.Πολιτικοί διαξιφισμοί στη Βουλή


Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προτάσεων των κομμάτων για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ. 
Σφοδρή κριτική τόσο στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι συμπεριφέρεται σαν να καταβάλλει τόκο στον κ. Βενιζέλο για την πρωθυπουργοποίηση του, όσο και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που υιοθέτησε όπως είπε το ύφος του μαίνομενου ταύρου που προδίδει ενοχή, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Αντικρούοντας τις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενορχηστρώνει σκευωρία κατά του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του είπε ότι «εμείς δεν στοχοποιούμε πρόσωπα αλλά το σύστημα της κλεπτοκρατίας» και επεσήμανε ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας το κόμμα του θα επανέλθει ζητώντας και εξεταστική επιτροπή. 

Εξέφρασε επίσης την απορία του γιατί ο κ. Βενιζέλος δεν ζήτησε ο ίδιος την έρευνα της προκαταρκτικής επιτροπής, αφού όπως είπε καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.
Σε πολύ υψηλούς τόνους και η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει ως στόχο την πολιτική σκευωρία που στοχοποιεί τον ίδιο, ώστε να ρίξει την κυβέρνηση. 

Κατήγγειλε παράλληλα γκεμπελικό δίκτυο άθλιων συκοφαντικών διαρροών με αυτουργόυς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον του παιδαριώδεις.
Προβληματισμός υπάρχει πάντως έως αυτή την ώρα στους κόλπους των κοινοβουλευτικών ομάδων της συγκυβέρνησης για το εάν θα ψηφίσουν σε όλες τις κάλπες ή μόνο σε αυτή που αφορά τον πρώην Υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου. 

Η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε πάντως ότι οι βουλευτές του κόμματος της θα ψηφίσουν λευκό για Παπανδρέου και Παπαδήμο, ενώ πρόσθεσε ότι κατά τη γνώμη της η αλήθεια δεν θα λάμψει.
 Στη Βουλή συμπληρωματική αναφορά
Διαβιβάστηκε πριν από λίγο στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, συμπληρωματική αναφορά του οικονομικού  εισαγγελέα με επισυναπτόμενα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
 Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, έδωσε εντολή στις υπηρεσίες τα κόμματα να έχουν άμεση πρόσβαση προκειμένου να δουν τι περιέχει και πως μπορούν να τα αξιοποιήσουν στην συζήτηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες περιέχεται το επίχαμο στικάκι, το αντίγραφο του USB, αλλά και οι καταθέσεις των συγγενικών προσώπων του πρώην Υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου 

Την ίδια ώρα, θα κληθεί για εξηγήσεις η δικηγόρος, πρώην συνεργάτης του Ιώαννη Διώτη, ως ύποπτη για τη διάπραξη του κακουργήματος της νόθευσης εγγράφου από κοινού. 

.Βενιζέλος: Πολιτική σκευωρία σε βάρος του ΠΑΣΟΚ


Στρατηγική του «ρεσάλτου» και της «αποσταθεροποίησης» κατήγγειλε για την «στοχοποίησή» του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του απόψε στη Βουλή. Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε με δριμύτητα όχι μόνο τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη τον οποίο φωτογράφησε για υπόγεια συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ για να στηθεί σκευωρία σε βάρος του. 

.ΕΟΠΥΥ: Εξοφλούνται οι φαρμακοποιοί για παλαιά χρέη


«Εύλογη απορία προκαλεί η στάση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), Κώστα Λουράντου,  έναντι του ΕΟΠΥΥ», ο οποίος «με τις  επαναλαμβανόμενες και αδικαιολόγητες επιθέσεις του» σχετικά με τις υποχρεώσεις του Οργανισμού προς τους φαρμακοποιούς, «έχει  ξεπεράσει τα όρια της ύβρεως», αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι φαρμακοποιοί έχουν λάβει μέχρι στιγμής το ποσό των 2.566.051.773 ευρώ για το 2012 και τις επόμενες ημέρες δρομολογείται η πληρωμή του μήνα Οκτωβρίου 2012. 

Επίσης, αναφέρεται ότι έλαβαν ήδη 200 εκατομμύρια ευρώ για τις παλαιές οφειλές του ΟΠΑΔ, ενώ για τους υπόλοιπους παρόχους υγείας είναι ακόμη σε εξέλιξη η πληρωμή των οφειλών στο επόμενο χρονικό διάστημα.

."Δεν αναγκάζει κανείς κανέναν να λειτουργήσει και τις Κυριακές"


Αποφασισμένο να προχωρήσει στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς κύκλοι τής πολιτικής ηγεσίας του σχολίαζανσήμερα το απόγευμα σε δημοσιογράφους: «Δεν αναγκάζει κανείς κανέναν να λειτουργήσει και τις Κυριακές».

Η θέση τού υπουργείου είναι ότι το μέτρο είναι προαιρετικό και μάλιστα σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «όσοι θέλουν μπορούν να είναι κλειστά το πρωί της Δευτέρας, αντί για την Κυριακή». 

 Επιπλέον, όσες αγορές και όσοι επαγγελματίες, από την πράξη δουν ότι είναι ασύμφορη η λειτουργία τους μπορούν να επιστρέψουν στο προηγούμενο καθεστώς, σημειώνεται από το υπουργείο και προστίθεται ότι με τη νέα νομοθεσία, απλά δίνεται η δυνατότητα σε όσους θέλουν να δουλέψουν περισσότερο, ελεύθερα να το κάνουν. 

Το υπουργείο, βασιζόμενο σε μελέτες άλλων χωρών με στοιχεία που αφορούν σε αγορές που μοιάζουν με τη δική μας, εκτιμά ότι η απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας θα φέρει μείωση στις τιμές, αύξηση της απασχόλησης και αύξηση του τζίρου τού λιανεμπορίου.

.«Το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί, χωρίς εξαίρεση» δηλώνει ο Κ. Χατζηδάκης


«Απόφαση της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο, χωρίς  εξαιρέσεις» δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. 

Χατζηδάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις για τις  συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό, που αντιδρούν στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

."Γαστριμαργικό πορνό" ένα πιάτο μακαρονάδας


Ένα πιάτο μακαρονάδας του Cheesecake Factory με περισσότερες από 3.000 θερμίδες εντάχθηκε στη φετινή λίστα "Υπερβολικού Φαγητού" που περιλαμβάνει τα πιο ανθυγιεινά πιάτα αμερικανικών αλυσίδων εστιατορίων.

Το Κέντρο για την Επιστήμη Προς το Δημόσιο Όφελος, μία ΜΚΟ που ασχολείται με θέματα καταναλωτή, το οποίο προωθεί την υγιεινή διατροφή, συντάσσει κάθε χρόνο μία λίστα με πιάτα που συνιστούν "γαστριμαργικό πορνό" με στόχο να ενημερώσει τους πολίτες για τα πιάτα με υπερβολικά πολλές θερμίδες, κορεσμένα λίπη και τεράστιες ποσότητες ζάχαρης και αλατιού.

Το πιάτο ονομάζεται Cheesecake Factory's Bistro Shrimp Pasta περιλαμβάνει βούτυρο, κρέμα γάλακτος κι έχει από πάνω τηγανητές γαρίδες με βούτυρο. Έχει 3.120 θερμίδες, 89 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και 90 μιλιγραμμάρια αλάτι.

Οι ενήλικες θα πρέπει κατά μέσον όρο να καταναλώνουν μέχρι 20 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και 1.500 μιλιγραμμάρια αλάτι την ημέρα. 


Η αλυσίδα εστιατορίων Cheesecake Factory φημίζεται για τις μεγάλες μερίδες της και τη μεγάλη ποικιλία της από τσιζκέικ, πολλά από τα οποία έχουν 1.000 θερμίδες το καθένα

.Τουριστική ανάσα στην αγορά της Κρήτης από το κρουαζιερόπλοιο «Queen Mary 2»


Τουριστική ανάσα μέσα στο καταχείμωνο για την αγορά του Ηρακλείου, αποτελεί ο κατάπλους στο λιμάνι της πόλης του κρουαζιερόπλοιου «Queen Mary 2» που μεταφέρει περίπου 2.500 τουρίστες και περίπου 1000 άτομα πλήρωμα.

Το «Queen Mary 2» -που έχει μήκος 359 μέτρα και πλάτος 50 μέτρα- είχε προορισμό το λιμάνι του Πειραιά αλλά, εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών, ζήτησε από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου να «δέσει» στο λιμάνι μέχρι το απόγευμα, δίνοντας έτσι στους τουρίστες και το πλήρωμα τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε αξιοθέατα της πόλης και να επισκεφθούν την αγορά της.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.