.Απόκριες στη πόλη μας…ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Το πρωϊνό του Σαββάτου 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένο στα παιδιά και σ’όσους νιώθουν ακόμα παιδιά.
Στην πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια) στις 11:00 θα πλεχθεί το Γαϊτανάκι και στη συνέχεια ένας παμπόνηρος Αρλεκίνος, από τη θεατρική ομάδα «Αστροναύτες» θα ανέβει στη σκηνή.
 Η “Αρλεκινάδα” είναι μια παράσταση με χιούμορ,ανατροπές  και διαδραστικά παιχνίδια, βασισμένη στην κλασσική κωμωδία της Αναγέννησης: «Αρλεκίνος, ο υπηρέτης δύο αφεντάδων», του Carlo Coldoni.
Στις 12:00, ελάτε να φτιάξουμε μαζί την αποκριάτικη μάσκα σας, καθώςτο Εργαστήρι Ζωγραφικής του Ν.Π του Δήμου μας σας περιμένει  για κατασκευές με φαντασία και πλήθος υλικών .
Παράλληλα μικροί και μεγάλοι μπορούν να ξεφαντώσουν με χορευτική μουσική.
Το βράδυ της ίδιας μέρας στις 20:00, οι “Plastic People” επι σκηνής.
Έξι μουσικοί σ’ένα 2ωρο πρόγραμμα, με μουσικές 70’ς Soul funk disco, 80’ς pop & latin rock.
Στο τέλος της συναυλίας θα απολαύσουμε χορευτικά απο το Εργαστήρι Ευρωπαϊκών και latin χορών του Ν.Π. του Δήμου μας, που θα ξεσηκώσουν και τους πιο διστακτικούς.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή 10 Μαρτίου με τηναποκριάτικη παρέλαση του Δήμου.
1.500 καρναβαλιστές θα πλημμυρίσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 από Γρηγ.Αυξεντίου και Ούλωφ Πάλμε και θα καταλήξει στην Πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια).
Στον πεζόδρομο της πλατείας Αλεξανδρή ένας φουσκωτός παιδότοπος θα περιμένει τα παιδιά. Ξυλοπόδαροι, μασκότ και face painting για τους μικρούς μας φίλους.
Ενώ για τους μεγαλύτερους θα στηθεί λαικό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα. 

.Το εγκώμιο του μεταπολιτευτικού Κ Καραμανλή έπλεξε ο Α. Τσίπρας


Με θερμά λόγια αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Μέγαρο Μουσικής, για τα 15 χρόνια από το θάνατό του.

«Από έναν ιδεολογικό και πολιτικό αντίπαλο του διαμετρήματος του Καραμανλή, έχουμε ακόμα και εμείς οι αριστεροί να αντλήσουμε πολύ χρήσιμα πολιτικά μηνύματα» ανέφερε ο Α. Τσίπρας, 

ενώ προηγουμένως εξήρε το ρόλο του ως μιας ξεχωριστής προσωπικότητας στην Ιστορία, αναφέρθηκε στον έπαινο του Χαρίλαου Φλωράκη, ο οποίος τον είχε χαρακτηρίσει ως ένα σημαντικό ηγέτη της τάξης του, ενώ τόνισε ότι«κατάφερε να υπερβεί τα ασφυκτικά όρια που είχαν επιβάλει τόσο στη χώρα όσο και στην παράταξή του, ο εμφύλιος και οι ξένοι προστάτες».

«Η υπέρβαση αυτή», είπε ο Α. Τσίπρας, «με τεράστια σημασία για τη δημοκρατία και τη χώρα, αποτέλεσε μια γενναία επιλογή, αφού ο ίδιος ήταν ο ηγέτης που αναδείχτηκε μέσα σε κείνο το μετεμφυλιακό πολιτικό, κοινωνικό και δημοκρατικό ημίφως. Αυτήν την υπέρβαση οφείλουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να τη διαφυλάξουμε».
  
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαχώρισε πλήρως την δράση του Κ. Καραμανλή πριν την δικτατορία και τον τρόπο που κυβέρνησε τη χώρα τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, ανέλυσε δηλαδή την υπέρβαση που έκανε, υπό την οπτική της Αριστεράς. 

Ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά ότι η υπέρβαση αυτή, με τεράστια σημασία για τη δημοκρατία και τη χώρα, αποτέλεσε μια γενναία επιλογή, αφού ο ίδιος ήταν ο ηγέτης που αναδείχτηκε μέσα σε κείνο το μετεμφυλιακό πολιτικό, κοινωνικό και δημοκρατικό ημίφως. 

«Αυτήν την υπέρβαση οφείλουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να τη διαφυλάξουμε και να μην λησμονούμε ότι ήταν ο ίδιος άνθρωπος που υπήρξε επί σειρά ετών το ισχυρό πρόσωπο ενός αυταρχικού καθεστώτος, που είχε οικοδομηθεί μέσα σε διεθνείς και εσωτερικές συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε» είπε.

Για τον μεταπολιτευτικό Καραμανλή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι επεδίωξε και κατάφερε να διευρύνει τα όρια της παράταξής του. Αφουγκράστηκε τις νέες δημοκρατικές ανάγκες και κυρίως την ιστορική ανάγκη να οικοδομηθεί στη χώρα μια σταθερή δημοκρατική νομιμότητα, που θα προστατεύει τα στοιχειώδη δικαιώματα, θα περιορίζει στο ελάχιστο τους πολιτικούς διαχωρισμούς και θα διασφαλίζει την ομαλή εναλλαγή στην εξουσία.

Από αυτή την άποψη, πρόσθεσε, δεν συνέβαλε μόνο αποφασιστικά να ξεπεραστούν πρακτικές και λογικές άλλων εποχών, που και ο ίδιος είχε υπηρετήσει και μάλιστα πρωταγωνιστικά. Αλλά ξεπέρασε με μια έννοια και τον ίδιο τον εαυτό του. «Κι αυτό είναι, πιστεύω, που καθιστά την προσωπικότητά του ξεχωριστή, ακόμα και για τους αντιπάλους του» τόνισε.

Μια ακόμη προσφορά του Κ. Καραμανλή στη χώρα ήταν, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ότι κατάφερε, να ξεπεράσει, σε ορισμένα σημεία, τα όρια της ιδεολογίας του. Ότι συνέβαλλε μαζί με τους ηγέτες των άλλων παρατάξεων στην εμπέδωση της κουλτούρας της ομαλής δημοκρατικής εναλλαγής. 

Μια κουλτούρα που πρέπει όλοι να διαφυλάξουμε. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε ποτέ παθητικός αποδέκτης εντολών, ούτε παρατηρητής των συσχετισμών. Διέθετε αξιόλογα πολιτικά προσόντα, χαρακτήρα, προσωπικότητα, κι αυτό που λέμε «πολιτικό τσαγανό».

.«Ο Κ. Καραμανλής ένωσε όλους τους Έλληνες»


Σύσσωμη η πολιτειακή, πολιτική και θρησκευτική ηγεσία της χώρας παραβρέθηκε στην εκδήλωση «Κωνσταντίνος Καραμανλής τότε και τώρα» του Ιδρύματος που φέρει το όνομά του, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαπέντε χρόνων από τον θάνατό του. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της συμπολίτευσης Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Γιώργος Παπανδρέου και Παναγιώτης Πικραμμένος, έδωσαν το παρών στην πρώτη σειρά των καθισμάτων.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή ζει και μας εμπνέει και εμάς που είμαστε οι κληρονόμοι του και εκείνους που είναι οι επίγονοι όσων των πολέμησαν. «Οφείλουμε να γίνουμε συνεχιστές του έργου του και να αντιληφθούμε τις αρχές και τις αξίες του και να πάμε πιο πέρα την κληρονομιά του». 

Αναφερόμενος στο έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή επισήμανε ότι «έκανε υπερβάσεις και άλματα. Ήταν άνθρωπος του δυτικού πολιτισμού που δεν παρασύρθηκε σε τριτοκοσμικά μονοπάτια. Ήταν ο αρχιτέκτονας της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και έριχνε γέφυρες σε ανατολή και Δύση. Ήξερε τα όρια της χώρας και δεν έκανε επικοινωνιακά παιχνίδια. 

Είχε πάντα πυξίδα το εθνικό συμφέρον, είχε όραμα για την χώρα και έβλεπε μπροστά. Κατάλαβε ότι η θέση της χώρας είναι στην Ευρώπη όταν άλλοι φώναζαν συνθήματα. Αγκάλιασε όλες τις παρατάξεις, τις νομιμοποίησε αλλά δεν έπαψε να στηλιτεύει τα σφάλματά τους. Δεν προσπάθησε να το παίξει ψευτοπροοδευτικός. Ήταν πραγματικά προοδευτικός και μπροστά από την εποχή του. 

Ήταν καλός καπετάνιος γιατί οδηγούσε με σταθερό χέρι. Ήταν ηγέτης γιατί τους αγκάλιαζε όλους. Στην πρώτη του περίοδο είχε προτεραιότητα την Ανάπτυξη, στην δεύτερη είχε την εμπέδωση της δημοκρατίας. Περιφρονούσε τα ψευτοκουλτουριάρικα φτιασιδώματα και απεχθανόταν τον λαϊκισμό. 

Συνδύασε στοιχεία από τον Ατλαντισμό του Αντενάουερ και του Ντε Γκολ, συγκρούστηκε κάποιες φορές, αλλά δεν απομόνωσε ποτέ την χώρα. Αποκατάστησε και θεμελίωσε τον κοινοβουλευτισμό. Ήταν ο δωρικός και αυστηρός ηγέτης που όμως δάκρυσε για την Μακεδονία».

Κάνοντας και τους συσχετισμούς με το παρόν, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «όσο περισσότερες τολμηρές μεταρρυθμίσεις κάνουμε, όσο περισσότερα ανοίγματα κάνουμε στον διεθνή περίγυρο, τόσο περισσότερο σεβόμαστε την κληρονομιά του. 

Εμείς τιμούμε την κληρονομιά του όταν κρατούμε την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν κάποιοι μας είχαν τελειωμένους, όταν εφαρμόζουμε τον νόμο όταν προσπαθούμε να πιάσουμε τους στόχους μας για την δημοσιονομική προσαρμογή, όταν άλλοι τον σέβονται μόνο στα λόγια».

.Ρύθμιση χρεών με αυστηρότερους όρους


Σε συνάντηση μεταξύ τεχνικών κλιμακίων των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και των δανειστών μας, που θα συνεδριάσουν από αύριο και όσες φορές απαιτηθεί, παραπέμπεται το ακανθώδες θέμα της ρύθμισης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση -διάρκειας τριών ωρών- της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους επικεφαλής της τρόικας υπήρξε συμφωνία ως προς την ανάγκη νέας ρύθμισης χρεών, αλλά διαφωνία ως προς τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις δόσεις καθώς οι δανειστές μας ζητούν ενιαία αντιμετώπιση των οφειλών προς το δημόσιο με αυστηρότερους όρους απ αυτούς που προτείνει η ελληνική πλευρά.
Δεν υπάρχει εμπλοκή στο θέμα της διαθεσιμότητας δήλωσε ο υπ. Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, τον οποίο ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του Εurogroup και τις επαφές του με τους επικεφαλής της τρόικας.
Με τους επικεφαλής της τρόικας θα συναντηθεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αύριο το πρωί στις 10 στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.

.Φ. Κουβέλης: Τεράστια η παρακαταθήκη που άφησε ο Κ. Καραμανλής


«Η παρακαταθήκη που άφησε ο ηγέτης της φιλελεύθερης παράταξης στην πολιτική τάξη της χώρας είναι τεράστια: Για κάθε δημοκρατικό πολιτικό χώρο, για κάθε δημοκρατική ιδεολογία που μετουσιώνεται σε πολιτικό λόγο και πράξη από τους πολιτικούς φορείς, είναι απαραίτητες οι ξεκάθαρες απόψεις, ο πολιτικός πολιτισμός, ο σεβασμός στις θέσεις του άλλου, η συμφωνία ότι η πολιτική υπηρετεί το γενικό καλό. Αυτό πίστευε σταθερά και έκανε πράξη ο Καραμανλής επί 60 χρόνια». 

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια από το θάνατό του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και ιδρυτή της ΝΔ.

Ο Φώτης Κουβέλης πρόσθεσε ακόμη: "Αυτή η θέση του Κ. Καραμανλή,  είναι αναγκαία για το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, το οποίο πάσχει από ποικίλες παθογένειες, η διεξαγωγή ενός δημόσιου διαλόγου μεταξύ των δημοκρατικών κομμάτων σχετικά με τα όρια του πολιτικού και κομματικού συστήματος, 

το εύρος της πολιτικής παρέμβασης, τον ρόλο του πολιτικού προσωπικού, τις εναλλακτικές μορφές πολιτικής και κοινωνικής παρέμβασης, τη συστηματική και διεισδυτική παρακολούθηση των δυνατοτήτων της ίδιας της πολιτικής. 

Ειδικά σήμερα, ειδικά υπό τις έκτακτες και δραματικές οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα».

.Στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες ο Αλ. Τσίπρας


Ο Αλέξης Τσίπρας, και με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αναχωρεί για την Βενεζουέλα αύριο Πέμπτη το πρωί, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους Κώστα Ήσυχο, συντονιστή της Γραμματείας Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής και Νίκο Παππά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Προέδρου και μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για να παραστεί στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες.

 Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπροσωπεία του κόμματος θα πάρει μέρος στην τελετή αποχαιρετισμού του ιστορικού ηγέτη που θα πραγματοποιηθεί στη Στρατιωτική Ακαδημία της πρωτεύουσας, μαζί με δεκάδες αρχηγούς κρατών και αντιπροσώπους κομμάτων από όλο τον κόσμο. 

.Δεκαεννέα χρόνια χωρίς τη Μ. Μερκούρη - Mνημόσυνο στο Α΄ Νεκροταφείο


Στενοί συνεργάτες, άνθρωποι που έμειναν δίπλα της από την πρώτη έως την τελευταία στιγμή, συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, στον τάφο της Μελίνας Μερκούρη, δεκαεννιά χρόνια μετά τον θάνατο της, αποτίοντας φόρο τιμής στην Ελληνίδα ηθοποιό και πολιτικό, που συμπύκνωνε και συμβόλιζε το πρόσωπο μιας Ελλάδας, αγωνιζόμενης ενάντια στη βαρβαρότητα με μοναδικό όπλο τον πολιτισμό.

Ο αδελφός της, Σπύρος, η συγγραφέας Άλκη Ζέη, η στενή της συνεργάτις, Μανουέλλα Παυλίδου, το ζεύγος Λαλιώτη, ήταν μερικοί από τους ανθρώπους του στενού της περιβάλλοντος, που βρέθηκαν στην τέλεση του μνημοσύνου στο Α΄Νεκροταφείο.

Η δήλωση της Μελίνας «γεννήθηκα Ελληνίδα και θα πεθάνω Ελληνίδα», όταν πληροφορήθηκε την απόφαση της χούντας για στέρηση του δικαιώματος της ιθαγένειας, θα μείνει ιστορική, ενώ ο αγώνας της για τον διάλογο των πολιτισμών της Ευρώπης, αλλά και την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, παραμένουν επίκαιρα.

.Ο στρατός υπόσχεται να σεβαστεί το Σύνταγμα και τη βούληση του Τσάβες


Ο θάνατος του προέδρου της Βενεζουέλας, προκαλεί πολιτική αναστάτωση στη Βενεζουέλα. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα θέσει σε επιφυλακή το στρατό για να διασφαλιστεί η ειρήνη στη χώρα.

Ήδη αναπτύχθηκαν δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας της χώρας για να «διασφαλίσει η ειρήνη» μετά το θάνατο του προέδρου Τσάβες, είπε ο Μαντούρο . 

Ο υπουργός Άμυνας, Ντιέγκο Μολέρο με δήλωσή του υποσχέθηκε οι Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας να σταθούν κοντά στο το Σύνταγμα και τη βούληση του προέδρου Ούγκο Τσάβες, ο οποίος πέθανε στο στρατιωτικό νοσοκομείο στο Καράκας. 

«Είμαστε ενωμένοι στην προστασία του Συντάγματος και τη βούληση του διοικητή μας του επικεφαλής ηγέτη μας Ούγκο Ραφάελ Τσάβες Φρίας», δήλωσε ο Μολέρο κατά τη διάρκεια εκπομπής

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.