.Οι μικρές επιχειρήσεις ανοιχτές τις Κυριακές


Ανοιχτές όλες τις Κυριακές του χρόνου θα παραμένουν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν συνολικό εμβαδόν κάτω των 250 τετραγωνικών μέτρων, δεν συστεγάζονται σε εμπορικά κέντρα, και δεν είναι μέρος αλυσίδας. Παράλληλα σύμφωνα με το νέο αγορανομικό κώδικα που δόθηκε σήμερα σε διαβούλευση από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, όλα ανεξαρτήτως τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, θα μπορούν να λειτουργούν επτά Κυριακές το χρόνο, δύο τα Χριστούγεννα, μία το Πάσχα και από μία σε κάθε περίοδο των εκπτώσεων. 

Οι περίοδοι των εκπτώσεων αυξάνονται σε τέσσερις, (2 Ιανουαρίου με τέλη Φεβρουαρίου, 2 Ιουλίου με τέλη Αυγούστου, 1ο δεκαήμερο Μαΐου και 1ο δεκαήμερο Νοεμβρίου) και θα φτάσουν συνολικά τις 140 ημέρες. 
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε ότι στόχος των παρεμβάσεων είναι ο εκσυγχρονισμός λειτουργίας της αγοράς προς όφελος της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των καταναλωτών. 

Από την πλευρά του ο υφυπουργός, Θανάσης Σκορδάς, επισήμανε ότι με τις νέες διατάξεις δεν αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις των εργατοϋπαλλήλων.

«Θα το επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά έστω και εάν φαίνεται να απευθυνόμαστε σε «ώτα μη ακουόντων»: Ώρες λειτουργίας υπάρχουν αρκετές, χρήματα δεν υπάρχουν στις τσέπες των καταναλωτών. 
Οι ανοιχτές Κυριακές θα εξασφαλίσουν ότι και τα ελάχιστα διαθέσιμα που μένουν θα κατευθυνθούν στις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες στην πλειονότητά τους λειτουργούν με μεγάλη διασπορά και σε χώρους κάτω των 250 τμ», τονίζει σε ανακοίνωση της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
«Η ρύθμιση θα εξυπηρετήσει τις πολυεθνικές εταιρείες», υποστηρίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και προειδοποιεί με κινητοποιήσεις.   

Η περίοδος της διαβούλευσης για τις αλλαγές αυτές θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και στις αρχές του έτους θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή με άμεση εφαρμογή. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.