμούν τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας κι όχι να αποποιείται των ευθυνών του. Και όλο αυτό το σκηνικό μοιάζει με την γκόμενα που την πολιορκούν δύο – τρεις πιτσιρικάδες, την φλερτάρουν, της κάν...περισσότερα »

.Κερδισμένοι και χαμένοι σε ένα ντιμπέιτ μονολόγων

Με ξύλινο λόγο και αναμενόμενες γενικόλογες απαντήσεις κύλησε η τηλεμαχία και μόνο σε κάποιες περιπτώσεις -εκτός προβλεπόμενης διαδικασίας- που *ανέβηκαν οι τόνοι και άναψαν τα αίματα* -τόσο ανάμεσα στους πολιτικούς όσο και ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς- απέκτησε ενδιαφέρον. 

Σε γενικές γραμμές, η στρατηγική Τσίπρα να αποφύγει τα λάθη δεν κέρδισε τους αναποφάσιστους και οργισμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. *Ο πρώην πρωθυπουργός δεν κατόρθωσε να εκπέμψει ένα σαφές μήνυμα* και δεν μπόρεσε να απαντήσει γιατί καταπάτησε όλες τις υποσχέσεις του. Ο *Παναγιώτης Λαφαζάνης *δε... περισσότερα »

.Αυτά είναι τα ψηφοδέλτια των κομμάτων - Όλα τα ονόματα

Στη δημοσιότητα έχουν δοθεί όλα τα ψηφοδέλτια των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές τις 20ης Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως 19 κόμματα και πέντε συνασπισμοί κομμάτων κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

 Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις τα κομματικά επιτελεία ολοκλήρωσαν τις λίστες με τις εκλόγιμες θέσεις και πλέον οι ψηφοφόροι, οι οποίο δεν βάζουν σταυρό σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση γνωρίζουν τους υποψηφίους και στις κρίσιμες περιφέρειες Α', Β' Αθήνας, αλλά και στο Επικρατείας. Ακολουθούν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων που ήταν στην προηγούμενη Βουλή. *Οι... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.