.Οι Ανεξάρτητοι ΕΛΛΗΝΕΣ στηρίζουν τον υποψήφιο δήμαρχο Αντώνη Πέττα


.Απόκριες 2014...ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Κυριακή 23/2/2014, ώρα 11:00 - Καρναβαλική παρέλαση
Έναρξη, Λεωφ. Γρηγορίου Αυξεντίου και Ούλωφ Πάλμε. Τερματισμός, Πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια)
Ακολουθεί: Ψυχαγωγικό πρόγραμμα από τους:
«Circus Dayz» (ακροβάτες, ξυλοπόδαροι…)
Μεγάλη νεανική συναυλία από το συγκρότημα «48 ώρες»

Τετάρτη 26/2/2014, ώρα 19:30 – «Αποκριά στην Αθήνα την παλιά»
Τραγούδια από την παλιά Αθήνα με τους αδελφούς Καραβιώτη, Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» (Αλ. Παναγούλη 17)

Καθαρά Δευτέρα 3/3/2014, ώρα 11:00 - Λαϊκό και παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα.
Τραγούδι: Μαρία Σκουλά, βιολί: Νίκος Ευοιώτης (θα προσφερθούν σαρακοστιανά και κρασί)
Πάρκο Γουδί (46στρ.) ώρα 11:00

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 7713802

.Απάτη 2,5 εκατ. ευρώ από οργάνωση εθελοντών πυροσβεστών

 «Φαγοπότι» εκατομμυρίων από συνδρομές και δωρεές που εισέπραττε από δήμους και ιδιωτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας, «έστησε» οργάνωση εθελοντών πυροσβεστών, εξαπατώντας κατά τη 12ετή, τουλάχιστον, δράση της ακόμη και τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ. 

Ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία παρέδωσε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα στη μη κερδοσκοπική οργάνωση, με την επωνυμία «Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών».

Στα «δίχτυα» της οργάνωσης, που είχε έδρα τη Θεσσαλονίκη, έπεσαν δήμαρχοι, μέλη δημοτικών συμβουλίων και ιδιωτικές επιχειρήσεις, στους οποίους τα μέλη του Σωματείου παρουσίαζαν ψευδή στοιχεία ως προς τη δράση τους, αποσπώντας συνδρομές και χορηγίες, το συνολικό ύψος των οποίων, από το 2001 έως το 2013, ξεπερνάει τα 2,5 εκατ. ευρώ. 

Για την υπόθεση κατηγορούνται τρία άτομα- μέλη του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, σε βαθμό κακουργήματος, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και ενεργητική δωροδοκία. 

.Άμεση επιβολή κυρώσεων στην Ουκρανία ζητούν Ολάντ και Μέρκελ

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ «καταδίκασαν» σήμερα τις «απαράδεκτες, αχαρακτήριστες πράξεις» στην Ουκρανία, διαβεβαιώνοντας ότι οι υπεύθυνοι θα «τιμωρηθούν» στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο Παρίσι.
«Στην Ουκρανία σημειώθηκαν αχαρακτήριστες, απαράδεκτες, ανυπόφορες πράξεις. Βία, βαρβαρότητα, καταστολή. . . η καγκελάριος και εγώ, μαζί με τις κυβερνήσεις μας, καταδικάζουμε όλες αυτές τις πράξεις και την καταστολή που προέρχεται από το καθεστώς», δήλωσε ο Ολάντ.
«Βρισκόμαστε στο πλευρό των ανδρών και των γυναικών που υποφέρουν» στο Κίεβο, διαβεβαίωσε η Μέρκελ.

«Όσοι διέπραξαν αυτές τις πράξεις και ετοιμάζονται να διαπράξουν άλλες πρέπει να γνωρίζουν ότι θα τιμωρηθούν», προειδοποίησε ο Ολάντ.

.Λ. Ρακιντζής: Η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου για τις ΜΚΟ προκαλεί τα σκάνδαλα

Η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου που να καθορίζει τι είναι «Μη Κυβερνητική Οργάνωση» (ΜΚΟ) προκαλεί τα σκάνδαλα και τις δυσλειτουργίες στη δράση των ΜΚΟ, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.

Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αποκαλύπτει ότι στην Ελλάδα λειτουργούν περισσότερες από 3.000 (ΜΚΟ), αλλά ουδείς γνωρίζει τον ακριβή αριθμό, καθώς μόνο σε 600 έχει γίνει έλεγχος από τις ΔΟΥ. Όσο για τα χρήματα που εξασφαλίζουν κάθε χρόνο; 

«Απ ό,τι ξέρω, πρέπει να είναι 30 με 60 εκατ. τον χρόνο» λέει ο κ. Ρακιντζής, προσθέτοντας ότι τα χρήματα διατίθενται από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ΕΣΠΑ, αλλά και από άλλες πηγές.

«Θα ήθελα να εκφράσω μια απορία: έπρεπε να ξεσπάσει το σκάνδαλο της αποναρκοθέτησης για να ξυπνήσουμε; 

Αυτό το πρόβλημα είναι από το 1995 που άρχισαν να γίνονται οι ΜΚΟ. Από τότε άρχισαν οι δυσλειτουργίες» σημειώνει ο κ. Ρακιντζής. Επισημαίνει, πάντως, ότι «υπάρχουν και εξαιρετικές ΜΚΟ, που κάνουν πολύ καλό έργο και γι αυτό θα πρέπει να φροντίσουμε να μην κάψουμε μαζί με τα ξερά και τα χλωρά.

.Παρακολουθούμε, αλλά δεν επεμβαίνουμε, δηλώνει η Μόσχα για το αιματοκύλισμα στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο παρακολουθεί προσεκτικά τα γεγονότα στην Ουκρανία, αλλά, όπως και πριν, ακολουθεί την αρχή τής μη εμπλοκής, σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου, Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σχολιάζοντας την «ηχηρή» σιωπή της Μόσχας, ο Ντ. Πεσκόφ δήλωσε στη δικτυακή έκδοση slon.ru ότι «οπωσδήποτε θα ανακοινώσουμε την προσέγγισή μας, αλλά αυτό θα γίνει αργότερα, η βασική αρχή έγκειται στο να μην υπάρξει επέμβαση στα διαδραματιζόμενα στο Κίεβο. Αυτό έχει ειπωθεί επανειλημμένως και το Κρεμλίνο ακολουθεί αυτή τη γραμμή».

Τα συμβαίνοντα στην Ουκρανία «προκαλούνται από εξτρεμιστές και αποτελούν μια καλά οργανωμένη χαοτική κατάσταση από στρατιωτική άποψη» σύμφωνα με τον επικεφαλής της Επιτροπής της ρωσικής Κρατικής Δούμας για τη μετασοβιετική Κοινοπολιτεία Λεονίντ Σλούτσκι. 

.Τελικές ρυθμίσεις στη φορολογική νομοθεσία

Τις τελικές ρυθμίσεις για το ύψος των προστίμων μη υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, για τον φόρο υπεραξίας και για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτών θα περιλαμβάνει νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.  

Στόχος είναι, με τις ρυθμίσεις αυτές να κλείσουν εκκρεμότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη φορολογική νομοθεσία και αφορούν στον τρόπο εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων επιχειρήσεων και φορολογούμενων, αλλά και να διορθωθούν αρχικές διατάξεις σε επίπεδα πιο ρεαλιστικά για τη λειτουργία της αγοράς.

Έτσι, με το νομοσχέδιο αναμένεται να προσδιοριστούν σε επίπεδα χαμηλότερα από τις αρχικές προβλέψεις τα πρόστιμα των 1.000 ευρώ και 2.500 ευρώ που προέβλεπε η φορολογική νομοθεσία για μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ όπως και άλλων κατηγοριών φόρων, από υπόχρεους με απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία αντίστοιχα.  

Επίσης, με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου, θα προβλέπεται η δυνατότητα συμψηφισμού του ΦΠΑ ιδιωτών και δημοσίου συμπεριλαμβανομένων αυτή τη φορά και των ευρύτερων φορέων του. Το νομοσχέδιο θα προβλέπει ακόμη τον τρόπο φορολόγησης της υπεραξίας ακινήτων.

.«Θέλω να συνεχίσω να ανεβάζω την Ελλάδα στην κορυφή»

 «Χαίρομαι, είμαι πολύ συγκινημένη, όταν ακούω τον εθνικό ύμνο. Θέλω να συνεχίσω να ανεβάζω την ελληνική σημαία ψηλά και την Ελλάδα στο υψηλότερο βάθρο. Ήθελα πολύ ένα δεύτερο ευρωπαϊκό μετάλλιο. Αυτό που σκεφτόμουν πριν τους αγώνες ήταν ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να κερδίσω. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν».

Με τα λόγια αυτά περιγράφει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η 17χρονη Γλυκερία Ξυλικιώτη, (ΑΣ Καράτε «Η Δόξα»), τα συναισθήματά της για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους 41ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Πρωταθλήματος Καράτε, Εφήβων, Νέων και Νεανίδων, στη Λισαβόνα. Το 2012 είχε καταλάβει τη δεύτερη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μπακού και σε εθνικό επίπεδο, η Ελληνίδα αθλήτρια έχει καταλάβει την 1η θέση σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.