ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


.«Επιτυχημένη η επίσκεψη Σαμαρά»


Επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Βαυαρία, από την εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», τονίζοντας ιδιαίτερα ότι έπεισε για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα να προχωρήσει προς την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας της.
Μεταξύ άλλων, προβάλλονται επίσης δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος ανέφερε ότι υπήρχαν πολλοί περισσότεροι δριμείς επικριτές της Ελλάδας όταν η κυβέρνηση Σαμαρά ανέλαβε την εξουσία.
Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός φάνηκε χθες ότι έπεισε ορισμένους από τους δριμύτερους επικριτές του -τους συντηρητικούς πολιτικούς της Βαυαρίας- ότι η Ελλάδα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να θέσει την οικονομία της στον ορθό δρόμο.
Όπως σημειώνεται στην ανταπόκριση από το Μόναχο, ο κ. Σαμαράς τόνισε μετά το δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Βαυαρός ομόλογός του, Χορστ Ζεεχόφερ, ότι «έγινα αποδέκτης πολλών επιδοκιμασιών για τις προσπάθειές μας», ενώ από την πλευρά του ο κ. Ζεεχόφερ, ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Καγκελαρίου 'Ανγκελα Μέρκελ, υποστήριξε ότι «σήμερα, γυρίσαμε μια νέα σελίδα».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Ζεεχόφερ επαίνεσε την Ελλάδα για τις προσπάθειές της, προσθέτοντας ότι το CSU σχεδιάζει να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό ώστε να στηρίξουν την οικονομία της χώρας.
Όπως υπογραμμίζεται, ο φιλικός αυτός τόνος συνιστά αλλαγή πολιτικής από το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι ηγέτες του CSU προέβησαν σε αρκετές προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, κερδίζοντας την εύνοια πολλών Βαυαρών ψηφοφόρων, αλλά εξοργίζοντας παράλληλα Γερμανούς ηγέτες στο πολιτικό φάσμα της χώρας.
Τέλος, αναφέρεται ότι, αν και η Ελλάδα φαίνεται να έχει διασφαλίσει τη χρηματοδότηση που χρειάζεται για να παραμείνει επί του παρόντος εντός ευρωζώνης, η επίσκεψη του κ. Σαμαρά στη Βαυαρία υποδεικνύει τη σημασία που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στο να πείσει όχι μόνο τους Έλληνες, αλλά και τους σκεπτικιστές στο εξωτερικό ότι η χώρα έχει φθάσει σε σημείο ορόσημο. 
Συγκεκριμένα, διατυπώνεται η άποψη ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δηλώνει ότι αλλάζει τη γνώμη των επικριτών της χώρας αποδεικνύοντας ότι είναι σοβαρή στις προθέσεις της για εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.
«Όσον αφορά στους δριμείς επικριτές της Ελλάδας, υπήρχαν πολλοί περισσότεροι όταν η κυβέρνηση Σαμαρά ανέλαβε εξουσία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, προσθέτοντας ότι «όταν αυτοί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν περισσότερο για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και το τι πράττει η κυβέρνηση, πιστεύω ότι θα υπάρχουν πολύ λιγότερες επικρίσεις».
Σε άλλο δημοσίευμα στην ίδια εφημερίδα καταγράφεται η χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού ότι το φιλόδοξο σχέδιο της Ελλάδας για την επαναγορά χρέους αξίας δεκάδων δισ. ευρώ «βαίνει καλώς». 
Όπως σημειώνεται, μετά τη συνάντησή του με τον Βαυαρό ομόλογό του, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη μεγάλη βεβαιότητά του για την καλή πορεία του προγράμματος.

.Ενδιαφέρον του Κατάρ για συνεργασία


Θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας,  επενδύσεων στην αμυντική βιομηχανία και σε άλλους τομείς,  αλλά και ευρύτερα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Ελλάδας-Κατάρ και στις γενικότερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, συζήτησαν, o Υπουργός Εθνικής Άμυνας  Πάνος Παναγιωτόπουλος με τον διάδοχο του θρόνου του κράτους του Κατάρ, Σεΐχη TamimbinHamadal-Thani, κατά τη συνάντησή τους  στην Ντόχα την πρωτεύουσα του Κατάρ.

«Oι δύο πλευρές είμαστε αποφασισμένες να προχωρήσουμε ταχύτερα στην αμυντική και στρατιωτική συνεργασία, τόσο στο επίπεδο του Ναυτικού και της Αεροπορίας όσο και στο επίπεδο της συνεργασίας και των κοινών ασκήσεων των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς.

Επίσης, προκύπτει ενδιαφέρον του Κατάρ για μια σειρά από ιδιωτικοποιήσεις που ετοιμάζει η Ελληνική Κυβέρνηση και αφορούν στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, το Κατάρ είναι ανοιχτό να πραγματοποιήσει άμεσα επενδύσεις στην Ελλάδα.

Περιμένουν τους πρώτους μήνες του 2013 την εδώ επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και θεωρούν ότι μέχρι τότε θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες προτάσεις, σε συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια στην χώρα μας.», δήλωσε ο ΥΠΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος  μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον διάδοχο του Κατάρ. 

.Οι μικρές επιχειρήσεις ανοιχτές τις Κυριακές


Ανοιχτές όλες τις Κυριακές του χρόνου θα παραμένουν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν συνολικό εμβαδόν κάτω των 250 τετραγωνικών μέτρων, δεν συστεγάζονται σε εμπορικά κέντρα, και δεν είναι μέρος αλυσίδας. Παράλληλα σύμφωνα με το νέο αγορανομικό κώδικα που δόθηκε σήμερα σε διαβούλευση από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, όλα ανεξαρτήτως τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, θα μπορούν να λειτουργούν επτά Κυριακές το χρόνο, δύο τα Χριστούγεννα, μία το Πάσχα και από μία σε κάθε περίοδο των εκπτώσεων. 

Οι περίοδοι των εκπτώσεων αυξάνονται σε τέσσερις, (2 Ιανουαρίου με τέλη Φεβρουαρίου, 2 Ιουλίου με τέλη Αυγούστου, 1ο δεκαήμερο Μαΐου και 1ο δεκαήμερο Νοεμβρίου) και θα φτάσουν συνολικά τις 140 ημέρες. 
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε ότι στόχος των παρεμβάσεων είναι ο εκσυγχρονισμός λειτουργίας της αγοράς προς όφελος της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των καταναλωτών. 

Από την πλευρά του ο υφυπουργός, Θανάσης Σκορδάς, επισήμανε ότι με τις νέες διατάξεις δεν αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις των εργατοϋπαλλήλων.

«Θα το επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά έστω και εάν φαίνεται να απευθυνόμαστε σε «ώτα μη ακουόντων»: Ώρες λειτουργίας υπάρχουν αρκετές, χρήματα δεν υπάρχουν στις τσέπες των καταναλωτών. 
Οι ανοιχτές Κυριακές θα εξασφαλίσουν ότι και τα ελάχιστα διαθέσιμα που μένουν θα κατευθυνθούν στις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες στην πλειονότητά τους λειτουργούν με μεγάλη διασπορά και σε χώρους κάτω των 250 τμ», τονίζει σε ανακοίνωση της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
«Η ρύθμιση θα εξυπηρετήσει τις πολυεθνικές εταιρείες», υποστηρίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και προειδοποιεί με κινητοποιήσεις.   

Η περίοδος της διαβούλευσης για τις αλλαγές αυτές θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και στις αρχές του έτους θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή με άμεση εφαρμογή. 

.Διετές πρόγραμμα για την κάλυψη των ανασφάλιστων


Διετές πρόγραμμα μέσω του οποίου θα καλύπτονται κάθε χρόνο 160.000 ανασφάλιστοι, εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Β. Κεγκέρογλου, σχετικά με την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των πολιτών που δεν είναι αφαλισμένοι. 

Όπως είπε ο κ. Λυκουρέντζος, μπροστά στη ζοφερή πραγματικότητα το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην αξιοποίηση διαθέσιμων πόρων από την τέταρτη Προγραμματική Περίοδο και θα εφαρμοστεί διετές πρόγραμμα μέσω του οποίου θα καλυφθούν κάθε χρόνο περίπου 100.000 πολίτες οι οποίοι θα απολάβουν υπηρεσιών του συστήματος Υγείας μέσω του εισιτηρίου παροχής υπηρεσιών Υγείας. 

.Τις επόμενες ημέρες η προκήρυξη 500 θέσεων για υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα


Τις επόμενες ημέρες, ίσως και την άλλη εβδομάδα, θα προκηρυχθούν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι πρώτες 500 θέσεις διοικητικού προσωπικού, σε ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και το υπουργείο Δημοσίας Τάξης, που θα καλυφθούν από τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

     Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο, σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, θα αποτυπωθεί σε υπουργική απόφαση, ενώ, την αξιολόγηση για τη μετακίνηση του προσωπικού θα πραγματοποιήσει τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών και από το ΑΣΕΠ.

     Όπως επισημάνθηκε από πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας και στη συνέχεια της κινητικότητας των υπαλλήλων θα προχωρήσει κανονικά. Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι το υπουργείο θα κάνει δεκτά στοιχεία που θα στείλουν διευθύνσεις προσωπικού φορέων και θα διευκολύνουν τη διαδικασία, παρότι η προθεσμία έχει εκπνεύσει.

Παράλληλα, στις αρχές του επόμενου χρόνου, μετά την τοποθέτηση των πρώτων 500 υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, θα ακολουθήσει και δεύτερο κύμα μετακινήσεων με την προκήρυξη ακόμη 800 θέσεων προκειμένου να καλυφθεί ο αριθμός των 2.000, που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές της χώρας. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία και οι 700 επίορκοι υπάλληλοι
     
Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν επιβεβαιώνουν ότι έχουν οριστεί τα κριτήρια για την κάλυψη των κενών θέσεων που θα καταλάβουν οι υπάλληλοι, οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Πάντως, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, στα κριτήρια θα περιλαμβάνονται, εκτός απρόοπτου, αυτά της εντοπιότητας, της προτίμησης του υποψηφίου, της οικογενειακής κατάστασης, τα εκπαιδευτικά προσόντα και η προϋπηρεσία.

.Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση


Τη συνέχιση των καταλήψεων έως και την Παρασκευή αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που συνεδρίασε το απόγευμα. Το πρωί είχε συγκληθεί πανελλαδική σύσκεψη των Δ.Σ. των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας, όπου συζητήθηκαν οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και οι τρόποι με τους οποίους θα συνεχισθούν  οι κινητοποιήσεις του κλάδου.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι καταλήψεις θα  συνεχισθούν στις διευθύνσεις Προσωπικού και σε όποιες άλλες διευθύνσεις ή υπηρεσίες  εκτιμά το κάθε σωματείο.

Συγχρόνως, την Πέμπτη και την Παρασκευή μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα περιοδεύσουν σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζομένους στους δήμους.

Ήδη κατά την πρωινή πανελλαδική συνέλευση,  η Νομική Σύμβουλος της Ομοσπονδίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τις τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις αλλά και για  την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι θα απέχουν από κάθε εργασία, με αποτέλεσμα να μην γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Για την  ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκηρύσσει 48ωρη απεργία, ενώ την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στους δήμους θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

.Ανακαλούνται οι συντάξεις όσων έχουν υπερβεί το όριο αναγνώρισης πλασματικού χρόνου


Στην ανάκληση των συντάξεων που έχουν χορηγηθεί με την αναγνώριση χρόνου πλασματικής ασφάλισης μεγαλύτερου από αυτόν που προβλέπει ο νόμος, (ν. 3996/2010), προχωρεί, με «ορθή επανακοινοποίηση» του προηγούμενου εγγράφου της (Σ40/303/26.11.2012), η Γενική Διεύθυνση Κοινωνικών Ασφαλίσεων του ΙΚΑ.
   
Σύμφωνα με το έγγραφο, στις περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί αποφάσεις συνταξιοδότησης με υπέρβαση του «κατά περίπτωση ανώτατου ορίου αναγνωριστέου χρόνου» πρέπει να ανακληθούν 

και στη συνέχεια, είτε να απορριφθεί το αίτημα συνταξιοδότησης ελλείψει χρονικών προϋποθέσεων είτε -έπειτα από γραπτή συναίνεση του ενδιαφερομένου- να ξεκινήσει προαιρετική ασφάλιση από την ημερομηνία της αίτησης για συνταξιοδότηση προκειμένου να συμπληρωθούν οι προϋποθέσεις.
   
Για να ξεκινήσει όμως η προαιρετική ασφάλιση ή για να εκδοθεί νέα απόφαση συνταξιοδότησης θα πρέπει, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, να έχει προηγηθεί εξόφληση των συντάξεων που πρέπει να επιστραφούν.
 
Τα ποσά που καταβλήθηκαν θα πρέπει να επιστραφούν ακόμη και στις περιπτώσεις που απορριφθεί η αίτηση συνταξιοδότησης και δεν υπάρχει η δυνατότητα της συμπλήρωσης των προϋποθέσεων με προαιρετική ασφάλιση όπως συμβαίνει για παράδειγμα λόγω ύπαρξης ποσοστού αναπηρίας 67%.

.Αντιπαραθέσεις που οδήγησαν σε αλλαγή του γραμματέα


Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με αντικείμενο την προετοιμασία του συνεδρίου του κόμματος.

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα αργά το απόγευμα στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος υπό την προεδρία Πάνου Καμμένου, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαίωσε την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προχώρησαν σε αντικατάσταση του γραμματέα της ΚΟ Κώστα Μαρκόπουλου.

 «Λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ.Παναγιώτης Μελάς», αναφέρει η ανακοίνωση συγκεκριμένα, ενώ επισημαίνεται ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου».

.Αιματηρή ληστεία σε βάρος εμπόρου τσιγάρων έξω απότράπεζα στα Ιλίσσια


Αιματηρή ληστεία σημειώθηκε στις 14.25, με θύμα 47χρονο έμπορο τσιγάρων, έξω από τράπεζα, στην οδό Μιχαλακοπούλου 31, στα Ιλίσσια.

Συγκεκριμένα, δύο άγνωστοι, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, πυροβόλησαν με κοντόκαννη κυνηγετική καραμπίνα τον έμπορο, τραυματίζοντάς τον στο πόδι και του άρπαξαν μία τσάντα με περίπου 30.000 ευρώ, τα οποία πήγαινε να καταθέσει στην τράπεζα.

Ο τραυματίας διακομίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

.ΤτΕ: Mείωση του ελλείμματος της κεντρικής κυβέρνησης


Σημαντική μείωση εμφανίζει το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης σε ταμειακή βάση στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το έλλειμμα στο ενδεκάμηνο υποχώρησε στα 7,7 δισ. ευρώ έναντι 20,2 δισ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2011

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την οριακή μείωση των εσόδων κατά 1,6% στα 42,9 δισ. ευρώ, έναντι 43,6 δισ. ευρώ πέρυσι, και τη μείωση των δαπανών του Τακτικού Προϋπολογισμού κατά 23% στα 48,9 δισ. ευρώ από 63,3 δισ. ευρώ πέρυσι. 

Σημαντική μείωση καταγράφεται επίσης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στα 655 εκατ. ευρώ από 1,6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Οι τόκοι για την εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους υποχώρησαν στα 6,8 δισ. ευρώ από 15,4 δισ. ευρώ πέρυσι. 

Οι παραπάνω εξελίξεις είχαν ως αποτέλεσμα στον Κρατικό Προϋπολογισμό να εμφανιστεί μικρό πρωτογενές πλεόνασμα 21 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 3,6 δισ. ευρώ πέρυσι. 

.Υποχωρούν το ευρώ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη δήλωση Μόντι


Η ισοτιμία του ευρώ κινείται κοντά στα χαμηλά επίπεδα δύο εβδομάδων και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν απώλειες, καθώς η δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι ότι αποφάσισε να παραιτηθεί πρόωρα προκάλεσε ανησυχίες για νέο κύμα αβεβαιότητας στην Ευρωζώνη. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης τιμών μετοχών Eurofirst 300 υποχωρεί 0,33%, με το χρηματιστήριο του Μιλάνο και της Μαδρίτης να σημειώνουν απώλειες 3,34% και 1%, αντίστοιχα, ενώ η ισοτιμία του ευρώ διαμορφώνεται στα 1,29 δολάρια, υποχωρώντας 0,25%.

Η απόφαση του Μάριο Μόντι προκάλεσε, επίσης, μεγάλη άνοδο της απόδοσης των 10ετών ιταλικών ομολόγων κατά 24 μονάδες βάσης (0,24 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 4,78%. 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι θα παραιτηθεί μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός για το 2013, δημιουργώντας ερώτημα για το ποιος θα αναλάβει τα ηνία της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης, η οποία εξακολουθεί να είναι ένα από τα επίκεντρα της κρίσης χρέους της περιοχής. 

.Ο Κλάους Ρέγκλινγκ ανησυχεί για την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία


Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ανησυχεί για την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία, όπου ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ανακοίνωσε την επικείμενη παραίτησή του και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε έτοιμος να αναλάβει και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με συνέντευξη που δημοσιεύεταισήμερα στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

"Η Ιταλία υιοθέτησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις τη χρονιά που πέρασε. Μέχρι σήμερα οι αγορές έχουν αντιδράσει θετικά, ωστόσο αντέδρασαν με ανησυχία στα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας", δηλώνει ο Κλάους Ρέγκλινγκ στην γερμανική εφημερίδα.

Αντιδρώντας στις ανακοινώσεις του πρώην και του σημερινού πρωθυπουργού της Ιταλίας, ο επικεφαλής του ΕΜΣ θεωρεί ότι είναι σημαντικό η Ρώμη να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία προς το συμφέρον της Ιταλίας, αλλά και της ευρωζώνης.

."Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων" ταξίδεψαν στα Τρίκαλα


Έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και ιδιαίτερα στο πεδίο της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας και είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και του μουσείου Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών, που λειτουργούν στο Κατάκολο, σε δύο κτίρια που έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο Πύργου γι' αυτόν τον σκοπό προσελκύοντας Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Ο λόγος για τον Κώστα Κοτσανά, πολλές έρευνες, μελέτες και ανακατασκευές του οποίου, που αφορούν την αρχαιοελληνική τεχνολογία, έχουν παρουσιασθεί σε διεθνή συνέδρια και εκθέσεις με επιτυχία.

Στα μουσεία εκτίθενται περίπου 350 περίπου λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων, που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου. 

Όλα τα εκθέματα, προϊόν 25ετούς έρευνας και μελέτης, καθώς και το υποστηρικτικό τους υλικό έχουν δημιουργηθεί από τον ίδιο, χωρίς καμιά επιχορήγηση από οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλία, ορισμένα από αυτά τα αντικείμενα, παρουσιάζονται στους χώρους του «Κουρσούμ Τζαμί» των Τρικάλων, όπου λειτουργεί η κινητή έκθεση του μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων», στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος δράσεων του «Μύλου των Ξωτικών».

Όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο κ. Κοτσανάς, η κινητή αυτή έκθεση του μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας περιλαμβάνει μια επιλογή από 50 περίπου λειτουργικά ομοιώματα εξαιρετικών εφευρέσεων του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος, 

που αποτελούν παγκόσμιες πρωτιές (από το ρομπότ -υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από την ύδραυλη και το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον υπολογιστικό μηχανισμό των Αντικυθήρων).

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.