."Δεν αναγκάζει κανείς κανέναν να λειτουργήσει και τις Κυριακές"


Αποφασισμένο να προχωρήσει στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς κύκλοι τής πολιτικής ηγεσίας του σχολίαζανσήμερα το απόγευμα σε δημοσιογράφους: «Δεν αναγκάζει κανείς κανέναν να λειτουργήσει και τις Κυριακές».

Η θέση τού υπουργείου είναι ότι το μέτρο είναι προαιρετικό και μάλιστα σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «όσοι θέλουν μπορούν να είναι κλειστά το πρωί της Δευτέρας, αντί για την Κυριακή». 

 Επιπλέον, όσες αγορές και όσοι επαγγελματίες, από την πράξη δουν ότι είναι ασύμφορη η λειτουργία τους μπορούν να επιστρέψουν στο προηγούμενο καθεστώς, σημειώνεται από το υπουργείο και προστίθεται ότι με τη νέα νομοθεσία, απλά δίνεται η δυνατότητα σε όσους θέλουν να δουλέψουν περισσότερο, ελεύθερα να το κάνουν. 

Το υπουργείο, βασιζόμενο σε μελέτες άλλων χωρών με στοιχεία που αφορούν σε αγορές που μοιάζουν με τη δική μας, εκτιμά ότι η απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας θα φέρει μείωση στις τιμές, αύξηση της απασχόλησης και αύξηση του τζίρου τού λιανεμπορίου.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.