.Βενιζέλος: Το θέμα λύθηκε με σωστό τρόπο

Η απόφαση για την απόσυρση του μέτρου της καταβολής των 25 ευρώ για την εισαγωγή και νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία ελήφθη μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη με τον κ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο κ.Βενιζέλος ανέφερε ότι εν συνεχεία ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που είχαν συνάντηση την ίδια ώρα. Ο κ. Βενιζέλος χαιρέτισε την απόσυρση του μέτρου κ... περισσότερα »

.AYΞΗΣΗ ΣΕ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟ ΩΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ 25 ΕΥΡΩ...

Τροπολογία που θα επιβάλει φόρο στα τσιγάρα 5 λεπτά θα κατατεθεί -σύμφωνα με πληροφορίες- σήμερα στη Βουλή, ως ισοδύναμο για την απόσυρση του εισιτηρίου...
των 25 ευρώ για τα νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία.
Η απόφαση της κυβέρνησης γνωστοποιήθηκε από τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους συναντήθηκε νωρίτερα, καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για το εισιτήριο στα νοσοκομεία.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η λύση της αύξησης κατά 5 λεπτά στα τσιγάρα ως ισοδύναμο μέτρο, είχε συζητηθεί μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου τις προηγούμενες ημέρες.

.ΚΚΕ: «Στάχτη στα μάτια των λαών» η επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα

«Η επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου, αποτελούμενη από ευρωβουλευτές που έχουν ψηφίσει τα μέτρα σε βάρος των λαών της Ευρώπης, ρίχνει στάχτη στα μάτια των λαών, με στόχο τον αποπροσανατολισμό και την αθώωση της ίδιας της ΕΕ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «η επιτροπή επικεντρώνει την κριτική της στον τρόπο λειτουργίας της τρόικα και σε ορισμένες "αστοχίες" των μνημονίων, υπερασπιζόμενη ουσιαστικά τη στρατηγική της ΕΕ, που ξεκίνησε πριν την κρίση, υλοποιείται σε όλες τις χώρες και έχει στόχο τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, εξαθλιώνοντας τους λαούς».

.Δέσμευση καταθέσεων και χρηματικού περιεχομένου θυρίδων επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν

Απαγόρευση μεταβιβάσεων περιουσιακών στοιχείων, δέσμευση του 50% των καταθέσεων, καθώς και του χρηματικού περιεχομένου θυρίδων και παρακαταθηκών, είναι τα μέτρα που θα επιβάλλονται σε επιχειρήσεις για υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η φορολογική διοίκηση απαγορεύεται να παραλαμβάνει ή να χορηγεί κάθε έγγραφο που απαιτείται για τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων, όπως δηλώσεις, συμφωνητικά, βεβαιώσεις ή πιστοποιητικά, 

και δεσμεύεται το 50% των καταθέσεων των πάσης φύσεως λογαριασμών, των χρηματικών παρακαταθηκών και του χρηματικού περιεχομένου των θυρίδων του παραβάτη στα λειτουργούντα στην Ελλάδα πιστωτικά ιδρύματα και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

.Ορόσημο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014

Μετά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τη ζώνη του ευρώ τοποθετείται η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές.

Σύμφωνα με πηγές του Ευρωσυστήματος τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα» το τελικό χρονοδιάγραμμα της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές θα εξαρτηθεί τόσο από την πρόοδο εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής, όσο και από τις πολιτικές διεργασίες στη Ευρώπη.

Όπως τονίζουν, εάν όλα εξελιχθούν βάσει του προγράμματος, οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος θα ληφθούν πριν τις ευρωεκλογές της (22-25 Μάιου) και θα υλοποιηθούν μετά από αυτές και το πιθανότερο στα τέλη του 2014. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014 αποτελεί το χρονικό ορόσημο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει επισημάνει στους ευρωπαίους εταίρους ότι νέα υπαναχώρηση από τις δεσμεύσεις της ΕΕ θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως απροθυμία των εταίρων να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος. Στην προσπάθεια αυτή η Ελλάδα στηρίζεται και από το ΔΝΤ το οποίο θεωρεί πως τα πισωγυρίσματα του Eurogroup έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο πρόγραμμα και στη βιωσιμότητα του χρέους

.«Αυτό το εξάμηνο η στροφή εξόδου από μνημόνιο και κρίση»

«Η ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ ξεκινάει με πολύ καλούς οιωνούς», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα με τις προτεραιότητες της Ευρώπης «θα προωθήσουμε τις μεγάλες εθνικές προτεραιότητες», τονίζει λέγοντας ότι για τον έλληνα πολίτη αυτό το εξάμηνο θα είναι το εξάμηνο της «στροφής εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση» και αρχή της «αποκατάστασης των αδικιών» που έγιναν κατ' ανάγκην για να υπάρξουν τα επιθυμητά δημοσιονομικά αποτελέσματα. 

Στο μέτωπο της ανεργίας η οποία σημειώνει «βάρβαρα ποσοστά», λέει ότι θα επιδιώξουμε «αύξηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων», ενώ η ελληνική προεδρία «θα ενθαρρύνει» περισσότερες ευρωπαϊκές δράσεις για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης. 

Θα δοθεί «έμφαση», προσθέτει στην πολυδιάστατη θαλάσσια ανάπτυξη και τη Νότια Γειτονία, αλλά «πρέπει και η Ευρώπη να καταλάβει ότι είναι και νότια και μεσογειακή». 

Για τις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις που ενδέχεται να δυναμώσουν ενόψει των ευρωεκλογών, τον Μάιο, ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «αν η ΕΕ απαντήσει έμπρακτα στα μεγάλα ζητήματα της ανάπτυξης, της απασχόλησης, των επενδύσεων, της ασφάλειας, της προστασίας των δικαιωμάτων, ο ευρωσκεπτικισμός θα πάρει την απάντηση που πρέπει να πάρει».

.Ορόσημο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014

Μετά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τη ζώνη του ευρώ τοποθετείται η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές.

Σύμφωνα με πηγές του Ευρωσυστήματος τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα» το τελικό χρονοδιάγραμμα της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές θα εξαρτηθεί τόσο από την πρόοδο εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής, όσο και από τις πολιτικές διεργασίες στη Ευρώπη.

Όπως τονίζουν, εάν όλα εξελιχθούν βάσει του προγράμματος, οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος θα ληφθούν πριν τις ευρωεκλογές της (22-25 Μάιου) και θα υλοποιηθούν μετά από αυτές και το πιθανότερο στα τέλη του 2014. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014 αποτελεί το χρονικό ορόσημο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει επισημάνει στους ευρωπαίους εταίρους ότι νέα υπαναχώρηση από τις δεσμεύσεις της ΕΕ θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως απροθυμία των εταίρων να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος. Στην προσπάθεια αυτή η Ελλάδα στηρίζεται και από το ΔΝΤ το οποίο θεωρεί πως τα πισωγυρίσματα του Eurogroup έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο πρόγραμμα και στη βιωσιμότητα του χρέους.

.Ψάχνουν παντού τον Χριστόδουλο Ξηρό

Χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής, διεξάγονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του 56χρονου Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, όπου διαμένουν συγγενικά πρόσωπα του κατηγορουμένου, ο οποίος παραβίασε τους όρους της άδειας που του δόθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού και δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συγγενείς του είπαν στους αστυνομικούς ότι δεν επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους και δεν γνωρίζουν που βρίσκεται ο 56χρονος, ο οποίος τους επισκέφθηκε με την ευκαιρία των εορτών.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός πήρε άδεια, διάρκειας εννέα ημερών και μέχρι χθες εμφανιζόταν κανονικά, κάθε μέρα, στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτειας. Από χθες, όμως, δεν έδωσε σημεία ζωής, γεγονός που προκάλεσε την κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών.

Ο 56χρονος είναι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας Ξηρού και μετά την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού, στα χέρια του αδελφού του Σάββα, στον Πειραιά, στις 29/06/2002, έξω από τα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας, ήταν ο πρώτος που συνελήφθη για συμμετοχή στην οργάνωση. 

Κατηγορήθηκε για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της 17Ν και μαζί με τα δύο μικρότερα σε ηλικία αδέλφια του βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 10 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 8 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στη 17Ν, ενώ το εφετείο τον καταδίκασε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.