.Το υποχείριο του Λαφαζάνη

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ 

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, το ερώτημα που με βασάνιζε, όποτε προσπαθούσα να φαντασθώ το μέλλον, ήταν προς ποια πλευρά θα έπεφτε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είτε αυτή ήταν αμιγής είτε με τη συμμετοχή χρήσιμων ηλιθίων. 
Διότι και να σχηματιζόταν μια τέτοια κυβέρνηση, το χάσμα υποσχέσεων και πραγματικότητας δεν θα της επέτρεπε να σταθεί μετά τις πρώτες προστριβές με την Ευρώπη. 

Θα έπεφτε, όμως, προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά; Υπό συνθήκες, δηλαδή, που θα ευνοούσαν την Αριστερά ή τη Δεξιά; Η πτώση της ή, έστω, ο σοβαρός κλονισμός της, θα γινόταν ευκαιρία για τους Μ... περισσότερα »

."Οι Γερμανοί αντιλαμβάνονται ότι άλλαξαν πολλά στην Ελλάδα", δηλώνει ο Γ. Στουρνάρας στην Deutsche Welle

«Οι Γερμανοί αντιλαμβάνονται ότι άλλαξαν πολλά στην Ελλάδα», διαπιστώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τις επαφές που είχε στην Φρανκφούρτη με τον επικεφαλής της ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Bank Γιούργκεν Φίτσεν και γερμανούς επιχειρηματίες.

«Ήταν μια επίσκεψη που σκοπό είχε να μεταφέρει στη Λέσχη Επιχειρηματικότητας και στους άλλους συνομιλητές μου τα νέα στοιχεία για την ελληνική οικονομία, τόσο τα δημοσιονομικά όσο και του εξωτερικού ισοζυγίου και της πραγματικής οικονομίας», δηλώνει ο κ. Στουρνάρας στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle και αναφέρει ότι «η ύφεση του 2013 θα είναι μικρότερη του στόχου για 4%, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα πολύ υψηλότερο του στόχου των 812 εκατομμυρίων ευρώ».

«Ήρθα για να σπάσω τα στερεότυπα, που έχετε για την Ελλάδα», είχε πει προηγουμένως ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στην Εταιρεία Εμπορίου, Βιομηχανίας και Επιστημών της Φρανκφούρτης, ενώπιον υψηλόβαθμων στελεχών γερμανικών εταιρειών, αναφέρει η DW.

Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει πάνω από το 85% της δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτείται για τη μείωση του χρέους σε βιώσιμο επίπεδο μέχρι το 2020 και, αναφερόμενος στην πρόοδο που σημειώνεται στον τομέα της ανταγωνιστικότητας, κάλεσε τους γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της χώρας σε διάφορους τομείς.

Μιλώντας στην DW, ο κ. Στουρνάρας διευκρινίζει ακόμη ότι οι συναντήσεις του δεν σχετίζονται με την σεναριολογία των τελευταίων ημερών αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας, στο οποίο αναφέρεται διαρκώς ο γερμανικός Τύπος, επικαλούμενος εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών

.Ρ. Μάλκι: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας στο Mεσανατολικό

 Η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο Mεσανατολικό, τόνισε ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών, Ριάντ Μάλκι και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση θα συμβάλει στην προώθηση της παλαιστινιακής υπόθεσης και στην ενίσχυση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Μάλκι, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, θα συναντηθεί διαδοχικά αύριο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Μάλκι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην έδρα της παλαιστινιακής διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα.

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές ότι οι πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ κάθε άλλο παρά συνιστούν εμπόδιο για τη σύσφιξη των σχέσεων της Αθήνας με την Παλαιστινιακή Αρχή. 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ακόμη και η στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ με την πραγματοποίηση κοινών ασκήσεων γίνεται εδώ και πολλά χρόνια και δεν βλέπει τον λόγο για να σταματήσει στον βαθμό που δεν στρέφεται εναντίον των Παλαιστινίων.

.A. Τσελέντης: Τα χειρότερα πέρασαν με τους σεισμούς στην Κεφαλονιά, αλλά προσοχή στην Αμφίκλεια

Τα χειρότερα έχουν περάσει με τους σεισμούς στην Κεφαλονιά, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης, προειδοποιεί όμως ότι χρειάζεται «να μελετηθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Αμφίκλειας».

«Στην Κεφαλονιά ο κίνδυνος έχει περάσει, απλώς είναι πιθανό να έχουμε ένα ισχυρό μετασεισμό, γιατί ο δεύτερος μετασεισμός που έγινε στην Κεφαλονιά μεγέθους 5,7 βαθμών δεν είχε την απαιτούμενη μετασεισμική ακολουθία, ήταν λίγο ασθενής, άρα πρέπει να κλείσει αυτή η ακολουθία με κάποιο ισχυρό μετασεισμό».

Αναφορικά με τη σεισμική δραστηριότητα στην Αμφίκλεια, μετά και τον σημερινό σεισμό των 4,3 Ρίχτερ, ο κ. Τσελέντης επιμένει ότι χρειάζεται προσοχή: "Εκεί έχουμε πρόβλημα, εγώ το λέω. Να μην λέμε στον κόσμο ότι ο σημερινός σεισμός είναι μετασεισμός του Ιουνίου. 

Θέλει προσοχή αυτή η περιοχή. Έχει δείξει σημάδια, που χρειάζεται να μελετηθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών εκτιμά βέβαια ότι ο σεισμός της Αμφίκλειας δεν έχει καμία σχέση με το σεισμό της Κεφαλονιάς. 

.ΕΣΕΕ: Ετήσιες αυξήσεις μέχρι 1,3% στις κατώτερες αμοιβές, για την επόμενη τριετία

Οι μικρομεσαίοι έμποροι δηλώνουν διατεθειμένοι να προτείνουν για την επόμενη τριετία ετήσιες αυξήσεις μέχρι 1,3% στις κατώτερες αμοιβές, επιστρέφοντας ανταποδοτικά την εξοικονόμηση που θα έχουν ως εργοδότες από την αναμενόμενη πρόσθετη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες. 

Με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) γνωστοποιεί τις θέσεις της για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τις προτάσεις της αναφορικά με τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης στο εμπόριο.

«Η επιστροφή στις καθαρές αμοιβές των μισθωτών, της ωφέλειας που θα έχουν οι επιχειρήσεις από τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών μπορεί να επιφέρει μικρή αλλά σημαντική βελτίωση στο ηθικό των εργαζομένων και να βοηθήσει στην τόνωση της αγοράς» σημειώνεται στην επιστολή.

.Ο ΣΥΡΙΖΑ επενεξετάζει την υποψηφιότητα Θ. Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επανεξετάσει σήμερα, παρόντος του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό κόμματος. 

Στο πλαίσιο αυτής της εσωκομματικής συζήτησης, βρίσκονται σήμερα στην Κοζάνη ο γραμματέας του κόμματος Δ. Βίτσας και ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης Κ. Πουλάκης οι οποίοι θα συζητήσουν το «θέμα Καρυπίδη» με τις τοπικές κομματικές δυνάμεις και θα ενημερώσουν στη συνέχεια την Πολιτική Γραμματεία. 

Ο Θ. Καρυπίδης επικρίνεται για αντισημιτικές απόψεις και για λαϊκισμό και θεωρείται από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται πολύ μακριά από τις προγραμματικές και ιδεολογικές θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.