.Οι «Πάμπλο Εσκομπάρ» είναι εδώ και είναι... Έλληνες

Κάθε μέρα στο Star, που... κλείνει σύμφωνα με τη Γεροβασίλη, έχει μια εκπληκτική σειρά ονόματι Πάμπλο Εσκομπάρ. Με δολοπλοκίες, πολιτικές ίντριγκες, πολλές δολοφονίες, ναρκωτικά και γενικώς μια κατάσταση... πολύ λατινοαμερικάνικη, ό,τι σημαίνει αυτό.
Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην Κολομβία της Ευρώπης, παίζονται άλλα παιχνίδια, γίνονται άλλα κόλπα. Μπορεί προς το παρόν να μην έχει δολοφονίες... αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Τα υπόλοιπα τα έχει. Πολιτικό παρασκήνιο, διαφθορά, απειλές, ναρκωτικά, αλαζονεία και ό,τι άλλο φαντάζεστε και ο νοών νοείτω.
Πίσω από τις πολιτικές κουρτίνες παίζεται πολύ μεγάλο παιχνίδι. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και κλείνει συμφωνίες με επιχειρηματίες, διαπλεκόμενους, νταβατζήδες ή όπως αλλιώς τους λέει μπροστά στις κάμερες όταν το παίζει αριστερά. Παράλληλα, και οι επιχειρηματίες διαπραγματεύονται μεταξύ τους, ειδικά μετά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ποιος θα πάει με ποιον, ποιος θα γλιτώσει τα θαλασσοδάνεια που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός, τις θα γίνει με τις μπίζνες που μοιράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γενικώς ένα πολιτικο-επιχειρηματικό αλισβερίσι που θα ζήλευαν πολλοί στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που πρωτοστάτησαν σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Και το πλήρωσαν ακριβά.
Μη σας ξεγελούν τα αθώα πρόσωπα του πρωθυπουργού και των υπουργών. Λέαινες με μορφή προβάτου είναι και κάποια στιγμή η ιστορία θα γράψει τι παίζεται τις τελευταίες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό του τρόπου που η κυβέρνηση παίζει έξυπνα αυτή την ιστορία το εξής: Ανακοινώθηκε ότι θα περάσουν σήμερα την πόρτα του Μαξίμου οι νέοι καναλάρχες και θα τους δεχθεί ο Παππάς. Κρυφά ίσως και ο πρωθυπουργός για να τους ευχαριστήσει για τη μεγαλοθυμία τους και τα γεμάτα πορτοφόλια τους.
Όμως, αίφνης η κυβέρνηση άλλαξε το πρόγραμμα, ανακοίνωσε ότι οι νέοι καναλάρχες δεν θα πάνε στο Μαξίμου αλλά στη ΓΓΕΕ, στον τόπο του εγκλήματος δηλαδή.
Η κίνηση προφανής: Για σκεφτείτε τι θα έλεγαν οι Έλληνες βλέποντας τα πλάνα από την Ηρώδου Αττικού να περνούν την πόρτα του Μαξίμου ο Μαρινάκης, με τα τόσα δικαστικά βάρη, ο Καλογρίτσας, που κανείς δεν γνωρίζει πώς έγινε μεγάλος και τρανός, ο Αλαφούζος με τη δεσμευμένη περιουσία και ο Κυριακού;
Για σκεφτείτε τι θα έλεγαν οι πολίτες να βλέπουν τους κορυφαίους υπουργούς να χαριεντίζονται με την παλιά και τη νέα διαπλοκή. Το κατάλαβαν νωρίς και το διόρθωσαν γιατί τελικά είναι... γάτες στην επικοινωνία.
Όπως είναι γάτες και στον εκβιασμό. Αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες ήταν να εξευτελίσει τους επιχειρηματίες οι οποίοι αντί να μην πάρουν μέρος και να στείλουν τον Παππά στο... διάολο, έπαιξαν το παιχνίδι του αυτοεξευτελισμού. Η κυβέρνηση τους έσυρε στο τριήμερο reality show, του εξευτέλισε και βγαίνει τώρα να πει στον κόσμο ότι τους πήρε και τα φράγκα και μάλιστα χοντρά.
Αυτοί οι επιχειρηματίες που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα εξευτελίστηκαν και πλήρωσαν και λύτρα γι' αυτό. Γιατί το έκαναν; Ο λόγος απλός. Όλοι τους έχουν σκελετούς στη ντουλάπα και η κυβέρνηση το ξέρει καλά. Δικαστικές εμπλοκές, ανοικτές υποθέσεις, θαμμένα σκάνδαλα, θαλασσοδάνεια, αλλά κι ένα μειονέκτημα. Εκβιάζονται ανά πάσα στιγμή με το άνοιγμα της αγοράς. «Δεν θα παίξετε το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ; Θα βγάλει άλλες τρεις άδειες και τζάμπα πληρώσατε τόσα εκατομμύρια», είναι το σχέδιο της κυβέρνησης.
Όλα αυτά συνθέτουν ένα πολύ γκρίζο έως μαύρο πολιτικό τοπίο. Οι «Πάμπλο Εσκομπάρ» είναι εδώ και είναι... Έλληνες. Έχουν πλέον και άδεια για κανάλι, και πολιτική στήριξη από την κυβέρνηση. Όλοι τους. Μέχρι και ο Σαββίδης που έγινε «λαγός» για να ανέβει το τίμημα και που σίγουρα σχετίζεται με το γεγονός ότι ο φάκελος που κατέθεσε ήταν γεμάτος με ονόματα από τους ΑΝΕΛ. Αλήθεια... Πρέπει να σημάνει Silver Alert. Χάθηκε ώριμος κύριος, ολίγον τροφαντός, με... περίεργες ιδέες και απόψεις για τον εαυτό του. Βασικό χαρακτηριστικό του ότι είναι κουμπάρος του Καλογρίτσα. Κινδυνεύει... η ζωή του από τις πολλές κωλοτούμπες.
Στο γήπεδο του Ολυμπιακού που παραπαίει, οι φίλαθλοι φωνάζουν «Εεε, οοο, αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό», και απευθύνονται στην προεδράρα που έδωσε όλα τα φράγκα για την άδεια και πήρε «παλτά» για την ομάδα.

Σε λίγο θα αρχίσουμε να φωνάζουμε κι εμείς ότι αλλιώς ονειρευτήκαμε την Ελλάδα. Σίγουρα, πάντως, όχι Κολομβία της Ευρώπης.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.