.Η νέα συνάντηση των τριών φέρνει και νέες γκρίνιες


Να κεφαλαιοποιήσει τα θετικά αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για την οικονομία με τους πόρους που πήρε η χώρα για την περίοδο 2014-2020 επιδιώκει ο πρωθυπουργός, αλλά από τη μια εντείνονται οι συνεχιζόμενες κοινωνικές εντάσεις και από την άλλη μαίνεται το μέτωπο που άνοιξε με την πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας για διάλογο σε ό,τι αφορά το πλαίσιο που λαμβάνονται οι αποφάσεις για τις απεργίες.
Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ δημοσίως επέκριναν τον κ. Βρούτση για την πρωτοβουλία που ανέλαβε, σημειώνοντας ότι είναι εκτός πλαισίου προγραμματικής συμφωνίας αλλά και δημοκρατικής λειτουργίας. 
Αν και η ουσία των θέσεων του υπουργείου Εργασίας στοχεύει στην κακώς νοούμενη συνδικαλιστική πρακτική, οι αντιδράσεις οδήγησαν την ηγεσία του σε αναδίπλωση. 
Με τους αγρότες επιχειρείται να φυλλορροήσουν οι κινητοποιήσεις, καθώς στο κυβερνητικό επιτελείο διακρίνουν ρήγματα και στασιμότητα στη δυναμική συμμετοχής στα μπλόκα. Όμως στην κυβέρνηση φοβούνται ότι επειδή αναζητούν οι αγρότες διέξοδο μπορεί να ανέβει η ένταση για να προκληθούν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, κάτι που θα ήθελε η κυβέρνηση να αποφύγει.
Εντός της εβδομάδας είναι πιθανόν να συναντηθεί ο κ. Σαμαράς με τους κ. κ. Βενιζέλο και Κουβέλη για να συζητήσουν την ανάπτυξη με βάση το νέο πακέτο που θα έλθει από την ΕΕ, με στόχο να δοθεί έμφαση στις πολιτικές που θα χαραχθούν για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων. “
Μόνο αν δώσουμε προοπτική στους νέους και τους εκπαιδεύσουμε για τη νέα δύσκολη εποχή θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε πολιτικά”, παραδέχονται στελέχη της κυβέρνησης. 
Το ζητούμενο πλέον είναι για την κυβέρνηση η ανάπτυξη και οι αποκρατικοποιήσεις προκειμένου να πεισθούν οι εταίροι ότι η χώρα έχει μπει στην τροχιά των διαρθρωτικών αλλαγών. “
Αν προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και γίνουν δυο πράγματα στο Δημόσιο και φανεί ότι σπάνε αγκυλώσεις και κατεστημένα, μπορεί να δεχθούν οι της τρόικας αλλαγές στο μίγμα της πολιτικής της υπερφορολόγησης, καθώς και διευκολύνσεις για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών σε πολλές δόσεις”, υπογραμμίζει κορυφαίος υπουργός.
Το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι όταν καταφθάσουν οι ελεγκτές της Τρόικας να μην ξαναπεράσει η κυβέρνηση τον Γολγοθά της μετρολογίας 

καθώς, όπως αναγνωρίζουν, η κοινωνία έχει εξαντληθεί από τα μέτρα λιτότητας και δεν αντέχει ούτε καν τη σεναριολογία. Γι' αυτό και ο κ. Σαμαράς έχει δώσει εντολή να προχωρήσουν όλες οι δεσμεύσεις χωρίς καθυστέρηση. 

Είναι ο ίδιος λόγος που σήκωσε το Σάββατο το πρωί τοτηλέφωνο στο περιθώριο της συνάντησης με τον κ. Μανιτάκη και ζήτησε από τους υπουργούς του να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες των Πειθαρχικών Συμβουλίων για επίορκους και απείθαρχους υπαλλήλους, 

ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι η κυβέρνηση εκκαθαρίζει το Δημόσιο από τους “τζίτζικες” για να σώσει όσους δημοσίους υπαλλήλους μπορεί από την απειλή της απόλυσης.

.2 χρόνια κοντά μας το Ράδιο Ζωγράφου!


Ο Διαδικτυακός Ραδιοφωνικός σταθμός Radiozografou.gr σβήνει τα δεύτερα κεριά του και γιορτάζει παρέα με όλους εσάς!
Ο αγαπημένος Μουσικός Ελέφαντας, αφήνει το δήμο Ζωγράφου, και επελαύνει στα decks ενός από τους πλέον πρωτοποριακούς πολυχώρους της Αθήνας, το BoozeCooperativa, στον πρώτο όροφο του  νεοκλασικού της οδού Κολοκοτρώνη 57.
Ήταν Φεβρουάριος του 2011 όταν γεννήθηκε ένα νέο ραδιόφωνο, που έμελε να αλλάξει τις μουσικές συνήθειες των απαιτητικών ακροατών του διαδικτύου. 
Δύο χρόνια μετά, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: 30 εκπομπές, 40 ραδιοφωνικοί παραγωγοί, 24 ώρες συνεχούς ροής προγράμματος! Παρακαταθήκη η 3η θέση στην κατηγορίαΚαλύτερο Web Radio – Podcast, στα e-awards 2012
Μετά τον 14ωροΡαδιοΜαραθώνιο αγάπης για το «Χαμόγελο του παιδιού» με τη συμβολή 20 και πλέον γνωστών καλλιτεχνών του ελληνικού μουσικού στερεώματος, και  του 1ου διήμερου Graffiti Festival στην Πλατεία Γαρδένιας, με τη συμμετοχή των καλύτερων ομάδων γκράφιτι της Ελλάδας, ήρθε ο καιρός για πάρτυ!
Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 λοιπόν, είστε όλοι προσκεκλημένοι στο πρώτο μεγάλο ραδιοφωνικό event της χρονιάς, σε μια μουσική συνάντηση ακροατών και παραγωγών του σταθμού της πόλης, που από συνήθεια έγινε λατρεία.
 Η βραδιά θα περιλαμβάνει dj sets από παραγωγούς του σταθμού, σε ένα ευρύτερο μουσικό φάσμα με συνταγή up-tempo διαθέσεις και πολλά art-visual happenings, ικανά να σας κρατήσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

.Ραβασάκια σε 2.500.000 οφειλέτες και στο βάθος... κατασχέσεις


Το “πράσινο φως” για την αποστολή ειδοποιητηρίων σε περίπου 2,5 εκατ. φορολογούμενους που χρωστούν στην Εφορία έδωσε ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, κατά τη σύσκεψη που είχε με τους επικεφαλής των 36 μεγαλύτερων εφοριών της Αττικής. Τα σημειώματα θα αποσταλούν μέχρι τις 10 Μαρτίου και θα ενημερώνουν τον κάθε οφειλέτη για το ύψος του χρέους του προς το Δημόσιο. 
Στη συνέχεια, θα τον καλούν είτε να το εξοφλήσει, είτε να πάει στη ΔΟΥ, όπου ανήκει, ώστε να ρυθμίσει τις οφειλές του τμηματικά.
Έτσι, 2,5 εκατομμύρια Έλληνες θα λάβουν μέχρι τις 10 Μαρτίου μία επιστολή στην οποία θα καλούνται να διευθετήσουν τις υποχρεώσεις τους, στην οποία θα αναγράφεται το οφειλόμενο ποσό, καθώς και ένας 30ψήφιος κωδικός, με τον οποίο ο οφειλέτης θα μπορεί να συναλλάσσεται με την εφορία του μέσω τράπεζας. 
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα λάβουν και δεύτερη επιστολή, με την οποία θα προειδοποιούνται για την έναρξη της διαδικασίας προκατάσχεσης των περιουσιακών τους στοιχείων, και αν και πάλι δεν υπάρξει ανταπόκριση, τότε θα κοινοποιείται εξώδικο και οι εφορίες θα προχωρούν σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων και καταθέσεων.
Ήταν μάλιστα έντονη η φημολογία ότι οι κατασχέσεις αυτές θα γίνονται μέχρι το επίπεδο των 600 ευρώ, και όχι των 1.000 ευρώ όπως ισχύεισήμερα, αν και τόσο το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του, όσο και ο Χάρης Θεοχάρης με παρέμβασή του σε τηλεοπτικό δελτίο, διέψευσαν το ενδεχόμενο αυτό, σημειώνοντας ότι επρόκειτο απλά για μία πρόταση που είχε πέσει στο τραπέζι, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι να εισπραχθεί μέρος των 56,4 δισ. ευρώ που εκτιμάται ότι χρωστούν συνολικά οι οφειλέτες του Δημοσίου. 
Και οι οφειλές αυτές δεν περιορίζονται σε όσους δεν πλήρωσαν φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ, αλλά αφορούν και όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ, κλήσεις της τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας, διόδια ή και πρόστιμα από τη μη ακύρωση εισιτηρίων σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

.Επιμένουν οι αγρότες


Τις μπάρες στα διόδια Μοσχοχωρίου σήκωσαν το μεσημέρι για μισή ώρα, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας επιλέγοντας αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας για την προβολή των αιτημάτων τους. Από τις 2.30 περίπου και για μισή ώρα η διέλευση των διερχομένων αυτοκινήτων ήταν ελεύθερη.
Οι αγρότες δηλώνουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, με τον οποίο ζητούσαν συνάντηση τους διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να τους δεχθεί.
Σε κάθε περίπτωση επιμένουν για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο- πλην της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης- καθώς, όπως υπενθυμίζουν και ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός Αθ. Τσαυτάρης, τους είχε επισημάνει σε παλαιότερη συνάντησή τους, ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων τους άπτεται των αρμοδιοτήτων και άλλων υπουργείων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση του με εκπρόσωπους των αγροτών έκανε λόγο για ζητήματα των ροδακινοπαραγωγών που μπορούν να αντιμετωπισθούν άμεσα και άλλα που οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να ικανοποιηθούν σήμερα.
Από την πλευρά τους οι ροδακινοπαραγωγοί επέστρεψαν στο μπλόκο της Κουλούρας στην Ημαθία και θα συνεδριάσουν αύριο για να καθορίσουν τη στάση τους.

.Τσίπρας: «Θα εκμεταλλευτούμε το λάθος του ΔΝΤ;»


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε σήμερα στη Βουλή
επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το ζήτημα του λάθος πολλαπλασιαστή απο το ΔΝΤ.
Ο κ. Τσίπρας  ρωτά πως σκοπεύει να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση τη δημόσια παραδοχή του ΔΝΤ περί «λάθους» και τι σκοπεύει να πράξει ώστε αυτό το «λάθος» να αποτελέσει αφετηρία ώστε η χώρα να απαλλαγεί από πολιτικές που εκτοξεύουν την ύφεση και τη φτώχεια.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ζητά να μάθει τι ύψους θα είναι τα νέα μέτρα που θα ληφθούν λόγω της υστέρησης των εσόδων του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο.

Η ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό έχει ως εξής:

«Η άρνηση της κυβέρνησης Σαμαρά να αξιοποιήσει τη δημόσια ομολογία στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  περί «λάθους» στο δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, αποδεικνύει πως σκοπεύει να πορευτεί μέχρι τέλους πιστή στο μνημόνιο και στις ολέθριες συνέπειές του. Η κυβέρνηση Σαμαρά, ωσεί παρούσα στην τελευταία σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αξιοποίησε ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί.

Επειδή η επιμονή των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση στην πιστή εφαρμογή του μνημονίου, επειδή η απουσία κάθε διαπραγμάτευσης ώστε να σταματήσει το βάρβαρο και αποτυχημένο πρόγραμμα έχει οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης, επειδή η υστέρηση εσόδων και η ύφεση προδιαγράφουν  νέα μέτρα, όπως φαίνεται από τη μετάφραση του επικαιροποιημένου μνημονίου,

Ερωτάται ο κ. πρωθυπουργός
Πώς θα εκμεταλλευτεί η ελληνική κυβέρνηση τη δημόσια παραδοχή περί «λάθους»;

Τι ύψους εκτιμά ότι θα είναι τα προαναγγελθέντα στο μνημόνιο νέα μέτρα, με δεδομένο ότι μόνο για το Γενάρη η υστέρηση εσόδων είναι περίπου 300 εκ ευρώ;

Πώς θα ενεργήσει ώστε αυτό το «λάθος» που αποτιμάται σε δεκάδες δις ευρώ να αποτελέσει την αφετηρία ώστε η χώρα να απαλλαγεί οριστικά από μνημόνια και πολιτικές που θα εκτοξεύσουν την ύφεση και τη φτώχεια και τα επόμενα χρόνια;»

.Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...


«Πρέπει να συζητήσουμε, αν θέλουμε και με πιο τρόπο, να συμμετέχουμε στην κυβέρνηση», είπε, στον Real fm, ο Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης.

Αναφερόμενος στο επερχόμενο συνέδριο...
του κόμματος, είπε ότι «ένα 30% του λαού που αυτοσυστήνεται στον κεντροαριστερό χώρο, αισθάνεται πολιτικά άστεγο. Έχουμε υποχρέωση και εμείς στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας».

«Συμμετέχουμε στην κυβέρνηση με στόχο να σωθεί η χώρα, αλλά την στηρίζουμε και παράλληλα την ελέγχουμε», είπε ο κ. Μανιάτης.

Για την παραδοχή από τα στελέχη του ΔΝΤ ότι στην Ελλάδα έγιναν λάθος επιλογές, είπε: «Δημόσια οφείλουμε όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Η πολιτεία πρέπει να δει σε όλα τα επίπεδα, πως θα εκμεταλλευτεί την ομολογία του ΔΝΤ ότι έγιναν λάθη».

.Ποιοι είναι και πόσο... δίνουν οι επικρατέστεροι για τη θέση του Πάπα


Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Πάπα Βενέδικτου του 16ου για την παραίτησή του από το αξίωμα, τα γραφεία στοιχημάτων σε όλο τον κόσμο ξεκίνησαν τη δική τους «μάχη» για τη διαδοχή.

Από χθες το ερώτημα με τίτλο «ποιος θα είναι ο επόμενος Πάπας;» συγκεντρώνει όλο και περισσότερα στοιχήματα και η αγωνία πιστών ή μη παικτών μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα ανέβει στα ύψη.

Σύμφωνα με μια από τις εταιρείες στοιχημάτων, τη Unibet, επικρατέστερος για να εκλεγεί επόμενος Πάπας είναι ο Γκανέζος Καρδινάλιος Πήτερ Τούρκσον με απόδοση 2,85, ενώ στην 2η θέση βρίσκονται ο Νιγηριανός Φράνσις Αρίνζε και ο Καναδός Μάρκ Ουέλλετ με απόδοση 5,00.

Την λίστα των «preferiti», δηλαδή των επικρατέστερων υποψηφίων, συμπληρώνει ένας Ιταλός, ο Άντζελο Σκόλα με απόδοση 6,50.

.«Πώς θα εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση τη δημόσια παραδοχή περί "λάθους"»


Τί θα κάνει η κυβέρνηση για την αξιοποίηση του «λάθους» του ΔΝΤ, προκειμένου η χώρα να βγει από το μνημόνια, και πόσο θα «κοστίσουν» στον λαό τα «προαναγγελθέντα» νέα μέτρα, ρωτά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Στο σχετικό έγγραφο του κ. Αλέξη Τσίπρα τονίζεται ότι «η άρνηση της κυβέρνησης Σαμαρά να αξιοποιήσει τη δημόσια ομολογία στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου περί "λάθους" στο δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, αποδεικνύει πως σκοπεύει να πορευτεί μέχρι τέλους πιστή στο μνημόνιο και στις ολέθριες συνέπειές του. 

Η κυβέρνηση Σαμαρά, ωσεί παρούσα στην τελευταία σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αξιοποίησε ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί».

Αναφέροντας ως αιτίες της πρωτοβουλίας του την «επιμονή των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση στην πιστή εφαρμογή τουμνημονίου, την απουσία κάθε διαπραγμάτευσης ώστε να σταματήσει το βάρβαρο και αποτυχημένο πρόγραμμα 

έχει οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης, την υστέρηση εσόδων και την ύφεση, που προδιαγράφουν νέα μέτρα, όπως φαίνεται από τη μετάφραση του επικαιροποιημένου μνημονίου», ο κ. Τσίπρας ζητά να πληροφορηθεί από τον πρωθυπουργό:

- «Πώς θα εκμεταλλευτεί η ελληνική κυβέρνηση τη δημόσια παραδοχή περί "λάθους"»;

- «Τι ύψους εκτιμά ότι θα είναι τα προαναγγελθέντα στο μνημόνιο νέα μέτρα, με δεδομένο ότι μόνο για το Γενάρη η υστέρηση εσόδων είναι περίπου 300 εκ. ευρώ;».

- «Πώς θα ενεργήσει ώστε αυτό το «λάθος» που αποτιμάται σε δεκάδες δισ. ευρώ να αποτελέσει την αφετηρία ώστε η χώρα να απαλλαγεί οριστικά από μνημόνια και πολιτικές που θα εκτοξεύσουν την ύφεση και τη φτώχεια και τα επόμενα χρόνια;».

.Η αγκαλιά Τσίπρα - Σακοράφα και η Λούκα που απομακρύνεται


Έκλεισε πριν ακόμη ανοίξει την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ η Λ. Κατσέλη με χθεσινή δήλωσή της, η οποία έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με δημοσιογράφους. Η πρώην υπουργός της Κυβέρνησης Παπανδρέου, μία ημέρα μετά το μήνυμα Παπαδημούλη στην ηγεσία του κόμματος να είναι ιδιαίτερα προσεκτική με τις μεταγραφές πολιτικών, μήνυμα που κατά πολλούς είχε αποδέκτη και την κ. Κατσέλη, σημείωσε ότι “δεν μπορούν να γίνουν μονομερείς ενέργειες” για την καταγγελία του Μνημονίου. 

Κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου έλεγαν χθες ότι μετά από τη δήλωση αυτή της κ. Κατσέλη είναι σχεδόν βέβαιο ότι η μειοψηφία θα θέσει βέτο σε όποια συνεργασία της με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Διότι είναι άλλο πράγμα να ισχυρίζεται ο Γ. Δραγασάκης ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες παρά μόνο αν προκληθεί” και να προκαλεί τις γνωστές γκρίνιες, και είναι άλλο πράγμα να το λέει ένα επί σειρά ετών στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. 

Την ώρα μάλιστα που και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι κοντά στον Πρόεδρο δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι τις μεταγραφές πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ. 

Μάλιστα, η Λ. Κατσέλη επιβεβαίωσε τις επαφές της με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ωστόσο, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμμαχίας προφανώς δεν γνωρίζει ότι επίκειται η ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία συνεργασία περνάει μέσα από τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.